Mózg płaski czy krągły
-
@Maciej napisał w Mózg płaski czy krągły:
Jakoś idealnie pokrywają się z wynikami modelu "helio".
Nie, nie pokrywają się "idealnie".
Podaj konkretny przykład zaćmienia słońca, które było błędnie przewidziane.
(Teksty pisma sakralnego żadnej religii się nie liczą.)
Za to pewnie liczy się najbardziej Twoje słowo, nieprawdaż?
Nie. W przeciwieństwie do Ciebie nie mam przerostu ego.
-
https://www.youtube.com/watch?v=H58-HTbgCfw&t=266s
Przykład kolejnej obserwacji niepotwierdzającej istnienia "krzywizny powierzchni zgodnej z krzywizną kuli o promieniu ok. 6371-6378 km"
-
https://odysee.com/@FlatEarth:85/SR71-Pilot-PROVES-crushes-the-GLOBE-and-PROVES-Flat-Earth:79
Przykład kolejnej obserwacji niepotwierdzającej istnienia "krzywizny powierzchni ziemi zgodnej z krzywizną kuli o promieniu ok. 6371-6378 km"
Tym razem wyznanie pilota wojskowego.
-
Ja dzisiaj zajrzałem do szuflady i to, co tam zobaczyłem, również nie potwierdzało krzywizny. Ale również nie podważyło tych obserwacji, które ją potwierdzają. Więc zamiast wynajdywać obserwacje, które jej nie potwierdzają, znajdź niepodważalny sposób na obalenie dowodów na kulistość Ziemi. Albo nie zawracaj nam głowy.
-
@RAV napisał w Mózg płaski czy krągły:
Więc zamiast wynajdywać obserwacje, które jej nie potwierdzają,
Nie moja wina, żeś idiota. Czy to moja wina?
Ale rzeczywiście mogłem napisać dosadniej:
Są to obserwacje (przykładowe), które wykluczają istnienie "krzywizny powierzchni zgodnej z krzywizną kuli o promieniu ok. 6371-6378 km"[Po prostu nie spodziewałem się aż takiego idiotyzmu, żeby nie rozumieć, że wykluczają. Potrafisz powoływać się (bardzo rozumnie) na kwestię "nastawienia ekspozycji na oświetlona/nieoświetloną część" a nie rozumiesz, że to co Ci okazano wyklucza "kulistość ziemi" (kulistość o podawanym promieniu, bo wciąż może to hipotetycznie być dużo dużo większy promień)?]
@RAV napisał w Mózg płaski czy krągły:
znajdź niepodważalny sposób na obalenie dowodów na kulistość Ziemi.
To przecież znalazłem i wam pokazuję: obserwacje powierzchni ziemi.
Zamiast gapić się w światła nieba, które Cię hipnotyzują i zaćmiewają Ci rozum, to zejdź na ziemię i obserwuj powierzchnię ziemi. -
Przykład kolejnej obserwacji niepotwierdzającej istnienia "krzywizny powierzchni zgodnej z krzywizną kuli o promieniu ok. 6371-6378 km"
Tak? Naprawdę?
Wiesz co mnie najbardziej rozbawiło?
"Linia drzew" w 5:30
Czy to moja wina że jesteś idiotą?
Czy to moja wina że wklejasz filmy innych idiotów?
No przecież nie moja.
Jeśli coś bym dodał, to tylko to, że ty kłamco, krętaczu i dwulicowa szujo, o tym filmie mówiłeś że to "oszustwo", że "kamera nisko", że "fale zasłaniają bo ZAWSZE JEST JAKIES FALOWANIE".
https://youtu.be/dKF7D7XsyTA?si=lP1k-fzfZYG9LSJb
A tu nagle, ani fale nie przeszkadzają, ani aparat nisko, już nie mówię o tym że twoja refrakcja w górę nic nie ukryła. Widzisz jakie jesteś fałszywe bydlę? No widzisz czy nie?
Ps: też tam widzisz "linię drzew"? -
Przykład kolejnej obserwacji niepotwierdzającej istnienia "krzywizny powierzchni ziemi zgodnej z krzywizną kuli o promieniu ok. 6371-6378 km"
Tym razem wyznanie pilota wojskowego.A jest to "pilot wojskowy" bo?
Gdyż?
Albowiem?
Bo ktoś tak pod filmem napisał a Maciek radośnie lyknął połykiem pelikanowym wielkim?
Przedstawił się?
Pokazał twarz?
Można go jako pilota zweryfikować?
A może to jakiś płaski debil i kłamca taki jak ty?
Albo "widzi" to samo co ten idiota jtolan? -
@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:
Tak? Naprawdę?
Tak, naprawdę.
Wiesz co mnie najbardziej rozbawiło?
"Linia drzew" w 5:30Co Cię rozbawiło? To, że ją widać (tę linię)?
Na "kuli ziemskiej" nie byłoby widać.@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:
Czy to moja wina że jesteś idiotą?
To ty jesteś idiotą i kanalią.
