Forum Płaska Ziemia

• Zarejestruj się
    • Zaloguj się
    • Szukaj
    • Kategorie
    • Ostatnie
    • Tagi
    • Popularne
    • Użytkownicy
    • Grupy

Maciejowy chaotyczny megawątek

Kącik Płaskoziemcy
    10
    1492
    290294
    Załaduj więcej postów
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
    • M
      Maciej @Highlander ostatnio edytowany przez

@Highlander napisał w Antarktyda:

Poleć w końcu tym Qantasem, to się przekonasz jak jest.

Człowieku, weźże się Ty ogarnij. Dlaczego jesteś kretynem? Nie widzisz własnej głupoty?

Nawet gdybym wsiadł do tego Qantas, to:

-skąd miałbym wiedzieć jaką trasą naprawdę lecę?
      wyjrzę przez okno i "zobaczę"? tak? leciałeś kiedyś samolotem, zwłaszcza nad oceanem?
      Więc skąd miałbym wiedzieć nad czym naprawdę lecę? Po zmarszczkach Oceanu Południowego?
      Po chmurach (które w okolicach "zimnych", arktycznych/antarktycznych są standardem i z zasady przesłaniają całe pole widzenia)?
      Ach wiem! Wyświetliło by mi na monitorku samolotu! Ach tak, jaki głupi jestem, prawda?

-skąd miałbym wiedzieć z jaką prędkością naprawdę lecę?
      Ach tak, jestem durniem: przecież także z monitora samolotu!

• a nawet gdybym jakimś cudem odkrył poprawną trasę (co raczej niemożliwe) to skąd miałbym wiedzieć jak to się naprawdę układa na prawdziwej mapie?
        Ach, no jasne, też głupi jestem: z Google Earth.

Widzisz nieszczęśniku: nie chodzi o sprawdzanie informacji wirtualnej (z internetu) z inną informacją wirtualną (z internetu), ale chodzi o weryfikacją informacji z internetu z REALNĄ ZIEMIĄ?

I takiej weryfikacji możesz dokonać: wychodzisz w teren, na realną ziemię i sprawdzasz czy informacja wirtualna o "kuli ziemskiej" sprawdza się w realnym świecie, w realnym widoku.

Przestań więc pieprzyć od rzeczy i odsyłać mnie na Antarktydę lub do Qantas. Lepiej rusz d... w teren i sprawdź czy "istnieje krzywizna ziemi zgodna z krzywizną ziemi-kuli".

Highlander 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
      • Highlander
        Highlander @Maciej ostatnio edytowany przez

@Maciej napisał w Antarktyda:

Człowieku, weźże się Ty ogarnij. Dlaczego jesteś kretynem? Nie widzisz własnej głupoty?
        Nawet gdybym wsiadł do tego Qantas, to:

Wystarczy, że czas lotu byłby zgodny z tym co wynika z globu.
        No nie powiesz, że samolot, który normalnie lata z prędkością 800-900km/h nagle leci 2 razy szybciej...
        Wtedy na 100% wiadomo, że ziemia nie jest płaska, a mapa Gleasona to bzdury...
        Napisałbym ci, żebyś się ogarnął, ale u Ciebie to już niemożliwe 😄
        Ty musisz kłamać - inaczej Twój świat by się załamał.

M 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
        • M
          Maciej @M N ostatnio edytowany przez

@M-N napisał w Antarktyda:

ty jedynie obłąkany bełkot bez żadnych sprawdzalnych argumentów. I w żaden sposób tego nie zmienisz.

Zamknij mordę parszywa kreaturo.

Przedstawiłem swoje obserwację. Możesz się do nich odnieść. Możesz je sprawdzić i pokazać, że "jest inaczej".

Odniosłeś się? Czy jak zwykle zignorowałeś?

Oczywiście wiesz, że Ci się nie uda więc zmieniasz temat. i Wrzucasz kretyńskie filmiki niczego nie dowodzące. Oprócz oczywiście Twojej złej woli i Twojego skretynienia.

M N Highlander 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
          • M N
            M N @Maciej ostatnio edytowany przez

Przedstawiłem swoje obserwację.

