Forum Płaska Ziemia

• Zarejestruj się
    • Zaloguj się
    • Szukaj
    • Kategorie
    • Ostatnie
    • Tagi
    • Popularne
    • Użytkownicy
    • Grupy

Mózg płaski czy krągły

Wszystko o kształcie Ziemi
    16
    2025
    501123
    Załaduj więcej postów
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
    • M
      Maciej @Gerwazy2 ostatnio edytowany przez

@Gerwazy2 napisał w Mózg płaski czy krągły:

@Maciej napisał w Mózg płaski czy krągły:

Bo ich kocha i szanuje. Jeżeli kochasz kogoś => nie zniewalasz go, nie pętasz go, nie czynisz z niego niewolnika. Czy kobieta jest szczęśliwa w związku, w którym jest absolutnie wbrew swemu „chcę”?

Czy jak widzisz dziecko które zmierza ku przepaści to zawrócisz je, czy pozwolisz aby w nią wpadło?

Analogia jest zła. Prawda jest taka: Bóg wiele razy i na wiele sposobów próbuje każdego zawrócić z drogi przepaści (piekła), ale potępieńcy nie chcą. I uparcie chcą bez Boga, czyli do piekła. Więcej: ZAWSZE tak będą chcieć. Przez Wieczność.

Analogia jest zła. Bo zakłada, że potępieniec jest jak małe dziecko, które siłą zawrócone z drogi do przepaści, potem będzie jednak za to wdzięczne=> zakłada istnienie dobrej woli. Ale potępieniec ma tylko złą wolę: wszystko na „nie” względem Boga (czyli tak jak wy tutaj)

Bóg NIE stworzył świata pełnego zła. Zło stworzył diabeł.

Jeżeli Pan Bóg jest stwórcą wszystkiego, to jest też stwórcą diabła, a więc i zła.

Nie. To wedle Twojej głupoty. Bóg diabła NIE stworzył. Wbij sobie to do głowy. Bóg stworzył Najpiękniejszego Anioła, nie diabła. Najpiękniejszy sam zamienił się w diabła aktem swej woli, buntując się przeciw Bogu.
      Podobnie Ty: sam zamienisz się w karykaturę człowieka, czyli w potępieńca jeśli się nie nawrócisz.

Bóg nie stworzył potępieńców. Oni sami takimi się uczynili. Przez złą wolę, bunt przeciw Bogu.

Co więcej, Pan Bóg jako wszechwiedzący już w >momencie stwarzania wiedział czym to się skończy.

Tak. No i co?
      Cóż zatem?
      Kontynuuj.
      No „czym się to skończy”?

Piekło jest Z WOLI, tych którzy w nim są. Bo oni NIE CHCĄ do Nieba, do Boga. Nie chcą i NIGDY chcieć nie będą, pomimo ogromnego cierpienia.

Jeżeli coś mi przysparza cierpienie to chciałbym aby zniknęła przyczyna mojego cierpienia.

Przyczyna jest w tobie, nie poza tobą. Twój grzech jest przyczyną.

Dlaczego Pan Bóg nie ułatwi mi tego? Tylko dlatego, że nie wierzę w niego?

Nie ma innego sposobu usunięcia Twego cierpienia jak tylko uwierzyć Bogu.
      Rozumiesz durniu?
      Wy (błazny) piszecie o niewierze Bogu, że to jest „tylko”.
      To nie jest „tylko”, ale to jest aż!

W takim przypadku Pan Bóg jest mściwy i małostkowy.

Oddał życie za grzesznika, ale Ty w to nie wierzysz. I nazywasz Go „mściwym”.
      Dlatego sam się potępisz. Sam będziesz się mścił na sobie.

Wybacz Macieju ale Twoja wiara w Pana Boga jest strasznie prymitywna, a tłumaczenie Jego postępowania (właściwości) jeszcze bardziej.

Moja wiara jest prawdziwa. Jeśli nie uwierzysz w „moją wiarę”, to będziesz potępiony. Sam się potępisz.

G 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
      • M
        Maciej @RAV ostatnio edytowany przez

@RAV napisał w Mózg płaski czy krągły:

Ile władzy, tyle odpowiedzialności. Jeśli bóg ma władzę nad wszystkim, to i za wszystko odpowiada.

