ziemia jest płaska czy okrągła ?
-
@M-N napisał w ziemia jest płaska czy okrągła ?:
Dlatego masz tu jeszcze jeden przykład, który tą kwestię puszcza z dymem, tępy Maciusiu:
https://www.youtube.com/watch?v=wjxziIZ0sec
To teraz sobie poujadaj, pośmieję się.Widzisz na tym filmiku jakieś słońce psychopatyczny zwyrodnialcu?
-
@Maciej napisał w ziemia jest płaska czy okrągła ?:
Widzisz na tym filmiku jakieś słońce psychopatyczny zwyrodnialcu?
W przerwie pomiędzy chmurami widzę blask słońca, który o wiele bardziej oświetla od dołu warstwę chmur nad przerwą niż pod nią, zakłamana gnido

Ale skoro tak niedobrze ci się robi od patrzenia na zachody słońca przez HUD to tu masz wschód księżyca 2 stopnie pod poziomem wzroku, żeby te resztki popiołu po twojej "kwestii płaskoziemstwa" komletnie rozwiać
:
https://www.youtube.com/watch?v=0zx45-kVBFg -
@M-N Ej, od Wilczka się nie liczy!
A co będzie jak to zobaczą inni Piloci?!?
Łolaboga... -
@Tomasz-Middle napisał w ziemia jest płaska czy okrągła ?:
Hahahahaha!!! Mam to komentować? :)))
Najlepiej zesraj się ze śmiechu zwyrodnialcu.
y nie masz oglądać "wielu modeli", masz fałszywy bydlaku płaskoziemski obejrzeć ten z opisu filmu!.
Też oglądałem kanalio.
Zauważ jak wysoko jest statecznik z tyłu. Widzisz podłoto?
No i co ?
Poza tym film nagrywano z kabiny pilotów, t
Na początku na pewno tak, potem nie wiem skąd. Ale niech będzie: i co z tego?
Jest fizycznie niemożliwe zobaczyć statecznik z kabiny pilotów,
Tak?
Z pierwszego wklejonego przez Ciebie zdjęcia cessny wynika, że jest możliwe.
Ale nich Ci tam będzie, że "niemożliwe".@Tomasz-Middle napisał w ziemia jest płaska czy okrągła ?:
Super. Wiem że się podnosi. Tylko to jest niewielka i sztywna w związku z tym konstrukcja. Ile takie skrzydło może się podnieść w takim samolocie? 30 centymetrów?
Podnosi się bardzo wysoko: z zasady w każdym samolocie. Wiem, bo regularnie latam.
Z drugiego wklejonego przez Ciebie zdjęcia cessny wynika, że w locie poziom końcówki skrzydła jest na poziomie lub nawet ciut powyżej okienka kabiny pilotów.
Rozumiesz kanalio?@Tomasz-Middle napisał w ziemia jest płaska czy okrągła ?:
Cyt: "Ja wiem kanalio, że słońce zachodzi ok 0,5 stopnia pod poziomem."
Nie fałszywa podłoto, ty tylko to mówisz. Nic więcej. Za górami, za lasami...Kombinuj sobie psychopatyczny cymbale jak chcesz.
I tak świata nie zmienisz. Słońce zachodzi ok. 0.5 stopnia pod poziomem, nawet na 10-11 km.
Sprawdź!Ty zaś próbując z takich ujęć jak na tym filmiku rozstrzygnąć czy słońce jest "minus dwa stopnie pod poziomem" (wedle Twego urojenia, Twojej nędzy umysłowej czyli kulo zaślepienia, kulochciejstwa) czy jest plus dwa stopnie nad poziomem potwierdzasz tylko swoje skretynienie.
Widzisz imbecylu: szklanka z wodą, którą tak kanalio wyśmiewasz jest dużo bardziej dokładna niż takie zgadywanki jak te Twoje ("ze skrzydła i z okna samolotu", o którym nawet nie wiesz jak dokładnie leci- czy się wznosi, czy opada, czy się przechyla czy się nie przechyla).
