Mózg płaski czy krągły
-
@Maciej napisał w Mózg płaski czy krągły:
Mili, prawdomówni i uczciwi, jak biblia nakazuje.
Co do zasady: tak.
Czyli wasze płaskoziemskie (i twoje katolickie) "zasady" "ludzi dobrej woli" są takie, że innych można (należy) wyzywać od "kurew jebanych"?
-
@M-N napisał w Mózg płaski czy krągły:
@siwyrp Zaraz, wg. ciebie Ziemia
de facto nie jest płaska, tylko jest kulą, bo Ziemia to planeta,
ale
Płaska jest tylko i wyłącznie powierzchnia wody oceanu światowego, i tylko wówczas, gdy woda ta jest spokojna, czyli nie działają na nie żadne siły naturalne
????
To znaczy co; Ziemia jest jakimś zaokrąglonym wielościanem z płaskimi powierzchniami oceanów na 70% powierzchni?
I co ciekawi mnie najbardziej: jak ty godzisz te 2 stwierdzenia skoro takie Ameryki nie stykają się ani z Antarktydą, Azją, Europą i Afryką, a już Australia jest z każdej strony otoczona wodą???Debilu, Ziemia kula to planeta, a my żyjemy/chodzimy/eksplorujemy zarówno powierzchnię Ziemi, jak i eter, czyli powietrze nad powierzchnią Ziemi. Powierzchnia Ziemi do półkula (dolna), a górna półkula to eter. Czego śmieciu tępy nie rozumiesz. Taki przekrój Ziemi kuli ukazuje grafika na przyrządzie nawigacyjnym będącym na wyposażeniu każdego (prawie) statku powietrznego o nazwie sztuczny horyzont. Przetnij kulę po środku w poziomie i otrzymasz śmieciu dwie półkule, dolną po której chodzimy, i górną w której przemieszczamy się statkami powietrznymi, czyli qrwo zajebana latamy... Całość stanowi kulę - planetę, A my żyjemy na powierzchni planety, na powierzchni Ziemi, chodząc po gruncie, po ziemi, po czarnoziemie, żwirze, kamieniach, błocie, torfie, i chuj wie czym jeszcze debilu tępy i odmóżdżony.
Jak wsiądziesz do helikoptera, odrzutowca, szybowca, zapniesz uprząż od paralotni etc, to wzbijesz się w przestworza, czyli w powietrze, czyli będziesz ponad powierzchnią Ziemi, nad skorupą ziemską, czyli w eterze., czyli znajdziesz się na drugiej półkuli. Rozumiesz debilu...?
Jak chcesz, to sobie stwórz model - weź półgłówku dwie szklane i przezroczyste salaterki (półmiski) np takie
https://domex.leszno.pl/miski-i-salaterki/miska-salaterka-purina-185-cm-szklana-okragla
wlej do jednej wodę, następnie wsyp piach/żwir, umieść kamień wypełniający powierzchnię/objętość półmiska w 29%, nałóż drugi półmisek na pierwszy, i będziesz miał śmieciu model Ziemi. Teraz wystarczy zrozumieć, że ty i cała reszta tępych śmieci żyje wewnątrz tych półmisków, czyli we wnętrzu Ziemi, a nie na Ziemi... Żyjemy we wnętrzu Ziemi, na powierzchni Ziemi, czyli na skorupie ziemskiej, którą jest dolna półkula, a na modelu dolny półmisek. Krawędź dolnego półmiska to okrąg będący brzegiem dla wody, która się w nim znajduje (którą sam wlałeś do niego), a w naszym świecie jest to pierścień Antarktydy, który jest brzegiem oceanu światowego okalający go, i pozwalający na to, by woda (jej powierzchnia/tafla) wyznaczała prawie idealnie poziomą płaszczyznę. Zarówno krawędź półmiska dolnego, jak i pierścień Antarktydy są granicą między samym półmiskiem, samą powierzchnią Ziemi, a czymś zewnętrznym... W przypadku półmiska tym czymś zewnętrznym będzie pomieszczenie, w którym zbudowałeś model, a w przypadku naszego świata, będzie to np inny świat, np równoległy... Może być zupełnie cos innego, czego nikt z nas sobie nawet nie potrafi wyobrazić.
