Antarktyda
-
@Boa napisał w Antarktyda:
Chłopie przestań mi kręcić, wyszło na moje , banda Kowalskich nie może samodzielnie samodzielnie eksplorować Antarktydy i tu nic więcej nie trzeba dodawać.
Nie, nie wyszło. Wyszło dokładnie odwrotnie tylko nie umiesz czytać ze zrozumieniem najwyraźniej.
Zgodnie z Twoją logiką to "Kowalski" nie może:- prowadzić samochodu - bo nie ma prawa jazdy
- chodzić wszędzie po Tatrach - bo nie ma uprawnień taternickich
- pilotować samolotu - bo nie ma licencji pilota
- wejść na koncert - bo nie kupił biletu
- ....
wymieniać dalej ?
Rozumiesz co mam na myśli czy dalej będziesz przycinał głupa ?
-
-
@Obserwator-Światła Typowe zagranie, wykopanie najbardziej idiotycznego przykładu i budowanie na nim jakiejś narracji haha
-
Ten post został usunięty! -
@Obserwator-Światła Typowe zagranie, wykopanie najbardziej idiotycznego przykładu i budowanie na nim jakiejś narracji haha
Dla zrównoważenia narracji możesz podać przykład jakiejś rozsądnej działalności płaskoziemców. No chyba, że nie możesz.
-
@RAV ja znam jeszcze inny przykład:
swego czasu kapuściany chcąc zmniejszyć zakres swojej niewiedzy o świecie postanowił że objedzie Anglię swym TIR-em wokół linii brzegowej by przekonać się że jest na wyspie...
nie wiem czy już tego dokonał ale wiadomo, jak mówi "ma na to całe życie" -
@RAV Daniel z kanału Creazy polish Man jest dobrym przykładem Plaskoziemcy który robi coś pożytecznego, sam sprawdza i zaczyna mieć wątpliwości. Właściwie już chyba nie jest plaskoziemca.
-
@RAV Daniel z kanału Creazy polish Man jest dobrym przykładem Plaskoziemcy który robi coś pożytecznego, sam sprawdza i zaczyna mieć wątpliwości. Właściwie już chyba nie jest plaskoziemca.
Tak to jest, im bardziej się sprawdza rzeczywistość, zamiast oglądać filmiki płaskoziemskie, tym trudniej utrzymać się w przekonaniu, że z tą kula jest coś nie tak.
Daniel jednak i tak się dzielnie trzyma póki co. -
@ZeratulDG bo została mu jeszcze woda która się nie zagina "bo nie ma takich właściwości"...
-
@Tomasz-Middle I jeszcze "heliocentryzm to pseudonauka" Ale może uda się to jakoś przegadać w niedzielę...
-
@Obserwator-Światła napisał w Antarktyda:
@RAV ja znam jeszcze inny przykład:
swego czasu kapuściany chcąc zmniejszyć zakres swojej niewiedzy o świecie postanowił że objedzie Anglię swym TIR-em wokół linii brzegowej by przekonać się że jest na wyspie...
nie wiem czy już tego dokonał ale wiadomo, jak mówi "ma na to całe życie"Pamiętacie, że długość linii brzegowej też była podejrzana dla płaskoziemców?
-
@Highlander Co mnie obchodzi ta mapa , ty naprawdę myślisz że jak wrzucam jakiś filmik to że wszystkim się zgadzam uważając to za prawdę objawioną? Mogę go wrzucić jako formę ciekawostki.
Czyli zupełnie nie przeszkadza Ci, że autor filmu posługuje się fałszywą mapą? Nie pomyślałeś, że skoro myli się/kłamie w tej sprawie, to w innych też może nie mieć racji?
-
@Highlander Uważam że każda rzecz trzeba sprawdzać indywidualnie , a nie zakładać " skoro się myli w tej sprawie to w innych pewnie też" równie dobrze mógłbym zakładać , że jak ktoś ma rację w jednym to w drugim pewnie też, bez sensu.
-
@Boa
Trochę masz rację z tym sprawdzaniem, ale sam fakt posługiwania się taką mapą świadczy o manipulacji albo głupocie twórcy video... -
@RAV napisał w Antarktyda:
Czyli zwykłe Kowalskie nie mogą płynąć i eksplorować?
Płyń i eksploruj. Po co pytasz ludzi, którym i tak nie ufasz?
Kilka lat temu miałem okazję dreptać po najwyższym szczycie Hiszpanii. Osiągnięcie żadne, bo w sumie kolejka mnie na niego wwiozła, ale...
Zwykły Kowalski na Telde może wejść/wjachać na poziom cirka 200m pod szczytem. Wyżej można z uprawnieniami i pozwoleniem od zarządcy wyspy lub z osoba posiadająca uprawnienia przez niego wydane.
No i po powyższej końwersacji już wiem, że tam dalej to jest pewnie mocowanie podpory kopuły.
No bo jak to tłumaczyć inaczej...? -
@Tomek-Z Naskrobałeś jakieś gówno jak to się ma do Antarktydy?
-
@Boa po pierwsze, grzeczniej do ludzi. Po drugie kolega pokazał Ci analogię. Jeśli z ograniczeń turystycznych Antarktydy wyciągasz wnioski na pograniczu spiskowych, nic nie stoi na drodze aby ekstrapolować to na inne "zakazane" obszary - szczyty, rezerwaty ściśle i tak dalej.
-
@Boa czyżbyś w swojej przenikliwości nie dostrzegał analogii? Eeee, niemożliwe...
-
@Boa tak sie sklada ze bylem u wybrzezy Antarktydy dwa razy, uzyskanie pozwolenia to zadna sztuka, wycieczki o ktorych ty mowisz sa mozliwe tylko przez kilka tygodni w roku, to sa najniebezpieczniejsze wody na ziemi, przez wiekszosc roku plywanie tam pod zaglami jest niemozliwe, to odnosnie tego ze chodza takie ploty ze nie mozna uzywac silnikow spalinowych, a caly problem polega na tym zeby byc odpowiedzialnym, bo nikt nie bedzie wysylal akip ratunkowych, bo to bez sensu i zbyt drogie, poza tym pozwolenie dostaje organizator a nie pojedyncze ludki wchodzace do grupy tam sie udajacych
-
@MaxPicters a czy pływając u brzegów Antarktydy zauważyłeś baterie dział przybrzeżnych?
Eric Dubay mówił że żołnierze ostrzeliwują z dział przepływające u wybrzeży statki.