Forum Płaska Ziemia

• Zarejestruj się
    • Zaloguj się
    • Szukaj
    • Kategorie
    • Ostatnie
    • Tagi
    • Popularne
    • Użytkownicy
    • Grupy

Kolejna religijna sraczka

Kosz
    9
    514
    59050
    Załaduj więcej postów
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
    • ZJ
      ZJ @jakubcjusz ostatnio edytowany przez

@jakubcjusz
      Skoro zrobiłeś coś w stylu słownika, to nawet wystarczy podanie klucza. Czyli numeru który akurat wypadł na kostce.

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
      • RAV
        RAV ostatnio edytowany przez

Fajny diabełek?
        2024_07_15-16 Astro Tyniec 2024_07_15-16 NGC6823 26x300s L-Ext DSS1 Sir1 PS11.jpg

Highlander 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
        • Highlander
          Highlander @RAV ostatnio edytowany przez Highlander

@RAV napisał w Kolejna religijna sraczka:

Fajny diabełek?

Dlatego będziesz potępiony.
          Bo fotografujesz kosmos, którego nie ma, zamiast fotografować Boga, który JEST.

RAV 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
          • RAV
            RAV @Highlander ostatnio edytowany przez

@Highlander Nie marudź, tylko bij pokłony przez Bożym Dziełem, które sfotografowałem.

ZJ Highlander 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
            • ZJ
              ZJ @RAV ostatnio edytowany przez

Bożym Dziełem, które sfotografowałem.

Czyli obrazek na kopule? XD

RAV 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
              • RAV
                RAV @ZJ ostatnio edytowany przez

@ZJ napisał w Kolejna religijna sraczka:

Czyli obrazek na kopule? XD

Może i tak. Może Maciej wyjaśni, czy to jest portret kumpla, czy autoportret.

ZJ 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                • ZJ
                  ZJ @RAV ostatnio edytowany przez

Może Maciej wyjaśni, czy to jest portret kumpla, czy autoportret.

Maciej sie odbija w tym "polerowanym na lustro sklepieniu".
                  XD

• ZJ
                    ZJ ostatnio edytowany przez

@Maciej "Pałę prawdy" sobie zwichnąłeś na faktach.
                    I co? Trzeba było tak kłamać? A mówiłem, że "nie rozpoznał byś prawdy, nawet gdyby wyskoczyła z krzaków i kopnęła cie w dupę"
                    Kłamliwa mendo.
                    A i byś się nie trudził obstawiam twoją odpowiedź nr.: 1

• M
                      Maciej @ZJ ostatnio edytowany przez

"Obłęd Wielki Liczbowy"

Nie.
                      Obłęd Wielki, kosmiczno-liczbowy.

Obłęd- czyli paranoja, czyli "obok". Paranoja znaczy "obok". Choroba rozumu jaką jest obłęd cechuje się zaburzeniami myślenia w postaci urojeń. Urojenie to fałszywe przekonanie, którego cierpiący na obłęd nie koryguje mimo okazania dowodów jego fałszywości.
                      Urojenia w paranoi są usystematyzowane i bardzo dobrze spójne, spójne w wielkim stopniu (nigdy zupełnie spójne, tylko Prawda jest niesprzeczna wewnętrznie i z rzeczywistością). Taki system urojeń prowadzi do "świata obok", obok prawdy, świata urojonego w którym "żyje obłąkaniec" (ściślej tkwi rozum paranoika). Wewnętrznie bardzo dobrze spójnego (nie doskonale!), ale nieprawdziwego.
                      Tkwicie więc w obłędzie. Np. pomimo okazania wam dowodów fałszywości waszych urojeń (obserwacji powierzchni ziemi wykluczających możliwość bycia przez ziemię "kulą o promieniu ok. 6371-6378 km lub czymś zbliżonym") wy nadal wierzycie w te brednie, nie odrzucacie urojenia, nie weryfikujecie sposobu swego myślenia.

Obłęd Wielki- wielki co najmniej z dwóch powodów: bo obejmujący większość świata, niemal wszyscy mieszkańcy ziemi dziś tkwią w tym obłędzie. Oraz wielki z uwagi na wielkość, absurdalność treści urojeń
                      "Kula ziemska, kula-słońce, kule-planety, kule-gwiazdy, wielki próżny kosmos, ciemna materia, czarne dziury..."
                      Gigantyczna absurdalność treści urojeń.
                      Obłęd w najczystszej postaci, obłęd wielki.

