Mózg płaski czy krągły
-
@ZJ Ja bym optował, żeby tego "rodzynka" jeszcze nie banować. Większości płaskich zdrowo odbija jak zobaczą pierwszy raz w życiu słońce dłużej niż 24h na Antarktydzie
Niech się oswoi z zawartością
https://www.youtube.com/@antarcticstreams7776/videos
to może zacznie mówić po ludzku -
@siwyrp napisał w Mózg płaski czy krągły:
Bo ja mogę ci w kilka minut stworzyć/odwzorować model powierzchni Ziemi, która jest w kształcie koła, z Antarktydą będącą pierścieniem okalającym ocean światowy w kształcie okręgu, który wyznacza linię horyzontu oddzielającą powierzchnię Ziemi od eteru, czyli skorupę ziemską od powietrza, czyli dolną półkulę od górnej, bo Ziemia to faktycznie kula,
No to czekam. Kilka minut minęło. I co? Same przechwałki. Może jeszcze potrafisz jeść samodzielnie?
-
@ZJ napisał w Mózg płaski czy krągły:
śmieciu odmóżdżony, systemowa qrwo
Masz qrwo odpowiedzieć mi na pytanie, albo wypierdalaj stąd ty żałosny sqrwysynu, bo to nie jest miejsce dla was - odmóżdżonych i bezrozumnych śmieci komunalnychZgłosiłem twoj post do administracji. Jak dostaniesz bana. To w ładnie na to zapracowałeś takimi tekstami.
A nie możesz kanalio zabanować go dla samego siebie?
Coś Ci stoi na przeszkodzie ignorować jego wpisy?
Musisz być „dobroczyńcą dla innych”?
Ale pozwól, że ja będę dobroczyńcą dla samego siebie i sam będę wybierał sobie co czytać, a czego nie.
Ja chcę czytać jego wpisy! Mnie on nie przeszkadza.
Precz z cenzurą! -
ty tępa pało nawet nie wiesz czym jest mainstream
Jak szybko zareagowałeś, pewnie jesteś opłacanym trollem. Ja wiem, juz ci napisałem. Tobie się coś pomieszało. Bo to płaszczaki banują.
-
@Maciej napisał w Mózg płaski czy krągły:
Ludzie z tego forum (pewnie nie wszyscy), z którymi się spieram, to najpewniej świadomi kłamcy.
No tak, każdy kto potrafi zrozumieć podstawy geometrii sferycznej i konsekwencje konieczności korzystania z ortodromy w dalekich podróżach lotniczych i morskich w PRAWDZIWYM świecie, bez wątpienia jest świadomym kłamcą. A już szczególnie ten gość:
https://www.youtube.com/watch?v=KzYsb3Bys9YNie to co natóralni nałukofcy z otwartymi czaszkami, w któtych hula tylko wiatr, a na poparcie swoich bajeczek i bredni mają, dosłownie, nic .
-
zabanować go dla samego siebie?
Dużo mogę, ale sam twierdzi że na forach głównego nurtu dostaje się ban za wpisy które nie pasują. Chce mieć, widzę, za wszelką cenę rację, to niech ma. A za odzywki to powinien leżeć w szpitalu ze spuchnięta mordą i połamanymi palcami. Gdybym go miał tylko dla siebie cenzurować to tak by skończył.
-
-
@Maciej
Mieszkasz w NY?
Czy nie trafiłem z potopem? -
@Maciej
Po co zatem tracisz czas i energię na nich...?
Nie lepiej jest spożytkować te dwie zmienne na coś, co przyniesie jakieś korzyści...?
Moim marzeniem jest poznać prawdę - jaka by ona nie była. Zatem cel jest jeden, poznać prawdę. Jakich metod użyć, jak zacząć jej poszukiwania...?BTW wielcy tego świata, to nie nasa, to nie gejts, to nie cukierberg, to nie mask, ani żaden frontmen wystawiony w teatrze dla gojów obok całej rzeszy pacynek zwanych politykami, których zadaniem jest sprawowanie psudo władzy nad tłumem, by ci faktyczni decydenci byli bezpieczni, i by nic złego im się nie stało. Gdyby fizyczni zarządcy tej czasoprzestrzeni ujawnili swe tożsamości, pokazywali się publicznie, występowali, przemawiali, to szybko by ich ktoś odjebał. Rozumiesz...? A jak odjebali Kennedyego, jak inne mordy przeprowadzili, to na ich miejsce wsadzili kogoś innego, kto już nie śmiał się przeciwstawiać wytycznym i rozkazom, bo wiedział jak to się skończy... Czyli zawsze strachem zdobywasz sobie uległość i poddaństwo. Strachem, czyli przemocą, czyli siłą. Są tez bardziej subtelne metody, ale zawsze przemoc budzi lęk i obawę o swe nędzne życie, zatem wówczas bardzo łatwo zdobyć posłuch, a jak do tego zaproponujesz prawie nieograniczony dostęp do koryta, to wówczas prawie każdy łamie kręgosłup moralny. Ci, którzy nie dali się przekupić, omamić, a trafili do świata polityki etc - stracili życie, a w najlepszym wypadku zostali trwale usunięci z tego półświatka.
Zatem przyjacielu, jak osiągnąć cel...? -
Nie "na nich" tylko DLA INNYCH. Dla tych, którzy mają dobrą wolę i od czasu do czasu trafiają np. w takie miejsce jak to.
Zbijając ich argumenty dostarczam argumentów dla ludzi dobrej woli.
-
@M-N napisał w Mózg płaski czy krągły:
No tak, każdy kto potrafi zrozumieć podstawy geometrii sferycznej
Właśnie dlatego, że potrafię zrozumieć podstawy tej geometrii nie jestem kulo-zaślepionym.