Prosiłem ostatnio o jeden tylko link (bo nie ma sensu grzebać w 700 postach). Nie podałeś. To kto tu jest parszywą, zakłamaną kreaturą?
            Podasz teraz te linki czy też uciekniesz w religijne obłąkanie?

• M
              Maciej @Highlander ostatnio edytowany przez

Naprawdę jesteście kretynami.

No nie powiesz, że samolot, który normalnie lata z prędkością 800-900km/h nagle leci 2 razy szybciej...

Po pierwsze nie znam PRAWDZIWEJ ODLEGŁOŚCI na PRAWDZIWEJ ZIEMI.

Znam tylko to co podaje globus, ewentualnie to co podają płaskoziemcy. I jedno i drugie najpewniej fałszywe.

Po drugie nie znam prądów powietrza. Niedawno dyskutowaliśmy tę kwestię: nad dalekim południu wieją silne wiatry, silne prądy powietrza także w górnych strefach- to wykorzystują najpewniej linie Qantas. Już to pokazywałem.

Na 100% wiadomo, że nie jest "kulą ziemską".
              To, że mapa Gleasona to nie jest prawdziwa mapa- to już wielokrotnie pisałem.

Napisałbym ci, żebyś się ogarnął, ale u Ciebie to już niemożliwe

Pójdziemy razem w teren? I będziemy razem obserwować czy istnieje "krzywizna kuli ziemskiej"?

Przecież to Ty kłamiesz. Dlaczego to robisz? Nie szkoda Ci swojej duszy?

M N Highlander 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
              • M

Przedstawiłem swoje obserwację.

Prosiłem ostatnio o jeden tylko link (bo nie ma sensu grzebać w 700 postach). Nie podałeś. To kto tu jest parszywą, zakłamaną kreaturą?
                Podasz teraz te linki czy też uciekniesz w religijne obłąkanie?

Wejdź sobie też na discorda, z którego mnie wypchnęliście. Nie mam linków do discorda. Ale Ty możesz sobie tam wejść.
                Parszywa kreaturo.

Jesteś wyjątkową kanalią. Z całego tutaj towarzystwa Ty jesteś największą kanalią. Poziom zakłamania i złej woli sięga dna piekła.

M N 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                • M N

Na tym forum i chyba nawet w tym wątku, kłamco, twierdziłeś jeszcze niedawno, że w rzeczywistości im bardziej na południe tym bardziej południki się rozchodzą jak na mapie Gleasona. Płaski reset zaliczyłeś, czy masz już opanowane wypieranie momentów, w których sam sobie zaprzeczasz?

• M

w rzeczywistości im bardziej na południe tym bardziej południki się rozchodzą jak na mapie Gleasona. Płaski reset zaliczyłeś, czy masz już opanowane wypieranie momentów, w których sam sobie zaprzeczasz?

Nie istnieje krzywizna powierzchni ziemi zgodna z krzywizną kuli ziemskiej. Każdy kto chce może to łatwo sprawdzić.
                    Nie zmieniaj tematu na "południki".

Jeżeli powierzchnia ziemi nie ma "krzywizny kuli ziemskiej", to nie ma i ziemi jako "kuli ziemskiej".

Jeśli jesteś zbyt głupi by to zrozumieć, to nie moja wina.
                    Jeśli jesteś opętany przez diabła (a tak właśnie jest)- to do egzorcysty.

M N Highlander 3 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                    • M N

Wejdź sobie też na discorda, z którego mnie wypchnęliście. Nie mam linków do discorda. Ale Ty możesz sobie tam wejść.
                      Parszywa kreaturo.
                      Jesteś wyjątkową kanalią.

