Mózg płaski czy krągły
-
@Maciej napisał w Mózg płaski czy krągły:
Ty podobnie jak MN.
On też uważa, że jak coś wyrzyga lub czymś zdefekuje, to ja „NATYCHMIAST powinienem się odnieść”.NATYCHMIAST, zakłamana gnido ?
Pytania przed którymi uciekasz z podkulonym ogonkiem jak diabeł przed święconą wodą,
- o to jak działa działo elektronowe w telewizorze kineskopowym zadaję ci od 1. czerwca 2023 (11 miesięcy już ) :
https://forumplaskaziemia.pl/post/2244
- Pytanie o to co zrobiło te prawie "mikro kratery" w zakończeniu spoiny aluminiowej o szer. ok. 6 mm., wykonanej łukiem elektrycznym w metodzie TIG
zadaję ci od 4 (czterech!) dni:
https://forumplaskaziemia.pl/post/6480
Taką, żałosną, zakłamaną gnidą jesteś .
-
@Highlander napisał w Mózg płaski czy krągły:
Jeśli Prawdy nie umiesz poznawać, gdy Ona mówi, to nie możesz być zbawiony.
Jeśli czytasz Ewangelię i nie poznajesz, że JEST Prawdą- nie możesz być zbawiony.Gdybyś nie był od dziecka zindoktrynowany religijnie i daliby ci do przeczytania Ewangelię i Władcę Pierścieni, to nie wiedziałbyś, które z tych dzieł jest prawdą...
Co ty nie powiesz?
W wieku kilkunastu lat przeczytałem Ewangelię i od razu poznałem że Prawda.
Książek ze zmyślonymi historiami pełno było i za mojej młodości.Jeśli ty Prawdy od zmyślenia nie odróżniasz, to nie możesz być zbawiony.
-
@Maciej Hej, zakłamana gnido .
To jak tam z tym działem elektronowym i mikro kraterami na mojej spoinie aluminiowej?
Gdzie ta twoja "mądrość" się nagle ulotniła - bo, że inteligencja u ciebie mniejsza niż 1 to potwierdzasz bez przerwy - że przez tyle czasu nie jesteś w stanie wymyślić żadnych kłamstw w odpowiedzi na te konkretne pytania ?? -
W starym Egipcie były hybrydy ludzko-zwierzęce. Dzieło pierwszej magii. Minotaur to nie legenda, jak wierzą dziś głupcy.
Czy ktoś wreszcie przerwie to szaleństwo?
-
Jeśli ty Prawdy od zmyślenia nie odróżniasz, to nie możesz być zbawiony
No, to na zbawienie nie masz szans.
-
Pan przeszedł przez Egipt w noc Wyjścia i odbył się sąd nad wszystkimi bogami Egiptu.
A wiesz, że źródła historyczne nie potwierdzają exodusu Izraela do Egiptu?
A co to są "źródła historyczne"?
Kłamstwa spisywane przez pyszałków bierzecie za "źródła historyczne", bo "wyryte w kamieniu".
A Prawdziwą Opowieść, którą jest Biblia odrzucacie.
Biblia zawiera tylko Prawdę, także historyczną.Pan Jezus objawił Błogosławionej Annie Katarzynie Emmerich to:
Nasi dzisiejsi uczeni, piszący o Egipcie są w wielkim błędzie, ponieważ tak wiele u
Egipcjan mają za historię, doświadczenie i naukę, chociaż to wszystko polega
tylko na fałszywych wizjach i wróżbach z gwiazd, przy czym ludzie tak mogą
pozostać głupimi i zezwierzęconymi, jak nimi w rzeczywistości byli Egipcjanie.
Lecz uczeni takie natchnienia szatańskie i takie działanie uważają za niemożliwe,
więc je odrzucają i uważają Egipcjan za starszych, ponieważ już tak rychło rzeczy
tak głębokie i uczone posiadać mieli.
