Forum Płaska Ziemia

• Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups

Co tu się dzieje?

Ogłoszenia
    12
    37
    1201
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Fizyk od czapy
      Fizyk od czapy last edited by Fizyk od czapy

Gdzie jest Forum Płaska Ziemia Real Worlda? Jeśli zastanawiasz się nad odpowiedzią na to pytanie, to jest ona bardzo prosta:

Domeny takie jak forumplaskaziemia.pl są zwykle rejestrowane na rok. To oznacza, że po roku trzeba ją odnowić, co zwykle wiąże się z opłatą. W przypadku braku opłaty domena jest blokowana i właściciel ma miesiąc na jej przedłużenie. Jeśli przez ten miesiąc jej nie przedłuży, domena wraca na rynek i może ją kupić każdy.

Cóż... Ważność domeny upłynęła 20 kwietnia 2022. Real World ewidentnie nie wniósł opłaty, więc domena została zablokowana. Przez kolejne 30 dni też mu wyraźnie nie zależało i domena się zwolniła... więc postanowiłem wykorzystać okazję na założenie pod tym adresem nieco innego forum.

Forum nadal będzie poświęcone tematowi płaskiej Ziemi. I jeśli jesteś płaskoziemcą, jesteś tu mile widziany/a. Polityka Real Worlda zakładała uciszanie wszelkiej opozycji - ja nie jestem tego typu osobą. Ziemia nie jest płaska, ale jeśli uważasz że jest, możesz się tym tutaj podzielić i nie będziesz za to szykanowany/a. Dotyczy to także Real Worlda, chociaż on sam raczej nie odpłaciłby tym samym.

Jeszcze jedna uwaga na koniec - stare forum wraz z jego wszystkimi danymi nadal należy do Real Worlda, więc jeśli będzie chciał, to będzie mógł je przywrócić pod innym adresem. Jedyne co stracił, to prawa do adresu forumplaskaziemia.pl.

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji!

B Rafał Łabuda 2 Replies Last reply Reply Quote 2
      • Pinned by  Fizyk od czapy Fizyk od czapy 
      • Fizyk od czapy
        Fizyk od czapy last edited by

Screenshot 2022-05-21 at 18-03-06 Real World Information Facebook https _www.facebook.com.png

Skoro już ustaliliśmy, że tu zaglądasz, to odpiszę tutaj (odpisałbym u Ciebie, ale - szok - jestem zablokowany).

Historia wyglądała tak: jakoś po 20 kwietnia ktoś na naszym Discordzie zauważył, że Twoje jednoosobowe forum nie działa. Jako że nie opłacenie domeny jest częstą przyczyną takich błędów, zerknąłem sobie w WHOIS (to takie sprytne, publicznie dostępne coś, co pokazuje informacje o domenach, w tym do kiedy są ważne) - no i tak potwierdziłem hipotezę, a przy okazji dowiedziałem się, że masz czas na opłacenie do 20 maja. Wiele sobie z tego nie robiłem, bo zwykle w takich przypadkach chodzi o zagapienie się i po dniu czy dwóch domena jest odświeżona.

Ale jak widać nie w tym przypadku. I kiedy 20 maja domena się wyczerpała, podkupiliśmy ją (nawet nie ja osobiście, ale w tej chwili należy do mnie). Czemu? Trochę ze złośliwości, a trochę dlatego, że to jest dobry adres na stworzenie prawdziwie otwartej platformy do rozmowy o tym temacie. Jest trochę ludzi zainteresowanych tematem, którzy nie chcą tylko kisić się we własnej bańce jak Ty, ale są faktycznie zainteresowani prawdą i dla takich ludzi od teraz będzie forum pod tym adresem.

Co do reszty:

Kosztuje ich to czas i pieniądze

Kilka minut na sprawdzenie WHOIS, a domeny nie są drogie.

Dlaczego nie zabezpieczyłem Forum lepiej?

Ciężko tu mówić o zabezpieczeniach. Po prostu nie opłaciłeś wynajmu nazwy.

wpadli w zastawioną na nich pułapkę

Fajna racjonalizacja swojej wpadki 😉

W każdym razie tak jak już pisałem, jak będziesz chciał, to możesz się tu zarejestrować i pisać. Nikt Cię tu nie zbanuje za poglądy... nie jesteśmy Tobą.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • Obserwator Światła
          Obserwator Światła last edited by

Biedny ten Maruś.... kiedyś może również pozna prawdę o domenach 🤣
          tak na prawdę to przedłużając swoje domeny musiałem coś omyłkowo kliknąć więc pewnej nocy dostałem dziwnego sms-a
          domena.jpg

1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • J
            jakubcjusz last edited by

Chciałbym wziąć udział w konkursie no nową nazwę domeny. Proponuję:

bez-wyksztacenia.pl
            cham.pl

Swoją propozycję uzasadniam tym, że obie nazwy idealnie oddają treści, które się na tym jednoosobowym forum znajdowały. Proszę szanowne Jury o dużo punków.

Z poważaniem
            Troll Internetowy

• B
              Boa @Fizyk od czapy last edited by

@Fizyk-od-czapy
              Mega słabe zachowanie, podkupić komuś forum w które włożył wiele pracy.