[Można bez większego treningu ocenić poziom z dokładnością do 0.5 stopnia, a po treningu nawet z dokładnością do 0.25 stopnia]@Tomasz-Middle napisał w ziemia jest płaska czy okrągła ?:
Tak, oczywiście, świat działa tak jak chce kłamliwa podłota Maciek! :)))
Tak działa, bo tak działa, a nie dlatego, że "ja chcę lub nie chcę".
Tak działa: bo sprawdzałem z samolotu.
[Opisywałem: poziom zachodu słońca; kwestię oświetlenie chmur- z których można wywnioskować, że tak działa jak opisuję]@Tomasz-Middle napisał w ziemia jest płaska czy okrągła ?:
A optyka nieba nie wiesz jak działa, sam to debilu wiele razy pisałeś.
Nie muszę wiedzieć jak jest zbudowana optyka jakiegoś urządzenia optycznego by opisywać jaki jest "efekt wyjściowy" tego przyrządu optycznego.
Rozumiesz kanalio?Np. dostajesz do ręki jakiś aparat fotograficzny i wiesz, że gdy "pokręcisz obiektywem tak" to dostaniesz np. "obrazek A" (o takim a nie innym powiększeniu, jasności, głębi ostrości itp), a "pokręcisz inaczej" i dostaniesz inny obrazek o innych parametrach.
Czyli znasz efekt wyjściowy przyrządu optycznego.
Możesz ten efekt (wyjściowy) opisywać NAWET NIE ZNAJĄC SZCZEGÓŁÓW BUDOWY OBIEKTYWU.
Nie znając wewnętrznej optyki aparatu możesz jednak mówić jak działa ta optyka (jaki jest efekt wyjściowy tej optyki (aparatu))Pera analogiam: oczywiście, że nie znam wewnętrznej budowy nieba, nie znam optyki nieba w tym sensie, że nie wiem jak jest zbudowane (optycznie) urządzenie optyczne zwane "niebem".
A jednak mogę badać i poznawać oraz opisywać EFEKT WYJŚCIOWY działania nieba. Czyli opisywać optykę nieba (rozumianą jako efekt "na wyjściu") a nie jako wewnętrzna budowa (optyczna) nieba.I właśnie opisuję.
Podaję prawdę o tym jak działa niebo, jak działa optyka nieba (w znaczeniu jak wyżej- jakie są "efekty wyjściowe").Działa właśnie tak, jak opisuję.
I nadal NIE WYJAŚNIŁEŚ jak możliwe jest zobaczyć nawet nie słońce a "odblask" na chmurach które są ponad trzy stopnie PONIŻEJ poziomu.
Normalnie.
Tam (bliżej zachodzącego słońca) obraz słońca jest jeszcze widoczny (dla tego kto tam jest, "tam na chmurach"). Bo obserwator jest "BLIŻEJ słońca" (jest w kierunku słońca)
A nie jest widoczny (obraz słońca) dla tego kto jest dalej od zachodzącego słońca (dla obserwatora w samolocie).
Jest jednak z samolotu widoczne to, że dla tego obserwatora "na chmurach" jest widoczne słońce: właśnie jako poblask słońca.Tak działa realny świat. Niebo. Jego optyka.
-
@Tomasz-Middle Ależ oczywiście, że się liczy
. Tak samo jak od każdego innego pilota.
Teraz jedynie poczekajmy jaki stek kłamstw nasz drewniany Maciuś wymyśli, żeby "wytłumaczyć" jakim szatańskim cudem księżyc był 2 stopnie pod poziomem (wzroku) na wys. 13.9 km. - znowu zgodnie z kulistą Ziemią
. -
Najlepiej zesraj się ze śmiechu zwyrodnialcu.
Jestem zawsze blisko jak gadam z tobą! :))
-
Zauważ jak wysoko jest statecznik z tyłu. Widzisz podłoto?
No i co ?
Ano to że na filmie widać go POD oknem a nie trzy metry nad kretynie. Nie zauważyłeś??