Nie ma „boga”. Tylko Bóg.

Ale skoro chrześcijanie przyjmują, że człowiek odpowiada za swoje czyny, to znaczy, że bóg za nie nie odpowiada, czyli nie ma na nie wpływu, z czego wynika istnienie wolnej woli człowieka.

Nie ma ani jednego „boga”. Ale JEST Bóg.

Czyli wszechmoc boga i wolna wola człowieka (oraz kara za nią) wykluczają się.

Dlatego właśnie będziesz potępiony: z powodu nienawiści do Boga

ZJ 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
        • M
          Maciej @Highlander ostatnio edytowany przez

@Highlander napisał w Mózg płaski czy krągły:

Gdybym był Panem Bogiem, miałbym dokładnie gdzieś czy taki Gerwazy wierzy we mnie czy nie wierzy

Dokładnie tak.
          Maciej też to wie, dlatego wymyśla takie fikołki:
          "Bóg ciebie nie potępi, ale ty sam siebie potępisz"
          XD

Nie wymyślam tego. Pan Jezus o tym zaświadcza.
          Ty sam się potępisz.
          Poznając, że przegrałeś, choć mogłeś wygrać.
          W nieskończonej rozpaczy i nienawiści potępisz samego siebie.

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
          • ZJ
            ZJ @Maciej ostatnio edytowany przez

Znowu kręcisz. Warunkiem zbawienia jest WIARA w Boga. nie ma nic na temat dyskusji jak wyprali ci mózg. A skoro ktoś dyskutuje o wszechwiedzy i wszechmocy to musi wierzyć, ze Bóg istnieje. Czytaj te swoją świętą księgę ze zrozumieniem. Bo miotasz się jak diabeł wegetarian na egzorcyzmach salcesonem.

M 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
            • M
              Maciej @ZJ ostatnio edytowany przez

@ZJ napisał w Mózg płaski czy krągły:

Znowu kręcisz. Warunkiem zbawienia jest WIARA w Boga. nie ma nic na temat dyskusji jak wyprali ci mózg. A skoro ktoś dyskutuje o wszechwiedzy i wszechmocy to musi wierzyć, ze Bóg istnieje.

Diabeł też wierzy. I drży.
              Bo nienawidzi Boga.
              Jak ten który (celowo) pisze „bóg”.

Czytaj te swoją świętą księgę ze zrozumieniem. Bo miotasz się jak diabeł wegetarian na egzorcyzmach salcesonem.

Będziesz potępiony. Sam się potępisz z własnej i wolnej woli.

ZJ 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
              • G
                Gerwazy2 @Maciej ostatnio edytowany przez

Nie. To wedle Twojej głupoty. Bóg diabła NIE stworzył. Wbij sobie to do głowy. Bóg stworzył Najpiękniejszego Anioła, nie diabła. Najpiękniejszy sam zamienił się w diabła aktem swej woli, buntując się przeciw Bogu.

Dlaczego Pan Bóg stwarzając najpiękniejszego anioła wiedząc dobrze co za ziółko z niego wyrośnie nie stworzył go trochę brzydszego? Może by się nie zmienił w diabła?

Tak. No i co?
                Cóż zatem?
                Kontynuuj.
                No „czym się to skończy”?

Na tym na czym się skończyło. Na wyhodowaniu diabłów i potępieńców. Pan Bóg dobrze wiedział co się stanie, wszak jest wszechwiedzący.
                Reasumując. Na początku nie było nic oprócz Pana Boga któremu się trochę widać nudziło i stworzył Wszechświat. W tym Wszechświecie natychmiast zaroiło się od diabłów i potępieńców. Żeby mieć trzymać gdzie to całe tałatajstwo i żeby za bardzo nie kłuło w oczy, Pan Bóg strącił ich do piekła które o ile się nie mylę też stworzył. Teraz Pan Bóg czeka na dzień Sądu Ostatecznego podczas którego posegreguje ostatecznie gdzie co do której przegródki i zamknie cały ten projekt. Ciekawe czy istnieje jakiś Nad Pan Bóg i jak oceni cały ten wybryk Pana Boga? Ciekawe czy istnieje Nad Niebo i pod piekło? Tyle pytań i znikąd odpowiedzi.

