Kolejna religijna sraczka
-
@Maciej napisał w Kolejna religijna sraczka:
Eliasz jest wzięty do Nieba.
Być może. Ale do "nieba" gdzie są chmurki i ptaszki, a nie do "niebios" gdzie mieszka Bóg i aniołowie. Ponieważ:
"1 Koryntian 15:50 Zapewniam was, bracia, że ciało i krew* nie mogą posiąść królestwa Bożego, i że to, co zniszczalne, nie może mieć dziedzictwa w tym, co niezniszczalne."To samo dotyczy Marii, "Matki Bożej".
-
@Tomasz-Middle napisał w Kolejna religijna sraczka:
Ogólna liczba lat życia Henocha: trzysta sześćdziesiąt pięć. Żył więc Henoch w przyjaźni z Bogiem, a następnie znikł, bo zabrał go Bóg.
Praojciec Henoch nie umarł, ale znikł, bo zabrał go Bóg.
Dopiero umrze.Umarł.
Nie umarł. Dopiero umrze. Tak jak objawiono w Apokalipsie o dwóch Świadkach. Dwaj Świadkowie to Henoch i Eliasz. Żaden z nich (dotąd) nie umarł. Lecz obu zabrał Bóg. Aby ich zachować na czas czasów.
Tak zaświadcza Bóg w Księdze Rodzaju.
1 Oto rodowód potomków Adama.
Gdy Bóg stworzył człowieka, na podobieństwo Boga stworzył go; 2 stworzył mężczyznę i niewiastę, pobłogosławił ich i dał im nazwę "ludzie", wtedy gdy ich stworzył.
3 Gdy Adam miał sto trzydzieści lat, urodził mu się syn, podobny do niego jako jego obraz, i dał mu na imię Set. 4 A po urodzeniu się Seta żył Adam osiemset lat i miał synów oraz córki. 5 Ogólna liczba lat, które Adam przeżył, była dziewięćset trzydzieści. I umarł.6 Gdy Set (...) I umarł Set, przeżywszy ogółem dziewięćset dwanaście lat.
9 Gdy Enosz (...) Enosz umarł, przeżywszy ogółem dziewięćset pięć lat.
12 Gdy Kenan miał lat siedemdziesiąt, urodził mu się Mahalaleel. (...) Kenan przeżył ogółem dziewięćset dziesięć lat, umarł.
(...)
15 Gdy Mahalaleel miał ogółem osiemset dziewięćdziesiąt pięć lat, umarł.18 (...) Jered przeżył ogółem dziewięćset sześćdziesiąt dwa lata, i umarł.
itp
..I umarł
...umarł
...umarł.A o Henochu Pan Bóg zaświadcza:
21 Gdy Henoch miał sześćdziesiąt pięć lat, urodził mu się syn Metuszelach. 22 Henoch po urodzeniu się Metuszelacha żył w przyjaźni z Bogiem trzysta lat i miał synów i córki. 23 Ogólna liczba lat życia Henocha: trzysta sześćdziesiąt pięć. 24 Żył więc Henoch w przyjaźni z Bogiem, a następnie znikł, bo zabrał go Bóg
Henochowi nie stało się to co tym wcześniej wymienionym. Nie umarł, lecz znikł, bo zabrał go Bóg.
Ani nie stało się Henochowi to samo co stało się tym dalej wymienionym
25 Gdy Metuszelach (...) Metuszelach umarł mając ogółem dziewięćset sześćdziesiąt dziewięć lat.
[Żaden "Metuszelach" tylko Matuzalem. Pokrętne tłumaczenie Biblii Tysiąclecia]
28 Gdy Lamek miał sto osiemdziesiąt dwa lata, urodził mu się syn.(....) Umierając Lamek miał ogółem siedemset siedemdziesiąt siedem lat.Pismo jasno zaświadcza: ten umarł, tamten umarł, a Henoch znikł bo zabrał go Bóg.
Paweł wprost to napisał w liście do Hebrajczyków rozdział
Paweł wprost tak napisał, diable, w tym samym liście na który się powołujesz:
Przez wiarę Henoch został przeniesiony, aby nie oglądał śmierci.
Tłumaczenie Biblii Tysiąclecia.
Błędne.
[Ale nawet z tego błędnego tłumaczenia już trudno wnosić by "Henoch umarł"]
Vulgata (oficjalna i prawdziwa Biblia Kościoła) tak piszefide Enoch translatus est ne videret mortem et non inveniebatur quia transtulit illum Deus ante translationem enim testimonium habebat placuisse Deo
"fide Enoch translatus est ne videret mortem"- tłumaczy się (dosłownie) "wiarą Enoch jest przeniesiony, aby nie widzieć śmierci".
A sens tego jest taki:
"wiarą (przez wiarę) Henoch jest przeniesiony, by nie zaznać śmierci"
["Nie ujrzysz śmierci"- ma znaczenie "nie umrzesz"]Henoch nie umarł, lecz żyje. Dopiero umrze. Tak jak napisałem. A to co napisałem jest Prawdą.