-
Na początku na pewno tak, potem nie wiem skąd. Ale niech będzie: i co z tego?
Na pewno cały czas z kabiny bo proste OKNA. Ale to nie ma znaczenia, z żadnego okna nie zobaczysz tylnego statecznika, chyba że się wychylisz.
-
Podaję prawdę o tym jak działa niebo, jak działa optyka nieba (w znaczeniu jak wyżej- jakie są "efekty wyjściowe").
A czy wiesz dlaczego optyka nieba bardzo się zmieniła od 2005 roku?
-
@Tomasz-Middle Maciusiowi szambo już wybiło, czy dopiero jak ci terminalną sraczkę przepowie
? -
Podnosi się bardzo wysoko: z zasady w każdym samolocie. Wiem, bo regularnie latam.
Z drugiego wklejonego przez Ciebie zdjęcia cessny wynika, że w locie poziom końcówki skrzydła jest na poziomie lub nawet ciut powyżej okienka kabiny pilotów.
Rozumiesz kanalio?Latasz takimi małymi samolotami? Uważam że w takiej małej, sztywnej konstrukcji, skrzydło nie ma szans unieść się do linii okien.
A drugie zdjęcie (cessny) było robione od dołu, wiesz co to oznacza szmaciażu-kłamco?
No wiesz czy nie?? -
Kombinuj sobie psychopatyczny cymbale jak chcesz.
I tak świata nie zmienisz. Słońce zachodzi ok. 0.5 stopnia pod poziomem, nawet na 10-11 km.
Sprawdź!Piloci korzystający z HUD-a pokazują co innego, więc ci nie wierzę szubrawcu.
-
Nie muszę wiedzieć jak jest zbudowana optyka jakiegoś urządzenia optycznego by opisywać jaki jest "efekt wyjściowy" tego przyrządu optycznego.
Rozumiesz kanalio?Rozumiem. Tylko "efekt wyjściowy" to obserwacja. Z HUD-a potwierdza kulistą ziemię.
-
Normalnie.
Tam (bliżej zachodzącego słońca) obraz słońca jest jeszcze widoczny (dla tego kto tam jest, "tam na chmurach"). Bo obserwator jest "BLIŻEJ słońca" (jest w kierunku słońca)
A nie jest widoczny (obraz słońca) dla tego kto jest dalej od zachodzącego słońca (dla obserwatora w samolocie).
Jest jednak z samolotu widoczne to, że dla tego obserwatora "na chmurach" jest widoczne słońce: właśnie jako poblask słońca.
Tak działa realny świat. Niebo. Jego optyka.Nadal debilu nie wyjaśniłeś. Bo trzy stopnie pod poziomem powinna być płaska ziemia a nie chmury na niebie oświetlone przez słońce.
Dotarło do pustego łba? -
@M-N napisał w ziemia jest płaska czy okrągła ?:
Ale skoro tak niedobrze ci się robi od patrzenia na zachody słońca przez HUD to tu masz wschód księżyca 2 stopnie pod poziomem wzroku, żeby te resztki popiołu po twojej "kwestii płaskoziemstwa" komletnie rozwiać :
https://www.youtube.com/watch?v=0zx45-kVBFgJest to od kanalii o imieniu Woolfie6020.
Do kanalii: zaufania mieć nie można.Załóżmy jednak, że kanalia niczego nie zmontowała(czego nie jestem wcale pewien, ale niech będzie), to przy takim założeniu zastanów się nad następującymi kwestiami, imbecylu:
Na wysokości 49000 stóp zgodnie z wysraniem globusowim księżyc powinien wschodzić ok. minus 3.75 stopnia pod poziomem.
Kanalia pokazuje księżyc 2 stopnie pod poziomem.A teraz Ty mi odpowiedz:
Czy kanalia (Woolfie6020) pokazała zgodność, czy niezgodność z globusem?
Słońce, a co za tym idzie i księżyc wschodzą do wysokości 11 km ok. 0.5 stopnia pod poziomem.
Wyżej nie badałem. Nie wiem jak jest wyżej.
