Kolejna religijna sraczka
-
@M-N napisał w Misje Apollo:
więc niezły kłamca i zwodziciel skonstruował tą pokrywkę nad twoim magicznym naleśnikiem
Zwabiciel
-
@Maciej napisał w Misje Apollo:
Po uczynkach poznaje się człowieka.
Instytucję, debilu poznaje się po zasadach i ideach na których stoi i które głosi.Ta instytucja owe zasady chce stosować do wszystkich, tylko nie do siebie...
-
Ten post został usunięty! -
@ZJ napisał w Misje Apollo:
Ok 312 r. Cesarz Konstantyn wpadł na pomysł by zalegalizować ówczesną sektę chrześcijan i zrobić z niej narzędzie do zjednoczenia Cesarstwa Rzymskiego.
Dlategoś właśnie jest potępiony, idioto.
Całyś przekręcony i wypaczony, cały wynaturzony: więc wszystko źle widzisz, żle rozumiesz, źle znasz.
Po pierwsze: potępionyś za to, że mówisz "sektę chrześcijan". To co prawe, Boże i szlachetne (chrześcijaństwo) nazywasz "sektą".
Po drugie: potępionyś za to, że czyjeś nawrócenie, zejście na dobrą drogę (przyjęcie wiary katolickiej przez Konstantyna) uważasz za "coś złego".
Po trzecie: potępionyś, boś głupi. Wszystko znasz wypaczone i przekręcone, bo uwierzyłeś kłamcom. Nawet historię znasz przekręcona i wykoślawioną: bo opowiadaną przez kłamców, wrogów Kościoła, Boga i Prawdy.
Wszystko źle widzisz, źle rozumiesz.Dyskutujesz z faktami idioto! Wiesz, że kilku facetów postanowiło się zebrać i zdecydować które pisma mają być częścią "pisma świętego" a które nie? Oni uzurpowali sobie prawo do decydowania które apokryfy nie powstały pod wpływem ducha świętego, a które wg nich, nawet jeśli sam diabeł by je dyktował, powstały. Ta szanowna komisja zdecydowała, co jest częścią pisma, które ty dostałeś do wierzenia. Matole. Bez dowodów. A dowodów oczekujesz od innych, które ignorujesz. Podły hipokryto.
-
@Tomasz-Middle napisał w Misje Apollo:
Kościół katolicki jest założony przez Pana Jezusa.
Tak, tak, oczywiście.
Tak tak.
Jedyny i prawdziwy Kościół.A wynika to z ankiety przeprowadzonej wśród losowo wybranych "biskupów" kk.
Kk stwierdza, że sam siebie wybrał na prawdziwy kk, tak zapisano w katechizmie kk, który został napisany przez kk, gdzie napisano że kk jest prawdziwy, co potwierdzają władze kk wybrane przez "biskupów" kk, którzy zawsze twierdzili że kk jest prawdziwy jak to sam kk stwierdza w katechizmie który sam napisał.Czy przeczysz knurze temu, że Św Piotr otrzymał Władzę od Pana Jezusa?
A od którego Papieża wg ciebie, sprośny wieprzu „sukcesja tej Władzy od Boga stała się nielegalna”?
Już „od drugiego?”
Czy od którego n-tego?
Konkretnie gnido!
I „dlaczego”?Kościół jest Instytucją założoną przez Boga.
Ale ty parszywy psie już tutaj przecież pisałeś że „Pan Jezus nie jest Bogiem”.
Właśnie dlatego jesteś potępiony. -
Kościół jest Instytucją założoną przez Boga.
Zupełnie jak:
- Kościół Zjednoczeniowy, którego założyciel był synem bożym i Mesjaszem,
- Ruch Świątyni Ludu - założyciel był wcieleniem/ inkarnacją Jezusa,
- Gałąź Dawidowa Koresha, który był prorokiem z bogiem na szybkim wybieraniu,
- Brama Niebios Applewite'a, który też był wcieleniem Jezusa,
- Dzieci Boże Mojżesza Berga, który też był prorokiem z bogiem w stałym kontakcie,
- jeszcze 3 lata temu w sekcie wklęsło mózgich było jednocześnie 3ech wcielonych Chrystków.
Czy przeczysz knurze temu, że Św Piotr otrzymał Władzę od Pana Jezusa?
A ty byłeś, widziałeś, wino mszalne wychlałeś i co ci się wydaje, że zapamiętałeś w swojej ewangelii opisałeś.
-
Czy przeczysz knurze temu, że Św Piotr otrzymał Władzę od Pana Jezusa?
Nie otrzymał "władzy" tylko klucze królestwa. Użył ich do głoszenia Żydom, Samarytanom i poganom (jako pierwszy Korneliusz o ile pamiętam). Ale "władzy" nie otrzymał nigdy.