Obłęd kosmiczny- z uwagi na treść urojeń (o "wielkim próżnym kosmosie"). "Kosmos"- wielki próżny, wszechogarniający, w którym "wszystko się zawiera", który jest "całym światem" ("wszechświatem") i spełnia rolę boga, bo w nim się "wszystko mieści", od "kosmosu" zależy los "wszechświata", "w kosmosie wszystko się zrodziło" wskutek "praw kosmicznych".
                      Obłęd w najczystszej postaci.

Obłęd liczbowy- z uwagi na błąd myślenia polegający na wierze, że "wszystko podlega liczbom, przez obliczenia i 'wzory' można zapanować nad naturą".
                      Charakterystyczny sposób myślenia współczesnych obłąkańców. Rodzaj kultu "liczby", która "rządzi światem", która "wynika ze wzorów", które właściwie nie wiadomo dlaczego i z jakiego powodu istnieją "we wszechświecie" (owe "wzory") i są rodzajem zaklęć, przez poznanie których można "zapanować nad światem natury".
                      Obłęd w najczystszej postaci.
                      Żadne "liczby" światem nie rządzą. Ale Prawda rządzi światem.
                      Prawda nie jest zaś liczbą, ale SŁOWEM.
                      Słowo rządzi światem, nie liczba, Słowo Prawdy.

To jest więc Obłęd Wielki- to w czym żyjecie. A jest to obłęd kosmiczno-liczbowy.

Gdy upadnie ta epoka, wasze urojenia, to przyszłe pokolenia tak będą mówić o tym (naszym) czasie:

"Był to czas Obłędu Wielkiego, kosmiczno-liczbowego."

Tak będą mówić, tak będzie.

Albowiem jest to Prawda, a trafia w istotę tego co się dzieje (teraz). Bo Pan Bóg pozwolił mi poznać, objawił mi.

6.54 Kto je moje ciało i pije moją krew, ma życie wieczne, a ja go wskrzeszę w dniu ostatecznym.
                      6.65 I mówił: Dlatego wam powiedziałem, że nikt nie może przyjść do mnie, jeśli mu to nie jest dane od mojego Ojca.
                      Dotarło do Ciebie "marionetko"? Albo pacynko, zależy czy Bóg pociąga za sznurki. Czy woli rękawiczkę

Dlatego będziesz potępiony.
                      Po pierwsze: boś złośliwy.
                      Po drugie: boś głupi, o wysuszonym wyjałowionym rozumie.

6.65 I mówił: Dlatego wam powiedziałem, że nikt nie może przyjść do mnie, jeśli mu to nie jest dane od mojego Ojca.

No i co z tego?

16.27 Albowiem Syn Człowieczy przyjdzie w chwale Ojca swego razem z aniołami swoimi*, i wtedy odda każdemu według jego postępowania. 
                      16.28 Zaprawdę, powiadam wam: Niektórzy z tych, co tu stoją, nie zaznają śmierci, aż ujrzą Syna Człowieczego, przychodzącego w królestwie swoim»*.

Dlatego właśnie jesteś potępiony.
                      Po pierwsze: boś złośliwy. Zawzięcie "chcesz udowodnić Bogu błąd lub kłamstwo". [I tak ci zostanie: z dna piekła będziesz "udowadniał" przez całą wieczność. Płacząc i zgrzytając zębami, wyjąc przeraźliwie.]
                      Po drugie: boś dureń, masz zasuszony rozum.

Zaprawdę, powiadam wam: Niektórzy z tych, co tu stoją, nie zaznają śmierci, aż ujrzą Syna Człowieczego, przychodzącego w królestwie swoim»*.

Tak właśnie się stało. Jeżeli Pan Jezus powiedział => tak JEST (było).
                      Bóg ani się nie myli, ani nie kłamie.

Po pierwsze: Święty Jan Apostoł, autor Apokalipsy ujrzał Syna Człowieczego przychodzącego w Królestwie Swoim. Ujrzał przyszłość. Zanim umarł.

Po drugie: mając zasuszony, wyjałowiony i zasrany (g... diabelskim) rozum roisz sobie, że "wszystko wiesz, wiesz wszystko co się stało".
                      A skąd wiesz, czy Pan Jezus nie zabrał kogoś do Nieba, zachowując go od śmierci?

