Forum Płaska Ziemia

• Zarejestruj się
    • Zaloguj się
    • Szukaj
    • Kategorie
    • Ostatnie
    • Tagi
    • Popularne
    • Użytkownicy
    • Grupy

Maciejowy chaotyczny megawątek

Kącik Płaskoziemcy
    10
    1492
    290262
    Załaduj więcej postów
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
    • Tomasz Middle
      Tomasz Middle @Maciej ostatnio edytowany przez

@Maciej napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:

Bo ja obserwowałem wielokrotnie, a Ty tylko kłamiesz, że obserwowałeś. Obserwacja dostatecznego bez zbliżenia- to tak jak brak obserwacji.

Co to znaczy że ja kłamię obserwując? Dobrze się czujesz? (Pytanie retoryczne, wiadomo że chory jesteś na głowę).
      Obserwacja bez zbliżenia (nie ma żadnego zbliżenia idioto, zbliżyć to się możesz do ministranta, jest co najwyżej powiększenie).
      Więc słuchaj baranie, jeśli gołym okiem widzę kres lądu (co się zdarza w dobrą pogodę) a lornetką ten sam ląd widzę w tym samym miejscu, do tego drzewa chowają się pod wodę nie osiągają limitu rozdzielczości, to żaden zoom ich spod wody nie wyciągnie choćbyś nie wiem jak "zbliżał". Zapamiętasz?

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
      • M
        Maciej @Highlander ostatnio edytowany przez Maciej

@Highlander napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:

Wilki spotykają się między sobą w ukryciu przed owcami.

Czyli jak Fizyk spotkał się z Woolfiem, to...
        O boże jesteśmy zgubieni!

Jesteście zgubieni. Taki wasz wybór. Wybraliście fałsz i zło, bronicie fałszu, nienawidzicie Boga. „Boże” - z małej litery. Ta nienawiść zaćmiewa wasze rozumy i gubi was.

Nie istnieje oszustwo doskonale. Ktoś nieuchronnie coś „chlapnie” lub pokręci. Jak np Fizyk. Ale czy ja już wcześniej nie pisałem wprost czym jest to towarzystwo tutaj ?

Tego typu grupy jak wasza są rozsiane po świecie i finansowane za pieniądze tych którzy władają światem, złych ludzi, oszustów.
        Służycie złu.
        Ale to wasza wola, wasz wybór.

Jesteście godni pożałowania , bo taka jest wasza przyszłość.

Fizyk od czapy 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
        • Fizyk od czapy
          Fizyk od czapy @Maciej ostatnio edytowany przez

@Maciej Wiesz co, jak tak Ciebie czytam, to chciałbym, żeby istniało życie po śmierci. Wtedy przynajmniej byłaby szansa, że kiedyś przekonasz się jakie bzdury plotłeś i zrobiłoby Ci się łyso. Ale niestety wygląda na to, że umrzesz przeświadczony o swojej racji, z kompletnie fałszywym poczuciem wyższości, nigdy nie mając szansy doświadczyć wstydu za to pieprzenie. Trochę szkoda.

M N M 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
          • M N
            M N @Fizyk od czapy ostatnio edytowany przez

@Fizyk-od-czapy Maciusia wiara to czyste "fake it till you make it". Stara się jak może niebożę, tylko wciąż bez sukcesu 😂.

• M
              Maciej @Fizyk od czapy ostatnio edytowany przez

@Fizyk-od-czapy napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:

Wiesz co, jak tak Ciebie czytam, to chciałbym, żeby istniało życie po śmierci.

Gdybyś naprawdę chciał, to byś wierzył w Boga.

Wtedy przynajmniej byłaby szansa, że kiedyś przekonasz się jakie bzdury plotłeś i zrobiłoby Ci się łyso.

Na pewno spotkamy się na Sądzie Ostatecznym.
              Zobaczymy wtedy kto jak będzie wyglądał.

Ale niestety wygląda na to, że umrzesz przeświadczony o swojej racji, z kompletnie fałszywym poczuciem wyższości,

To że ja "mam poczucie wyższości"- to Twoje.
              A to jak jest naprawdę, to jest naprawdę.

nigdy nie mając szansy doświadczyć wstydu za to pieprzenie.

