Kolejna religijna sraczka
-
Ha ha ha.
Tylko co to za ofiara jak był martwy co najwyżej 36h
To nawet nie jest weekendowa śmierć -
@Maciej napisał w Kolejna religijna sraczka:
Istnieje obłęd nieskończony, nieodwracalny, kompletny chaos w duszy.
Ty wiesz najlepiej. Jesteś w tym obłędzie od dłuższego czasu. I tak Ci już zostanie. Bo sie nie chcesz leczyć. Tylko to twoja głowa jest chora. Bo duszy to ty nie masz.
-
@Gerwazy2 Macioł osiągnął level F.U.B.A.R.
-
I dusza i ciało.
Przed Końcem tylko dusza potępieńca (czyli głupka).
Po Końcu (doczesności), po Zmartwychwstaniu Sprawiedliwych i wskrzeszeniu potępieńców (czyli głupków), ku wiecznej odrazie - dusza i ciało.Wy katole jesteście cali poprzekręcani i wypaczeni.
Zapłatą za grzech nie jest wieczne potępienie i męki piekielne. Zapłatą za grzech jest śmierć. Rzymian 6:23: "Albowiem zapłatą za grzech jest śmierć, a łaska przez Boga dana to życie wieczne w Chrystusie Jezusie, Panu naszym."
Na dodatek wyraźnie tu napisano że śmierć to przeciwieństwo życia wiecznego.A według ciebie głuptaku "potępieńcy" (czyli ludzie którzy nie mają takiego kału we łbie jak ty) którzy swoją śmiercią zapłacili za swoje grzechy, zostaną wskrzeszeni tylko po to żeby pójść do piekła?
Gdyby Bóg był taki jak go przedstawiasz (a to obłąkańcy robicie) to nie dziwota że się ludzie od waszego, katolskiego "Boga", odwracają. -
@Tomasz-Middle napisał w Kolejna religijna sraczka:
Wy katole jesteście cali poprzekręcani i wypaczeni.
Zapłatą za grzech nie jest wieczne potępienie i męki piekielne. Zapłatą za grzech jest śmierć. Rzymian 6:23: "Albowiem zapłatą za grzech jest śmierć, a łaska przez Boga dana to życie wieczne w Chrystusie Jezusie, Panu naszym."Jesteś zwyrodnialcem, heretykiem.
Będziesz wył w piekle. Już prędko, nie martw się.Tak kończy się opis Sądu Ostatecznego wg. Św. Mateusza
Wtedy odpowie im: "Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, czego nie uczyniliście jednemu z tych najmniejszych, tegoście i Mnie nie uczynili". 46 I pójdą ci na mękę wieczną, sprawiedliwi zaś do życia wiecznego».
według Biblii Tysiąclecia.
według Prawdziwej Biblii (Vulgaty) ostatnie zdanie jest:
et ibunt hii in supplicium aeternum iusti autem in vitam aeternam
Co ksiądz Wujek tłumaczy:
I pójdą ci na mękę wieczną, a sprawiedliwi do żywota wiecznego.
Będziesz cierpiał zawsze, bez końca. Cierpliwości bluźnierco. To już bardzo blisko.
A według ciebie głuptaku "potępieńcy" (czyli ludzie którzy nie mają takiego kału we łbie jak ty) którzy swoją śmiercią zapłacili za swoje grzechy, zostaną wskrzeszeni tylko po to żeby pójść do piekła?
Dusza jest nieśmiertelna. W znaczeniu: istnieć będzie zawsze, nie da się jej unicestwić.
Tak, zostaną wskrzeszeni po to by wiecznie cierpieć (w ciele, bo dla duszy ostateczne cierpienie zaczyna się już w chwili oddzielenia od ciała, w chwili śmierci).
Dane im będzie ciało, aby bardziej bolało, by bardziej cierpieli (niż przed Końcem)
I bardzo dobrze. Swoim istnieniem i cierpieniem wychwalać będą Bożą Sprawiedliwość.Wielu zaś, co posnęli
w prochu ziemi, zbudzi się:
jedni do wiecznego życia,
drudzy ku hańbie, ku wiecznej odrazie.Prorok Daniel (wg. BT)
et multi de his qui dormiunt in terrae pulvere evigilabunt alii in vitam aeternam et alii in obprobrium ut videant semper
Biblia Prawdziwa (o tym samym)
A mnodzy z tych, którzy śpią w prochu ziemie, ocucą się: jedni do żywota wiecznego, a drudzy na hańbę, aby widzieli zawżdy.