A od którego Papieża wg ciebie, sprośny wieprzu „sukcesja tej Władzy od Boga stała się nielegalna”?
Od pierwszego którego nazwano "papieżem", Piotr na pewno "papieżem" nie był, więc sam sobie wymyśl od którego, co mnie obchodzi historia twojego plugawego kościoła?
Tak, ale nie kk. Kk to samo zło.
-
Nie otrzymał "władzy" tylko klucze królestwa. Użył ich do głoszenia Żydom, Samarytanom i poganom (jako pierwszy Korneliusz o ile pamiętam). Ale "władzy" nie otrzymał nigdy
"I tobie dam klucze królestwa niebieskiego; cokolwiek zwiążesz na ziemi, będzie związane w niebie, a co rozwiążesz na ziemi, będzie rozwiązane w niebie."
A co to jest sprośny knurze jeśli nie władza (sądzenia, wyrokowania) ?
[I to władza potwierdzana przez Niebo!]@Tomasz-Middle napisał w Misje Apollo:
Od pierwszego którego nazwano "papieżem", Piotr na pewno "papieżem" nie był, więc sam sobie wymyśl od którego, co mnie obchodzi historia twojego plugawego kościoła?
Czyli konkretnie wieprzu od którego?
Drugi Papież "już był zły"?
Już "nie miał władzy"?A co ci się wężu nie podoba w słowie "papież"?
Nie podobają ci się już pierwsi chrześcijanie, ponieważ to oni nazywali "papieżami" swoich biskupów, czyli następców Apostołów.
Boś diabeł.
Będziesz wył w piekle. Teraz zażywasz "spokoju", a będziesz wył, już niebawem.@Tomasz-Middle napisał w Misje Apollo:
Tak, ale nie kk. Kk to samo zło.
A odpowiadaj natychmiast plugawa mendo:
Czy Pan Jezus jest Bogiem? Czy nie jest?
Dawniej napisałeś bowiem (na tym forum), że "nie jest".Jeśli zatem "nie jest", jakżeś tu twierdził, to jak, powiedz mi diabelski kundlu, Kościół może być założony przez Boga?
Sam sobie przeczysz, boś cały wynaturzony i poplątany.
-
I tak kolejny wątek zboczył na wynurzenia religijno światopoglądowe.
-
@Gerwazy2 napisał w Misje Apollo:
I tak kolejny wątek zboczył na wynurzenia religijno światopoglądowe.
Co dziwnego?
Po pierwsze: to was boli, kwestia Boga.
Po drugie: wszystko jest powiązane. To czy „misja Apollo” była tak jak mówią, czy nieprawda że była- to ma znaczenie dla światopoglądu. Wyobrażenia o wyglądzie świata mają znaczenie dla światopoglądu. Światopogląd i religia to rzeczy splecione.
Inaczej widzi się to co dzieje się na świecie gdy się wierzy w opowiadania o „misji Apollo”. A inaczej gdy się wierzy, że to było oszustwo.
Oczywistość.
Nie rozumiesz oczywistości? -
Po pierwsze: to was boli, kwestia Boga.
Kwestia twojego urojona boga - jak w całym tym forum widać - najbardziej boli ciebie, debilu. A co najzabawniejsze to sam uważasz, że twój bogu przez swoje nieudacznictwo nie dał rady samemu stworzyć magicznego naleśnika pod pokrywką i musiał wołać na ratunek szatana z elektromagnetyzmem, którego przywołujesz tu co najmniej równie często (i zazwyczaj jako pierwszego) co swojego nieboskiego nieboraka. Więc komu tak naprawdę większą cześć oddajesz, gnido szatańska?
-
Wiesz, że kilku facetów postanowiło się zebrać i zdecydować które pisma mają być częścią "pisma świętego" a które nie?
Dlatego właśnie jesteś potępiony. "Pisma Świętego" z małych liter. Nienawiść szatańska wylewa się z potępieńca.
Nie "kilku", tylko większa liczba.
Nie "zdecydować które mają być", ale zdecydować/ustalić, które są.
Dociekali Prawdy, czyli tego jak JEST (z woli Bożej).
Starali się odkryć Prawdę."Ja decyduję, że ty kundlu masz być potępieńcem"- oznaczałoby, że "ja mam władzę, ja mianuję ciebie na potępieńca".
Natomiast "ja rozpoznaję, że ty jesteś potępieńcem"- oznacza, że ja żadnej władzy mianowania ciebie (na potępieńca) nie mam, ale rozpoznaję Prawdę, to jak JEST.
Podobnie oni: rozpoznali kanon Pisma, rozpoznali Prawdę.
Bo nie mają władzy "mianowania tych lub tamtych ksiąg na kanoniczne", lecz tylko władzę poznania Prawdy, czyli tego jak JEST z woli Boga.Niczego nie potrafisz powtórzyć zgodnie z Prawdą, ale wszystko wypaczasz i przekręcasz.