I w trzynastym wersecie napisał:
"Wszyscy oni poumierali w wierze, nie otrzymawszy tego, co głosiły obietnice,iuxta fidem defuncti sunt omnes isti non acceptis repromissionibus sed a longe eas aspicientes et salutantes et confitentes quia peregrini et hospites sunt supra terram
"iuxta fidem defuncti sunt omnes isti"- wedle wiary martwi są ci wszyscy.
Sens tego jest ponadczasowy. Bo Słowo jest ponadczasowe, prawdziwe w każdym czasie.
Nie oznaczają te słowa (w odniesieniu do Henocha), że "Henoch był martwy już w czasie gdy żył Paweł", bo Słowo jasno zaświadcza iż Henoch znikł, bo zabrał go Bóg. Zupełnie inaczej, niż wszyscy tamci, o których pisano "umarł, i umarł...umierając.."
Lecz w znaczeniu ponadczasowym Henoch jest martwy. Bo nieuchronnie umrze, tak jak zapowiedziano w Apokalipsie. Dlatego i jego (Henocha) dotyczą te słowa.
Znaczenie tych słów Pawła jest proste: nikt z wierzących nie otrzyma za życia swej obietnicy (od Boga). Lecz musi przejść drogę Pańską.
[Tym bardziej żałosne są głupki, które nadzieję pokładają w tym świecie, jakby nigdy umrzeć nie mieli]@Tomasz-Middle napisał w Kolejna religijna sraczka:
Bóg go "zabrał" ale nie napisano GDZIE.
No i co?
Na pewno nie do nieba.
"Na pewno" bo heretykowi się ubrdało.
Na pewno to jest pewne: żył w przyjaźni z Bogiem i znikł, bo zabrał go Bóg. Inaczej niż tamci o których pisano "umarł, i umarł...itd".Henoch nie umarł, podobnie jak Eliasz. Od zawsze tak Kościół wierzył. Od początku Kościoła.
[Patrz choćby Św. Augustyn]
Dostał zapewne dar zaśnięcia w śmierci.
A co to takiego?
Słowo zaświadcza: znikł, bo zabrał go Bóg.@Tomasz-Middle napisał w Kolejna religijna sraczka:
Ale ty jesteś cały wynaturzony i przekręcony synu diabła, heretyku i odstępco.
Przedrzeźniasz mnie.
Nie stać cię na coś oryginalnego?@Tomasz-Middle napisał w Kolejna religijna sraczka:
Bluźnisz Bogu, będziesz potępiony fałszywy knurze.
Nie, ja nie będę. To ty jesteś.
I przyniesiono mu list od Eliasza proroka, w którym napisano było
Durniu skończony !
Gdzie tu jest napisane, że "list który mu przyniesiono przed chwilą napisał Eliasz"?A gdzie tu jest śmierdzący knurze, diable, odstępco i heretyku napisane, że ten list był pisany siedem lat wcześniej?
Szczekaj heretycki psie!!A gdzie tu jest napisane, że "nie był pisany (wiele) lat wcześniej"?
Gdzie, gnuśny wieprzu?To jest napisane: przyniesiono mu list od Eliasza, w którym napisano...
To, że "acha w takim razie Eliasz musiał jeszcze wtedy być na ziemi i musiał wtedy napisać ten list"- to urojenie sprośnego knura, heretyka.
Święty Jan napisał (niemal) dwa tysiące lat wcześniej o tym co będzie się działo, np. o tym, będą ponumerowani liczbą Bestii i że bez tego nie będą mogli ani sprzedać ani kupić, co wypełni się już bardzo prędko.
A Prorok Ogień nie mógł napisać (wiele) lat wcześniej listu do podobnego tobie sprośnego knura, znając wcześniej z Bożej Łaski co knur będzie wyczyniał?Powiadam ci, wieprzu: mnie też objawiono, że ty będziesz wył z dna piekła. Już wcześniej ci to zapowiadam, zanim wył będziesz. Czy ja będę żył, czy nie będę, ale ty wył będziesz już niebawem.
A co? Z nieba "nie można działać", knurze szatański
A można diable listy pisać?!? Naprawdę?!?
Tak.
Naprawdę.Mógł napisać list z nieba. A mógł napisać wcześniej, znając co się stanie, jako Prorok Boży.
Bóg wie.
A było jak było.
A wiemy, to co Bóg objawił.
A objawił tyle:I przyniesiono mu list od Eliasza proroka, w którym napisano było
To zaś, że "to znaczy że Eliasz wtedy jeszcze był na ziemi"- to jest "objaśnienie" (urojenie) heretyka.
Potem wielki znak się ukazał na niebie:
Niewiasta obleczona w słońce
i księżyc pod jej stopami,
a na jej głowie wieniec z gwiazd dwunastu.
Potem Świątynia Boga w niebie się otwarła,
i Arka Jego Przymierza ukazała się w Jego Świątyni,
a nastąpiły błyskawice, głosy, gromy, trzęsienie ziemi i wielki grad.
To o Matce Bożej, jak króluje w Niebie.Nie, to nie o "Matce Bożej" tylko o jego świętej organizacji, knurze, odstępco, heretyku, bluźnierco i diable fałszywy!!