To teraz mam szukać twoich postów sprzed ponad 2 lat? A pamiętasz czy to było przed czy po tym jak nie potrafiłeś znaleźć żadnego płaskiego argumentu na obserwacyjne potwierdzenie krzywizny przez Jerana:
                      https://www.youtube.com/watch?v=EBtx1MDi5tY i zamiast tego w swojej chrześcijańskiej miłości przepowiedziałeś mi rychłą i makabryczną śmierć?
                      I to ja przy tobie tobie jestem parszywą kreaturą i wyjątkową kanalią...Pocieszny jesteś.
                      Cóż, postaram się dorównać twoim standardom: twój boski partacz do spółki ze swoim najlepszym przyjacielem szatanem nasrali ci wspólnie do łba i wyłączyli w tym gównie elektromagnetyzm 😂

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                      • Highlander
                        Highlander @Maciej ostatnio edytowany przez Highlander

Naprawdę jesteście kretynami.

Po pierwsze nie znam PRAWDZIWEJ ODLEGŁOŚCI na PRAWDZIWEJ ZIEMI.

Znam tylko to co podaje globus, ewentualnie to co podają płaskoziemcy. I jedno i drugie najpewniej fałszywe.

Po drugie nie znam prądów powietrza. Niedawno dyskutowaliśmy tę kwestię: nad dalekim południu wieją silne wiatry, silne prądy powietrza także w górnych strefach- to wykorzystują najpewniej linie Qantas. Już to pokazywałem.

To polecisz w 2 strony i weźmiesz średnią. Polecisz o różnych porach roku (za każdym razem w 2 strony).
                        I jak ta średnia będzie blisko tego, co wynika z globu, a bardzo daleko od tego co na mapie Gleasona, to możesz wyrzucić Biblię...

Na 100% wiadomo, że nie jest "kulą ziemską".

Tak, ale można próbować porównać, co bardziej pasuje.

Napisałbym ci, żebyś się ogarnął, ale u Ciebie to już niemożliwe

Pójdziemy razem w teren? I będziemy razem obserwować czy istnieje "krzywizna kuli ziemskiej"?

Nigdzie z tobą nie pójdę. Przecież gdyby się okazało że Biblia kłamie, ty mógłbyś mnie zabić bo "nie ma Boga".

Przecież to Ty kłamiesz. Dlaczego to robisz? Nie szkoda Ci swojej duszy?

Ty dobrze wiesz kto tu kłamie.
                        Chociaż w sumie to nie wiem, być może jednak sam siebie bardzo skutecznie oszukujesz...

• M N
                          M N @Maciej ostatnio edytowany przez M N

Jeśli jesteś opętany przez diabła (a tak właśnie jest)- to do egzorcysty.

Zostań telewizyjnym egzorcystą. Może przynajmniej zarobisz trochę na głupszych od siebie (jeśli tacy się znajdą - choć nie zakładałbym się) 😂 .

• Highlander
                            Highlander @Maciej ostatnio edytowany przez

Jeśli jesteś zbyt głupi by to zrozumieć, to nie moja wina.
                            Jeśli jesteś opętany przez diabła (a tak właśnie jest)- to do egzorcysty

Widzisz @Kuba-W chcielibyśmy tu dyskutować o kształcie ziemi i Antarktydzie, ale @Maciej zawsze uparcie wraca do tematu diabła 😄

• M N
                              M N @Maciej ostatnio edytowany przez M N

Nie istnieje krzywizna powierzchni ziemi zgodna z krzywizną kuli ziemskiej. Każdy kto chce może to łatwo sprawdzić.

Na przykład tak (wykonując dokładne pomiary):
                              https://www.youtube.com/watch?v=cq68byNjLws
                              https://www.youtube.com/watch?v=QTPIHjYTUMI
                              Albo tak:
                              https://www.youtube.com/watch?v=4uwvx7-x98U

M 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
                              • Highlander
                                Highlander @Maciej ostatnio edytowany przez Highlander

ty jedynie obłąkany bełkot bez żadnych sprawdzalnych argumentów. I w żaden sposób tego nie zmienisz.

Zamknij mordę parszywa kreaturo.

xD
                                To tak po chrześcijańsku? 😉

Ale @M-N napisał w sumie prawdę.
                                Większość tego co tu piszesz, to obłąkany bełkot.

Przedstawiłem swoje obserwację. Możesz się do nich odnieść. Możesz je sprawdzić i pokazać, że "jest inaczej".