Wszystko jest możliwe, a niemożliwe nie istnieje. -
@siwyrp napisał w Mózg płaski czy krągły:
Zakładamy hipotetycznie, że globus nie istnieje, natomiast istnieje powierzchnia Ziemi w kształcie koła
Pisałeś, że jest w kształcie kuli, bo to planeta. Zaprzeczasz sam sobie. Jesteś za a nawet przeciw, tylko jeszcze nie wiesz o czym mówisz.
I przypominam. Wyrażaj się odpowiednio. Epitetów to sobie używaj mówiąc do lustra. Może być plaskie, jak lubisz. -
@ZJ napisał w Mózg płaski czy krągły:
Zakładamy hipotetycznie, że globus nie istnieje, natomiast istnieje powierzchnia Ziemi w kształcie koła
Pisałeś, że jest w kształcie kuli, bo to planeta. Zaprzeczasz sam sobie. Jesteś za a nawet przeciw, tylko jeszcze nie wiesz o czym mówisz.
Ty pierdolona odmóżdżona qrwo - gdzie ja napisałem, że Ziemia jest kołem...??? Gdzie ty qrwo...??? Naucz się jebany śmieciu czytać, a dopiero później dyskutuj na najpoważniejsze w dziejach ludzkości zagadnienia i tematy.
-
@siwyrp
Przeczytaj jeszcze raz, to co napisałem. Ze zrozumieniem. -
@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:
@Maciej napisał w Mózg płaski czy krągły:
Mili, prawdomówni i uczciwi, jak biblia nakazuje.
Co do zasady: tak.
Czyli wasze płaskoziemskie (i twoje katolickie) "zasady" "ludzi dobrej woli" są takie, że innych można (należy) wyzywać od "kurew jebanych"?
Nie
-
A tak teraz bez spiny, na luzie i z dystansem...
Nie sądzisz, że na forum o tematyce kwestionującej globus powinniśmy stanowić większość z naszymi przypuszczeniami, a nie mniejszość...? Generalnie oprócz Twoich postów nie napotkałem na żadne inne kwestionujące ściek głównego nurtu w tym aspekcie...
Zatem używając logiki, którą sobie cenisz ponad wszystko z tego co zdołałem wyczytać z Twoich postów, odnoszę wrażenie, iż to miejsce wcale nie zrzesza ludzi świadomych, nie zostało stworzone przez nich, tylko wręcz odwrotnie...
Jedna różnica jest taka, że możemy w ogóle o tym mówić/pisać, bo np na wielu forach w działach nawet dotyczących rozmów o wszystkim, tematu nieistniejącego globusa w ogóle nie wolno poruszać pod kara bana - natychmiastowego.
Czyli jest forum, jest dział O WSZYSTKIM, a na hasło płaska ziemia wylatujesz. Co na to logika w Twoim wydaniu...?
I czy logika może być różna dla różnych ludzi...? W sensie czy coś logicznego dla Ciebie może być nielogiczne dla mnie...?
Np logicznym jest, że prawdziwe jest wyłącznie coś, co zostało udowodnione, a udowadnianiem zajmuje się wyłącznie jedna dziedzina nauki - matematyka... Zatem jeśli dane twierdzenie zostało wystarczająco dobrze udowodnione, to oznacza, że nie może ów twierdzenie być fałszywe. I tak samo jeśli coś nie zostało udowodnione wystarczająco dobrze, oznacza, że nie może uchodzić za prawdziwe. Zgadza się...?
Czyli logika winna być taka sama dla wszystkich.