Widziałam, jak już przy przybyciu Semiramidy do Memfis byli w sprzeczności ze
swą chronologią (obliczaniem czasu). Chcąc zawsze uchodzić za naród
najstarszy, poprzekręcali czas i rody królów. Wskutek tego prawdziwa rachuba
czasu zupełnie im się pomieszała, a ponieważ kilkakrotnie obliczanie swoje
zmieniali, przeto prawie nie wiedzieli, jak sobie postępować. Prócz tego każdy
błąd starali się uwiecznić za pomocą budowy i napisów, wskutek czego
zamieszanie tym trwalszym się stawało. Tak np. przez długi czas wiek przodków i
potomków w ten sposób obliczali, jakoby dzień śmierci ojca był zarazem dniem
powstania syna. Królowie, którzy bezustannie z kapłanami co do rachuby czasu
się sprzeczali, wsuwali przodków, którzy nigdy nie istnieli; także owych czterech,
równe imię mających królów, którzy w jednym i tym samym czasie panowali w
Tebach, Heliopolis, Memfis i Sais, policzyli jednego za drugim. Widziałam też, że
raz liczyli rok na 970 dni, drugi raz znowu liczyli lata jak miesiące. Widziałam też
pewnego kapłana, czas obliczającego, przy czym zawsze zamiast 500, 1100 lat
wypadało. Widziałam te fałszywe obliczania czasu i działania owych kapłanów
podczas nauki o szabacie w Arumie, gdzie Jezus wobec faryzeuszów mówił o
powołaniu Abrahama, o swym pobycie w Egipcie, występując przy tym przeciwko
egipskiej rachubie czasu. Jezus powiedział faryzeuszom, że obecnie świat 4028
lat stoi; kiedy zaś słyszałam Jezusa to mówiącego, miał sam lat 31.[Przy okazji: skoro w roku 31 ne świat liczył 4028 lat, to znaczy że teraz ma 6021 (+/- 1-2 lata? bo zależy co dokładnie miał na myśli, czy liczone były skończone lata, czy biegnący rok też był liczony?). Świat ma zatem niewiele ponad 6 tys. lat. "Miliardy lat" to opowieści nadętych pyszałków. Nigdy też nie było żadnej "ewolucji", ani żadnych "ludzi pierwotnych". To wszystko brednie zrodzone w głowach zdurniałych pyszałków.]
W czasie Wyjścia Izraela z Egiptu Egipt był zrujnowany. Plagi egipskie spadały na ziemię egipską. Wojsko, rydwany faraona skończyły na dnie Morza Czerwonego.
A kilkaset tysięcy niewolników pracujących na Egipt i jego potęgę wyszło z Egiptu. Upadła staroegipska wiedza, magia słowa, przestała działać. Wszystko się zawaliło.Zapewne więc zaraz po Wyjściu Izreala i apokaliptycznej klęsce Egiptu (Wyjście to zdarzenie tego samego rodzaju co Apokalipsa, która niebawem spadnie na Wielki Babilon, Nowy Egipt i Sodomę Wielką) władcy Egiptu nakazali "dokładnie i w szczegółach opisać te wszystkie klęski, upadek Egiptu", ponieważ "tacy byli miłujący Prawdę", że "chcieli to zrobić dla rzetelności i historycznej prawdy".
O jak wielka jest durnota "człowieka rozumnego" w "epoce rozumu"!
To pyszałkowie pchają się na pierwsze miejsca i do władzy. To oni z zasady zdobywali władzę. Patrz historia.
Nie wiedziałeś?Umiejętność pisania w starożytności dotyczyła najściślejszej elity.
Nie wiedziałeś?A któż to był elita?
Czyż nie pyszałkowie, którzy pchali się do władzy i na pierwsze miejsca?Spisywanie historii przez władców i kapłanów starego Egiptu było tak robione aby powiększyć władcę, jego dzieła, a jego niepowodzenia pomniejszyć. P
Nie rozumiesz tego?Tam nie ma czystej prawdy! W tych historiach spisywanych w starożytności przez władców (pyszałków) najprawdziwsza jest tylko diabelska i ludzka pycha !
Poza tym jest wymieszanie prawdy z kłamstwem, jak to z zasady czyni pyszałek oraz przemilczenia (tego co niewygodne), przekręcenia i wyolbrzymienia.
Tymczasem obłąkańcy (tzw. "uczeni" naszego czasu) biorą to wszystko co wyryto w kamieniach za "dobrą monetę", tak jakby intencją główną "ryjącego w kamieniu" pyszałka było "rzetelnie opisać prawdę historyczną".
Co za nędza rozumu!
Nędza nędza bardzo wielka nędza.Intencją tego rycia w kamieniu, tych pomników i tych malunków na skałach i stellach była PYCHA WŁADCY, powiększenie samego siebie, zapisanie się w historii w jak najlepszym świetle, pokazanie potomnym "własnej wielkości i wspaniałości".
Nie rozumiesz tego?
Jak można takich rzeczy nie rozumieć?Nie ma więc w historii Egiptu zapisanego Wyjścia Izreala z Egiptu.
I nie ma w tym nic dziwnego dla człowieka mającego rozum
Któż jednak jeszcze ma rozum w "epoce rozumu"?Jak można wierzyć bezkrytycznie w starożytne pogańskie źródła wyryte w kamieniu?