Bo cały jesteś przekręcony i wypaczony.Jeżeli kto jest z diabła ten nie potrafi powtórzyć Prawdy bez przekręcenia i wypaczenia.
Bo diabeł, ojciec fałszu nim włada, a on Prawdą się brzydzi i Prawda go boli, kłuje.@ZJ napisał w Misje Apollo:
Oni uzurpowali sobie prawo do decydowania które apokryfy nie powstały pod wpływem ducha świętego, a które wg nich, nawet jeśli sam diabeł by je dyktował, powstały. T
Dlatego właśnie jesteś potępiony.
"Ducha Świętego"- z małych liter.
Nieustanny grzech przeciw Duchowi Świętemu.A ponadto, imbecylu:
Włączenie jakichś ksiąg do kanonu oraz nie włączenie innych nie oznacza, że "oto rozstrzyga się iż te niewłączone są od diabła, są skażone"Lecz kanon Pisma tylko (i aż) tyle oznacza: to co w kanonie pochodzi od Boga oraz jest (wiara w to) konieczne do Zbawienia.
Niczego dobrze nie potrafisz powiedzieć, ale cały jesteś wynaturzony, wykoślawiony i przekręcony.
Matole. Bez dowodów.
Po pierwsze: ja bez dowodu wiem, że zdanie "A jest A" jest prawdziwe.
To, że coś jest bez dowodu, to nie znaczy "zatem jest fałszywe".
Nawet bez dowodu można rozpoznać Prawdę!
Więcej, najistotniejszą Prawdę rozpoznaje się właśnie bez dowodów, rozpoznaje się PO PROSTUTy po prostu Prawdy poznać nie umiesz, dlatego jesteś potępiony.
Po drugie: nieprawda, że "wszystko odbyło się bez dowodu". Są rozumne argumenty teologiczne i historyczne.
A dowodów oczekujesz od innych, które ignorujesz. Podły hipokryto.
To zacznijcie mówić Prawdę, a nie będę żądał od was dowodów.
Mówcie Prawdę, zgodnie z tym jak JEST:
"Nasze nauki kosmiczne (np. o "kuli ziemskiej", o "wnętrzu gwiazd", o "czarnych dziurach", o "próżnym, czarnym kosmosie"...itd) nie mają dowodów, ale tak silnie wierzymy, tak wyznajemy, taka nasza wiara".Gdybyście tak mówili bylibyście prawdomówni, bylibyście szlachetni.
A tak, skoro kłamiecie to podli jesteście i źli. -
Jeżeli kto jest z diabła ten nie potrafi powtórzyć Prawdy bez przekręcenia i wypaczenia.
Bo diabeł, ojciec fałszu nim włada, a on Prawdą się brzydzi i Prawda go boli, kłuje.Aż się prosi, żeby zacytować twoje brednie, np., o radarach i technologii stealth, zakłamana gnido szatańska .
-
-
I tobie dam klucze królestwa niebieskiego; cokolwiek zwiążesz na ziemi, będzie związane w niebie, a co rozwiążesz na ziemi, będzie rozwiązane w niebie."
[I to władza potwierdzana przez Niebo!]Nie jest to "władza" nad zborem idioto. Nie jest to "władza" nad innymi.
Dokładnie to samo powiedział do innych (Mat 18:18)Ciekawe też jak użył tej "władzy". Sam sobie wymyślił kto będzie tym poganinem który pierwszy pozna prawdę? No nie. Powiedziano mu: "szuka ciebie trzech mężczyzn, idź z nimi bo to ja ich posłałem" (Dzieje 10).
A jak wyniknął spór o chrześcijan pochodzenia pogańskiego, to jaką pozycję miał ten "papież"?
Zebrał się zbór. Apostołowie i starsi w Jerozolimie. Piotr przemówił jako jeden z wielu.
I co powiedział? Że został wybrany "papieżem"?
Cyt: "Po długiej wymianie zdań przemówił do nich Piotr: «Wiecie, bracia, że Bóg już dawno wybrał mnie spośród was, aby z moich ust poganie usłyszeli słowa Ewangelii i uwierzyli".
Użył klucza, to oznaczał ten klucz.
Piotr nawet nie przewodniczył temu zgromadzeniu a raczej Jakub który podał wykładnię.
Cyt: "Dlatego ja sądzę, że nie należy nakładać ciężarów na pogan, nawracających się do Boga, lecz napisać im, aby się wstrzymali od pokarmów ofiarowanych bożkom, od nierządu, od tego, co uduszone, i od krwi".
I wysłali (nie "papież" wysłał, wysłali) dwóch z listem.
Nie z "encykliką", z listem od apostołów i starszych. -
Czyli konkretnie wieprzu od którego?