Jeśli coś bym dodał, to tylko to, że ty kłamco, krętaczu i dwulicowa szujo, o tym filmie mówiłeś że to "oszustwo", że "kamera nisko", że "fale zasłaniają bo ZAWSZE JEST JAKIES FALOWANIE".
https://youtu.be/dKF7D7XsyTA?si=lP1k-fzfZYG9LSJbTak, to oszustwo. Wykorzystał duże falowanie, nisko ustawiając obiektyw. Już to udowadniałem, że łże jak pies (czyli podobnie jak ty, kanalio).
Tak, w naturze zawsze jest jakieś falowanie, które ma różną wielkość (fala od kilku cm- jezioro, do kilku metrów (morza)- do nawet kilkunastu metrów (oceany).
Tak, jeżeli falowanie jest wystarczającej wielkości, to może to wykorzystać kanalia chcąca zrobić oszustwo "krzywizny ziemi". Przyjdzie kanalia i ustawi obiektyw nisko, poniżej grzbietu fali i będzie kłamać.[Przy okazji zauważ kulturę i uczciwość naukową: ten, którego ty oskarżasz o "bycie idiotą" dokumentuje własną obserwację, pokazuje pozycję aparatu, pomiary wysokości obiektywu itd. Kanalia- odwrotnie- wrzuca ujęcie (nawet nie widać gdzie był aparat, jaka wysokość itp) i łże, mówi "patrzcie kulistość ziemi"]
Tak, jeżeli nawet linia drzew nie jest przesłonięta => nie było wielkiego falowania, wielkiego czyli takiego, że sięgającego wyżej, niż położenie obiektywu.
już nie mówię o tym że twoja refrakcja w górę nic nie ukryła.
Bo refrakcja nadwodna jest zmienna. Wtedy była akurat mała.
Wielokrotnie pisałem, że są zasadniczo tylko dwa rodzaje obserwacji nadwodnych.
Powtórzę dla innych, ludzi dobrej woli, którzy by zaczęli czytać to forum od tego miejsca (bo nie dla ciebie, kanalio):W połowie przypadków (nieco ponad połowę) widać dużą refrakcję i wtedy są "odbicia" ("miraż dolny")=> obiekty są "zjadane od dołu" przez refrakcję. Ale i tak nie widać zgodności z "krzywizną ziemi". [Często i tak, pomimo odbić widać to czego nie powinno być widać na "kuli ziemskiej",; odległość do horyzontu wodnego jest "przypadkowa" (zależna od refrakcji, nie wykazująca zgodności z "kulą ziemską")]
Refrakcja jest mała => nie ma odbić, wtedy zawsze widać niezgodnie z "kulistą ziemią".
No widzisz czy nie?
Nie, nie widzę.
Widzę, że ty jesteś obrzydliwym knurem.@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:
Ps: też tam widzisz "linię drzew"?
Tak.
-
Czy już wszyscy widzą że to idiota?
Fale bierze za "linię drzew". -
A jest to "pilot wojskowy" bo?
Gdyż?
Albowiem?Zakładam, że nie kłamie. Wierzę.
Bo ktoś tak pod filmem napisał a Maciek radośnie lyknął połykiem pelikanowym wielkim?
Przede wszystkim dlatego, że mam własne obserwacje, w tym z samolotu.
[Gdybym nie miał własnych, to bym milczał w temacie, bo przecież nie wiedziałbym które filmiki przedstawiają zgodność z rzeczywistością, a które są manipulacją, jak np. to schowanie za fale]
Przedstawił się?
Pokazał twarz?
Można go jako pilota zweryfikować?Żartujesz?
A dlaczego miałby to zrobić?
Żeby stracił pracę?Nie rozumiesz kretynie, że żyjemy w świecie Orwella?
Jest "ministerstwo prawdy" (np. "algorytmy YouTube") i jest tłum szyderców (omamionych przez to ministerstwo)
Pewnych rzeczy nie warto mówić, bo ich powiedzenie skazuje człowieka na ostracyzm (co najmniej, a w przypadku pilota wojskowego- może i na coś więcej?).@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:
A może to jakiś płaski debil i kłamca taki jak ty?
Albo "widzi" to samo co ten idiota jtolan?Idiotą jesteś ty, obrzydliwa i kłamliwa kanalio.
-
https://www.youtube.com/watch?v=8AyHH9G9et0
Proszę, to ten pilot.
Jednak jest znany z imienia i nazwiska i się przyznał.Pewnie już nie jest czynnym pilotem. Więc mu nie zależy, zarobił co jego.
Poza tym facet prawdopodobnie nie rozumie, że to co opisuje przeczy "kulistości ziemi". Bo on się zajmował lataniem i nigdy zapewne obliczeń "czy jest zgodność z kulą ziemską" nie robił.
Zmyśla "pod publikę" (dla "efektu") lub nie rozumie, że to co mówi przeczy "kulistości ziemi".