"Świętej organizacji"?
Czemu więc knurze bluźnisz przeciw Kościołowi Katolickiemu, przeciw tej Świętej Organizacji, założonej przez Pana Jezusa?Jest to o jednym i o drugim. Matka Boża to Matka Kościoła, to Kościół.
Kościół- to mistyczne ciało Chrystusa, wierzący Chrystusowi ludzie.
Gdy Jezus Chrystus wisiał na krzyżu, to tylko Matka Boża wierzyła, że zaraz zmartwychwstanie, tylko Ona nie straciła wiary. Wszyscy uciekli i zwątpili, Ona wierzyła. Ona- to wtedy był cały Kościół.
Matka Boża i Kościół- to jedno.Niewiasta z Apokalipsy to Matka Boża.
Wszystko to tym świadczy: Pismo i Tradycja.Pan Jezus z krzyża powiedział:
"Niewiasto oto syn twój".
Niczego nie "wymyślają". Prawda o Wniebowzięciu Matki Bożej JEST także w Biblii. Z Biblii wynika.
Nie wynika z Biblii. Wymyślił to sobie jaki "pasterz" kk, taki sam śmierdzący knur, odstępca, heretyk i diabeł jak i ty!!
Dlatego wył będziesz z dna piekieł. Już bardzo bardzo blisko.
Dlatego wył będziesz z dna piekła.
I bardzo dobrze.Ty będziesz w kotle obok śmierdzielu
Nie.
Ja będę w Niebie.
Ty w piekle.@Tomasz-Middle napisał w Kolejna religijna sraczka:
Ponieważ:
"1 Koryntian 15:50 Zapewniam was, bracia, że ciało i krew* nie mogą posiąść królestwa Bożego,No i co, knurze?
To oczywistość, że nie ciałem, nie naprężaniem bicepsów zdobywamy Niebo, ale Wiarą, walką duchową.
O to chodzi.
Ale Święty razem z ciałem wchodzi do Nieba.Ty zaś nie wejdziesz ani razem z ciałem, ani choćby tylko "duchowo". Bo nie będzie ci nawet pokazane to co w Niebie, co stracisz.
To samo dotyczy Marii, "Matki Bożej".
Nienawiść do Bożej Matki jest pierwszą i najważniejszą przyczyną twego potępienia.
Kto nienawidzi Matki Bożej, ten nienawidzi Ducha Świętego.
Ona JEST bowiem Oblubienicą Ducha, jest Mieszkaniem Ducha Świętego.Grzech przeciw Duchowi Świętemu nigdy nie będzie człowiekowi odpuszczony.
-
@Maciej A niby co mieli w tej biblii o Enochu napisać? Że wlazł do leja krasowego, żeby słońce po zachodzie pod ziemią śledzić i idiota już nie wylazł?
Na marginesie: "objawienia" Enocha o ruchu słońca definitywnie niszczą twoje chore urojenia o kopule i nieznanej optyce nieba. A on - w porównaniu do ciebie - był w lepszej komitywie z bogiem. -
Powiadam ci, wieprzu: mnie też objawiono, że ty będziesz wył z dna piekła. Już wcześniej ci to zapowiadam, zanim wył będziesz. Czy ja będę żył, czy nie będę, ale ty wył będziesz już niebawem.
Ocho, czyli też jesteś prorokiem?
Nieźle ci pycha wali w dekiel... -
@M-N napisał w Kolejna religijna sraczka:
A niby co mieli w tej biblii o Enochu napisać?
Prawdę.
Nienawiść do Słowa Bożego.
Biblia z małej litery.@M-N napisał w Kolejna religijna sraczka:
"objawienia" Enocha o ruchu słońca
Jakie?
niszczą twoje chore urojenia o kopule i nieznanej optyce nieba
Sklepienie nieba- jest. Bóg zaświadcza już na początku Biblii.
Optyka nieba- jest nieznana. Bo w niebie nikt nie był, nie wie jak jest zbudowane i jaka działa niebo.@M-N napisał w Kolejna religijna sraczka:
A on - w porównaniu do ciebie - był w lepszej komitywie z bogiem.
Nienawiść do Boga.
Bóg- z małej litery.Tak, niewątpliwie Henoch jest bliżej Boga, niż ja.
-
@Highlander napisał w Kolejna religijna sraczka:
Powiadam ci, wieprzu: mnie też objawiono, że ty będziesz wył z dna piekła. Już wcześniej ci to zapowiadam, zanim wył będziesz. Czy ja będę żył, czy nie będę, ale ty wył będziesz już niebawem.
Ocho, czyli też jesteś prorokiem?
Nie jestem.
Nieźle ci pycha wali w dekiel...
Bóg mnie osądzi sprawiedliwie.
-
"objawienia" Enocha o ruchu słońca
Jakie?
Co ty, nowy level zakłamania i sklerozy wbiłeś? Henoch wyraźnie stwierdził, że słońce zachodząc, tak naprawdę chowa się w jednym z podziemnych tuneli, którymi przemieszcza się na wschód by na drugim końcu wyłonić się z niego i wzejść.
