Mózg płaski czy krągły
-
@siwyrp napisał w Mózg płaski czy krągły:
To ja się pytam dlaczego nie ma wschodów i zachodów Słońca na przeróżnych częściach powierzchni Ziemi...?
To jak już się pytasz, to spróbuj zadawać pytania, które mają sens, np. dlaczego wewnątrz północnego koła podbiegunowego dni polarne powyżej 24h są tym dłuższe im bliżej przesilenia czerwcowego a na samym biegunie północnym słońce nie zachodzi od równonocy marcowej do wrześniowej a w obszarze południowego koła podbiegunowego dni polarne pow. 24h są tym dłuższe im bliżej przesilenia grudniowego, a na samym biegunie południowym słońce nie zachodzi od równonocy wrześniowej do marcowej?
https://www.youtube.com/watch?v=4av1CD8smIIBTW wiesz czym jest zasięg światła...? Wiesz czym jest światło w ogóle...?
Oświeć mnie swoimi fantazjami .
-
@M-N
Obydwaj bardzo szybko zareagowaliście, obydwaj najwięcej się udzielacie co daje mi podstawę do wyciągnięcia kilku wniosków:- jesteście systemowymi tworami indoktrynacji, bo jako, iż jest to forum o płaskiej Ziemi (która to Ziemia nie może być płaska, bo płaska może być co najwyżej powierzchnia czegoś, a jedyną znaną mi płaską powierzchnią jest tafla wody, czyli powierzchnia wody oceanu światowego, czyli pozioma płaszczyzna), a nie o globusie, zatem z automatu będąc adminem tego forum wypi...łbym was natychmiast za trollowanie chociażby, jak i propagowanie szamba płynącego głównym ściekiem,
- jesteście algorytmem (wasze konta w sensie), bootami, wytworem SI
- zwyczajnie jesteście opłacanymi śmieciami, którzy albo wiedzą w czym uczestniczą, albo nie mają blado-seledynowego pojęcia.
Generalnie bez względu kim jesteście - sram na was, i kończę jakąkolwiek dyskusję, gdyż wy nie dyskutujecie, tylko przedstawiacie jakieś instrukcje w ogóle nie ustosunkowując się do podanych przez kogokolwiek argumentów zgodnych z logiką notabene.
Ostatecznie jesteście niegodni, aby poświęcać wam uwagę. -
@siwyrp jeśli chcesz dyskutować na argumenty, podaj argument.
A jeśli chcesz tylko obrażać jak jakieś płaskoziemskie bydlę, to faktycznie nie ma o czym rozmawiać. -
@siwyrp Albo, po prostu, już tyle razy odpowiadałem na te same pytania, zadawane przez różnych nieuków z wypłaszczonym EEG, że to fakt, jest niejaką rutyną, bo mi osobiście nic nie stoi na przeszkodzie skorzystać z szeroko dostępnej wiedzy i wrzucić sobie w zakładki parę linków z naocznymi obserwacjami, które rozwalają w drobny mak bzdury płaskich idiotów:
https://www.youtube.com/@antarcticstreams7776/videosA najbardziej mnie bawi, kiedy płaski idiota, tak jak ty, po dwóch takich linkach, zaczyna bredzić o opłacanych trollach, botach AI oraz od razu rzuca inwektywami bo brak mu racjonalnych argumentów
Ziomuś, jedyne na co srasz, to na swoją wiedzę o świecie . -
BTW wiesz czym jest zasięg światła...?
Mniej więcej. Ale pytanie jest inne (jeśli chodzi o zasięg światła słońca).
Słońce od najjaśniejszej gwiazdy, czyli Syriusza, świeci jaśniej 13 MILIARDÓW RAZY.
Więc pytanie, skoro tak, to dlaczego słońce "znika" "oddalając się", a miliardy razy słabiej świecące gwiazdy, które są DALEJ NIŻ SŁOŃCE widać... -
@M-N
Napisałem, że nie będę z tobą dyskutował, ale chwilowo odstąpię od tego ograniczenia na rzecz powtórzenia pytania o światło.
Czym jest śmieciu odmóżdżony, systemowa qrwo ŚWIATŁO...? |Jakie posiada cechy charakterystyczne, jakie właściwości etc...?
