Forum Płaska Ziemia

• Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups

Frajerska zagrywka

Komentarze i uwagi
    13
    62
    1225
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • SatoruAki
      SatoruAki @Boa last edited by SatoruAki

@Boa
      Napisałeś, że to forum stanowi pułapkę na płaskoziemców. I w sumie gdzie tu jest pułapka? Czy jeżeli tu wejdzie ktoś kto jest przekonany że Ziemia jest płaska, to znajdzie tutaj fanów jazdy na nartach, albo też ludzi mówiących o szachach? No, w sumie nie 😉
      Czy ktoś tutaj udaje że ma inny pogląd na sprawę niż ma - też nie.
      Czy jeżeli ktoś przed założeniem konta po prostu przewertuje parę wątków, to nie zobaczy że nie jest to miejsce gdzie wszyscy będą mu potakiwać? - raczej zobaczy.
      Czy to że ktoś dostanie kontrargumenty na podane przez siebie tezy jest czymś tak nie do wyobrażenia, że urasta to w Twoich oczach do miana "frajerskiej zagrywki"? - nie mam prawa Ci tego bronić, ale dla mnie to stwierdzenie na wyrost.
      Czy ktoś tutaj kogoś wbrew jego woli będzie mógł przymusić do zmiany zdania? - wydaje mi się że nie. Przecież to forum internetowe, a nie ośrodek zamknięty, gdzie odbierane ci są rzeczy osobiste przed wejściem na teren placówki i nie możesz odejść:) Jeżeli komuś się nie będzie podobało, to pójdzie gdzie indziej.
      Zgodzę się że przydałby się pomyśleć nad moderowaniem forum tak, aby uniknąć na przyszłość jakiś przepychanek- jest to jednak moja opinia jako użytkownika forum a nie osoby decyzyjnej, bo sam nie mam uprawnień administracyjnych i nawet gdybym mógł, to bym się o nie nie ubiegał. W każdym razie na tym polu można by coś dopracować.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • foto.mielec
        foto.mielec @Boa last edited by

@Boa Wybacz, ale najważniejsze jest to, że osoby szukające prawdy będą mogły ja teraz znaleźć.
        Nawet Ty.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • RAV
          RAV @Boa last edited by

@Boa napisał w Frajerska zagrywka:

@RAV Tak, a Kościół mogą prowadzić ateiści..

Jak widać mogą, skoro prowadzą. Chyba mi nie powiesz, że wszyscy księża katoliccy w Polsce (akurat z takimi mam do czynienia) są wierzący. Oni nie mają wierzyć, tylko mają sprawić, żeby ciemny lud wierzył i robił, czego chce Kościół.

Zdecydowanie forum plaska ziemia powinna być prowadzona przez plaskoziemców, a forum katolicy powinno być prowadzone przez wierzących katolików. W innym wypadku jest to oszustwo.

Zapoznaj się z definicją oszustwa. Pasuje bardziej do samego Kościoła, niż do forum o Kościele, prowadzonego przez ateistów.

• Obserwator Światła
            Obserwator Światła @Boa last edited by

@Boa ja wiem że ciężko ci zrozumieć...
            ale osoby na tym forum mają więcej wiadomości o "płaskiej ziemi" niż wszyscy płaskoziemcy razem wzięci 😀
            i to o różnych jej odmianach np. wg Terry'ego Pratchetta, komórkowej, kraterowej, księżycowej itd

• Tomek Z.
              Tomek Z. @JhnW last edited by

@JhnW napisał w Frajerska zagrywka:

@Boa jeśli coś wygląda jak zwolennik płaskiej ziemi, zachowuje się jak zwolennik płaskiej ziemi, działa jak zwolennik płaskiej ziemi to w pełni uprawione jest stwierdzić, iż jest to zwolennik płaskiej ziemi 😉

Tu odpowiem cytatem z Asterixa... 🙂
              '... ktoś na terenie sprzedaje fałszywy magiczny napój: wygląda jak magiczny napój, pachnie jak magiczny napój, smakuje jak magiczny napój... Ale to nie jest magiczny napój, tgo zwykła fasolowa jest..."

• Tomek Z.
                Tomek Z. @Boa last edited by

@RAV Tak, a Kościół mogą prowadzić ateiści..

Niektórzy nie rozumieją, że ludzie wchodzą na forum dotyczące płaskiej ziemi by dowiedzieć się o poglądach tych właśnie osób, a nie trafić na bandę wyśmiewającą ten temat.

No jak żyć... idziesz na Męskie Granie, a tam Nosowska i Brodka... 😄

• J
                  jakubcjusz @Boa last edited by

@Boa Czyli wciąż więcej aktywnych użytkowników niż u Reala. 😂

• Highlander
                    Highlander @Boa last edited by Highlander

@SatoruAki Jak ateiści by prowadzili forum katolicy To wszystko byłoby ok tak ? Bo tematem jest zachowany xdd

Jeśli katolicy na forum "katolicy" najpierw twierdziliby, że Bóg kocha wszystkich, a potem paliliby ateistów na stosie i nie pozwalaliby im na protesty, to dobrze byłoby przejąć takie forum pod taką samą nazwą w celu przedstawienia swoich racji.
                    Oczywiście toutes proportions gardées...

Ale widziałem nie raz w komentarzach na youtube nawoływanie do przemocy wobec "systemu", naukowców (wg PZ to jedno i to samo...), zwolenników globu itp.
                    Robił to nawet Level w swoich filmach. Nie wiem jak Real na swoim jednoosobowym forum, ale znając jego zamiłowanie do faszyzmu, to wcale bym się nie zdziwił, gdyby też takie akcje popierał.
                    EDIT: no przecież Real często proponował, że chętnie komuś sklepie ryj...

Zresztą to już się działo w rzeczywistości, widziałem na youtube film, gdzie jakiś PZ (a może po prostu pojeb przez PZ nakręcony) atakował werbalnie pracownika NASA, bodajże w mcdonaldzie czy innym barze...

• Highlander
                      Highlander @Boa last edited by Highlander

katolicyzm istnieje tak samo jak płaska ziemia

A pisałeś, że nie jesteś płaskoziemcą...
                      No chyba że "płaska ziemia istnieje" to tak samo jak "Świat dysku istnieje" czy "Śródziemie istnieje".
                      Wtedy OK, no ale bądź trochę bardziej precyzyjny na przyszłość...

B 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                      • B
                        Boa @Highlander last edited by

@Highlander Są plaskoziemcy ? Są tak samo jak katolicy i o to w tym chodzi, gorzej z udowodnieniem płaskiej ziemi czy istnienia Boga madralo

• First post
                          Last post