Tak, żebyś miał większe szanse zrozumieć:
Henoch miał lepszego neurolinka z bogiem niż ty (z tą szatańską podróbką
) - jego "objawienia" o ruchu słońca prawdziwsze niż twoje obłąkane brednie. -
Co ty, nowy level zakłamania i sklerozy wbiłeś? Henoch wyraźnie stwierdził, że słońce zachodząc, tak naprawdę chowa się w jednym z podziemnych tuneli, którymi przemieszcza się na wschód by na drugim końcu wyłonić się z niego i wzejść.
Nie wiem co Henoch widział i jak działa niebo, ale to wiem:
Głupi ten, który by się opierał na twoim przekazie, twym pośrednictwie, twoim "zrozumieniu", diable.@M-N napisał w Kolejna religijna sraczka:
Tak, żebyś miał większe szanse zrozumieć:
Henoch miał lepszego neurolinka z bogiemBóg z małej litery.
Medium nienawidzące Boga, wszystko przekręcające i wypaczające.
-
Nie wiem co Henoch widział i jak działa niebo, ale to wiem:
Głupi ten, który by się opierał na twoim przekazie,Mam ci tu księgę Henocha cytować, zakłamany debilu, czy naumiałeś się wreszcie robić własny risercz
? -
@ZJ napisał w Kolejna religijna sraczka:
to jest jeszcze Tradycja,
Tak kolejny wymysł KK by uzasadnić własne pomysły.
Przekaz ustny "nie istniał"?
Apostołowie "wcale nie opowiadali ludziom tego czego byli świadkami?"Ale co innego im Pan Jezus polecił.
Idźcie więc i nauczajcie wszystkie narody...
Ustny przekaz- Tradycja jest pierwsza, wcześniejsza niż Pismo.
Pismo Nowego Testamentu później powstało niż Tradycja.
Nawet Biblia cała później powstała niż Tradycja.
Bo to ci, którzy strzegli przekazu, czyli Tradycji dopiero potem ustalili co należy do Biblii (która księga), a co nie należy.Szybciej i wcześniej przekazano ustnie, niż spisano.
A Pismo Nowego Testamentu samo zaświadcza, że nie wszystko zapisano.
Knury, wieprze i zwyrodniałe bestie twierdzą, "jak czegoś nie zapisano w Piśmie to tego nie było, to nie jest ważne".
A inne węże pytają z diabelską przewrotnością "ale dlaczego zapis (Ewangelii) jest taki skąpy, czemu nie zapisano więcej szczegółów?"Na to ostatnie złośliwe pytanie można by podać wiele prawdziwych, Bożych powodów, odwołujących się do Wiary i rozumu, przyczyn o których Bóg postanowił.
Ale ja teraz podam zwyczajne, ziemskie, "życiowe" i praktyczne.
Teraz bowiem tak jest: knur siada przed klawiaturą i wymiotuje myślami. A zwymiotować może dowolnie, wiele. Bardzo jest łatwo dzisiaj zapisać bardzo wiele słów.
Lecz inaczej było w starożytności: materiał na którym zapisywano i "atrament" którym pisano były drogie. Oraz materiał na którym pisano miał ograniczoną powierzchnię. Wiele razy trzeba było dobrze przemyśleć co zapisać, a czego nie zapisać, co pominąć.
I rozmyślali Autorzy Ewangelii, a Duch ich prowadził.
I zapisali to co Duch im pozwolił zapisać.
A innego nie zapisali.Wiele jednak z tego co nie zapisano też jest Prawdą.
Nie tylko Pismo, ale także Tradycja.@ZJ napisał w Kolejna religijna sraczka:
Coś w stylu "Jak zapłacisz to dusza bliskiej Ci osoby wyjdzie z czyśćca". To nie jest wyłudzanie kasy. To wyłudzanie kasy które trwa tak długo, że to Tradycja XD
Dlatego właśnie będziesz potępiony.
I nikt nie będzie się modlił za ciebie.
I nie wyjdziesz z otchłani. -
Teraz bowiem tak jest: knur siada przed klawiaturą i wymiotuje myślami. A zwymiotować może dowolnie, wiele. Bardzo jest łatwo dzisiaj zapisać bardzo wiele słów.
Napisał zakłamany debil w dedykowanym mu wątku z odpowiednim tytułem
.
Henoch, debilu, zniszczył twoje chore brednie o kopule i słońcu circa 3000 lat przed twoimi narodzinami.
bóg i szatan muszą mieć wieczną bekę z ciebie.A jak tam ci idzie NIEdopasowywanie tych lotów do magicznego naleśnika z lokalnym słoneczkiem chowającym się co noc do podziemnego tunelu, co Henoch z woli boskiej ujawnił i potwierdził
:

-
Nie umarł. Dopiero umrze. Tak jak objawiono w Apokalipsie o dwóch Świadkach. Dwaj Świadkowie to Henoch i Eliasz. Żaden z nich (dotąd) nie umarł. Lecz obu zabrał Bóg. Aby ich zachować na czas czasów.