Nie może. Ciężko uwierzyć w jakiekolwiek twoje dane dotyczące obserwacji, które zrobiłeś.
                                I teraz się nie dziw, mocno na to zapracowałeś.
                                Ty nie wierzysz w nic co nauka zbadała (w temacie kształtu ziemi, kosmosu itp.)
                                Możesz nie wierzyć, ale zakładać, że nikt nie zauważył nieprawidłowości i wszyscy albo się mylą, albo oszukują, zakrawa na absurd.

Mam podejrzenie, że sam siebie oszukujesz, żeby uratować swoją wiarę. A przecież można inaczej - wystarczy przyznać, że Biblia niewiele wie na temat kształtu i historii świata - coś co naukowcy już dawno zauważyli 😄

Odniosłeś się? Czy jak zwykle zignorowałeś?

Ci, którzy faktycznie coś sprawdzili i zmierzyli - niezależnie od ciebie - potwierdzili, że ziemia jest globem.

Oczywiście wiesz, że Ci się nie uda więc zmieniasz temat. i Wrzucasz kretyńskie filmiki niczego nie dowodzące. Oprócz oczywiście Twojej złej woli i Twojego skretynienia.

Filmiki potwierdzają to co już wiemy, z czym się zgadza cała nauka. Wszyscy wiemy jaki jest konsensus i nie jest to płaska ziemia.

Highlander M 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
                                • M N
                                  M N @Kuba W ostatnio edytowany przez

@Kuba-W napisał w Antarktyda:

pytanie za 100 punktów jaki sygnał wykorzystuje ta satelita podczerwień czy optykę? Bo to jest różnica. Jeśli satelita pogodowy, to działać może na podczerwień i ten twój obraz jest nic nie warty.

Chwila, wcześniej twierdziłeś, że:

bawiłem się tą stroną dawno temu, niczego nowego nie dałeś

Pytanie za 200 punktów: uważasz, że satelitę meteo za ileś mln. USD wyposażono w tylko jedną kamerę IR?
                                  Pytanie za 1000 punktów: czy ogarniasz, że po lewej, w okienku Produckt masz dostępne skany satelitarne wykonane w zakresach barw od głębokiej podczerwieni do fioletu?
                                  A następne 1000 punktów możesz sobie przyznać jak poczytasz co to jest GEOCOLOR i się dowiesz, że jest to wynik złożenia skanów we wszystkich barwach by uzyskać obraz w świetle widzialnym (jak złożenie z powrotem w całość rozszczepionego przez pryzmat światła słońca) i że w GEOCOLORZE skany w podczerwieni używane są przy składaniu skanów nocnych.

• Highlander
                                    Highlander @Highlander ostatnio edytowany przez Highlander

@Maciej

Jeszcze coś.
                                    Odrzucasz wszystkie argumenty - z których może niektóre nie dowodzą globu bezpośrednio, ale wszystkie razem dają solidną przesłankę, że tak jest. (wytłuszczone Twoje odpowiedzi, mam nadzieję że nic nie pomyliłem)
                                    -południowy biegun nieba wyklucza PZ- nieznana optyka nieba

• jak dokładnie ta optyka nieba działa? - nie wiem, nie byłem w niebie ,Bóg tak zrobił
                                    • a Bóg nie mógł zrobić kosmosu, ziemi kuli i ewolucji? - nie, bo w Biblii jest napisane inaczej

-obserwacje na odległość - ja wiem lepiej, wszyscy sie mylą, refrakcja działa odwrotnie
                                    -odkrycia geograficzne - nie znamy wymiarów lądów/oceanów
                                    -odległości na południu nie zgadzają się z PZ- nie znamy wymiarów lądów/oceanów... ale wiemy, że nie glob
                                    -geodezja - masoni, oszukują
                                    -loty kosmiczne - oszustwo
                                    -ISS na tle słońca - projekcja na niebie
                                    -zdjęcia satelitarne - oszustwo, CGI
                                    -wyprawa polskiego jachtu Katharsis II (okrążenie Antarktydy, udowadnia glob) - oszustwo
                                    -wyprawy na Antarktydę, na biegun - oszustwo
                                    -loty Qantas - NASA, masoni, oszustwo
                                    -oświetlenie dzień/noc, pory roku, kierunek słońca niezgodne z PZ - nie znamy dokładnej mapy, nieznana optyka nieba
                                    -Księżyc, fazy, zaćmienia, wygląda jak obiekt 3D - nieprawda, "Księżyc nigdzie nie jest"
                                    -zachód słońca nie jest możliwy na płaskiej ziemi - Słońce zachodzi za firmament i to tak, że w Warszawie jest już za firmamentem, a w NYC jeszcze nie
                                    -propagacja fal krótkich (odbicia od jonosfery) - nie ma jonosfery, to odbicie od firmamentu
                                    -TV SAT, GPS - nie ma satelit, ONI wiedzą jak odbijać sygnał od firmamentu
                                    I wiele, wiele innych.

