Mózg płaski czy krągły
-
@Maciej napisał w Mózg płaski czy krągły:
A to będzie znakiem dla wszystkich: w jednej chwili znikną z natury elektryczność i magnetyzm.
W tej samej, w której pochwycono Zwodziciela.
I kręcić się będzie turbina, lecz prąd nie będzie się wzbudzał.Podaj źródło, w jakich to świętych pismach objawiono te rewelacje?
-
@Highlander napisał w Mózg płaski czy krągły:
Podaj źródło, w jakich to świętych pismach objawiono te rewelacje?
Maciej Płaskoziemca, "Dzieła Zebrane", tom 21, wydanie 37, z prologiem, epilogiem i nekrologiem.
-
"Podłoga się unosi do góry i zasłania"?
W pracy głąbie jestem. Nie mam za bardzo o czasu, żeby pisać tak specyficznie, żeby nie pozostawiać ci miejsca na zakłamane, płaskie niedointerpretacje. Ale skoro nalega: w zwolnionym tempie widać wyraźnie jak podłoga przed figurkami POZORNIE (lub jak wolisz: cześć obrazu obejmująca tylko fragment podłogi przed figurkami) unosi się do góry zasłaniając figurki OD DOŁU oraz wydłużeniu w GÓRĘ ulegają same widoczne czubki tych figurek. A jeśli dany obiekt POZORNIE unosi się w górę, to znaczy że światło biegnące od niego do twojego kaprawego ślepia uginało się po drodze w DÓŁ - w kierunku zimniejszej, gęstszej warstwy powietrza.
Dotarło do zakutego, zakłamanego łba
? -
https://www.youtube.com/watch?v=wJYCp9ldUaw
To nie jest "dowód
Roohif czarno na białym, matematycznie wykazał, że tolanek kłamał. To jest dowód.
W komentarzach jest moja z nim dyskusja.
Największy idiota jakiego tam widzę w komentarzach to garywabenga.
Czyżby to twoje alter ego poronione po którymś resecie
? -
@M-N napisał w Mózg płaski czy krągły:
W pracy głąbie jestem.
No I co? przecież nie ma obowiązku odpowiadania. Masz jakiś "przymus"?
w zwolnionym tempie widać wyraźnie jak podłoga przed figurkami POZORNIE (lub jak wolisz: cześć obrazu obejmująca tylko fragment podłogi przed figurkami) unosi się do góry zasłaniając figurki OD DOŁU
Obraz nie może zasłonić obrazu (poza wyjątkiem jaki opisałem: oślepiającego światła, które przyćmiewa słabsze światło. Ale tu to nie ma miejsca, bo znikają jaśniejsze obiekty (ich dół), a podłoga jest ciemniejsza- patrz zwłaszcza obserwacja przy zgaszonym/słabszym świetle- pokazana także w tym filmiku). Obraz może się nałożyć na inny obraz
Czy więc twierdzisz, że w wyniku otwarcia drzwi podłoga podniosła się naprawdę (fizycznie)?
oraz wydłużeniu w GÓRĘ ulegają same widoczne czubki tych figurek.
Bardzo dobrze, że to zauważyłeś. Na to też już zwracałem uwagę.
Ulegają wydłużeniu: bo mamy odbicie. Ulegają wydłużeniu na obrazie, bo: dół obiektu znika (co widać) a górna część odbija się na dole. Zupełnie podobnie jak z tymi statkami.Wszystko to jest jasnym dowodem na zagięcie promienia w górę.
A jeśli dany obiekt POZORNIE unosi się w górę, to znaczy że światło biegnące od niego do twojego kaprawego ślepia uginało się po drodze w DÓŁ
Przy zagięciu promienia w dół nie można osiągnąć efektu zniknięcia dołu jasnego obiektu nad płaską powierzchnią.
Oczywistość. -
No I co? przecież nie ma obowiązku odpowiadania. Masz jakiś "przymus"?
Tak, prostowania twoich kłamstw.
Czy więc twierdzisz, że w wyniku otwarcia drzwi podłoga podniosła się naprawdę (fizycznie)?
Właśnie kolejny raz udowodniłeś, że wolisz skłamać, nawet w pytaniu, niż spróbować przeczytać cokolwiek że zrozumieniem. Jak typowy patologiczny kłamca.
Przy zagięciu promienia w dół nie można osiągnąć efektu zniknięcia dołu jasnego obiektu nad płaską powierzchnią.