Po pierwsze, umarł. Wyraźnie Paweł napisał WSZYSCY oni pomarli.
A skąd ci się ubdrało że "dwaj świadkowie" z apokalipsy to Henoch i Eliasz to tylko wiesz ty i diabeł który ci to podpowiada.@Maciej napisał w Kolejna religijna sraczka:
Henochowi nie stało się to co tym wcześniej wymienionym. Nie umarł, lecz znikł, bo zabrał go Bóg.
Zabrał to nie znaczy że nie umarł. To że współcześni Henocha nie widzieli że umiera i nie pochowali go do grobu, to nie oznacza że nie umarł (przestał żyć). Nie mogli go pochować do grobu bo znikł. I to zapisano. NIE ZAPISANO ŻE JEST Z BOGIEM W NIEBIE.
Paweł wprost tak napisał, diable, w tym samym liście na który się powołujesz:
Przez wiarę Henoch został przeniesiony, aby nie oglądał śmierci.Nie "oglądał śmierci" bo nie maił świadomości że umiera. Tam został przeniesiony, w sen śmierci.
Przez wiarę Henoch został przeniesiony, aby nie oglądał śmierci.
Tłumaczenie Biblii Tysiąclecia.
Błędne.Bardzo dobrze to oddali. Nie oglądał śmierci bo nie miał świadomości że umiera, Bóg go przeniósł.
Vulgata (oficjalna i prawdziwa Biblia Kościoła) tak pisze
Bluźnisz. Nie ma żadnej "prawdziwej Biblii kościoła k" jak byś chciał, bo to tylko tłumaczenie (skażone fałszywymi wierzeniami tłumacza).
Prawdziwy jest oryginał w oryginalnych językach a nie tłumaczenie.@Maciej napisał w Kolejna religijna sraczka:
Lecz w znaczeniu ponadczasowym Henoch jest martwy. Bo nieuchronnie umrze,
Głupie ścierwo, kolejna semantyczna furtka. Dlatego będziesz potępiony bo Słowo Boże zastępujesz fałszywą mową.
No i co?
Bo gdyby w nagrodę przebywał z Bogiem to by to wprost napisano.
Henoch nie umarł, podobnie jak Eliasz. Od zawsze tak Kościół wierzył. Od początku Kościoła.
[Patrz choćby Św. Augustyn]Dobre sobie, czwarty wiek. Chyba że masz na myśli fałszywy kk, to tak.
Dostał zapewne dar zaśnięcia w śmierci.
A co to takiego?
Słowo zaświadcza: znikł, bo zabrał go Bóg.Słowo zaświadcza WSZYSCY oni pomarli.
A sen śmierci to przeciwieństwo świadomości że się umiera. To takie coś co twój fałszywy kościół "darował" innym przez całe wieki. Poprzez łamanie kołem. Poprzez wlewanie gorącego ołowiu do gardła. Poprzez rozrywanie końmi. Poprzez krzesło inkwizytorskie. Poprzez kołyskę Judasza. Itd, itp... Ludzie torturowani przez kk wiedzieli że umierają. A umierali często długo.
A Henoch dostał dar. Został przeniesiony.@Maciej napisał w Kolejna religijna sraczka:
To zaś, że "to znaczy że Eliasz wtedy jeszcze był na ziemi"- to jest "objaśnienie" (urojenie) heretyka.
Taaaaa... Pisanie listów z nieba przez osobę która nie żyje to nie jest "objaśnienie" heretyka :)))
Czemu więc knurze bluźnisz przeciw Kościołowi Katolickiemu, przeciw tej Świętej Organizacji, założonej przez Pana Jezusa?
Pan Jezus ma tyle wspólnego z kk co Konstantyn z nawróceniem się.
Niewiasta z Apokalipsy to Matka Boża.
Wszystko to tym świadczy: Pismo i Tradycja.
Pan Jezus z krzyża powiedział:
"Niewiasto oto syn twój".Bluźnisz!
A słowa "oto syn twój, oto matka twoja" były skierowane do konkretnej osoby, do Jana który miał zadbać o potrzeby starszej kobiety i wdowy bo została sama po stracie syna.@Maciej napisał w Kolejna religijna sraczka:
"1 Koryntian 15:50 Zapewniam was, bracia, że ciało i krew* nie mogą posiąść królestwa Bożego,
No i co, knurze?
To oczywistość, że nie ciałem, nie naprężaniem bicepsów zdobywamy Niebo, ale Wiarą, walką duchową.
O to chodzi.
Ale Święty razem z ciałem wchodzi do Nieba.Semantyczne ścierwo, znowu przeinaczasz Słowo Boże, będziesz potępiony heretyku, odstępco!
Nienawiść do Bożej Matki jest pierwszą i najważniejszą przyczyną twego potępienia.
Wywyższanie stworzenia ponad Stwórcę jest najgorszym grzechem przeciwko Duchowi. Nie wywiniesz się!
-
Po pierwsze, umarł.
Nie umarł, ale żyje. Dopiero umrze, jak opisuje
Apokalipsa.Wyraźnie Paweł napisał WSZYSCY oni pomarli.