Teraz chodzi Ci o to, z czym sam się zdradziłeś?

Trzeba było milczeć. Milczenie jest złotem.
              Kto mówi, ten się zdradza.

Służysz fałszowi i złej sprawie.
              Ale taki Twój wybór.

M N Fizyk od czapy 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
              • M N
                M N @Maciej ostatnio edytowany przez

@Maciej Dobra Maciuś. Swoje odloty na punkcie twojej wiary w wymyślonych przyjaciół co sobie zbudowali bosko spartaczone terrarium posklejane przez szatana elektromagnetyzmem odstaw na chwilę na boczny tor.
                Kiedyś bredziłeś, że atomy nie istnieją.
                Skoro tak, to:
                Jak posiadłeś tą wiedzę - i teoretyczną i praktyczną?
                Skoro elektromagnetyzm istnieje - a sam tak twierdzisz i obojętne czy zarządzany przez diabły, duchy czy demony (może kiedyś w końcu opracujesz stałą wersję tej baśni) - to co on skleja, odpycha albo mija obojętnie 😂 ?

M 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                • M
                  Maciej @M N ostatnio edytowany przez

@M-N napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:

Skoro tak, to:
                  Jak posiadłeś tą wiedzę - i teoretyczną i praktyczną?

Jaką wiedzę?

M N 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                  • M N

@Maciej Że atomy nie istnieją.
                    Tak ci głupota dopiekła, że już czytać ze zrozumieniem nie potrafisz?

• Fizyk od czapy
                      Fizyk od czapy @Maciej ostatnio edytowany przez

Przecież to tak nie działa. Chciałbym, żeby ludzie mogli lewitować, ale to nie znaczy, że wierzę w istnienie siły umożliwiającej lewitację.
                      Chciałbym, żeby istniało życie po śmierci, ale jego koncepcja, jak i koncepcja Boga, są dla mnie zbyt absurdalne, bym mógł w nie uwierzyć.

Z czym się zdradziłem? Że spotkałem się z Wolfiem? No sekret jak nie wiem 😄

Powiem nawet więcej! Spotkałem się też z Roohifem i Critical Think (Critical Thinkiem? cholera wie, jak to odmieniać po polsku). Normalnie zlot NASA! A 2 lata temu widziałem się też z Tomaszem Middle, tak z naszych polskich masonów 😉

(Jakbyś nie zauważył, to się z Ciebie nabijam. A dokładniej to z tego, jaką wagę przypisujesz mojemu skorzystaniu z okazji spotkania na żywo dość znanego Youtubera. Widzenie drugiego dna tam, gdzie go nie ma, to objaw paranoi.)

Swoją drogą, to ogólnie jak mam okazję spotkać na żywo ludzi, których znam z internetu, to raczej z tych okazji korzystam. Z Tobą też bym się mógł spotkać jakby pojawiła się opcja, czemu nie. Przy czym jakoś wątpię, żebyś Ty się na takie coś zgodził, ale z mojej strony przeszkód nie ma 😉

Highlander M 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                      • Highlander
                        Highlander @Fizyk od czapy ostatnio edytowany przez

Z czym się zdradziłem? Że spotkałem się z Wolfiem? No sekret jak nie wiem
                        Powiem nawet więcej! Spotkałem się też z Roohifem i Critical Think (Critical Thinkiem? cholera wie, jak to odmieniać po polsku). Normalnie zlot NASA! A 2 lata temu widziałem się też z Tomaszem Middle, tak z naszych polskich masonów

A ja się nigdy z nikim stąd nie spotkałem.
                        Jestem tak tajnym masonem, że nikt nie wie, czy istnieję naprawdę!

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
                        • M
                          Maciej @Fizyk od czapy ostatnio edytowany przez

Przecież to tak nie działa.

Dokładnie tak działa.
                          Jeśli kto chce żyć wiecznie, to wierzy w Boga.