Można, jak wyraźnie widać w zwolnionym tempie (0.25) i na dużym ekranie TV tutaj:
https://www.youtube.com/watch?v=s-FEc-7r-qw&t=95s -
Nowy film o Antarktydzie:
https://www.youtube.com/watch?v=GPk4MiCtvmU -
A to będzie znakiem dla wszystkich: w jednej chwili znikną z natury elektryczność i magnetyzm.
W tej samej, w której pochwycono Zwodziciela.
I kręcić się będzie turbina, lecz prąd nie będzie się wzbudzał.Podaj źródło, w jakich to świętych pismach objawiono te rewelacje?
Pan Bóg mi to objawił.
Gdy się wypełni, to będą wiedzieli, co się stało.
Niektórzy (wybrani) będą widzieli pochwycenie Smoka.
Jak zapowiedziano w Biblii.
Wszyscy to będą widzieli: że zniknęła elektryczność i magnetyzm. Nikt nie będzie mógł temu zaprzeczyć. Bo będzie faktem (przemianą, zmianą) natury, zauważalnym dla każdego.Ja Ci powiem jak to będzie z walką "nauki" i wiary. To jest odwieczna wojna, trwająca od początku: "wiedzących lepiej" (niż Pan Bóg), tych którzy nawet nie wiedzą co to znaczy "wiedzieć" z wierzącymi Bogu, którzy wiedzą dobrze Komu i w co wierzą i co to znaczy "wierzyć".
Od początku trwa: walka "wiedzy" z wiarą. Już Ewa wolała się "dowiedzieć", niż wierzyć Bogu.
W naszym czasie, w wigilii czasu czasów, najstraszniejszego czasu Apokalipsy przewaga "wiedzących" jest ogromna, a Wiara Prawdziwa jest w odwrocie. Zdaje się, że Wiara będzie pokonana i zabita.
Ale tek się nie stanie. Pan Bóg z Nieba dokona interwencji, tak jak objawił już 2 tys lat temu, w Księdze Apokalipsy.
Pierwsze wielkie rozdwojenie wśród mieszkańców ziemi wtedy powstanie, gdy gwiazdy padać będą z nieba, gdy spadnie trzecia część gwiazd nieba i już nigdy nie zaświeci na niebie.
I powstanie wielkie rozdwojenie u mieszkańców ziemi: na tych, którzy już wierzyć nie będą w "naukowe objaśnienia" i na tych, którzy wciąż będą. Gdy to się bowiem stanie powstanie wiele "objaśnień" tego co się stało. I podawać będą te "objaśnienia" do wierzenia- wierzącym w "wiedzę".
Będą objaśniać "naukowo". Że "kosmiczne zdarzenie z przeszłości dotarło na ziemię, sprzed wielu miliardów lat". I zaklinać się będą na elektromagnetyzm i na "cząstki elementarne". A wielu uwierzy w te "objaśnienia". Lecz bardzo wielu nie uwierzy magom materii, bo uwierzyli Bogu, widząc jak wypełniło się Słowo pradawne.
I powstanie wielkie rozdwojenie. I wierzący odzyskają siłę.
Jak teraz liczba wierzących jest mała i zmniejsza się, tak po tym wzrośnie gwałtownie i będzie się zwiększać. Będzie podział. Będzie znacząca część ludzkości, która już w "naukowe" wierzyć nie będzie. I już "nauką i wiedzą" zwodzić się nie da.
Lecz ostateczne zwycięstwo przyjdzie wtedy gdy Pan Bóg Natury usunie elektryczność i magnetyzm. Wtedy głupota kosmicznych "objaśniaczy" zaklinający się na "naukę i wiedzę" jawna stanie się dla wszystkich. I będą jak Jannes i jak Jambres zawstydzeni: już niemal nikt nie będzie im wierzył. Bo głupota ich "objaśnień" jawna się stanie.
I tak rozpocznie się Tysiącletnie Królestwo. "Wiedzący lepiej" nie będą mieli władzy w tym Królestwie, nie będą rządzić duszami, jak teraz rządzą.
Zejdą oni do podziemia: dosłownie oraz w przenośni. I tak trwać będą: w ukryciu, pod ziemią. Tam będą się mnożyć i szerzyć w ukryciu swoje herezje. Tak jak byli w Średniowieczu, gdy także nie mieli rządu dusz, lecz udając chrześcijan i pobożnych działali w ukryciu, w sektach (mrocznych). [Podobnie jak Giordano Bruno, jak Galileusz, jak Newton- gdy upadało Średniowiecze.]