J 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                • J
                  jakubcjusz @Gerwazy2 ostatnio edytowany przez

Ciekawe czy istnieje jakiś Nad Pan Bóg

Ale po co? Zgodnie z tym co pisze Maciej, "Pan Bóg" powinien sam się potępić 😛

• ZJ
                    ZJ @Maciej ostatnio edytowany przez

Jak to ma być moja wolna wola to sie nie potępie idioto. Dotarło do Ciebie? No chyba że ten twój Bóg to Szatan który mi zrobi kampanie wyborczą oszukujac.

M 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
                    • M

Jak to ma być moja wolna wola to sie nie potępie idioto.

Sam się potępisz.

Dotarło do Ciebie?

Nie słyszałeś nigdy o samobójcach?
                      Szukają ratunku w zabiciu siebie samych. Chcąc samych siebie zniszczyć.
                      Podobnie potępieńcy szukać będą unicestwienia w jeziorze ognia i siarki. Jako ratunku przed nieskończonym wstydem, hańbą klęski. W nieskończonej rozpaczy. Gdy zobaczą siebie przegranymi, a tych których uważali za głupków ujrzą Zwycięzcami.

Dotarło do ciebie?

Sam się potępisz.

No chyba że ten twój Bóg to Szatan który mi zrobi kampanie wyborczą oszukujac.

To diabeł cię zwodzi i sprawia, że masz nasrane we łbie, że widzisz wszystko opacznie, zwłaszcza Boga.
                      Nie inaczej będzie na Końcu.
                      Jeszcze bardziej cię zwiedzie.
                      Wieczność niczego nie zmienia.
                      Lecz utrwala, wyostrza i radykalizuje.
                      To TERAZ jest czas wyboru.
                      Potem, w Wieczności już tylko konsumowanie owoców swego wyboru.
                      Czy nie pisałem ci, że potępieni nigdy nie dojdą do dobrego zrozumienia ?
                      Jeśli teraz bluźnisz Bogu, to w Wieczności nic się nie zmieni. Jeszcze zacieklej będziesz bluźnił. Mimo ogromu cierpienia.
                      Teraz cierpisz, a bluźnisz.
                      W Wieczności cierpieć będziesz bardziej => bardziej będziesz bluźnił.

J 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                      • J
                        jakubcjusz @Maciej ostatnio edytowany przez

Szukają ratunku w zabiciu siebie samych.

A skąd Ty to wiesz? Pytałeś ich? Przeprowadziłeś jakieś badania?

• G
                          Gerwazy2 @jakubcjusz ostatnio edytowany przez

@jakubcjusz Nic nie rozumiesz. Zasadniczo (xd) człowiek nie ma wolnej woli tylko ulega podszeptom albo Ducha Świętego, albo ducha nieświętego. Tak mi Ktoś kiedys tłumaczył, ale było to tak zawiłe jak rozkmina na temat kota Schrodingera i mało pojąłem z tego. Tak że już dowiedziałeś się chyba, skąd Maciej to wszystko wie.

• M
                            Maciej @Gerwazy2 ostatnio edytowany przez Maciej

@jakubcjusz Nic nie rozumiesz. Zasadniczo (xd) człowiek nie ma wolnej woli tylko ulega podszeptom albo Ducha Świętego, albo ducha nieświętego.

Sam sobie przeczysz.
                            „Nie ma wolnej woli” a może wybierać?

Oprócz powyższego błędu (że „nie ma wolnej woli”) reszta jest prawdą. Człowiek sam wybiera, swoim „chcę” za jakim natchnieniem, czyli myślą, która „pojawiła się w głowie” pójdzie?
                            „Coś” podpowiada Ci: „może to co on pisze jest prawdą? A co jeśli jest prawdą?”
                            A inne „coś” podaje Ci wprost do rozumu „eee to brednie, głupstwa”
                            I sam wybierasz, ku czemu się skłonisz, tak jak chcesz.
                            Właśnie z tego zdasz sprawę w Dniu Sądu. Za to będziesz zbawiony lub potępiony: ku jakim myślom skłaniałeś się swoim „chcę”?
                            Czy ku Bożym natchnieniom, czy ku podszeptom diabelskim.
                            „Trzeciego źródła natchnień” NIE MA.

