Czy edukacja to "programowanie"?
-
@jakubcjusz napisał w Czy edukacja to "programowanie"?:
@Maciej napisał w Czy edukacja to "programowanie"?:
Zbrodnie Hitlera w porównaniu z "in vitro" to mały pikuś.
W tzw. "aborcji" ludzkość wymordowała o wiele więcej ludzi, niż Hitler. W "in vitro" zabijają też ogromne ilości ludzi.A to wszystko za przyzwoleniem Twojego Boga. Zanim Cię poznałem nie wiedziałem, że Bóg to taki psychopata...
-Słuchaj mnie i wykonuj moje polecenia, a Ciebie zbawię!
-Od czego?
-Od tego co Ci zrobię, jak mnie nie posłuchasz!
-
Współczesne mapy są fałszywe
Powiedział płaski dureń. Tylko że ja żadnemu płaskiemu durniowi nie wierzę na słowo. Musisz podać przykłady.
Sprytnie sobie zastrzegłeś że "nie da się tego sprawdzić" ale to problem płaskich debili, nie mój.
Ale myślę, że kontynent taki jak Australia by się do sprawdzenia nadawał.
Jak sobie porównamy rzeczywisty kształt z mapą azymutalną (którą to niektórzy płascy debile uważają za mapę płaskiej ziemi) to widać że różnice są znaczne. Południki się rozjeżdżają na płaskim schodzą na kulistym.
Ale jakoś do tej pory, żaden płaski debil z Australii nie zgłaszał zastrzeżeń.
I możesz sobie te zdania (Prawdziwej mapy ziemi nie znamy) pisać tłustym drukiem, dużymi literami i dawać po trzy wykrzykniki na końcu. Przykłady durniu, przykłady.@Maciej napisał w Czy edukacja to "programowanie"?:
To wszystko tylko Twoje urojenia, Twoja wyobraźnia. Nie ma żadnej "ekliptyki". Nie ma żadnej "półkuli ziemskiej".
Powiedział płaski dureń.
Możesz sobie to nazwać (ekliptykę) pozornym ruchem słońca nad naleśnikiem.
Przecież jest coś takiego, prawda? Co do przyczyny możemy się nie zgadzać.
Ale ty durny, aż strach...@Maciej napisał w Czy edukacja to "programowanie"?:
A Ty nieszczęśniku nie widzisz, że EKSTRAPOLUJESZ w oparciu o fałszywe założenia? (w swojej głowie)?
Jeśli nie widzisz, to oglądaj doświadczenie Skiby jeden raz, dwa razy, 10 razy...1000 razy. I myśl.
To, że "widać słońce schodzące coraz niżej" nie oznacza, że "ono naprawdę schodzi coraz niżej" (względem jakiejś stałej płaszczyzny).
W ogólności: to, że widać "jak obiekt A robi czynność b", nie oznacza jeszcze że "obiekt A naprawdę tak robi".
"Tylko widzieć"- nie znaczy wiedzieć.Ale ty durny.
Oczywiście, jak widzę że słońce "schodzi" pod horyzont nie musi tego oznaczać.
Ale to tym bardziej nie oznacza że TEGO NIE ROBI. Przecież to oczywistość logiczna.
Możemy sobie wymieniać możliwości.- Mamy durny model AE gdzie słońce nie ma prawa zajść.
- Mamy "nieznaną optykę nieba" gdzie słońce "zachodzi" ale nie wiadomo jak (nie ma modelu).
- Mamy ziemię kulistą gdzie słońce "zachodzi" chowa się pod horyzont z powodu obrotu planety.
- Żyjemy w symulacji nic nie istnieje a wszystko jest nam wyświetlane w pustych łbach.
- Pewnie jeszcze kilka innych.
Czy z punktu widzenia logiki jakaś jest wykluczona? Nie.
Zostają przesłanki.
Jeśli ziemia jest kulista, słońce powinno chować się pod horyzont przy zachodzie.
Ćwiartka, pół, trzy czwarte, całe. Czy potrzeba dodatkowych założeń, np o "optyce nieba"? Nie, to jest efekt obrotu planety.
Co obserwujemy? Ćwiartka, pół, trzy czwarte, całe schowane. Czy coś "ekstrapoluję? Nie. Obserwacja zgodna z modelem.