Tłumaczy ksiądz Wujek.
Powstaniesz potępieńcu, na Końcu- w ciele. Aby być wiecznym pośmiewiskiem, wieczną hańbą, wieczną odrazą. Tym czym się uczyniłeś.
Cierpliwości. Czas szybko płynie. Doczesność minie.
Wieczność czeka.@Tomasz-Middle napisał w Kolejna religijna sraczka:
Gdyby Bóg był taki jak go przedstawiasz (a to obłąkańcy robicie) to nie dziwota że się ludzie od waszego, katolskiego "Boga", odwracają.
Większość będzie potępiona.
Miej swoją radość potępieńcu, swoje pocieszenie: będziesz w większości.
Oto zwycięstwo twoje: będziesz w większości. -
Jesteś zwyrodnialcem, heretykiem.
Będziesz wył w piekle. Już prędko, nie martw się.A nie chciałbyś czasem spalić nas na stosie?
Bo spalenie Giordano Bruno zdecydowanie pochwaliłeś... -
według Prawdziwej Biblii (Vulgaty) ostatnie zdanie jest:
et ibunt hii in supplicium aeternum iusti autem in vitam aeternam
Co ksiądz Wujek tłumaczy:
I pójdą ci na mękę wieczną, a sprawiedliwi do żywota wiecznego.Vulgata to tłumaczenie prawdziwej Biblii a nie "prawdziwa Biblia". To że tobie heretyku to akurat TŁUMACZENIE pasuje to już wiemy i się nie dziwimy, nie musisz tego za każdym razem pisać.
A w Biblii napisane jest (po grecku):
"ἀπελεύσονται οὗτοι εἰς κόλασιν αἰώνιον, οἱ δὲ δίκαιοι εἰς ζωὴν αἰώνιον. "I tak, Greckie słowo tu przetłumaczone jako „męki” to kolasin (pochodzące od kolazo, którego pierwsze znaczenie to odciąć, obciąć – jak przy oczyszczaniu gałęzi drzewa. Więc chodzi o to że bezbożni zostaną trwałe odcięci, nic tam nie ma o "wiecznych mękach".
-
@Highlander napisał w Kolejna religijna sraczka:
Jesteś zwyrodnialcem, heretykiem.
Będziesz wył w piekle. Już prędko, nie martw się.A nie chciałbyś czasem spalić nas na stosie?
Nie.
Bo spalenie Giordano Bruno zdecydowanie pochwaliłeś...
Pochwaliłem.
Ale czy "zdecydowanie" to nie wiem.Ze względu na Prawdę i Sprawiedliwość krzywdy mu nie zrobiono. Głosił np. że "Pan Jezus był oszustem, szatan będzie zbawiony, ziemia ma duszę" i inne takie fałszywe rzeczy. Czyli ze względu na Sprawiedliwość: słusznie.
Ale czy decyzja władzy świeckiej była słuszna, to nie wiem? Tu bowiem wchodzi w grę roztropność.
Każdy fałsz zostanie ostatecznie ukarany. Ale czy władza ziemska (ludzka) jest "od karania każdego fałszu"?Raczej nie.
Czasami tolerowanie fałszu jest roztropniejsze niż tępienie fałszu. Zaświadcza o tym Biblia "pozwólcie obu róść do żniwa" (chodzi o chwast i pszenicę).
Na przykład: wiadomo, że samogwałt jest grzechem śmiertelnym i kto tak żyje, a nie nawróci się, ten pójdzie do piekła. Ale gdyby władza świecka zaczęła "ścigać onanistów" to czy zrobiłaby dobrze?
Raczej jest oczywistym, że nie, że byłby to nonsens.
Ze względu na Sprawiedliwość i Prawdę tępienie onanistów (przez władze ziemskie) jest słuszne. Ale z uwagi na roztropność- zdecydowanie niesłuszne.Kościół nie spalił Giordano Bruno. Orzekł słusznie, że był on zatwardziałym i obmierzłym heretykiem. Władza świecka go spaliła, bo w zasadzie to było oczywiste, że tak zrobi. Gdyż takie poglądy, takie myślenie (jak Bruno) było nie do przyjęcia przez ludność tamtego czasu. Nawet i protestanci też by go spalili wtedy, za to.