Tak mi Ktoś kiedys tłumaczył, ale było to tak zawiłe jak rozkmina na temat kota Schrodingera

„Kot Schrödingera” to bełkot. To jest właśnie wewnętrzna sprzeczność, czyli „tak i nie w tym samym”.
                            Nie można ”istnieć oraz nie- istnieć” na raz.
                            Magia kwantowa („mechanika kwantowa”) to diabelski bełkot, wewnętrznie sprzeczny. Ale „naukowy”!
                            Dlatego wielu uwiedzie.

Wybuch wielkiej magii w czasie Antychrysta „objaśniony” będzie naukowym bełkotem.
                            I kupią „objaśnienia”. Bo będą dla nich zupełnie niezrozumiałe. A zatem „bardziej naukowe”.

Im bardziej niezrozumiałe i zagmatwane => tym bardziej „naukowe” => tym łatwiej uwierzą.

Majstersztyk lucyperyczny!

• G
                              Gerwazy2 @Maciej ostatnio edytowany przez

Czy ku Bożym natchnieniom, czy ku podszeptom diabelskim.
                              „Trzeciego źródła natchnień” NIE MA.

Ja tam nie wiem Macieju czy tylko są dwa duchy. Duch Święty i duch nieświęty. Może jest jeszcze Duch Częściowo Święty? I cyk jest trzecia droga.

Magia kwantowa („mechanika kwantowa”) to diabelski bełkot, wewnętrznie sprzeczny. Ale „naukowy”!
                              Dlatego wielu uwiedzie.

E tam. Wielu zjawisk tak zwanym chłopskim rozumem nie da się wytłumaczyć. Choćby laser. Widziałeś Macieju filmy z nadciekłym helem? Zadziwiające prawda? Albo zwykłe diody świecące itd. itp.

Tomasz Middle M 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                              • Tomasz Middle
                                Tomasz Middle @Gerwazy2 ostatnio edytowany przez

Ja tam nie wiem Macieju czy tylko są dwa duchy. Duch Święty i duch nieświęty.

Zasadniczo...

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
                                • M
                                  Maciej @Gerwazy2 ostatnio edytowany przez

Ja tam nie wiem Macieju czy tylko są dwa duchy.

Bo jesteś głupcem.
                                  Gdybyś był mądry to byś wiedział.

Duch Święty i duch nieświęty. Może jest jeszcze Duch Częściowo Święty? I cyk jest trzecia droga.

To co jest "częściowo święte"- jest jako całość NIEświęte.
                                  To co co jest częściowo prawdziwe- jako całość jest fałszywe.
                                  Wymieszanie Prawdy z fałszem- JEST fałszem.
                                  Bo jest wewnętrznie sprzeczne, a co jest wewnętrznie sprzeczne jest fałszywe.

Gdybyś więc miał rozum, to wiedział byś że tylko TAK TAK; NIE NIE. Tylko Prawda lub fałsz istnieją. Trzeciego nie ma.

Tylko dwa (rodzaje) duchy podają natchnienia: Boże lub diabelskie.

Wprost do rozumu.
                                  Wola wybiera.

Z powodu swej woli będziesz potępiony lub będziesz zbawiony. Według swego "chcę".

E tam. Wielu zjawisk tak zwanym chłopskim rozumem nie da się wytłumaczyć.

Tego co wewnętrznie sprzeczne w ogóle nie da się wytłumaczyć i w ogóle nie da się zrozumieć.
                                  Można jednak udawać (kłamać), że "się tłumaczy" lub, że "się rozumie".
                                  Aby uchodzić "za mędrca" i aby być chwalonym i podziwianym przez innych.
                                  Tak czyni wielu: kłamie.

Zrozumieć można tylko to, co jest prawdziwe.
                                  Tego co wewnętrznie sprzeczne zrozumieć nie można.
                                  W ogóle.

Tylko prawdziwe ma uzasadnienie prawdziwego istnienia.
                                  Fałszywe- nie ma prawdziwego uzasadnienia.

Są rzeczy, których nie da się zrozumieć.

Dlaczego potępieńcy pomimo ogromu cierpienia nie chcą i nie będą chcieć przez całą Wieczność zwrócić się do Miłosierdzia Bożego, przyznać się do winy?
                                  Dlaczego wolą cierpieć już ZAWSZE?