Czy to "dowód na kulistość? Nie. Ale przesłanka już tak.
Czy do innych "modeli" ta obserwacja pasuje bez dodatkowych założeń?
Słabo to widzę.
Twoja NĘDZA ROZUMU Maciuś polega na tym, że ty możliwość logiczną typu: "może działać inaczej" przyjmujesz za pewnik BEZ Żadnych przesłanek.
Jesteś straszny płaski dureń.
Naoglądałeś się takich gówien jak film Skiby i widać u ciebie wypranie mózgu. -
@Tomasz-Middle Dostałbym jeszcze punkt
5. Mamy proste mechaniczne urządzenie o nazwie montaż paralaktyczny, doskonale działający na każdej szer. geogr. i swoją konstrukcją i sposobem działania potwierdzający kulistość Ziemi i brak potrzeby tłumaczenia świata magiczną psychozą urojonego przyjaciela. -
@M-N napisał w Czy edukacja to "programowanie"?:
- Mamy proste mechaniczne urządzenie o nazwie montaż paralaktyczny
Ja go nawet reklamuję jako urządzenie leczące z płaskoziemstwa - szybko i bezboleśnie (chociaż nie wiem, może nagłe olśnienie w tej skali spowodowałoby jakiś dyskomfort). Oferowałem już darmową terapię kilku zainfekowanym, ale żaden nie był zainteresowany.
-
Sami piszecie "o in vitro". Widocznie was ciekawi, widocznie dręczy.
Jesteś "wszystkimi"?
Czy jesteś "rzecznikiem wszystkich"?To Ty używasz względem mnie kryteriów kolektywnych.
Wiem, wiem. Trudno czytać i znosić prawdę, gdy ma się nieczyste sumienie.
Abstrahując od prawy, to co piszesz jest po prostu obrzydliwe w materii kategoryzowania ludzi.
-
-
@RAV No, ale przecież nasz "eugeniusz" Maciuś jest wyjątkowo logiczną i wyedukowaną
personą, więc konstrukcja i działanie takiego montażu to na pewno pikuś dla niego... -
@Tomasz-Middle napisał w Czy edukacja to "programowanie"?:
Słońce, Księżyc i co tylko chcesz, byle nie poruszało się za szybko względem Gwiazd (Księżyc i Słońce się poruszają, więc mają oddzielne prędkości obrotu). A czy nad ziemią, czy pod, to mu wszystko jedno, bo montaż i tak nie widzi tego, co śledzi.
-
@M-N napisał w Czy edukacja to "programowanie"?:
@RAV No, ale przecież nasz "eugeniusz" Maciuś jest wyjątkowo logiczną i wyedukowaną
personą, więc konstrukcja i działanie takiego montażu to na pewno pikuś dla niego...Swój pierwszy montaż paralaktyczny zacząłem robić jako nastolatek. Wydębiłem od dziadka stary budzik, wyciąłem ze sklejki dwa koła, żeby zrobić przekładnię cierną 2:1, ale na tym etapie zapał mi minął. Obecnie mam trzy takie głowice, w tym jedną z GoTo. Jedna z pozostałych jest na sprzedaż.
-
Nie tylko "płaski debil", ale rozbieżności w odległościach wynikających z globusa, a tym co jest w rzeczywistości są znane od dawna, zwłaszcza żeglarzom na Oceanie Południowym. Już od XIX wieku. Jest to zapewne jedna z przyczyn dlaczego zabraniają swobodnie żeglować poniżej 60 szer. geogr. płd (Traktat Antarktyczny).
https://www.youtube.com/watch?v=gQaPyGbhUJI
od 11 min 40 sek.
Sydney-Perth wg. globusa to 3.2 tys km. Natomiast Frankfurt nad Menem-NYC to 6.2 tys km. Regularnie latam na tej drugiej trasie i wiem, że lot trwa ok. 7h 30 min (Lufthansa)- nad oceanem leci z prędkościa >900 km/h.
Zatem lot nad Australią winien trwać ok. 3 godz 50 min- 4 godziny.Mapa Australii z całą pewnością nie odpowiada rzeczywistości. Ale Australia jest mało zaludniona i rozległa. Który zwykły człowiek i jak to sprawdzi?