Zadałem pytanie, które zostało zignorowane, a w odpowiedzi otrzymałem jakiś gówniany stek bzdur, jak i systemowych instrukcji.
Masz qrwo odpowiedzieć mi na pytanie, albo wypierdalaj stąd ty żałosny sqrwysynu, bo to nie jest miejsce dla was - odmóżdżonych i bezrozumnych śmieci komunalnych. -
@Tomasz-Middle
Czy zweryfikowałeś doświadczalnie ten systemowy bełkot o Słońcu...?
Powtórzę raz jeszcze, czym jest qrwo światło, i jakie posiada właściwości...?
Nie pytam o Słońce, tylko światło.
Czym jest qrwo jebana światło...? -
Czy zweryfikowałeś doświadczalnie ten systemowy bełkot o Słońcu...?
Nie widzę potrzeby. Natomiast jeśli uważasz że to nieprawda to twój ruch.
-
Czym jest qrwo jebana światło...?
Falą. Albo strumieniem fotonów.
A czym wg ciebie? Czarami? -
Czym jest śmieciu odmóżdżony, systemowa qrwo ŚWIATŁO...?
Najpierw, śmieciu odmóżdżony, płaska qrwo, napisz czym jest światło wg. płaskiego debila jakim jesteś.
-
@Tomasz-Middle
Aż tyle wiesz o świetle...? To cała twoja o nim wiedza...?
Bo jeśli tak, to ja nie mam z kim i o czym dyskutować - co zresztą wyjaśniłem we wcześniejszym poście. -
@M-N
To ja qrwo jebana zadałem pierwszy pytanie, i to ja czekam na odpowiedź na nie. Szmato zajebana. -
@siwyrp ty na razie nic nie napisałeś, więc nic nie wiesz. Ja wiem chociaż to.
-
@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:
To ja się pytam dlaczego nie ma wschodów i zachodów Słońca na przeróżnych częściach powierzchni Ziemi...?
Są dwa takie miejsca. To koła podbiegunowe, gdzie słońce może nie zachodzić lub być niewidoczne, nie wschodzić. Oba te miejsca pasują do modelu kulistego.
Ostatnia kwestia miażdżąca twój kulisty dogmat - stwórz kulisty model powierzchni Ziemi, czyli globus z wodą, może być słoną, słodką, tą z szamba głównego nurtu, z jakąkolwiek tępa qrwo. Bo ja mogę ci w kilka minut stworzyć/odwzorować model powierzchni Ziemi, która jest w kształcie koła, z Antarktydą będącą pierścieniem okalającym ocean światowy w kształcie okręgu, który wyznacza linię horyzontu oddzielającą powierzchnię Ziemi od eteru, czyli skorupę ziemską od powietrza, czyli dolną półkulę od górnej, bo Ziemia to faktycznie kula, z tym, że my nie żyjemy na Ziemi, tylko na jej powierzchni, a przykrywa nas eter/powietrze, w którym jest m.in. tlen, którym nawet ty tępa qrwo odmóżdżona oddychasz.
Zatem kiedy pokażesz swój model globusa z wodą...? -
Zastanawia mnie jeden fakt - gdy rozumni ludzie wchodzą na jakieś mainstreamowe fora, to za jeden post niezgodny z główną narracją otrzymuje się co najmniej ostrzeżenie, a najczęściej bana.
Tak, tyle, że te "mainstremowe fora" to jedno osobowe fora płaskich idiotów. A "rozumni ludzie" to poprostu cala reszta dziwiąca się dlaczego ktoś wierzy w płaską Ziemię.
-
@ZJ
ty tępa pało nawet nie wiesz czym jest mainstream. -
@siwyrp Przecież wiem, debilu, czym jest światło wg. ciebie :
https://www.youtube.com/watch?v=P22x0V1OWeII po co mam ci tłumaczyć czym jest foton? Mieszanie gówna w twojej głowie żadnemu z nas nie przyniesie żadnych korzyści . Najpierw powinieneś wezwać wóz asenizacyjny .