Oni mnożyć się będą pod ziemią. I tam zachowywać swoje fałszywe nauki. A gdy się skończy Tysiącletnie Królestwo i szatan z więzienia będzie wypuszczony na bój dokładnie ostatni, do ostatniego zwiedzenia (przez "wiedzę") wtedy i oni wyjdą na powierzchnię ziemi, w czasie dokładnie ostatnim, czasie Goga i Magoga. I omamią wszystkie narody. Po raz dokładnie ostatni. Tylko Obóz Świętych trwać będzie przy Prawdzie.
I będzie wielka walka na SŁOWO. Bo to od początku walka na słowo: między Prawdziwą Nauką, a nauką fałszywą.
Prawdziwa jest słowem i fałszywa jest słowem. Walka słowa ze słowem, Prawdziwej Opowieści z fałszywymi baśniami.
Wtedy będzie walka dokładnie ostatnia: w czasie Goga i Magoga, gdy przeminie Tysiącletnie Królestwo.
I Pan Bóg wyda werdykt. Ogień spadnie z nieba i pochłonie wrogów Boga. I będzie koniec świata. Nastąpi Sąd Ostateczny. Koniec.
Wieczność niezmienna.
Niebo i piekło. -
Niektórzy (wybrani) będą widzieli pochwycenie Smoka.
Smoki poza Komodo nie występują. I są pod ścisłą ochroną.
Reszta tych bredni to tylko twoje chore życzenia z pamiętniczka płaskiego idioty. -
Ten post został usunięty! -
Pan Bóg mi to objawił.
Jeśli słyszysz głosy w głowie to jest z tobą gorzej niż myślałem...
-
Pan Bóg mi to objawił.
"Jeśli jedna osoba ma urojenia, mówimy o chorobie psychicznej. Gdy wielu ludzi ma urojenia, nazywa się to religią."
-
Pan Bóg mi to objawił.
"Jeśli jedna osoba ma urojenia, mówimy o chorobie psychicznej. Gdy wielu ludzi ma urojenia, nazywa się to religią."
Dlatego właśnie w tym czasie który nadchodzi wierzący Bogu będą nazywani „chorymi na rozum”. Będą prześladowani, będą zamykani w zakładach leczenia chorób rozumu i będą „leczeni”.
Zdrowi będą „leczeni”, chorzy będą lekarzami.
Aż wszystko się wypełni jak zapowiadam, aż stracą wiarę w „medycynę” i w inne światowe „nauki”.Wielu bowiem tzw „psychiatrów” widuje i słyszy diabła. Lecz nie powiedzą.
Straciliby „autorytet” i stali się „nienaukowi”.
Szyderstwo i przebiegłość szatana, jego sadyzm.Tak trwa zakłamanie światowe.
-
@Maciej
Pytasz "No i co?" To, ze nie mógł zobaczyć poziomu wody bo ta płynie. A ty nadal bredzisz. -
Wielu bowiem tzw „psychiatrów” widuje i słyszy diabła. Lecz nie powiedzą.
To skąd wiesz, też ci bóg powiedział?
-
@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:
Pan Bóg mi to objawił.
Jeśli słyszysz głosy w głowie to jest z tobą gorzej niż myślałem...
Jakie „głosy”?
-
@Maciej no jak to?
Objawienie biblijne różni się od tego co bredzisz, więc musi to być inne "objawienie".
Najczęściej, u ludzi podobnych do ciebie, są to głosy w głowie, podszepty, mruczenie itp. -
@ZJ napisał w Mózg płaski czy krągły:
@Maciej
Pytasz "No i co?" To, ze nie mógł zobaczyć poziomu wody bo ta płynie.A to w rzekach nie mierzą poziomu wody?
Nie podawali na przykład nigdy komunikatów o stanie wody (w rzekach)?A ty nadal bredzisz.
To ty bredzisz. I oczywiście „wiesz najlepiej”, nawet nie wiedząc o co chodzi.
Oglądałeś już to na temat czego „wiesz najlepiej”? -
@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:
@Maciej no jak to?
Objawienie biblijne różni się od tego co bredzisz,Nie powiedziałem niczego, co przeczy Biblii.
więc musi to być inne "objawienie".
Objawienia są tylko takie: prawdziwe lub fałszywe.
-
Objawienia są tylko takie: prawdziwe lub fałszywe.
Właśnie.
I twoje jest fałszywe.