Odpowiedź prawdziwa: bo tak chcą, taka ich wola.
                                  Choć to odpowiedź prawdziwa, to jednak:
                                  Tego "chcę" nie da się zrozumieć!
                                  Bo jest bez sensu.

Gdyby to "chcę", taka ich wola miało "prawdziwe uzasadnienie", to byłoby rozumne.
                                  Co ma prawdziwe uzasadnienie, to jest rozumne.
                                  Ale takie ich "chcę" nie ma rozumnego uzasadnienia.
                                  Jest bezrozumnym szaleństwem, ale JEST !

Piekło JEST bezrozumnym szaleństwem.
                                  Ale jest.

Tego co wewnętrznie sprzeczne i co jest szaleństwem- tego nie da się zrozumieć.

Dlatego bełkotu kwantowego (zwanego "mechaniką kwantową") nie da się zrozumieć. Bo łamie zasady logiki tak tak; nie nie. Bo jest wewnętrznie sprzeczny. Zatem fałszywy.

Do rozpoznawania tego co prawdziwe i do odróżniania od tego co fałszywe służy logika.

Nie "przyrządy", nie "doświadczenia", nie "empiria", ale logika.

Choćby laser. Widziałeś Macieju filmy z nadciekłym helem? Zadziwiające prawda? Albo zwykłe diody świecące itd. itp.

Gdyby ci z "ciemnego Średniowiecza" to zobaczyli, to w mig by poznali, że magia.
                                  Ale to były "ciemne głupki, bez wiedzy".
                                  To zaś "pokolenie rozumne" żyje wśród tego i nie rozpoznaje wśród czego żyje.

To jest OSWOJENIE DIABELSKIE.
                                  Lucyperyczny majstersztyk !

Taki jest mechanizm oswojenia diabelskiego:

1. Przez częstość.
                                  2. Przez "objaśnienia".
                                  3. Przez "panowanie".
                                  4. Przez wyśmianie.

Przez częstość: tępota ludzka ma to do siebie, że gdy z czymś często się styka, z czymś obcuje, to jest skłonna to coś brać za "normalność".
                                  Śmierć- wedle ludzkiej tępoty też jest "normalnym zjawiskiem".
                                  Ale na Początku śmierci nie było! Bóg śmierci nie stworzył.
                                  Weszła na świat przez grzech i stała się "normalnością".
                                  Na Końcu tej "normalności" znowu nie będzie.

Śmierć będzie usunięta z natury na Końcu, ale będzie usunięta. Jako ostatni z cudów diabelskich.

Jako ostatni wróg, zostanie pokonana śmierć.

a śmierci już odtąd nie będzie.
                                  Ani żałoby, ni krzyku, ni trudu
                                  już [odtąd] nie będzie,
                                  bo pierwsze rzeczy przeminęły.

Przez "objaśnienia": gdy imbecylowi podsuniesz "objaśnienie", takie które "działa i sprawdza się"- to pomyśli, że "to (co jest "objaśnione") jest dobre". I oswoi się z tym. Trzeba durniowi podać fałszywe "objaśnienie", ale takie by dureń wierzył, że jest prawdziwe i by się durniowi wydawało, że "już wie, już rozumie". I wtedy dureń jest oswojony z oszustwem i oszustwa nie poznaje. Nie rozumie, że jest oszustwem.
                                  Tak była "objaśniona" pierwsza magia: bo były "objaśnienia", które działały i sprawdzały się. Były więc wzięte "za wiedzę, za mądrość".
                                  Podobnie "objaśniona" jest druga magia, magia materii.
                                  Zdaje się durniom, że "już wiedzą, już rozumieją".
                                  Są oswojeni. Nie poznają, że magia.