[Ludzie byli normalniejsi. Bardziej oburzali się na to gdy ktoś bluźnił Bogu. Dzisiaj im to "zwisa", bo są letni, jak zapowiedziano w Apokalipsie, że tacy będą.]Władza (słusznie) twierdziła, że zezwolenie na propagowanie herezji, pobłażliwość doprowadziłaby do rozkładu społeczeństw. Słusznie: patrz np. XX wiek- mordy dwudziestego wieku, owoc odejścia od Boga. Ale owoc w pełni dojrzały (herezji) będzie dopiero za Antychrysta.
Ale z drugiej strony Pismo jasno zapowiada, że "to musi się stać" (patrz Apokalipsa).
Może więc lepiej było pozwolić chwastowi róść z pszenicą razem do żniwa?Pan Bóg to rozsądzi na Końcu. Nie moje to zmartwienie.
Krzywdy zwyrodnialcowi nie zrobiono. I tak poszedłby do piekła, a tak to poszedł wcześniej. Cóż za różnica? Parę lat wobec Wieczności- nic nie znaczy. -
Na przykład: wiadomo, że samogwałt jest grzechem śmiertelnym i kto tak żyje, a nie nawróci się, ten pójdzie do piekła. Ale gdyby władza świecka zaczęła "ścigać onanistów" to czy zrobiłaby dobrze?
Ze względu na Sprawiedliwość i Prawdę tępienie onanistów (przez władze ziemskie) jest słuszne. Ale z uwagi na roztropność- zdecydowanie niesłuszne.Z pedofilami pewnie jest tak samo?
-
Vulgata to tłumaczenie prawdziwej Biblii a nie "prawdziwa Biblia". T
To Prawdziwa Biblia.
Doskonale i bezbłędnie oddaje sens Słowa Bożego.
Nie język ma znaczenie, ale sens.@Tomasz-Middle napisał w Kolejna religijna sraczka:
A w Biblii napisane jest (po grecku):
"ἀπελεύσονται οὗτοι εἰς κόλασιν αἰώνιον, οἱ δὲ δίκαιοι εἰς ζωὴν αἰώνιον. "Napisane jest tak jak napisane jest (ze względu na sens) w Wulgacie, obmierzły psie.
Nie znam greckiego, ale wrzuciłem to twoje w translate Google i tak wypluło
ci są posłani do piekła wiecznego, a sprawiedliwi do życia wiecznego.
Więc chodzi o to że bezbożni zostaną trwałe odcięci, nic tam nie ma o "wiecznych mękach"
Będziesz cierpiał wiecznie. Cierpliwości. Dlaczegoś taki niecierpliwy?
Już w chwili śmierci dusza twoja pójdzie do piekła. A na Końcu wskrzeszone będzie twoje ciało. I pójdziesz razem z duszą i ciałem do piekła. Razem z ciałem, by bardziej bolało.Ja piszę Prawdę.
Ty piszesz fałsz.Ale potępiony jesteś za to, żeś wiele razy zbluźnił przeciw Duchowi Świętemu.
Tak samo jak skończył Giordano Bruno (który też głosił że piekła wiecznego niema)- tak samo i ty skończysz.
W płomieniach (piekła). -
@RAV napisał w Kolejna religijna sraczka:
Ze względu na Sprawiedliwość i Prawdę tępienie onanistów (przez władze ziemskie) jest słuszne. Ale z uwagi na roztropność- zdecydowanie niesłuszne.Z pedofilami pewnie jest tak samo?
No nie, głupcze.
Nie tak samo.
Bo samogwałt to samo-gwałt. Sam ze sobą.
A pedofil wykorzystuje dzieci, czyli inną osobę. I to dziecko.Zatem nie tak samo.
Jeśli ja sam sobie kaleczę ciało, to twoje ciało nie cierpi.
A jeśli kaleczę tobie, wbrew twojej woli- to twoje cierpi.Jest różnica między onanizmem, a pedofilią, cymbale!
Oczywista różnica.Zatem władza świecka ma prawo a nawet obowiązek ścigać pedofili. Ale ściganie onanistów (przez władzę świecką) byłoby obrazą dla cnoty roztropności.
-
Piekło to nieustanne przerażenie, które nieustannie się powiększa.
Pieklo sie powieksza? Czyli w końcu zamarznie. Czy przerażenie sie powiększa? A to nie miało by najwyższe od początku?