Możesz sobie to nazwać (ekliptykę) pozornym ruchem słońca nad naleśnikiem.
Ekliptyka ma sens tylko w urojeniu "kuli ziemskiej i wielkiego próżnego kosmosu". Nad płaską powierzchnią nie działa, nie ma sensu.
Oczywiście, jak widzę że słońce "schodzi" pod horyzont nie musi tego oznaczać.
A zatem dlaczego wywodzicie kształt ziemi ze świateł nieba?
Lub dlaczego niektórzy z was bredzą, że "zachód słońca to dowód kulistości ziemi"?@Tomasz-Middle napisał w Czy edukacja to "programowanie"?:
Mamy durny model AE gdzie słońce nie ma prawa zajść.
Na dowolnie wiele sposobów da się otrzymać efekt zachodu słońca nad płaską powierzchnią.
Mamy "nieznaną optykę nieba" gdzie słońce "zachodzi" ale nie wiadomo jak (nie ma modelu).
Nie wiemy jak jest zbudowane niebo. To oczywistość. Więc nie znamy optyki nieba.
Oczywiście, że nie wiemy jak słonce zachodzi nad płaską ziemią, ale tylko w tym sensie nie wiemy: nie wiemy który konkretnie sposób z dowolnie wielu sposobów osiągnięcia efektu zachodu słońca nad płaskim zachodzi w rzeczywistym świecie. [Bo z optyki i z rozumu wiemy, że to da się zrobić na dowolnie wiele sposobów.]
A skąd niby mielibyśmy to wiedzieć?
Ze zgadywania nieznanego (zwłaszcza nieba)?
Zgadywanie nieznanego jest z zasady fałszywe, więc skąd mielibyśmy wiedzieć (jakie jest niebo)?@Tomasz-Middle napisał w Czy edukacja to "programowanie"?:
Mamy ziemię kulistą gdzie słońce "zachodzi" chowa się pod horyzont z powodu obrotu planety.
Ale skądinąd wiemy, że ziemia "kulą ziemską" nie jest.
Żyjemy w symulacji nic nie istnieje a wszystko jest nam wyświetlane w pustych łbach.
To bez żadnego znaczenia. Nawet jeśli "żyjemy w symulacji", to to niczego nie zmienia. Symulacja musi bowiem być wewnętrznie spójna jeśli ma być prawdziwa.
Co obserwujemy? Ćwiartka, pół, trzy czwarte, całe schowane. Czy coś "ekstrapoluję? Nie. Obserwacja zgodna z modelem.
Ekstrapolujesz to, że "ćwiartka, pół, trzy czwarte się chowa".
W "zachodzie słonca Skiby" nad płaskim stołem też widać to samo, a nic się nie chowa pod płaską powierzchnię.@Tomasz-Middle napisał w Czy edukacja to "programowanie"?:
Twoja NĘDZA ROZUMU Maciuś polega na tym, że ty możliwość logiczną typu: "może działać inaczej" przyjmujesz za pewnik B
Bo to jest pewnik. Bo może działać inaczej. To oczywistość logiczna. A skoro istnieje dowolnie wiele innych możliwości to nie można twierdzić, że "okazana możliwość" (tu wasz model) jest "tym co jest naprawdę".
Tym bardziej takie twierdzenie jest nędzne, gdy istnieją fakty sprzeczne z "okazaną możliwością"Rozumiesz?
Problem jest z wami. To wy z uporem maniaka (paranoika) twierdzicie, że "jest tak jak pokazujecie" (na modelu). -
@JhnW napisał w Czy edukacja to "programowanie"?:
To Ty używasz względem mnie kryteriów kolektywnych.
Nie, to Ty powiedziałeś
@JhnW napisał w Czy edukacja to "programowanie"?:
Nikt nie ma ochoty znowu czytać fekaliów o nieludziach z in vitro.
Czyli tak jakbyś był "rzecznikiem wszystkich".
Jesteś pewien, że "nikt"? Zrobiłeś badanie opinii wszystkich? -
@Maciej Jak wygodnie - dla siebie oczywiście - podałeś długość lotu na trasie NYC - Frankfurt, kiedy samolot może wykorzystać północny jetstream. To że w drugą stronę - tą którą podałeś - lot jest ponad godzinę dłuższy jakoś "cudownie ci umknęło? A z Perth do Sydney najkrótszy czas lotu to ok. 4h 10min. Pasuje do kuli, nieprawdaż, kłamczuchu?