Przynajmniej tak mi rozum podpowiada. Pytanie, czy Twój rozum podpowiada Ci podobnie, czy całkiem odmiennie...? -
@siwyrp
Przeczytaj jeszcze raz, to co napisałem. Ze zrozumieniem.Wskaż mi, zacytuj mnie, gdzie napisałem, że Ziemia jest kołem...???!! Natychmiast ty odmóżdżona qrwo tępa.
-
@Maciej
Czy zgodnie z twoimi przekonaniami za złe zachowanie należy karać winnych? -
Wskaż mi, zacytuj mnie, gdzie napisałem, że Ziemia jest kołem...???!! Natychmiast ty odmóżdżona qrwo tępa.
i co? Myślisz, że za Twoje zachowanie jak dostaniesz bana to będzie cenzura? Nie to będzie kara. Cenzurę to bym ci zrobił ucinając język i łamiąc palce.
Cytowałem, poprzednio. Przeczytaj jeszcze raz.
Ale tu masz więcej:Przetnij kulę po środku w poziomie i otrzymasz śmieciu dwie półkule, dolną po której chodzimy, i górną w której przemieszczamy się statkami powietrznymi, czyli qrwo zajebana latamy... Całość stanowi kulę - planetę, A my żyjemy na powierzchni planety, na powierzchni Ziemi,
Żyjemy we wnętrzu Ziemi, na powierzchni Ziemi, czyli na skorupie ziemskiej, którą jest dolna półkula, a na modelu dolny półmisek. Krawędź dolnego półmiska to okrąg będący brzegiem dla wody, która się w nim znajduje (którą sam wlałeś do niego), a w naszym świecie jest to pierścień Antarktydy, który jest brzegiem oceanu światowego okalający go.
Przecięta kula płaszczyzną to koło. Ty nawet nie rozumiesz tego co piszesz?
-
@siwyrp Ok, debilu, zrozumiałem. W twojej wyobraźni planeta to coś jak szklana kula, gdzie dolna półkula to materiał skalno- ziemisty z płaską powierzchnią na której są lądy i oceany otoczone lodowym pierścionkiem Antarktydy, za którym być może są inne lądy. A górną półkulę stanowi atmosfera, która sięga co najmniej do zewnętrznego obrzeża lodowego pierścionka, bo dalej to już wypłaszczonym kretynom brakuje zarówno wiedzy jak i wyobraźni .
Widzisz, intelektualnie niedojebana kurwo, jak można było to sensownie i w paru tylko zdaniach ująć ?
W takim razie mam pytanie: dlaczego duże statki odpływając od obserwatora znikają od dołu:
https://www.youtube.com/watch?v=CkWaQrtGcjk
oraz dlaczego wystarczy zwiększyć wysokość obserwacji by statek schowany od dołu za horyzontem zaczął być widoczny w całości:
https://www.youtube.com/watch?v=gfKFl2j2UkMBędziesz potrafił udzielić rozumnej odpowiedzi, debilu ?
-
@Maciej
Kontynuując temat logiki, czy uważasz, że logiczne jest to, że na pytanie czy warto tracić czas i energię na te tępe qrwy odpowiedziałeś, iż robisz to dla potomnych etc...? Jesteś świadomy, niby logicznie myślisz, więc powinieneś zdawać sobie sprawę (wiedzieć), że to miejsce (wirtualne, cyfrowe etc) może przestać istnieć za jakąś cząstkę czasu, notabene umownego, wykreowanego przez człowieka, by ten nie spóźnił się do roboty.
Nie słyszałem, żeby jakiemukolwiek plemieniu była potrzebna godzina... Nawet w dzisiejszych czasach w wielu zakątkach Afryki nie jest potrzebna wiedza o aktualnej godzinie...
Pytanie z logiki, dlaczego im to wisi, a nam jest ta wiedza wręcz niezbędna...?