J Fizyk od czapy Highlander Rafał Łabuda 5 Replies Last reply Reply Quote 0
              • J
                jakubcjusz @Boa last edited by

@Boa Real nie zapłacił za domenę, więc ktoś inny kupił. Co w tym "mega słabego"? Poza tym, o ile Real nie kłamie, dalej ma dostęp do hostingu i do wszystkich stworzonych przez siebie treści (bo treści innych ludzi tam za wiele nie ma) i spokojnie może je umieścić pod inną domeną (przecież sam napisał, że i tak to planował - więc chyba nie ma się o co złościć?).

• Fizyk od czapy
                  Fizyk od czapy @Boa last edited by

@Boa Nie forum, a domenę.
                  Przyznam, że to było złośliwe. Z tym że Real mógł się zachować jak dorosły i zagadać w sprawie odkupienia domeny. Tak przynajmniej ja bym zrobił gdyby ktoś mi podkupił jakąś domenę. Oddałbym mu ją bezpłatnie i skończyłoby się na głupim dowcipie. Ale dojrzałe zachowanie to przecież nie jego styl 😉 No i poza tym "i tak planował zmianę adresu", czyż nie? Więc chyba nie ma żadnego problemu w takim razie?

• B
                    Boa last edited by

@Fizyk-od-czapy Wymagasz dojrzałego zachowania,a sam podkupujesz domenę 😄 chłop się zwyczajnie wkur....
                    Fair Play mówi to panu coś ?
                    Nie mieliście zbyt dobrych relacji, a teraz jeszcze podkupiona domena. Myślisz,że teraz będzie cie prosił by ją odzyskać ? Nie sądzę.

RAV 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                    • RAV
                      RAV @Boa last edited by

@Boa Z domeną jest jak z fotelem w kinie. Wykupujesz na jakiś czas, a jak po filmie chcesz dalej tam siedzieć, to musisz znowu zapłacić. Jak nie zapłacisz, to na "Twoim" miejscu siada ktoś inny i nie jest to żadna złośliwość.

B 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                      • B
                        Boa @RAV last edited by

@RAV Nie zmienia to faktu, że to było słabe tym bardziej , że oni w jakiś tam sposób się jednak znają i toczą bój. To tak jakby Real w jakiś sposób stał się posiadaczem kanału fizyka i ten musiałby go prosić o zwrot lub zaczynać od nowa. Xd

• B
                          Bubu Talib @Boa last edited by

@Boa Ale czy Ty rozumiesz co Ci się tłumaczy, że nic nie musi zaczynać od nowa? Chłop stracił tylko adres, a nie to co było na forum. Po prostu wykupuje domenę pod innym adresem i tam zamieszcza treść ze starego forum. I wcale nie musi tego od nowa przepisywać.

• B
                            Boa @Bubu Talib last edited by

@Bubu-Talib A czy rozumiesz , że stracił znaną domenę, to tak jakby stracił wszystkie subskrypcje na kanale, dotarło ? Myśl typie.

JhnW Obserwator Światła 2 Replies Last reply Reply Quote 0
                            • JhnW
                              JhnW @Boa last edited by

@Boa czyli w tym przypadku blisko... zero. Ta domena nie jest jakoś specjalnie pozycjonowana. Jeśli wierzyć Realowi (co raczej przychodzi z trudem) i tak planował przenosiny, a to była pułapka na nas...

• Obserwator Światła
                                Obserwator Światła @Boa last edited by

@Boa to był jego świadomy wybór, nie chciał zapłacić 100zł za przedłużenie domeny... więc nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem 😂

B Obserwator Światła 2 Replies Last reply Reply Quote 0
                                • B
                                  Boa @Obserwator Światła last edited by

@Obserwator-Światła Że co ? Nie jest pozycjonowana? W Google wpisujesz plaska ziemia i pierwsze co ci wyskakuje to ta strona.

Tomasz Middle 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                  • Tomasz Middle
                                    Tomasz Middle @Boa last edited by

@Boa mi pokazało sajfana. Może mam starszą przeglądarkę...

• Obserwator Światła
                                      Obserwator Światła @Obserwator Światła last edited by

jak to mawiał Franz Maurer: "płaskoziemcy, co wy wiecie o pozycjonowaniu" 😂

• B
                                        Boa @Obserwator Światła last edited by

@Obserwator-Światła Mi to występuje jako pierwsza , oczywiście nie liczę video, chodzi o same strony.

Co dalej nie zmienia faktu, że to k.... zagrywka.

• Fizyk od czapy
                                          Fizyk od czapy last edited by Fizyk od czapy

Real już stawia forum od nowa na http://gdziezyjemy.pl 😉

(I niech się teraz zastanawia skąd wiem!)

Obserwator Światła 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                          • Obserwator Światła
                                            Obserwator Światła @Fizyk od czapy last edited by

@Fizyk-od-czapy pewnie się pomylił....
                                            jako mistrz kanapek powinien otworzyć domenę "gdzie zjemy" 😀

• First post
                                              Last post