Niewykluczone, że jest tak jak pokazuje kanalia?Nie ma jednak żadnej "zgodności z geometrią globusa".
Ponadto nie wiadomo gdzie kłamliwy i parszywy sługus NASA kręcił to ujęcie.
(O ile to nie jest zwykłe oszustwo).
Bo: jeżeli np. ziemia jest płaska i ma krańce, czyli rejon gdzie niebo styka się z ziemią (sklepienie nieba z ziemią), to zachodziłoby (mogłoby zachodzić) następujące:
Im wyżej (wyższy punkt obserwacji) oraz im bliżej tych krańców tym księżyc/słońce mogłoby zachodzić/wschodzić niżej względem poziomu.Przykładowo: obserwując z wysokości 13.7 km - 45 tyś stóp, w odległości ok. 5000 km od krańców ziemi, czyli miejsca gdzie sklepienie styka się z ziemią i nie uwzględniając refrakcji, czyli licząc po prostej mamy: kraniec ziemi- styk nieba z ziemią w położeniu kątowym minut 0.16 stopnia! Taki jest efekt samego tylko zbliżenia się i to wcale nie tak blisko do krańców ziemi (5 tyś km to nie tak znowu blisko): obniżenie o 0.16 stopnia. A z odległości 2500 km do krańców jest to już 0.31 stopnia ! Może kanalia latała gdzieś na dalekim południu, w pobliżach Antarktydy? Ogólnie w nietypowych rejonach ziemi? Tam gdzie normalny człowiek nie poleci, ale sługus NASA będzie przepuszczony? Wiesz gdzie ta kłamliwa kanalia, będąca na usługach essesmanów z NASA latała by nakręcić to ujęcie? Do tego dochodzi refrakcja, która być może ? narasta z wysokością. Nie wiem, obserwowałem tylko wschody i zachody słońca nad północną Kanadą z wysokości 10-11 km. Z wyższa nie obserwowałem.]
Nie ma żadnej zgodności zachodu/wschodu słońca z geometrią globusa ziemskiego.
Sprawdź samemu !
-
Nadal debilu nie wyjaśniłeś. Bo trzy stopnie pod poziomem powinna być płaska ziemia a nie chmury na niebie oświetlone przez słońce.
Dotarło do pustego łba?A to "chmury nie mogą być w położeniu kątowym minus trzy stopnie ???!!!"
Bo...
Albowiem...
Gdyż....Dlaczego się tak zawzięcie kompromitujesz cymbale?
-
A to "chmury nie mogą być w położeniu kątowym minus trzy stopnie ???!!!"
Bo...
Albowiem...
Gdyż....
Dlaczego się tak zawzięcie kompromitujesz cymbale?Mogły by być, tylko te chmury są na horyzoncie. Nad nimi w prześwicie jest rozświetlone niebo a powinna być płaska ziemia. A nie jest.
-
Ten post został usunięty! -
Na wysokości 49000 stóp zgodnie z wysraniem globusowim księżyc powinien wschodzić ok. minus 3.75 stopnia pod poziomem.
Kanalia pokazuje księżyc 2 stopnie pod poziomem.Może ten księżyc jest już jakiś czas PO wschodzie? Nie pomyślałeś o tym cymbałku? Czemu się tak zawzięcie kompromitujesz?
-
Ponadto nie wiadomo gdzie kłamliwy i parszywy sługus NASA kręcił to ujęcie.
(O ile to nie jest zwykłe oszustwo).
Bo: jeżeli np. ziemia jest płaska i ma krańce, czyli rejon gdzie niebo styka się z ziemią (sklepienie nieba z ziemią), to zachodziłoby (mogłoby zachodzić) następujące:
Im wyżej (wyższy punkt obserwacji) oraz im bliżej tych krańców tym księżyc/słońce mogłoby zachodzić/wschodzić niżej względem poziomu.A skąd wziąłeś te wysrywy? Znasz jakieś duże oświetlone miasto i lotnisko (jak na filmie) "blisko krańców ziemi" podłoto?