Reasumując, tracisz czas i energię argumentując, że działasz w słusznej sprawie, że czynisz dobro dla innych ludzi szukających argumentów innych niż te płynące ściekiem głównego nurtu jednocześnie wiedząc, że wszelkie Twe starania w ułamku umownego czasu mogą przestać istnieć...
Czy zatem mogę mieć prawo do oceny sytuacji i określić, iż to co napisałeś w tej kwestii jest bardzo nielogiczne...?
Logiczne w tej sytuacji byłoby opuszczenie tego żałosnego przybytku, w którym przebywają wyłącznie zaprogramowani trolle (alternatywnie booty SI), i znalezienie miejsca, w którym moglibyśmy realnie pomagać ludziom, którzy szukają platformy gdzie chcą znaleźć płaszczyznę porozumienia, bo w tym miejscu z pewnością o porozumieniu mowy być nie może. To miejsce nie jest stworzone dla ludzi, którzy nie są wyznawcami wiary w globus.
Tak jest moja logika, i tak mój rozum funkcjonuje. Generalnie robię wszystko, żeby dostać bana, a te qrwy wciąż mnie tolerują. -
@siwyrp i co myślisz że za Twoje zachowanie jak dostaniesz bana to będzie cenzura? Nie to będzie kara.
Cytowałem, poprzednio
Ale tu masz więcejPrzetnij kulę po środku w poziomie i otrzymasz śmieciu dwie półkule, dolną po której chodzimy, i górną w której przemieszczamy się statkami powietrznymi, czyli qrwo zajebana latamy... Całość stanowi kulę - planetę, A my żyjemy na powierzchni planety, na powierzchni Ziemi,
Żyjemy we wnętrzu Ziemi, na powierzchni Ziemi, czyli na skorupie ziemskiej, którą jest dolna półkula, a na modelu dolny półmisek. Krawędź dolnego półmiska to okrąg będący brzegiem dla wody, która się w nim znajduje (którą sam wlałeś do niego), a w naszym świecie jest to pierścień Antarktydy, który jest brzegiem oceanu światowego okalający go.
Przecięta kula płaszczyzną to koło. Ty nawet nie rozumiesz tego co piszesz?
Gdzie ja napisałem qrwo jebana, że Ziemia jest kołem...? Gdzie jebany debilu???
-
Generalnie robię wszystko, żeby dostać bana, a te qrwy wciąż mnie tolerują.
No to chyba już czas na Ciebie.
-
... Generalnie robię wszystko, żeby dostać bana, a te qrwy wciąż mnie tolerują.
I cały ten twój komentarz dosadnie pokazuje jakim nielogicznym i niedouczonym debilem jesteś. Albo czymś co się określa jako "attention whore".
Bo gdybyś choć szczątkowo potrafił korzystać z logiki to byś tu nawet nie wchodził, umysłowa melepeto . -
Ten post został usunięty! -
@siwyrp
Zostałbyś pierwszym meczennikiem za wiarę w płaską Ziemię. Tylko ja brzydzę się zabijaniem, musiałbym cie zakopać żywcem. -
@ZJ Niestety, @siwyrp to jedynie pozer i typowa "attention whore". Na co wskazuje unikanie z premedytacją odpowiedzi na linki dobitnie pokazujące, że jego wersja płaskiej ziemi to taka sama porażka intelektualna jak wszystkie inne i on sam.
A z używanego języka i prezentowanego poziomu umysłowego to raczej jakieś szkolne popychadło, które wlazło tutaj, żeby trochę niezdrowej frustracji zrzucić. -
@Maciej
Bo Ci umknęło moje pytanie, to powtórzę:
Czy zgodnie z twoimi przekonaniami za złe zachowanie należy karać winnych? -
@siwyrp
Zostałbyś pierwszym meczennikiem za wiarę w płaską Ziemię. Tylko ja brzydzę się zabijaniem, musiałbym cie zakopać żywcem.ty zapierdolona zwyrodniała qrwo