Antarktyda
-
@Boa
Trochę masz rację z tym sprawdzaniem, ale sam fakt posługiwania się taką mapą świadczy o manipulacji albo głupocie twórcy video... -
@RAV napisał w Antarktyda:
@Boa napisał w Antarktyda:
Czyli zwykłe Kowalskie nie mogą płynąć i eksplorować?
Płyń i eksploruj. Po co pytasz ludzi, którym i tak nie ufasz?
Kilka lat temu miałem okazję dreptać po najwyższym szczycie Hiszpanii. Osiągnięcie żadne, bo w sumie kolejka mnie na niego wwiozła, ale...
Zwykły Kowalski na Telde może wejść/wjachać na poziom cirka 200m pod szczytem. Wyżej można z uprawnieniami i pozwoleniem od zarządcy wyspy lub z osoba posiadająca uprawnienia przez niego wydane.
No i po powyższej końwersacji już wiem, że tam dalej to jest pewnie mocowanie podpory kopuły.
No bo jak to tłumaczyć inaczej...? -
@Tomek-Z Naskrobałeś jakieś gówno jak to się ma do Antarktydy?
-
@Boa po pierwsze, grzeczniej do ludzi. Po drugie kolega pokazał Ci analogię. Jeśli z ograniczeń turystycznych Antarktydy wyciągasz wnioski na pograniczu spiskowych, nic nie stoi na drodze aby ekstrapolować to na inne "zakazane" obszary - szczyty, rezerwaty ściśle i tak dalej.
-
@Boa czyżbyś w swojej przenikliwości nie dostrzegał analogii? Eeee, niemożliwe...
-
@Boa tak sie sklada ze bylem u wybrzezy Antarktydy dwa razy, uzyskanie pozwolenia to zadna sztuka, wycieczki o ktorych ty mowisz sa mozliwe tylko przez kilka tygodni w roku, to sa najniebezpieczniejsze wody na ziemi, przez wiekszosc roku plywanie tam pod zaglami jest niemozliwe, to odnosnie tego ze chodza takie ploty ze nie mozna uzywac silnikow spalinowych, a caly problem polega na tym zeby byc odpowiedzialnym, bo nikt nie bedzie wysylal akip ratunkowych, bo to bez sensu i zbyt drogie, poza tym pozwolenie dostaje organizator a nie pojedyncze ludki wchodzace do grupy tam sie udajacych
-
@MaxPicters a czy pływając u brzegów Antarktydy zauważyłeś baterie dział przybrzeżnych?
Eric Dubay mówił że żołnierze ostrzeliwują z dział przepływające u wybrzeży statki. -
@Obserwator-Światła napisał w Antarktyda:
Eric Dubay mówił że żołnierze ostrzeliwują z dział przepływające u wybrzeży statki.
Ale listy statków, dat incydentów ani żadnych innych potwierdzalnych danych nie podał, dobrze się domyślam?
-
@MaxPicters Chciałbym byś udowodnił, że tam byłeś, bo już był tu jeden który mówił, że jego koledzy dostali pozwolenia na eksploracje. Prosiłem o namiary do tych ludzi , odmówił.
Na początek opowiedz o tym coś więcej.
-
@Tomek-Z ok anologia, tylko, że w góry możesz się wybrać sam na własną odpowiedzialność drogą nieoficjalna to nie jest tak strzeżone jak Antarktyda, że samo zbliżenie się do niej jest problemem.
-
@Boa ale nikt nie strzeże Antarktydy... Jedynie szlaki morskie oraz ruch oceaniczny są monitorowane.
-
@JhnW napisał w Antarktyda:
@Boa ale nikt nie sterze Antarktydy... Jedynie szlaki morskie oraz ruch oceaniczny są monitorowane.
Wow twoja budowa zdania nie zmienia faktu,że nie możesz popłynąć sobie na Antarktydę. Więc jaki z tego wniosek ? Dostęp do Antarktydy jest strzeżony.
-
@Boa chyba nie myslisz ze za kazdym razem bede udowadnial ze gdzies bylem, ale jak zrobisz risercz (macie w tym doswiadczenie) to znajdziesz dowody, dla ulatwienia podpowiem ze bylo to w 2005 i 2006 roku i wyprawa byla drewniana ponad stuletnia lodzia zarejestrowana w Wielkiej Brytanii, na liscie zalogi jest polskie nazwisko, przy okazji dowiesz sie jak sie nazywam.
-
@Boa napisał w Antarktyda:
@JhnW napisał w Antarktyda:
@Boa ale nikt nie sterze Antarktydy... Jedynie szlaki morskie oraz ruch oceaniczny są monitorowane.
Wow twoja budowa zdania nie zmienia faktu,że nie możesz popłynąć sobie na Antarktydę. Więc jaki z tego wniosek ? Dostęp do Antarktydy jest strzeżony.
Możesz po spełnieniu wymogów.
Do tego, nie możesz uderzyć nie w twarz. Czy to znaczy, że jestem strzeżony? -
@MaxPicters @MaxPicters Zamiast wystawić nam to na tacy , opowiedzieć o wyprawie , ty podajesz daty... i sobie szukajcie czy polskie nazwisko jest na liście. Jprdl...
-
@JhnW Kolejna niepasującą anologia.
-
@Boa No ale przecież "Inteligentny człowiek w nic nie wierzy od razu i niczego nie odrzuca od razu. Inteligentny człowiek zapoznaje się z nową informacją z wielu źródeł i dopiero WTEDY wyrabia sobie opinię na dany temat." Dostałeś dane, możesz je zweryfikować i pokazać, że jesteś inteligentny, a nie tylko wpadłeś potrolować.
-
@jakubcjusz nie żartuj
-
@Boa no to poproszę argument czemu nie pasuje. Po prostu wyciągasz wniosek o strzeżeniu na podstawie własnych niemożliwości. Mnie nie stać kopić sobie prywatnego odrzutowca co nie znaczy, że możliwość zakupu jest strzeżona... Wystarczy mieć kasę i zamówić u odpowiedniej firmy
-
@jakubcjusz napisał w Antarktyda:
@Boa No ale przecież "Inteligentny człowiek w nic nie wierzy od razu i niczego nie odrzuca od razu. Inteligentny człowiek zapoznaje się z nową informacją z wielu źródeł i dopiero WTEDY wyrabia sobie opinię na dany temat." Dostałeś dane, możesz je zweryfikować i pokazać, że jesteś inteligentny, a nie tylko wpadłeś potrolować.
@jakubcjusz Chłopie ja chcę, żeby opowiedział o tej wyprawie , od samego początku jak wyglądało załatwianie, co to za wyprawa, Wrzuciłby jakieś swoje nagrania. Tu typ podaje ,że Łódź zarejestrowana w WB i rok. Typ jest jakiś niepoważny, jak nie chce opowiadać to niech sie nie udziela.