Znowu nie słuchałeś w trakcie objawienia. Takie kocopoly opowiadasz, że sie w końcu doczekasz cenzury od swojego Boga. To będzie bardzo lokalną cenzura ale przynajmniej niektórzy żyjący odetchną z ulgą. Pewnie jeszcze zmusiłeś żonę do kolejnych dzieci. Tak z ciekawości jak ci nie wstyd tak je nękać tymi kłamstwami.
-
Wielu zaś, co posnęli
w prochu ziemi, zbudzi się:
jedni do wiecznego życia,
drudzy ku hańbie, ku wiecznej odrazie.
Prorok Daniel (wg. BT)
et multi de his qui dormiunt in terrae pulvere evigilabunt alii in vitam aeternam et alii in obprobrium ut videant semper
Biblia Prawdziwa (o tym samym)A gdzie tu jest o wiecznych mękach, o ogniu piekielnym, bo nie zauważylem...
-
Napisane jest tak jak napisane jest (ze względu na sens) w Wulgacie, obmierzły psie.
Nie znam greckiego, ale wrzuciłem to twoje w translate Google i tak wypluło
ci są posłani do piekła wiecznego, a sprawiedliwi do życia wiecznego.Co mnie obchodzi "co ci wypluło"? Ciągle plujesz. Ja ci napisałem właśnie SENS słowa, czyli ODCIĘCIE a nie "męki".
-
Zatem władza świecka ma prawo a nawet obowiązek ścigać pedofili.
Natomiast władze kościelne mają prawo, a nawet obowiązek, nie dać się złapać, a łapanie kolegów innych utrudniać, niezależnie od grzeszności czynu. Zgadza się?
-
Dusza jest nieśmiertelna. W znaczeniu: istnieć będzie zawsze, nie da się jej unicestwić.
Znowu coś sobie ubzdurałeś. Ludzie umierali i potem mieli zmartwychwstać na Sąd Boży i wtedy Ci zbawieni mieli mieć życie wieczne. I życie wieczne mieli mieć też Ci winni tylko już bez Boga co miało być prawdziwą męką.
Kościół wymyślił że:-
Jezus swoją śmiercią odkupił wszystkie grzechy. Tylko słabo to pasuje do nadal obecnego grzechu pierworodnego go którego "zmycia" potrzebny jest chrzest.
-
Jezus pokonał śmierć i zmatwychwstał po maks 36 godzinach tyle że nikt go nie widział potem w jego ciele, raczej trudnił się opętaniem postronnych. No to skąd te twoje brednie o "bedziesz sie smażył w piekle z duszą i ciałem" które nie pasują do twojej religii a które wymyśliłem bo nawet jako 10latek wiedziałem że skoro jestem nieśmiertelny, nie będę czuł głodu i chorób w niebie, oraz z ciała zostaje proch. To co mi zrobią ognie piekielne? Ale to kościół wymyślił piekło, bo czym tu straszyć ludzi? Ale ty klamco zmyślasz.
Tak, zostaną wskrzeszeni po to by wiecznie cierpieć (w ciele, bo dla duszy ostateczne cierpienie zaczyna się już w chwili oddzielenia od ciała, w chwili śmierci).
A to ciekawe. Bo właśnie sprofanowales jeden z dogmatów twojej wiary, wiedziony pychą. Nie pytaj który, powinieneś znać je wszystkie.
Dane im będzie ciało, aby bardziej bolało, by bardziej cierpieli (niż przed Końcem)
Ta twoja książeczka ma wiele zaskakujących zwrotów akcji. A to ciało dostaną przed czy po sądzie ostatecznym. Umysłowa Amebo
-
-
Ja piszę Prawdę.
Ty piszesz fałsz.I co? Uwierzyłeś w to kłamstwo? Bo skoro sam siebie nie potrafisz przekonać to po co je piszesz skoro nie działa.
-
Już w chwili śmierci dusza twoja pójdzie do piekła. A na Końcu wskrzeszone będzie twoje ciało. I pójdziesz razem z duszą i ciałem do piekła. Razem z ciałem, by bardziej bolało.
Pomieszanie z poplątaniem, Babilon Wielki, matka wszetecznic i obrzydliwości ziemi.
-
Nawet tu mu się sypie narracja. A taki był cwaniak.
-
Tak samo jak skończył Giordano Bruno (który też głosił że piekła wiecznego niema)- tak samo i ty skończysz.
W płomieniach (piekła).Nie wiesz jak skończył. Jesteś tylko robakiem, o niczym nie decydujesz.