Stawiam na to drugie. Większość pilotów po prostu lata i nie zastanawia się "czy zgodne z kulą ziemską, czy niezgodne".
https://www.youtube.com/watch?v=HITFBjrb4lA&t=274s
4 min 30 sek- pani pilot przyznaje "we can see the Rockies from Kansas"
I pewne też nie zdaje sobie sprawy z tego, że właśnie potwierdza, że ziemia nie jest "kulą o promieniu ok. 6371-6378 km"
Gdyby Góry Skaliste miały z 18-19 tys metrów n.p.m. to dałoby się z Kansas widzieć ich szczyty (na "kuli ziemskiej" ma się rozumieć, bo w realnym czyli płaskim świecie widać co pani pilot potwierdza, pewne nie zastanawiając się nad kwestią)
-
Zakładam, że nie kłamie. Wierzę.
Czyli dowód anegdotyczny. Maciuś "wierzy".
-
Proszę, to ten pilot.
Jednak jest znany z imienia i nazwiska i się przyznał.Do niczego fałszywa kreaturo nie musiał się "przyznawać". Część tego nagrania wykorzystał taki sam debil jak ty, czyli Dawid Wesz.
A pilot opowiada o tym co widział, lub co przypuszczał że widzi.
Ciekawe tylko jak ty porównujesz swoje obserwacje z tym co on mógł widzieć?
Albowiem?
Gdyż?
Gdzie podobieństwa? -
Zakładam, że nie kłamie. Wierzę.
Czyli dowód anegdotyczny. Maciuś "wierzy".
To podobnie jak wy, kulo-debile:
wierzycie w opowieści "astronautów".
Krytykujesz mnie durniu za to co sam masz?Dowodem są obserwacje, których sam dokonałem.
Potwierdzenia (tego co sam dokonałem) od innych ludzi: pokazuję celem pobudzenia (i obudzenia) ludzi dobrej woli, do zastanowienia się, do rozpoczęcia myślenia.
Aby tak zareagowali, jak ja zareagowałem (gdy pierwszy raz natknąłem się na doniesienia o tym, że nie ma "krzywizny ziemi kuli") : "ciekawe, ciekawe muszę to sprawdzić samodzielnie".
PS. Pisałem to (na czym się opieram, po co coś robię...itp) wszystko już wielokrotnie, kanalio.
-
@Maciej tak, twoje obserwacje są warte dokładnie tyle samo co jtolana. "Widział" na 1200 kilometrów a okazało się że to było 360...
-
Gdyby Góry Skaliste miały z 18-19 tys metrów n.p.m. to dałoby się z Kansas widzieć ich szczyty (na "kuli ziemskiej" ma się rozumieć, bo w realnym czyli płaskim świecie widać co pani pilot potwierdza, pewne nie zastanawiając się nad kwestią)
Jak to debiliuszu wyliczyłeś?
Ciekawy jestem. -
Część tego nagrania wykorzystał taki sam debil jak ty, czyli Dawid Wesz.
"Debil"?
No tak, dla takich kanalii jak ty mądrym może być tylko ten kto nałykał się globusa i nie może go wysr... nawet wbrew faktom.
Połykałeś pelikanie globus połykiem wielkim, w zachwycie, w ekstazie. Od dzieciństwa. Z błyszczącymi się oczami, ze wzruszeniem.
PS. Ja też połykałem (może bez takiej ekstazy), ale ja nie jestem kanalią jak ty.
Mam dobrą wole i rozum otwarty. Potrafię zmienić swoje myślenie. -
Jak to debiliuszu wyliczyłeś?
Ciekawy jestem.Przecież to proste, idioto.
Przyjąłem 12.5 km wysokości (wyżej samoloty pasażerskie raczej nie latają) i odległość Kansas- Góry Skaliste na 900 km (de facto jest dalej, ale przyjąłem pewną "tolerancję" odległości, rzędu 100 km , tym bardziej że od podnóża pasma górskiego do ich szczytów jest sporo km).Przyjmowałem więc na korzyść kulo-debilizmu.
-
https://www.youtube.com/watch?v=H58-HTbgCfw&t=266s
Przykład kolejnej obserwacji niepotwierdzającej istnienia "krzywizny powierzchni zgodnej z krzywizną kuli o promieniu ok. 6371-6378 km"I specjalnie do ujęcia skrócili tą wieżę o ponad połowę .
-
Przecież to proste, idioto.
Przyjąłem 12.5 km wysokości (wyżej samoloty pasażerskie raczej nie latają) i odległość Kansas- Góry Skaliste na 900 km (de facto jest dalej, ale przyjąłem pewną "tolerancję" odległości, rzędu 100 km , tym bardziej że od podnóża pasma górskiego do ich szczytów jest sporo km).
Przyjmowałem więc na korzyść kulo-debilizmu.
I kto tu jest idiotą? Ja?
Otóż krętaczu, fałszywcu, dwulicowa gnido, ten pilot latał samolotem wojskowym, o zasięgu wysokości 26 kilometrów a nie pasażerskim! Hahahaha, dureń o tobie powiedzieć to mało.
A Denver też leży w Górach Skalistych i z Kansas będzie jakieś 400-600, może 700 kilometrów.
Co za osioł, pasażerski samolot!