I jako wisienka na torcie:
                                    -NASA - Wernher von Braun, masoni, szatan 😄

M N RAV 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                    • M N
                                      M N @Highlander ostatnio edytowany przez

@Highlander W kategorii:
                                      -okrążenie Antarktydy, udowadnia glob dorzucam:
                                      https://cruisingclub.org/awards/1972-blue-water-medal-dr-robert-l-nancy-reid-griffith-aboard-awahnee
                                      https://www.sail-world.com/Australia/Fedor-Konyukhov-sets-Antarctica-record/-44187?source=google
                                      https://lisablairsailstheworld.com/the-record
                                      https://www.vendeeglobe.org/en/tracking-map

-wyprawy na Antarktydę:
                                      https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Antarctic_expeditions

• RAV
                                        RAV @Highlander ostatnio edytowany przez

Odrzucasz wszystkie argumenty - z których może niektóre nie dowodzą globu bezpośrednio, ale wszystkie razem dają solidną przesłankę, że tak jest. (wytłuszczone Twoje odpowiedzi, mam nadzieję że nic nie pomyliłem)

Ale jednak był przebłysk rozsądku, a może tylko chwila nieuwagi:
                                        -montaż paralaktyczny - jeżeli niebo zachowuje się tak, jakby Ziemia była kulą, to należy przyjąć taki model
                                        montazparalaktyczny.png

M N M 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                        • M N
                                          M N @RAV ostatnio edytowany przez

@RAV To było 15 maja, a tym czasie Maciej był mocno skoncentrowany-rozkojarzony-bez różnicy - grzechem sodomskim. Zresztą, w odpowiedzi na twoją propozycję oprawienia tej wypowiedzi w ramki panicznie się z niej wycofał, pisząc m.in.:
                                          "Ogólnie: to że model jest nawet pożyteczny w jakimś aspekcie/aspektach to NIE ZNACZY JESZCZE , że jest prawdziwy. Ale model sprzeczny „tylko” z jednym faktem jest fałszywy".
                                          Ciekawe czy docierało do niego w tym momencie z iloma faktami jest sprzeczny każdy model magicznego naleśnika wymyślony do tej pory przez płaskich szurów i czy zdawał sobie w tym momencie sprawę z tego, że on sam nigdy nie przedstawił nawet namiastki własnego modelu.
                                          Jedynie zapętlony bełkot w paru wariacjach sprowadzający się do:
                                          JEGO "obserwacje powierzchni ziemi są sprzeczne z „kulą ziemską”, to znaczy że ziemia nie jest „kulą ziemską”".
                                          A jak się tym zmęczy to odbija w pozę taniej podróby niespełnionego inkwizytora ewangelizującego widłami szatana maluczkich w internecie.

RAV M 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                          • RAV
                                            RAV @M N ostatnio edytowany przez

@RAV To było 15 maja, a tym czasie Maciej był mocno skoncentrowany-rozkojarzony-bez różnicy - grzechem sodomskim.

I tak się podjarał, że... dał dupy.

Zresztą, w odpowiedzi na twoją propozycję oprawienia tej wypowiedzi w ramki panicznie się z niej wycofał

Ale tu nie ma, że "wycofał". Jak raz dasz dupy, to zostajesz sodomitą na wieczność. Spytaj Macieja.

• Pierwszy post
                                              Ostatni post