[W czasach przed Mesjaszem: zabrany przez Boga jest Praojciec Henoch, który żył w przyjaźni z Bogiem i znikł, bo zabrał go Bóg. Zabrany przez Boga, zachowany od śmierci jest Prorok Ogień, Eliasz porwany w rydwanie ognistym. Ci dwaj powrócą na ziemię, jako Dwaj Świadkowie już niedługo, w czasie Antychrysta. Będą prorokować obleczeni w wory pokutne przez tysiąc dwieście sześćdziesiąt dni, będą zabici przez Bestię, będą złożeni na placu wielkiego miasta (wiem co to za miasto), a po trzech i pół dniach zmartwychwstaną na oczach wielkiego tłumu szyderców. I wstąpią do Nieba na oczach szyderców, ku ich wielkiemu przerażeniu.
                      Święta Tekla Dziewica również nie umarła, ale weszła w skałę i zabrał ją Bóg.
                      Ty imbecylu nie wiesz o Tajemnicach Bożych: boś głuptak. A głuptak jesteś- boś złośliwa diabelska bestia, mająca złe "chcę"]

Na pewno JEST tak jak Pan Jezus powiedział.

Poznasz na Końcu.
                      Poznasz i będziesz przerażony.
                      I bardzo dobrze!

Highlander ZJ 5 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                      • Highlander
                        Highlander @Maciej ostatnio edytowany przez

@Maciej napisał w Kolejna religijna sraczka:

6.54 Kto je moje ciało i pije moją krew, ma życie wieczne, a ja go wskrzeszę w dniu ostatecznym.

Przecież to jest obrzydliwe...

ZJ J 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                        • Highlander

Na pewno JEST tak jak Pan Jezus powiedział.

A jak Pan Jezus powiedział?

Tomasz Middle 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                          • Tomasz Middle
                            Tomasz Middle @Highlander ostatnio edytowany przez

@Highlander napisał w Kolejna religijna sraczka:

A jak Pan Jezus powiedział?

I nikt nie wstąpił do nieba, oprócz Tego, który z nieba zstąpił - Syna Człowieczego.

To powiedział. I opowiastki Macieja poszły!!!

M 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                            • Highlander
                              Highlander @RAV ostatnio edytowany przez

@Highlander Nie marudź, tylko bij pokłony przez Bożym Dziełem, które sfotografowałem.

To nie jest dzieło Boże, to nieznana optyka nieba przywołała obraz z piekła!

• Highlander

Ci dwaj powrócą na ziemię, jako Dwaj Świadkowie już niedługo, w czasie Antychrysta. Będą prorokować obleczeni w wory pokutne przez tysiąc dwieście sześćdziesiąt dni, będą zabici przez Bestię, będą złożeni na placu wielkiego miasta (wiem co to za miasto), a po trzech i pół dniach zmartwychwstaną na oczach wielkiego tłumu szyderców. I wstąpią do Nieba na oczach szyderców, ku ich wielkiemu przerażeniu.

A Pan skrzywi się w uśmiechu, a ludzie spożywać poczną owce, leniwce, karpie, orangutany, płatki śniadaniowe, przetwory owocowe...

• M
                                  Maciej @Tomasz Middle ostatnio edytowany przez

@Tomasz-Middle napisał w Kolejna religijna sraczka:

nikt nie wstąpił do nieba, oprócz Tego, który z nieba zstąpił - Syna Człowieczego.
                                  To powiedział. I opowiastki Macieja poszły!!!

Jesteś imbecyl, czyli głuptak.
                                  Co gorsze: diabeł.

Tylko Pan Jezus wstąpił do nieba, Ten który zstąpił.
                                  Tylko On zstąpił i wstąpił.

Pozostali byli wzięci.

• ZJ
                                    ZJ @Maciej ostatnio edytowany przez ZJ

@Maciej napisał w Kolejna religijna sraczka

Jeżeli coś jest prawdziwe dla (dowolnego) n-tego oraz dla następnego (n+1-szego) => jest prawdziwe dla wszystkich.

"Obłęd Wielki Liczbowy"

Nie. Obłęd Wielki, kosmiczno-liczbowy.

Mówię o twoim obłędzie. To ty przywołałeś jakąś definicję indukcji matematycznej. Ale tego nie zrozumiałeś.