-
@Maciej
Zastanawia mnie jeden fakt - gdy rozumni ludzie wchodzą na jakieś mainstreamowe fora, to za jeden post niezgodny z główną narracją otrzymuje się co najmniej ostrzeżenie, a najczęściej bana.
Dlaczego zatem administracja tego forum toleruje pseudo naukowy bełkot globusowców...?
Ponadto podziwiam Cię, że masz tyle cierpliwości dla tych wszystkich bezrozumnych matołów.
Nie szkoda Ci energii na nich i czasu chociażby...?
Wszedłem tu z myślą, że nie napotkam na jakiegokolwiek zindoktrynowanego debila, który pozbawiony jest zdolności do logicznego myślenia, którego jesteś propagatorem, tak jak i ja.
To przerażające jacy oni są zakodowani, zaprogramowani, oduczeni autonomicznego myślenia. Wgrali im instrukcje postępowania, myślenia, i nie wychodzą poza ten schemat, szablon etc, gdyż nie potrafią.
Pytanie brzmi: czy nie potrafią, czy nie chcą, czy są prawdziwi, czy np stworzeni przez formę X, aby np NAS przetestować...- swoistego rodzaju symulacja.
Możliwości jest bardzo dużo, należałoby to zweryfikować, sprawdzić, zbadać, przeprowadzić szereg eksperymentów etc. Czyli działać metodycznie, by zebrać wystarczającą ilość danych w celu ich analizy oraz wyciągnięcia ostatecznych wniosków. Tak działają naukowcy, i tak/w taki sposób zdobywana jest wiedza.
Wszyscy wyznawcy globusa nie mają nic wspólnego z rozumnym człowiekiem. Oni zostali ograniczeni przez inżynierię społeczną do roli odtwarzaczy instrukcji systemowych - coś w rodzaju komputerów, które wykonają instrukcję pod warunkiem, że mają ją wgraną na dysk twardy, chmurę etc. Jeśli nie mają jakiejś instrukcji, sami jej nie wykreują, bo i po co...? Wszak domeną rozumnej istoty jest jedynie odtwarzanie, a nie tworzenie...
Ot cała historia ludzkości.
Pytanie ostateczne, a raczej kilka ostatecznych: jak dojść do prawdy, jak zdobyć prawdziwą wiedzę, jak się dowiedzieć kim jesteśmy, gdzie żyjemy, skąd się wzięliśmy, i w jakim celu tu jesteśmy...?Ludzie z tego forum (pewnie nie wszyscy), z którymi się spieram, to najpewniej świadomi kłamcy. Na całym świecie jest wiele podobnych grup ludzi. Z grupą anglojęzyczną już się też zetknąłem. Zresztą oni się ze sobą spotykają i znają się. Np Fizyk, podróżując po świecie spotykał się (np z Woolfie6020) i z innymi. Wszystkie te grupy ludzi są sponsorowane przez władców tego świata, np przez NASA (jak Woolfie6020). Przypuszczam, że mają ci ludzie następujące zadania: 1 obserwować wypowiedzi ludzi i informować gdzie i komu trzeba o pojawiających się przejawach wolnego , niezależnego myślenia, relacjonować szczegóły tego myślenia. 2 kanalizować przejawy wolnej myśli (np przez dyskusje na takim forum jak to, które oni przecież przejęli !!!j). Lepiej skanalizować, niż miałoby się „rozleźć”. 3 dostarczać „naukowej” propagandy oficjalnej wersji rzeczywistości dla ludzi niemyślących niezależnie, ale nauczonych połykania tego, co podano do połknięcia (ludzi- „pelikanów”)
4… jeszcze pewnie jakieś inne zadania, których się nie domyślam, a które mogą być nawet ważniejsze niż te wymienione. -
śmieciu odmóżdżony, systemowa qrwo
Masz qrwo odpowiedzieć mi na pytanie, albo wypierdalaj stąd ty żałosny sqrwysynu, bo to nie jest miejsce dla was - odmóżdżonych i bezrozumnych śmieci komunalnychZgłosiłem twoj post do administracji. Jak dostaniesz bana. To ładnie na to zapracowałeś takimi tekstami.
-
qrwo jebana światło...?
O! Znowu. Tak, kolejne zgłoszenie.