Przez "panowanie": gdy imbecylowi podsuniesz "objaśnienie" takie dzięki któremu będzie on mógł wykorzystywać i stosować oszustwo zgodnie ze swoją wolą i gdy to będzie się zasadniczo sprawdzać, to wtedy imbecyl także zostanie oswojony z oszustwem. Przestanie oszustwo uważać za groźne. Bo "panuje nad tym".
                                  To bowiem co jest uważane przez imbecyla za "zrozumiałe i objaśnione" oraz może być wykorzystane jest wedle imbecyla "pod jego panowaniem", może to "wykorzystywać do woli".
                                  Umożliwienie durniom bawienia się zabawkami "wiedzy" pozwala oswoić durniów z "wiedzą", czyli z magią materii.
                                  I zdaje się durniom, że "panują nad tym przez wiedzę".
                                  I nie widzą oszustwa (jakim jest magia materii).
                                  Lecz biorą za dobrą monetę.

Przez wyśmianie: większość ludzi, niemal każdy- to tchórze. Boją się mówić tego, co wbrew tyranii większości, czyli obiegowej opinii.
                                  "Chyba nie wierzysz, że wiedza mogłaby być magią,? ha ha ha, hi hi hi, aleś ty głupi"

Majstersztyk lucyperyczny !

Jak wielkie będzie zdumienie durniów, gdy kręcić się będzie turbina, lecz prąd nie będzie się wzbudzał!
                                  Powiadam Ci, będzie większe niż "nadciekły hel" lub "laser".
                                  Bo rozdziawiać będą swe tępe gęby i drapać się będą po swych pustych głowach.

Upadek drugiej magii większym będzie zdumieniem, niż to które teraz mają z jej cudów, czyli "cudów wiedzy".

Oswojenie diabelskie.
                                  Jesteście oswojeni z tym wszystkim i bierzecie "za normalność, zwyczajność".

To co wy bierzecie za normalność i zwyczajność, to w miarę upływu Tysiącletniego Królestwa stawać się będzie dla ludzi nieznane i niezrozumiałe.
                                  Gdy wymierać będą ci, którzy przetrwali Wielki Babilon.

Będą opowiadać, że w Babilonie Wielkim mieli magiczne tabliczki, które dzięki magii diabelskiej wyświetlały obrazy i mówiły, dzięki którym mogli rozmawiać ze soba na wielkie odległości. Będą opowiadać prawdziwie.
                                  Lecz dziwić się będą "jak oni mogli być oszukani, jak mogli nie poznawać że to magia, jak mogli dać się przez to zniewolić, pójść za tym i pokładać w tym nadzieję, odwracać się z tego powodu od Boga?"
                                  Będą sobie odpowiadać prawdziwie: bo diabeł ich zaczarował, diabeł ich oszukał, szatan omamił.
                                  Lecz sami myślec będą w większości "ja to nie dałbym się oszukać, gdybym wtedy żył, ja bym poznał".
                                  Bo większość to głupcy, którzy ZAWSZE tak myślą: "to inni mogą być oszukani, nie ja".
                                  Nie inaczej będzie w Tysiącletnim Królestwie.
                                  Albowiem ludzka głupota i niezrozumienie trwać będą do Końca.
                                  W różnym stopniu, w różnych odcieniach, ale do Końca.

Powiadam Ci: magia materii, którą Ty bierzesz za normalność i z która jesteś OSWOJONY dla przyszłych, odległych pokoleń, tych które powstaną już po upadku Babilonu Wielkiego będzie "historią jak z bajki".
                                  Będą wiedzieli prawdziwie i mądrze: że "prąd" był dziełem diabelskim, powstawał z mocy Lucypera.
                                  Lecz czym był i jaki w ogóle był: trudno im będzie sobie to wyobrazić.

Podobnie jak Tobie trudno jest sobie to wyobrazić, że prądu nie będzie, że kręcić się będzie turbina, lecz prąd nie będzie się wzbudzał. Że będzie bez magicznych tabliczek na których wyświetlają się obrazy, które mówią i liczą i przez które można się porozumiewać na wielkie odległości.
                                  Jak Tobie trudno jest zrozumieć, że to z czym obcujesz jest magią diabelską, magią materii, drugą magią, tak zupełnie podobnie przyszłym pokoleniom trudno będzie sobie wyobrazić to, że Ty mogłeś tego nie rozumieć, że stykasz się z magią i że mogłeś nie zauważać, nie rozumieć, że to magia.

Rozumiesz?

Będzie tak jak napisałem.
                                  Bóg mi objawił.

M N ZJ Highlander 5 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                  • M N
                                    M N @Maciej ostatnio edytowany przez M N

Tego co wewnętrznie sprzeczne zrozumieć nie można.
                                    W ogóle.