No i co z tego?

A to z tego, że twoje "chce" nie ma znaczenia. Bo wszystko od Boga pochodzi. Również to czego chcesz. Więc pójdziesz do piekła, za to że sie odwróciłeś od Jezusa bo tak chciał Jego Ojciec.

Ale zrozumiał byś w jakiej jesteś sytuacji, gdybyś nie był "głupi, o wysuszonym wyjałowionym rozumie."

Po pierwsze: boś złośliwy.

Bo mogę

Zawzięcie "chcesz udowodnić Bogu błąd lub kłamstwo"

Ja udowodnić kłamstwo? Bogu? A po co? Skoro robią to takie mendy jak Ty. Ja tylko cytuję słowa którym zaprzeczałeś. To Ty poświadczałeś nieprawdę mówiąc że "Jezus tak nie mówił" i teraz to cie boli bo sie wydało jaką jesteś kłamliwa szmatą.
                                    A Jezus tak powiedział:

16.27 Albowiem Syn Człowieczy przyjdzie w chwale Ojca swego razem z aniołami swoimi*, i wtedy odda każdemu według jego postępowania. 
                                    16.28 Zaprawdę, powiadam wam: Niektórzy z tych, co tu stoją, nie zaznają śmierci, aż ujrzą Syna Człowieczego, przychodzącego w królestwie swoim»*.

Przynajmniej wg tego który potem został nazwany Mateuszem.

Wiec królestwo już było. Wg objawień miało trwać 1000 lat wiec się skończyło gdzieś tak pod koniec panowania Cesarstwa Rzymskiego.
                                    Wiedział byś to, ale jesteś "głupi, o wysuszonym wyjałowionym rozumie."

Jak Ci się podoba zdjęcie zrobione przez @RAV

• ZJ
                                      ZJ @Maciej ostatnio edytowany przez ZJ

Po pierwsze: Święty Jan Apostoł, autor Apokalipsy ujrzał Syna Człowieczego przychodzącego w Królestwie Swoim. Ujrzał przyszłość. Zanim umarł.

I co z tego? Widzisz różnicę pomiędzy "wszyscy" a "niektórzy"? Na dobrą sprawę mogło dożyć dwóch.
                                      Już coś się przejaśniło w tym pustym łbie? Czy nadal nie rozumiesz co czytasz. A to tylko jedna książka.

A skąd wiesz, czy Pan Jezus nie zabrał kogoś do Nieba, zachowując go od śmierci?

Wiem, miałem objawienie. Zaraz po tym jak mi powiedział że nie ma "Sklepienia Niebios z polerowanego na lustro metalu" i Ziemia w postaci Kuli lepiej się sprawdza. Aniołowie nie muszą nosić księżyca i Słońca i planet. Grawitacja i pęd wszystko załatwią. Grunt to dobre zarządzanie a zbędne kadry można przeznaczyć do produkcji naczyń glinianych. Bo nie święci garnki lepią. 😀

• ZJ
                                        ZJ @Highlander ostatnio edytowany przez ZJ

Kto je moje ciało i pije moją krew, ma życie wieczne,

I tak powstały opowieści o wampirach. XD

• Tomasz Middle
                                          Tomasz Middle @Maciej ostatnio edytowany przez

Jesteś imbecyl, czyli głuptak.
                                          Co gorsze: diabeł.
                                          Tylko Pan Jezus wstąpił do nieba, Ten który zstąpił.
                                          Tylko On zstąpił i wstąpił.
                                          Pozostali byli wzięci.

Jesteś immmmmmmbecyl. Czyli głuptak. Na dodatek odstępca. I heretyk. I diabeł.
                                          Znalazłeś sobie semantyczną furtkę.
                                          Nigdzie nie jest napisane że Henoch został wzięty do nieba. Został raczej wzięty na łono Abrahama.

M 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                          • J
                                            jakubcjusz @Highlander ostatnio edytowany przez jakubcjusz

Oj tam... Odrobina kanibalizmu jeszcze nikomu nie zaszkodziła 😉

@Tomasz-Middle napisał w Kolejna religijna sraczka:

Został raczej wzięty na łono Abrahama.

A jak się idzie do nieba, to można sobie wybrać łono? Czy zawsze jest to łono starego, spoconego faceta?

• Pierwszy post
                                              Ostatni post