Wyraźnie napisał wcześniej, że Henoch jest przeniesiony, aby nie oglądać śmierci.
Wyraźnie w Księdze Rodzaju stoi, że znikł bo zabrał go Bóg.
W odróżnieniu o tych o których po kolei zaświadcza Bóg ..umarł, i umarł, umarł.@Tomasz-Middle napisał w Kolejna religijna sraczka:
Zabrał to nie znaczy że nie umarł.
Znaczy. Bóg go zabrał, nie anioł śmierci, nie diabeł.
Bóg zabiera do życia.@Tomasz-Middle napisał w Kolejna religijna sraczka:
I to zapisano. NIE ZAPISANO ŻE JEST Z BOGIEM W NIEBIE.
Zapisano.
Ale ty w Pismo nie wierzysz, knurze.@Tomasz-Middle napisał w Kolejna religijna sraczka:
Vulgata (oficjalna i prawdziwa Biblia Kościoła) tak pisze
Bluźnisz. Nie ma żadnej "prawdziwej Biblii kościoła k"
Jest.
Vulgata.
Ale jeżeli "nie ma prawdziwej Biblii" to się tak nie rzucaj i nie atakuj tak Biblią (którą zresztą i tak gardzisz, jest Biblia dla ciebie tylko instrumentem).
Bo można cię zawsze walnąć po pustym łbie twoim własnym słowem "nie ma prawdziwej Biblii"@Tomasz-Middle napisał w Kolejna religijna sraczka:
Prawdziwy jest oryginał w oryginalnych językach a nie tłumaczenie.
Nie język decyduje o prawdziwości.
Mógłby być nawet chiński, czy lapoński.
Ale sens!
Sens jest doskonale i bezbłędnie zapisany w Wulgacie.
[A sprzyja temu łacina- najbardziej precyzyjny z języków]@Tomasz-Middle napisał w Kolejna religijna sraczka:
Lecz w znaczeniu ponadczasowym Henoch jest martwy. Bo nieuchronnie umrze,
Głupie ścierwo, kolejna semantyczna furtka.
Semantyczną furtką jest twoje bredzenie.
Np.
Nie "oglądał śmierci" bo nie maił świadomości że umiera. Tam został przeniesiony, w sen śmierci.Stanie ci się jak sam powiedziałeś:
Dlatego będziesz potępiony bo Słowo Boże zastępujesz fałszywą mową.
No i co?Bo gdyby w nagrodę przebywał z Bogiem to by to wprost napisano.
I napisano:
Enoch placuit Deo et translatus est in paradiso ut det gentibus paenitentiam
Vulgata.
Co ksiądz Wujek tłumaczy:
Henoch podobał się Bogu i przeniesion jest do raju, aby dał pokutę narodom.
Co Biblia Tysiąclecia, czyli Biblia tysiąca kłamstw, Biblia Kłamców (modernistów, wilków w odzieniu owczym, masonów) tłumaczy:
Henoch podobał się Panu i został przeniesiony
jako przykład nawrócenia dla pokoleń.Nie tylko zmieniono "dać pokutę" na "przykład nawrócenia", ale po prostu wycięto "do raju", aby nie było wiadomo gdzie jest przeniesion.
Powiadam ci gnuśny wieprzu:
Ci, którzy obcięli, którzy amputowali "do raju" już mają odjęty (amputowany) udział w drzewie życia.
Już wyją z dna piekła.
Skąd i ty wył będziesz.
Niebawem.@Tomasz-Middle napisał w Kolejna religijna sraczka:
Henoch nie umarł, podobnie jak Eliasz. Od zawsze tak Kościół wierzył. Od początku Kościoła.
[Patrz choćby Św. Augustyn]Dobre sobie, czwarty wiek. Chyba że masz na myśli fałszywy kk, to tak.
Od którego Papieża, od którego następcy Św. Piotra "zaczyna się fałszywy Kościół"?
Odpowiadaj sprośny wieprzu!
W którym konkretnie roku?@Tomasz-Middle napisał w Kolejna religijna sraczka:
A sen śmierci to przeciwieństwo świadomości że się umiera.
To ("sen śmierci") to są twoje wyrzygi i defekacje.
To takie coś co twój fałszywy kościół "darował" innym przez całe wieki. Poprzez łamanie kołem. Poprzez wlewanie gorącego ołowiu do gardła. Poprzez rozrywanie końmi. Poprzez krzesło inkwizytorskie. Poprzez kołyskę Judasza. Itd, itp... Ludzie torturowani przez kk wiedzieli że umierają. A umierali często długo.
Dlategoś potępiony.
A Henoch dostał dar. Został przeniesiony.
Do raju.
Czemu więc knurze bluźnisz przeciw Kościołowi Katolickiemu, przeciw tej Świętej Organizacji, założonej przez Pana Jezusa?
Pan Jezus ma tyle wspólnego z kk co Konstantyn z nawróceniem się.
Od którego roku "zaczyna się fałszywy Kościół"?
Mów wężu.@Tomasz-Middle napisał w Kolejna religijna sraczka:
A skąd ci się ubdrało że "dwaj świadkowie" z apokalipsy to Henoch i Eliasz to tylko wiesz ty i diabeł który ci to podpowiada.