Chciałbym, żeby ludzie mogli lewitować, ale to nie znaczy, że wierzę w istnienie siły umożliwiającej lewitację.

Gdybyś naprawdę chciał, to byś wierzył, że dla Boga wszystko jest możliwe (wszystko z naturą, bo woli człowieka, jego wolnego wyboru- NIE pogwałci).
                          Tak, oczywiście, że można lewitować.

A tak przy okazji: wiadomo, że Dwaj Świadkowie, którzy będą prorokować obleczeni w wory pokutne przez tysiąc dwieście sześćdziesiąt dni, czyli Henoch i Eliasz będą zabici, potem ich zwłoki będą leżeć na placu wielkiego miasta (wiem co to za miasto), bo szydercy nie będą ich pozwalali złożyć do grobu. A po trzech i pół dniach zmartwychwstaną na oczach sodomitów i tłumu szyderców, w czasie wielkiego trzęsienia ziemi, w którym zginie kilka tysięcy ludzi. Po czym usłyszą wezwanie by wstąpić do Nieba i uniosą się w górę i na oczach sodomitów i tłumu szyderców wstąpią do Nieba.

To teraz moje pytanie: gdybys takie coś zobaczył, gdybyś był w tym tłumie, to jakbyś "zinterpretował"?

Czy tak: wypełniło się Proroctwo mające ponad 2 tysiące lat? Jednak Bóg istnieje.

Czy tak: to jakieś oszustwo, jakaś inscenizacja, mistyfikacja, by ktoś mógł zrealizować swoje cele przez uwodzenie głupców, którzy po zobaczeniu tego znów będą mogli być pod władzą Kościoła i będą wierzyć w głupstwa podawane przez Kościół?

Pytam albowiem jest wiadomym i pewnym, że to się wydarzy i to już bardzo bardzo niedługo.
                          Oraz wiadomym i pewnym jest, że jeśli kto Mojżesza i Proroków nie słucha, to nawet jakby kto zmartwychwstał nie uwierzy.

ale jego koncepcja, jak i koncepcja Boga, są dla mnie zbyt absurdalne, bym mógł w nie uwierzyć.

Co jest w tym "absurdalnego"?

Z czym się zdradziłem? Że spotkałem się z Wolfiem?

Tak.
                          W ten sposób sam potwierdziłeś, że wy to jedna grupa.

A pieniądze idące na sponsoring tej grupy idą z jednego centrum.
                          Ja to i tak wiedziałem już wcześniej, że wy to jedna grupa. Ale Ty to (chcący lub niechcący) potwierdziłeś.

Powiem nawet więcej! Spotkałem się też z Roohifem i Critical Think (Critical Thinkiem? cholera wie, jak to odmieniać po polsku). Normalnie zlot NASA!

Dokładnie tak.
                          Ściślej: zlot wilków w przebraniu owiec i pożytecznych idiotów pracujących dla tych od światowych przekrętów.

Wilczek też szydzi, że "jest sponsorowany przez NASA" lub że "spotkał się z żoną w Space Center".
                          I dokładnie tak jest.
                          Głupcy biorą to w ten sposób "on kpi, on sobie żartuje".
                          Nie, on mówi prawdę.

[Korzystając z okazji dygresja: można kłamać nawet wtedy gdy się mówi prawdę. Dzieje się tak wtedy, gdy mówi się prawdę, ale z intencją by słuchacz nie uwierzył, że to prawda, wziął to np. za "dobrzy żart" lub "za wspaniałe poczucie humoru" jako "przejaw wielkiej inteligencji".
                          Czyli gdy mówi się prawdę w celu zwiedzenia, oszukania.
                          (Wsród sług Pradawnego Kłamcy "poczucie humoru" uchodzi za "objaw wielkiej inteligencji".)]

A 2 lata temu widziałem się też z Tomaszem Middle, tak z naszych polskich masonów

Tak.

Gdańsk i rejon to "polskie centrum masonerii".

Mason pyta masona: "ale jak mnie będą pytać (profani) o nasze tajemnice, to co ja mam powiedzieć?"
                          -Powiedz prawdę. I tak nie uwierzą, nie zmieści się im to w głowie.