-
Nie, to Ty powiedziałeś
Napisałeś:
Sami piszecie "o in vitro". Widocznie was ciekawi, widocznie dręczy.
Sami, liczba mnoga, kłamco Ja nic nie pisałem o tym, stąd widzę, że stosujesz kryteria kolektywne, zatem odpisałem Ci też w ramach kryteriów koletywnych.
-
@M-N Lot z NYC do Frankfurtu trwa zazwyczaj nieco krócej niż z Europy do NYC.
Jeśli zaś chodzi o lot nad Australią to podałem Ci relację świadka . To co Ty podajesz , te 4 godziny to linie Qantas, w których udziały posiada …NASA. (Kiedyś to sprawdzałem). Zwyczajne linie podają czasy przelotu z zasady nieco ponad 5 godzin . To i tak za dużo niż wynika z globusa ( na podstawie porównania z lotem na „mojej trasie”). To jest to co podają . A ile się leci naprawdę?PS. Twierdzicie że „znamy odległości”? Znamy ? Ale jak ? Jeśli w jedną stronę leci się krócej niż w drugą to skąd wiadomo ile wynika z odległości a ile z prądów powietrza? A drugie pytanie ( nawet ważniejsze) skąd „”wiemy” jak przebiega ( w rzeczywistym świecie a nie „po wyrysowania na mapę globusową” ) trasa PO PROSTEJ między tymi przykładowymi punktami?
-
Nie tylko "płaski debil", ale rozbieżności w odległościach wynikających z globusa, a tym co jest w rzeczywistości są znane od dawna, zwłaszcza żeglarzom na Oceanie Południowym. Już od XIX wieku. Jest to zapewne jedna z przyczyn dlaczego zabraniają swobodnie żeglować poniżej 60 szer. geogr. płd (Traktat Antarktyczny).
Już w przypadku Australii byłyby gigantyczne rozbieżności, a przecież to "tylko" 11-39 stopni szerokości geograficznej. Nie trzeba płynąć poniżej 60S. No ale ich nie ma, żadnych wiarygodnych raportów o rozbieżnościach...
Mapa Australii z całą pewnością nie odpowiada rzeczywistości. Ale Australia jest mało zaludniona i rozległa. Który zwykły człowiek i jak to sprawdzi?
No tak, na pewno nikt nigdy nie przejechał z Sydney do Perth
Nikt nie sprawdził, ale i tak wiesz że mapa nie odpowiada rzeczywistości...
-
@M-N Lot z NYC do Frankfurtu trwa zazwyczaj nieco krócej niż z Europy do NYC.
Jeśli zaś chodzi o lot nad Australią to podałem Ci relację świadka . To co Ty podajesz , te 4 godziny to linie Qantas, w których udziały posiada …NASA. (Kiedyś to sprawdzałem).Może Ci się coś pomyliło
To Quantas jest właścicielem hotelu "Nasa Mansion" w Tajlandii...Zwyczajne linie podają czasy przelotu z zasady nieco ponad 5 godzin . To i tak za dużo niż wynika z globusa ( na podstawie porównania z lotem na „mojej trasie”). To jest to co podają . A ile się leci naprawdę?
Naprawdę leci się 3x dłużej, ale pasażerowie są ogłupieni przez chemtrails i nic nie zauważyli:D
-
@Maciej Następnym razem, kłamco, sprawdzaj i podawaj dokładniejsze info - tym samym uznaj, że domagam się źródła do twojego kolejna kłamstwa: "linie Qantas, w których udziały posiada …NASA" i radzę się zastanowić nad taką kwestią: może dla przelotów krajowych do 3500 km ekonomiczniejsze są trochę tańsze, wolniejsze modele niż te używane do lotów międzykontynentalnych???