Potrafiłem bowiem zrozumieć co wynika z geometrii "kuli ziemskiej" i sprawdzić, że w realnym świecie powierzchnia ziemi (wody) nie ma krzywizny "kuli ziemskiej".
To proste. -
Zatem cel jest jeden, poznać prawdę. Jakich metod użyć, jak zacząć jej poszukiwania...?
Moja rada:
- Nauczyć się geometrii i trygonometrii.
- Opanować chociaż podstawy geometrii sferycznej.
- Zrozumieć jak działa i jak obsługiwać teodolit.
- Zainwestować w kilometr węża ogrodowego min. 1.5 cala, 3 duże naczynia.
- Zbudować potrójne naczynia połączone co 500 m.
- Sprawdzić czy poziom wody w nich wyznacza linię prostą czy wypukłą.
O kurka, ktoś już to zrobił :
https://www.youtube.com/watch?v=4uwvx7-x98U
Z drugiej strony, prawdziwych płaskich święcie wierzących w magiczny naleśnik istnienie takiego pomiaru powinno tym bardziej dopingować, aby go powtórzyć w celu potwierdzenia magicznej płaszczyzny...
Ale przez ponad 6 lat istnienia tego zapisu filmowego żaden wypłaszczony móżdżek się nie odważył potwierdzić empirycznie swoich bredni.
Jak to "nasz" Maciuś lubi mówić: nie ma przypadków, są tylko znaki . -
@Maciej
To musiałeś nieżle oszukiwać sam siebie. Bo pomiary ziemi wskazują że na jej powierzchni suma kątów trójkąta jest większa niż 180° Jak ci przyjdzie do głowy "pokaż pomiary" to sobie poczytaj Jak tworzyli mapy. -
Nie "na nich" tylko DLA INNYCH. Dla tych, którzy mają dobrą wolę i od czasu do czasu trafiają np. w takie miejsce jak to.
Świadomi, którzy tu trafią już wystarczająco dużo wiedzą, i widzą, by nie musieć czytać tych wszystkich bzdur przez nich kopiowanych z instrukcji dostarczonych przez mainstream. Sam wiesz, że to ich zadanie, praca, hobby, a być może gadamy z bootami - nie wiadomo, bo sam wiesz, że wszystko jest możliwe.
Skoro od ponad 2 tysięcy lat robią z ludzi debili, programują ich, tresują etc, to znaczy, że mają w tym dość istotny cel.
Domniemam, że chodzi o władzę, a żeby kontrolować 8 miliardów ludzi trzeba mieć silny autorytet. I nie bez powodu użyłem przymiotnika silny. Zawsze było tak, że zwyciężał najsilniejszy w ogólnym tego słowa znaczeniu. Bo na przebieg walki (wojny) wpływ ma mnóstwo czynników, nie tylko tężyzna fizyczna.
Zatem wątek wieloaspektowy do omawiania całymi dniami.
Ponadto kłamstwo sprawia, że łatwiej się ludźmi manipuluje. Skoro ukrywają granice powierzchni Ziemi, to oznacza, że musi coś być po ich przekroczeniu - ot chociażby równoległy świat, albo ich wiele. Gdyby się okazało to prawdą, żadna siła nie zdołała by powstrzymać tłumu przed chęcią poznania tych światów przekraczając zwyczajnie granice, gdyż domeną człowieka (rozumnego w szczególności) jest przekraczanie wszelkich granic... Ci mniej rozumni przekraczają nawet granice ludzkiej głupoty...
Reasumując, spieranie się z opłacanymi tworami (alternatywnie bootami SI) moim zdaniem nie ma sensu, bo ta metoda jest wielce nieefektywna w kontekście dostarczania wiedzy innym przebudzonym, którzy tu natrafili...
Czy zgodzisz się ze mną...?
Czy w ogóle myślałeś kiedykolwiek o prawdzie...? W sensie czy chciałbyś ją poznać, i ewentualnie jakich metod użyć, by się do niej choć zbliżyć...? -
Tak, a ci "ludzie dobrej woli" na tym forum, ujawniają się, pisząc do innych: "kurwy jebane".
Tak? -
Bo ja mogę ci w kilka minut stworzyć/odwzorować model powierzchni Ziemi, która jest w kształcie koła, z Antarktydą będącą pierścieniem okalającym ocean światowy w kształcie okręgu...
OK, zrób to. A potem postaw na nim modelik montażu paralaktycznego i pokaż, jak on działa na Twoim modelu.
-
@ZJ napisał w Mózg płaski czy krągły:
To musiałeś nieżle oszukiwać sam siebie. Bo pomiary ziemi wskazują że na jej powierzchni suma kątów trójkąta jest większa niż 180°
"Pomiary wskazują"?
Mierzyłeś kiedykolwiek?
Może znasz kogoś kto mierzył i "udowodnił że przekraczają"?Tu masz swój "globus" testowany w realnym świecie:
-
@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:
Tak, a ci "ludzie dobrej woli" na tym forum, ujawniają się, pisząc do innych: "kurwy jebane".
Tak?Nie, no ujawniają się takimi epitetami jak Ty mnie określałeś.
-
@Maciej
Mapy. Macieju ile mam Ci powtarzać, że powierzchnie i długość granic poszczególnych krajów pasują do powierzchni globu. W każdym innym rzucie coś jest błędne. Poczytaj sobie o projekcjach map. Albo idź na egzorcyzmy. -
@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:
Tak?Nie, no ujawniają się takimi epitetami jak Ty mnie określałeś.
Zobacz jak szybko kłamcy sami się gubią w swych kłamstwach. Ot cała prawda - nie można kłamać w nieskończoność...
Ale oni się nigdy nie przyznają - to ich domena.