Czy nie wiedziałeś, że opowiedziana historia zależy także od tego kto ją opowiada?Opowiedziana historia zależy od MEDIUM, czyli od pośrednika.
Gdyby ktoś z was, czyli kłamców i pyszałków opisał historię waszych tutaj starć ze mną- to na pewno byłoby ona fałszywa, przekręcona i wypaczona.
Nie inaczej z historią Egiptu.
Zaprawdę powiadam wam: rzadko kto potrafi opowiedzieć prawdziwie, bez przekręceń, wypaczeń, bez pominięcia tego co istotne.
Albowiem większość to kłamcy i pyszałkowie.W dzisiejszym świecie pełno jest mediów, a umiejętność pisania jest powszechna.
Które więc z głównych mediów mówi prawdę?Wszystkie najważniejsze kłamią: to znaczy mieszają prawdę z fałszem. Na tym bowiem najczęściej polega kłamstwo: na wymieszaniu rzeczy prawdziwych z fałszywymi, na przekręceniu, wypaczeniu prawdy oraz omijaniu istotnego.
A jednak głupcy wierzą, że teksty staroegipskie to "rzetelna prawda historyczna".
Nędza rozumu. -
@ZJ napisał w Mózg płaski czy krągły:
Jeśli ty Prawdy od zmyślenia nie odróżniasz, to nie możesz być zbawiony
No, to na zbawienie nie masz szans.
To ty nie poznajesz, że Ewangelia jest Prawdą.
Ja poznaję. -
Nie ma więc w historii Egiptu zapisanego Wyjścia Izreala z Egiptu.
Nic dziwnego, o tym, że oni w ogóle tam byli, też nie ma wzmianki
-
Co ty nie powiesz?
Książek ze zmyślonymi historiami pełno było i za mojej młodości.
Jeśli ty Prawdy od zmyślenia nie odróżniasz, to nie możesz być zbawiony.W wieku lat kilkunastu już byłeś zindoktrynowany od kilku lat...
-
Co ty nie powiesz?
Książek ze zmyślonymi historiami pełno było i za mojej młodości.
Jeśli ty Prawdy od zmyślenia nie odróżniasz, to nie możesz być zbawiony.W wieku lat kilkunastu już byłeś zindoktrynowany od kilku lat...
Przeceniasz głupcze to co nazywasz „zindoktrynowaniem”.
Nie doceniasz wolnej woli człowieka.Indianie też byli zindoktrynowani, religią pierzastego węża.
A pod wpływem Znaku z Guadalupe miliony Indian się nawróciły. Dorośli się nawracali, ci „wcześniej zindoktrynowani”.Kto jest z Boga ten poznaje Prawdę, gdy Ją usłyszy .
Nawet jeśli wcześniej rzeczywiście miał sprany mózg. -
A pod wpływem Znaku z Guadalupe miliony Indian się nawróciły.
Pod wpływem miecza w kształcie krzyża i chorób ze starego kontynentu.
-
@M-N napisał w Mózg płaski czy krągły:
A pod wpływem Znaku z Guadalupe miliony Indian się nawróciły.
Pod wpływem miecza w kształcie krzyża i chorób ze starego kontynentu.
Co Ty diable nie powiesz?
Zawsze bronisz kłamstwa i barbarzyństwa.
„Cywilizacja” pierzastego węża składała ofiary z ludzi, na szczycie piramidy wyrywano ludziom jeszcze bijące serca, a głowy obcinano.
Ty jednak tę „cywilizację” bierzesz w obronę a oskarżasz chrześcijańską.Masz nasrane we łbie, jak ma to pokolenie.
-
„Cywilizacja” pierzastego węża składała ofiary z ludzi, na szczycie piramidy wyrywano ludziom jeszcze bijące serca, a głowy obcinano.
Robili to sami sobie samym, w zgodzie z ich rytuałami religijnymi, i pomimo tych ofiar populacja Indian była stabilna.
Przyszedł twój bóg i w imię swoje zafundował im depopulację o 90% w kilkadziesiąt lat, zakłamany hipokryto. Faktów nie zmienisz.A jak tam wymyślanie kłamstw w temacie działania działa elektronowego i mikro kraterów w zakończeniu mojej spoiny aluminiowej wykonanej TIGiem, głupia gnido?
-
I cóż z tego? Czyż nie dostali wolnej woli? Jeśli ktoś chce czcić diabła to jego wybór (tym bardziej że Prawdziwego nie znali, robili to w nieświadomości). Natomiast twoi rycerze niepokalanej, zamiast próbować nawrócić, postanowili wyrżnąć. Taka to "chrześcijańska cywilizacja miłości".