To jest bardzo często stosowana zagrywka masonów. Wprost mówią o swoich tajemnicach. Głupcy traktują to jako "dobry żart", przejaw "poczucia humoru".

A dokładniej to z tego, jaką wagę przypisujesz mojemu skorzystaniu z okazji spotkania na żywo dość znanego Youtubera. Widzenie drugiego dna tam, gdzie go nie ma, to objaw paranoi.)

Tak, zgadza się- wtedy jeżeli drugie dno nie istnieje.

A jeżeli istnieje, to czego to jest objaw?

Z Tobą też bym się mógł spotkać jakby pojawiła się opcja, czemu nie. Przy czym jakoś wątpię, żebyś Ty się na takie coś zgodził, ale z mojej strony przeszkód nie ma

A po co?

RAV M N Fizyk od czapy Highlander 5 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                          • RAV
                            RAV @Maciej ostatnio edytowany przez

...a potem umiera, jak wszyscy.

M 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
                            • M
                              Maciej @RAV ostatnio edytowany przez

@RAV napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:

...a potem umiera, jak wszyscy.

A potem zmartwychwstaje do Życia.
                              A niewierzący jest wskrzeszony ku wiecznej odrazie.

Problem z wami jest taki: wy kończycie (swoją opowieść) tam gdzie zaczyna się najważniejsze.

To co najważniejsze (Wieczność) zaczyna się w chwili śmierci. Śmierć to tylko początek, przejście do Wieczności, czyli do ZAWSZE. Tylko brama.
                              Wieczność to zawsze, to co zawsze już będzie, bez (zasadniczej) zmiany.

• M N

Dwaj Świadkowie, którzy będą prorokować obleczeni w wory pokutne przez tysiąc dwieście sześćdziesiąt dni, czyli Henoch i Eliasz będą zabici, potem ich zwłoki będą leżeć na placu wielkiego miasta (wiem co to za miasto),

Ja też. To Gdańsk 😂

• M

Dwaj Świadkowie, którzy będą prorokować obleczeni w wory pokutne przez tysiąc dwieście sześćdziesiąt dni, czyli Henoch i Eliasz będą zabici, potem ich zwłoki będą leżeć na placu wielkiego miasta (wiem co to za miasto),

Ja też. To Gdańsk 😂

Nie.

M N 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                  • M N

@Maciej Kłamiesz. Mój Bóg właśnie mi to objawił. Twój to jedynie partacz, dla którego grawitacja i materia złożona z atomów okazała się ponad możliwości i stać go było jedynie na sklecenie terrarium, które i tak, po prośbie 😂 , jego ziomek szatan musiał posklejać elektromagnetyzmem.

• M

@Maciej Kłamiesz. Mój Bóg właśnie mi to objawił.

Twój bóg to Lucyfer.

M N 3 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                      • M N

@Maciej Znowu kłamiesz. Lucek to najlepszy kumpel twojego boga - w końcu pomógł mu posklejać to spartaczone terrarium elektromagnetyzmem. Popatrz. Lucyfer wspiął się na szczyt swoich możliwości i zrobił to, czego twoje niebożę nie potrafiło. Trochę kiepskich uroiłeś sobie przyjaciół 😂

• M N

@Maciej Poważnie, Maciuś, nigdy do tej pory, nie poświęciłeś nawet myśli faktowi, że w twojej bajce Lucyfer zrobił coś, czego twoje niebożątko nie potrafiło i uratował "dorobek jego życia" elektromagnetyzmem?
                                          Piękny przykład zwiedzenia i nędzy rozumu dałeś Maciuś 😂 .

• M N
                                            M N @Maciej ostatnio edytowany przez M N

@Maciej Mam pomysł: zapytaj swoje niebożątko o to. A jak już ci odpowie to nie zapomnij jeszcze dopytać: czy okłamywał cię przez całe życie czy dopiero teraz 😂 ? Po tym zadanie pytania: dlaczego? traci już jakikolwiek sens, prawda, Maciuś 😂 ?

• Pierwszy post
                                              Ostatni post