I domagam się również, żebyś się wypowiedział na temat: jakim cudem montaż paralaktyczny, swoją konstrukcją i sposobem działania potwierdzający kulistość Ziemi i brak potrzeby tłumaczenia świata magiczną psychozą - refrakcją - twojego urojonego przyjaciela, działa poprawnie na każdej szer. geogr. ?? -
@M-N „Montaż paralaktyczny dowodzi kulistości ziemi” lub
„Słońce w Argentynie chodzi od prawej do lewej, a nie od lewej ręki do prawej jak u nas- to wymaga wyjątkowej refrakcji na płaskiej ziemi”No to jest nędza rozumu.
Jak rozmawiać z kimś kto wypowiada takie głupoty?Ogarnij się! Zacznij myśleć.
-
Jeśli są "znane od dawna" to dlaczego nikt ich nigdy nie widział? Tych "zapisków' żeglarzy?
No i jeszcze tekst co obejmuje traktat. Jest tam coś o "zakazie żeglowania"?art. 1: użycie terytorium Antarktydy w celach pokojowych, zakaz działań zbrojnych, tworzenia baz wojskowych i doświadczeń ze wszelkimi rodzajami broni (wojskowy personel i sprzęt mogą być użyte tylko w celach pokojowych)
art. 2: wolność badań naukowych
art. 3: swobodna wymiana wiadomości i pracowników, współpraca z ONZ itp.
art. 4: niewysuwanie nowych roszczeń terytorialnych (roszczenia wysunięte przed wejściem w życie traktatu nie są negowane)
art. 5: zakaz prób broni jądrowej oraz składowania w tym rejonie odpadów promieniotwórczych
art. 6: traktat obejmuje lądolód na południe od 60. równoleżnikaNapisano tu o "lądolodzie". I wymieniono od 1-5 co obejmuje.
Zatem lot nad Australią winien trwać ok. 3 godz 50 min- 4 godziny.
I pewnie tyle (około) trwa, bo żaden płaski debil nie zgłasza zastrzeżeń. A lotów są setki. Nikt się nie kapnął że od wielu lat nie zgadza się długość lotu?
Ale ty dureń jesteś. Także Maciuś przykłady, nie opowieści fabularne.@Maciej napisał w Czy edukacja to "programowanie"?:
Ekliptyka ma sens tylko w urojeniu "kuli ziemskiej i wielkiego próżnego kosmosu". Nad płaską powierzchnią nie działa, nie ma sensu.
Nic nad płaską ziemią nie ma najmniejszego sensu, obaj to wiemy.
A zatem dlaczego wywodzicie kształt ziemi ze świateł nieba?
Lub dlaczego niektórzy z was bredzą, że "zachód słońca to dowód kulistości ziemi"?Nie wiem czy ktoś "wywodzi". wiem za to że jest to silna przesłanka.
Na dowolnie wiele sposobów da się otrzymać efekt zachodu słońca nad płaską powierzchnią.
Na dowolnie wiele BŁĘDNYCH sposobów. ŻADEN może nie być prawdziwy. To taka oczywistość logiczna.
Bo to jest pewnik. Bo może działać inaczej. To oczywistość logiczna. A skoro istnieje dowolnie wiele innych możliwości to nie można twierdzić, że "okazana możliwość" (tu wasz model) jest "tym co jest naprawdę".
Ale oczywistość jest taka, że może być prawdziwy. A "nieskończenie wiele możliwości" może okazać się fałszywych.
Tym bardziej takie twierdzenie jest nędzne, gdy istnieją fakty sprzeczne z "okazaną możliwością"
Rozumiesz?Te "fakty" to rojenia chorych umysłów, takich jak twój.
Problem jest z wami. To wy z uporem maniaka (paranoika) twierdzicie, że "jest tak jak pokazujecie" (na modelu).
Problem jest taki, że płascy debile twierdzą, że NA PEWNO nie jest tak jak widać na modelu który zgadza się z tym co widzą.
-
@Maciej Jesteś pewien, że to mnie zacytowałeś, kłamco? Ja jedynie podałem ci link, który wygodnie dla własnej ignorancji zignorowałeś: https://www.youtube.com/watch?v=6NCFRYkFlOo. Kamera jest skierowana ok. 15 stopni na POŁUDNIOWY zachód. I jak, w którą stronę zachodzi to słoneczko, umysłowa nędzo?
I fakt, montaż paralaktyczny i sposób jego działania dowodzi kulistości Ziemi, tylko najwyraźniej jesteś zbyt tępy, żeby to ogarnąć.