Drugi Papież "już był zły"?
Już "nie miał władzy"?
A co ci się wężu nie podoba w słowie "papież"?W słowie "papież" nie ma nic co się może "podobać" lub "nie podobać".
Wymyśliliście sobie, to sobie używajcie. Piotr nigdy żadnym "papieżem" nie był -
Jeśli zatem "nie jest", jakżeś tu twierdził, to jak, powiedz mi diabelski kundlu, Kościół może być założony przez Boga?
Sam sobie przeczysz, boś cały wynaturzony i poplątany.Cyt: "Tedy Jezus odezwał się i rzekł im: Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam, nie może Syn sam od siebie nic czynić, tylko to, co widzi, że Ojciec czyni"
-
I tobie dam klucze królestwa niebieskiego; cokolwiek zwiążesz na ziemi, będzie związane w niebie, a co rozwiążesz na ziemi, będzie rozwiązane w niebie."
[I to władza potwierdzana przez Niebo!]Nie jest to "władza" nad zborem idioto.
Oczywiście, że nie. Bo "zbór" to wymysł heretyków.
Jest to władza nad Kościołem. Papież jest zastępcą Chrystusa na ziemi, Wikariuszem Jezusa Chrystusa.Nie jest to "władza" nad innymi.
Jest to władza nad innymi. W tym sensie: władza związywania i rozwiązywania, władza sądzenia, orzekania: to jest Prawda, to jest fałsz, tak tak; nie nie.
Dokładnie to samo powiedział do innych (Mat 18:18)
Ciekawe też jak użył tej "władzy". Sam sobie wymyślił kto będzie tym poganinem który pierwszy pozna prawdę? No nie. Powiedziano mu: "szuka ciebie trzech mężczyzn, idź z nimi bo to ja ich posłałem" (Dzieje 10).
A jak wyniknął spór o chrześcijan pochodzenia pogańskiego, to jaką pozycję miał ten "papież"?
Zebrał się zbór. Apostołowie i starsi w Jerozolimie. Piotr przemówił jako jeden z wielu.No i co z tego, imbecylu?
Przemawiać może każdy, może wielu. Władzę kluczy, władzę związywania i rozwiązywania ma tylko Piotr, Papież.
Rozumiesz durniu? Na soborze może wielu przemawiać. A rozstrzygnięcie należy do Papieża.
Tylko Papież ma gwarancję poparcia przez Niebo.I co powiedział? Że został wybrany "papieżem"?
Cyt: "Po długiej wymianie zdań przemówił do nich Piotr: «Wiecie, bracia, że Bóg już dawno wybrał mnie spośród was, aby z moich ust poganie usłyszeli słowa Ewangelii i uwierzyli".
Użył klucza, to oznaczał ten klucz.Imbecyl.
Właśnie dlatego psie heretycki jesteś potępiony: bo całyś przekręcony i wypaczony, wszystko źle rozumiesz, wszystko zmieniasz i przekręcasz.Piotr nawet nie przewodniczył temu zgromadzeniu a raczej Jakub który podał wykładnię.
Cyt: "Dlatego ja sądzę, że nie należy nakładać ciężarów na pogan, nawracających się do Boga, lecz napisać im, aby się wstrzymali od pokarmów ofiarowanych bożkom, od nierządu, od tego, co uduszone, i od krwi".
I wysłali (nie "papież" wysłał, wysłali) dwóch z listem.
Nie z "encykliką", z listem od apostołów i starszych.I co z tego, imbecylu?
A co potem?
Drugi Papież "już był zły"?@Tomasz-Middle napisał w Misje Apollo:
Wymyśliliście sobie, to sobie używajcie. Piotr nigdy żadnym "papieżem" nie był
Dlatego właśnie będziesz wył z dna piekła, niebawem.
Jeśli zatem "nie jest", jakżeś tu twierdził, to jak, powiedz mi diabelski kundlu, Kościół może być założony przez Boga?
Sam sobie przeczysz, boś cały wynaturzony i poplątany.Cyt: "Tedy Jezus odezwał się i rzekł im: Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam, nie może Syn sam od siebie nic czynić, tylko to, co widzi, że Ojciec czyni"
Odpowiadaj heretycki knurze!
Jest Pan Jezus Bogiem, czy nie jest?
Tak tak; nie nie.Tak odpowiadaj jak ja odpowiadam: jasno i jednoznacznie.
Taka jest moja odpowiedź: Tak, Pan Jezus JEST Bogiem.
A teraz twoja, sprośny wieprzu. Jaka jest twoja?
-
-
@RAV napisał w Misje Apollo:
O, to na temat samolotów też miewasz jakieś boskie objawienia?
Samoloty mają skrzydła? Anieli mają skrzydła? Czego nie rozumiesz?