-
Nie mogę ci udowodnić tego co powiedziałem o psychiatrach i psychologach
Czyli łgałeś. Dziękuję za przyznanie się. (Tak między nami - nie jestem zaskoczony).
Abyś defekował i szczał pod siebie ze strachu i wstydu i żebyś chciał ukryć się w piekle.
Prosiliśmy Cię, żebyś nie opowiadał nam swoich erotycznych fantazji, ok?
Jesteś imbecylem.
Ja też Ci życzę miłego dnia.
-
@jakubcjusz napisał w Mózg płaski czy krągły:
Nie mogę ci udowodnić tego co powiedziałem o psychiatrach i psychologach
Czyli łgałeś.
Dlatego właśnie jesteś imbecylem.
[Że w pustym twym łbie jest takie wynikanie "nie może udowodnić => kłamie"].
Ani ja nie mogę ci udowodnić, że tak jest jak napisałem.
Ani ty nie możesz mi udowodnić, że mówię nieprawdę.Rozstrzygnięcie nastąpi na Końcu.
I wtedy będziesz szczał, trząsł się i defekował ze strachu@jakubcjusz napisał w Mózg płaski czy krągły:
byś defekował i szczał pod siebie ze strachu i wstydu i żebyś chciał ukryć się w piekle.
Prosiliśmy Cię,
"Wyście" prosili?
To ilu was tam jest ?
Czy o sobie mówisz w liczbie mnogiej?@jakubcjusz napisał w Mózg płaski czy krągły:
Ja też Ci życzę miłego dnia.
Ja wręcz przeciwnie.
Życzę ci, żebyś już teraz, jak najprędzej trząsł się z przerażenia.
Bo to jedyna szansa dla ciebie byś się opamiętał i nawrócił. -
@Maciej Walnij jeszcze tekstem jak Eliasz dwukrotnie do posłańców .
Przekonamy się czy twój bóg zwraca na ciebie w ogóle uwagę . -
@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:
I cóż z tego?
Nie rozumiesz co z tego?
"Cywilizacja" taka jak Azteków to barbarzyństwo.
Szatan jest zły.
Bóg jest dobry.@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:
Czyż nie dostali wolnej woli? Jeśli ktoś chce czcić diabła to jego wybór
No i co z tego?
Że "jego wybór" to znaczy, że "dobry, bo jego"?@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:
tym bardziej że Prawdziwego nie znali, robili to w nieświadomości).
Nieprawda.
Prawo Boże wpisane jest w serca ludzkie.
Wiedzieli, że źle robią (ci którzy wyrywali bijące serca- kapłani pierzastego węża, kapłani diabła).
Podobnie jak ty już wiesz, że będziesz potępiony.@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:
Natomiast twoi rycerze niepokalanej, zamiast próbować nawrócić, postanowili wyrżnąć.
Nasrało ci się we łbie.
Pod wpływem Objawienia w Guadalupe Indianie sami przychodzili i prosili o chrzest.
Taka to "chrześcijańska cywilizacja miłości".
Już niedługo będziesz szczekał diabelski psie.
W starym Egipcie były hybrydy ludzko-zwierzęce. Dzieło pierwszej magii. Minotaur to nie legenda, jak wierzą dziś głupcy.
Czy ktoś wreszcie przerwie to szaleństwo?
Bracia z sekty mrocznej naciskają. Nie lubią gdy ujawnia się ich tajemnice, ich rodowód.
Dlatego tak naciskają na ciebie, byś agitował by jak najprędzej zamknąć mi usta.Masoneria to pradawna sekta, wywodzi się jeszcze z czasów staroegipskich.
-
Ani ja nie mogę ci udowodnić, że tak jest jak napisałem.
Ani ty nie możesz mi udowodnić, że mówię nieprawdę.To tak nie działa. Nie potrafisz czegoś udowodnić to nie mówisz o tym, że to prawda. Twoje kłamstwo polega na tym, że nazywasz prawdą twoje urojenia bez dowodów. Nie trzeba Ci udowadniać, że kłamiesz. Sam to udowodniłeś.
Widzisz matołku, nie trzeba czekać na "koniec" by wiedzieć, że jesteś kłamca i manipulant.
-
Szatan jest zły.
Bóg jest dobry.szatan - ok.20 tys. ofiar rocznie w zgodzie ze swoją religią i z zachowaniem stabilności populacji
bóg - depopulacja rasy o 90% w kilkadziesiąt lat, w imię swoje.