Pan Bóg mi to objawił dwadzieścia lat temu. I poznałem, że Prawda, tak jak poznaje się to, że "dwa plus dwa to cztery", po prostu, tak jak poznaje się Prawdę.
A niedawno dowiedziałem się, że od zawsze Kościół tak wierzył (że Henoch i Eliasz to dwaj świadkowie z Apokalipsy)
http://rodzinakatolicka.pl/rozdzial-drugi-powszechnosc-smierci-cz-1/
Dowiadujemy się jednak z Pisma Świętego, że są pewne wyjątki od tego ogólnego prawa śmierci.
I tak: dotąd żyje w śmiertelnym ciele Henoch. Mówi o nim autor Księgi Rodzaju, że „stały się wszystkie dni Henochowe trzysta sześćdziesiąt pięć lat. I chodził z Bogiem, i nie było go widać, bo go wziął Bóg” (34). W podobny sposób wyraża się o Henochu Eklezjastyk: „Henoch podobał się Bogu i przeniesiony został do raju, aby dał pokutę narodom” (35). Potwierdza to św. Paweł: „Dla wiary Henoch zabrany był z tego świata, aby nie oglądał śmierci. I nie znaleziono go, bo zabrał go Bóg, a przed zabraniem otrzymał świadectwo, że Bóg sobie w nim upodobał” (36).
Do tego czasu nie umarł również prorok Eliasz. Autor czwartej księgi Królewskiej opowiada, że Eliasz w ciele został zabrany z ziemi. „I stało się, gdy Pan chciał unieść Eliasza przez wicher do nieba, szli Eliasz i Elizeusz z Galgala… A gdy szli i idąc rozmawiali, oto wóz ognisty i konie ogniste rozłączyły obydwu i wstąpił Eliasz przez wicher do nieba” (37).(...)
Według tradycji ci dwaj mężowie ze Starego Testamentu dotąd nie umarli, lecz żyją gdzieś w miejscu Bogu wiadomym. „Nie wątpimy – mówi św. Augustyn – że Henoch i Eliasz żyją w tych ciałach, w których się urodzili” (43). Przed końcem świata mają oni znowu zjawić się na ziemi, aby przez głoszenie nauki Chrystusowej i nawoływanie ludzi do pokuty przygotować wszystkich na drugie przyjście Chrystusa. Ich specjalne posłannictwo na ziemi będzie przypadało na czasy panowania antychrysta i powszechnej apostazji ludzi od zasad wiary. Stąd według Ojców Kościoła Henoch i Eliasz mają stoczyć walkę z antychrystem i mają zginąć w tej walce męczeńską śmiercią. „Henoch i Eliasz żyją – mówi św. Augustyn – zostali przeniesieni, i gdziekolwiek są, to żyją. A jeśli pewne przypuszczenie wiary na podstawie Pisma Bożego nas nie myli, to mają umrzeć. Wspomina bowiem Apokalipsa o dwóch cudownych prorokach, że umrą i wobec ludzi zmartwychwstaną i wstąpią do Pana. Przez nich rozumie się Henocha i Eliasza, jakkolwiek tam ich imiona są zamilczane” (44).Lecz to, że Kościół od zawsze tak wierzył, że Henoch i Eliasz to dwaj świadkowie, to poznałem dopiero niedawno, dopiero potem jak Pan Bóg dwadzieścia lat temu mi to objawił.
A jeżeli kłamię teraz i jeżeli "jednak poznałem przez wcześniejsze przeczytanie tego co wyżej lub podobnego", a nie dlatego, że Bóg dał mi poznać po prostu, to niech będę przeklęty i z piekła niech nigdy nie wyjdę! Amen Amen.Ty więc dlatego jesteś potępiony, że Ducha, który mi objawił, Ducha Świętego ty nazywasz "diabłem".
Bluźnierstwo przeciw Duchowi nigdy odpuszczone nie będzie.
Niewiasta z Apokalipsy to Matka Boża.
Wszystko to tym świadczy: Pismo i Tradycja.
Pan Jezus z krzyża powiedział:
"Niewiasto oto syn twój".Bluźnisz!
A słowa "oto syn twój, oto matka twojaChodzi o słowo "Niewiasta".
Niewiasta spod krzyża, to Niewiasta Apokaliptyczna, Matka Boża.@Tomasz-Middle napisał w Kolejna religijna sraczka:
Wywyższanie stworzenia ponad Stwórcę jest najgorszym grzechem przeciwko Duchowi. Nie wywiniesz się!
Dlatego właśnie jesteś potępiony.
Po pierwsze z powodu nienawiści do Matki Bożej, to jest do Ducha Świętego. Bo Ona jest Oblubienicą Ducha.
Po drugie dlatego, że kłamstwo kochasz i kłamstwem żyjesz. Bo Kościół katolicki nie wywyższa Bożej Matki ponad Boga, tak jak ty kłamiesz, kłamliwy psie. -
Chodzi o słowo "Niewiasta".