Hej, zakłamany debilu, a da się zrozumieć, które części są wzajemnie sprzeczne i w jakim stopniu są zgodne z obserwowalną, mierzalną rzeczywistością?

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
                                    • ZJ
                                      ZJ @Maciej ostatnio edytowany przez ZJ

Taki jest mechanizm oswojenia diabelskiego:

Przez częstość.

No bo to tylko raz, jakieś zombi z martwych wstały. W Biblii jest parę takich przypadków.

Przez "objaśnienia".

Były objawienia np.: Maryjne

Przez "panowanie".

Było "Tysiącletnie królestwo" które się rozpoczęło za życia niektórych apostołów. Ale jakieś tysiąc lat temu musiało się skończyć i nikt nie zauważył różnicy. Za wyjątkiem Rzymian którym się w tym czasie panowanie na sporym obszarze skończyło.

Przez wyśmianie.

No właśnie wyśmiewasz to co jest teraz.

Nie inaczej będzie w Tysiącletnim Królestwie.

Królestwo już było. Spóźniłeś się. Albo Jezus bezczelnie kłamał. Nie pierwszy raz zresztą. Nadal tankujesz samochód?

Albowiem ludzka głupota i niezrozumienie trwać będą do Końca. W różnym stopniu, w różnych odcieniach, ale do Końca.

Do końca a nawet dłużej. Po tym co wypisujesz, widać, że koniec już był, a głupota trwa nadal.

• Highlander
                                        Highlander @Maciej ostatnio edytowany przez

To co jest "częściowo święte"- jest jako całość NIEświęte.
                                        To co co jest częściowo prawdziwe- jako całość jest fałszywe.
                                        Wymieszanie Prawdy z fałszem- JEST fałszem.
                                        Bo jest wewnętrznie sprzeczne, a co jest wewnętrznie sprzeczne jest fałszywe.

Czyli cały Kościół Katolicki jest fałszywy i nieświęty?
                                        Tak podejrzewałem, ale dzięki za potwierdzenie 😄

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 2
                                        • M

@Maciej napisał w [Mózg płaski czy krągły](/post/6682
                                          Było "Tysiącletnie królestwo" które się rozpoczęło za życia niektórych apostołów.

Co ty nie powiesz?
                                          Królestwo nastanie po czasie czasów, czyli kulminacji Apokalipsy, czasie wypełnienia się większości jej proroctw.
                                          Było to już?
                                          W szczególności: czy było już tak aby byli ponumerowani liczbą Bestii i bez znaku Bestii na ciele nie mogli sprzedać ani kupić?
                                          Było już tak na całym świecie?
                                          A kiedy?
                                          No, kiedy?

Bo jeżeli nie było => nie było jeszcze Tysiącletniego Królestwa. To bowiem nastanie dopiero po tym wszystkim.

Żyjemy w Babilonie Wielkim, Nowym Egipcie i Sodomie Wielkiej. Kto nie poznaje, ten najwyraźniej jest durniem.

Żyjemy w wigilii czasu czasów, czasu Antychrysta. Przed nami wszystkie nieszczęścia i plagi Apokalipsy.

Oczywistość dla mających rozum.
                                          Ten który zmierza do piekła nie zrozumie.
                                          Czyż nie pisałem, że potępiony nigdy nie dojdzie do zrozumienia?

Przez wyśmianie.

No właśnie wyśmiewasz to co jest teraz.

Raczej jestem wyśmiewany.
                                          Wyśmianie diabelskie polega na tyranii większości: na wyśmianiu przez większość.
                                          To jest wyśmianie o które chodzi: tyrania „poprawności”.

ZJ M N 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                          • ZJ
                                            ZJ @Maciej ostatnio edytowany przez ZJ

Co ty nie powiesz?

To nie ja. To Jezus! Czytaj te swoje pismo rzekomo święte dokładnie. Tam Jezus zapewniał, że królestwo niebieskie nadejdzie jeszcze za życia niektórych apostołów. I miało trwać 1000 lat. No, a to znaczy że sie tak mniej więcej skończyło za Mieszka I. Albo poprostu klamał.

• Pierwszy post
                                              Ostatni post