Kobiety dzielą się na dwie grupy:
-
Te, które coś wiedzą, czyli wiedźmy
-
i te, które nic nie wiedzą, czyli niewiasty.
-
-
@RAV napisał w Kolejna religijna sraczka:
Chodzi o słowo "Niewiasta".
Kobiety dzielą się na dwie grupy:
-
Te, które coś wiedzą, czyli wiedźmy
-
i te, które nic nie wiedzą, czyli niewiasty.
Tak.
Wiedza wbija w pychę, a pycha rozum zaćmiewa.
I najprostszych rzeczy się nie rozumie.
Tak to działa.
[patrz np. Obłęd Wielki, kosmiczno-liczbowy. Ogromna „wiedza”, ogromna pycha. A przecież to urojenie, obłęd]
Dlatego „wiedźma” ma oczywiste dla każdego pejoratywne znaczenie. -
-
Lecz to, że Kościół od zawsze tak wierzył, że Henoch i Eliasz to dwaj świadkowie, to poznałem dopiero niedawno, dopiero potem jak Pan Bóg dwadzieścia lat temu mi to objawił.
A jeżeli kłamię teraz i jeżeli "jednak poznałem przez wcześniejsze przeczytanie tego co wyżej lub podobnego", a nie dlatego, że Bóg dał mi poznać po prostu, to niech będę przeklęty i z piekła niech nigdy nie wyjdę! Amen Amen.Od dawna też kłamiesz że Ziemia nie jest globem. Mimo iż kościół na którego autorytet sie powołujesz w kwestii Henocha, uznał glob i heliocentryzm za zgodne z prawdą.
-
I najprostszych rzeczy się nie rozumie.Ale to ty twierdzisz, że coś wiesz. Zaprzeczając faktom.
Ja twierdzę, że nawet kościół katolicki przyznaje prawdziwość faktów.
Wg faktów i kościoła któremu jesteś winien posłuszeństwo wiary, Ziemia jest geoidą. -
Lecz to, że Kościół od zawsze tak wierzył, że Henoch i Eliasz to dwaj świadkowie, to poznałem dopiero niedawno, dopiero potem jak Pan Bóg dwadzieścia lat temu mi to objawił.
A jeżeli kłamię teraz i jeżeli "jednak poznałem przez wcześniejsze przeczytanie tego co wyżej lub podobnego", a nie dlatego, że Bóg dał mi poznać po prostu, to niech będę przeklęty i z piekła niech nigdy nie wyjdę! Amen Amen.Od dawna też kłamiesz że Ziemia nie jest globem. Mimo iż kościół na którego autorytet sie powołujesz w kwestii Henocha, uznał glob i heliocentryzm za zgodne z prawdą.
Bo prawdziwy kościół nie uznał globu i heliocentryzmu!
Tylko ten fałszywy, na którego tronie się rozsiadła ta stara kurwa wielka nierządnica!
XD -
Wiedza wbija w pychę
Tylko na początku. Nazywa się to "efekt Duninga-Krugera" - jak człowiek liźnie wiedzy na jakiś temat, to od razu czuje się lepszy od innych, którzy nie liznęli. I często mu to wystarcza, bo to przyjemne uczucie. Dopiero dalsze zagłębianie się w wiedzę zwiększa pokorę.
Widać to po tobie - podłapałeś parę informacji i już jesteś "najmądrzejszy w całej wsi", obrażasz wszystkich dookoła, jesteś wcieleniem pychy. I nie dasz się namówić na słuchanie rzeczy, których nie znasz, bo to ci pokaże twoją marność.
-
I najprostszych rzeczy się nie rozumie.Ale to ty twierdzisz, że coś wiesz.
Nie, to wy twierdzicie, że „już wiecie, już rozumiecie”
Tymczasem g.. wiecie.
Nawet nie wiecie jak „wiedzieć” należy.
Dowód (że nawet nie wiecie jak „wiedzieć należy”): Obłęd Wielki, kosmiczno-liczbowy”, wasze ko(s)miczne „nauki”. Wasze urojenie, że „wiecie” co jest nad waszymi głowami, a nawet „co jest we wnętrzu gwiazd”.
Ani w niebie nie byliście, ani nie oglądaliście nieba z innego miejsca niż ziemia, ani nie dotknęliście tego co w niebie, ani nie słuchaliście tego co w niebie, ani nie posmakowaliście, ani nie powąchaliście nieba, ale roicie sobie, że „już wiecie”.
Tylko widzieć i tylko z daleka i tylko z jednego miejsca (tylko z ziemi) to zbyt mało by „wiedzieć”Zaprzeczając faktom.
Nigdy faktom nie zaprzeczam.
Ja twierdzę, że nawet kościół katolicki przyznaje prawdziwość faktów.
„Nawet”.
Nie, knurze, nie „nawet”, ale przede wszystkim Kościół Katolicki.Wg faktów i kościoła któremu jesteś winien posłuszeństwo wiary, Ziemia jest geoidą.
Nienawiść do Kościoła. Kościół z małej litery.
Nie, nie ma orzeczenia Kościoła, że „ziemia jest kulą”