Forum Płaska Ziemia

• Zarejestruj się
    • Zaloguj się
    • Szukaj
    • Kategorie
    • Ostatnie
    • Tagi
    • Popularne
    • Użytkownicy
    • Grupy

Antarktyda

Kącik Płaskoziemcy
    20
    433
    54876
    Załaduj więcej postów
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
    • JhnW
      JhnW @Boa ostatnio edytowany przez

@Boa po prostu pokazuję Ci błędy w Twoim toku rozumowania. Pasy też musisz zapinać.
      Śmierć słabo sprzedaje się marketingowo. Akcje ratunkowe kosztują swoją drogą, a opinia publiczna na pewno ich wymagałaby. Czasem pewne rzeczy są równie cyniczne ale bez podbudowy spisu.

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
      • Z
        ZeratulDG @Boa ostatnio edytowany przez

@Boa napisał w Antarktyda:

Chłopie to jest to o czym mówiłem, wyprawy/wycieczki kontrolowane. Nikt ci nie da eksplorować Antarktydy samodzielnie z grupą osób

Czy Ty czasem myślisz co piszesz ? Ekipa z tej strony jaką Ci podałem (a jest ich więcej na świecie i w Polsce pewnie też) to też są "spiskowcy" ? Przecież to jest właśnie normalna grupa ludzi z pasją i jakoś im wolno. Wystarczy zebrać grupę doświadczonym osób, zgłosić się do MSZ, opisać cel wyprawy (jeśli będą to badania naukowe to sukces prawie gwarantowany), spełnić wymogi i jedziecie. Oczywiście można też mówić, że się nie da i żyć w swoim bzdurnym przekonaniu bo tak jest łatwiej.

B 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
        • B
          Boa @ZeratulDG ostatnio edytowany przez Boa

@ZeratulDG "Z tego co wiem przewodnik jest wymagany" "zebrać grupę doświadczonych osób " co to ma znaczyć doświadczonych? Czyli zwykłe Kowalskie nie mogą płynąć i eksplorować?

RAV Z 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
          • RAV
            RAV @Boa ostatnio edytowany przez

Czyli zwykłe Kowalskie nie mogą płynąć i eksplorować?

Płyń i eksploruj. Po co pytasz ludzi, którym i tak nie ufasz?

B Tomek Z. 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
            • B
              Boa @RAV ostatnio edytowany przez Boa

@RAV A ty idź na sparing z Realem , nie bądź pipka. Gość ze mną piszę i sam sobie zaprzecza, oczywiście musiałeś wtrącić swoją "mądrość"

RAV 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
              • RAV

@RAV A ty idź na sparing z Realem , nie bądź pipka.

Nie mam zwyczaju trykać się z baranami.

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                • Z

Czyli zwykłe Kowalskie nie mogą płynąć i eksplorować?

Gdzie napisałem, że nie mogą ?
                  Weź rusz głową chociaż raz. Wiesz jakie warunki panują na Antarktydzie ? Podałem Ci przykład z Tatrami, padł też przykład ze wspinaniem się na wieżowiec, a to są o wiele prostsze rzeczy. Nikt, bez udokumentowania, że ma szanse tam nie zginąć zgody nie dostanie, to przecież jest proste i oczywiste, co nie znaczy, że "zwykły Kowalski" nie może odbyć trochę najpierw prostszych wypraw, przejść szkolenie, zebrać doświadczenie, udokumentować je i jechać na Antarktydę.

• B
                    Boa @ZeratulDG ostatnio edytowany przez

@ZeratulDG Chłopie przestań mi kręcić, wyszło na moje , banda Kowalskich nie może samodzielnie samodzielnie eksplorować Antarktydy i tu nic więcej nie trzeba dodawać.

RAV Z Obserwator Światła 3 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                    • RAV

@ZeratulDG Chłopie przestań mi kręcić, wyszło na moje , banda Kowalskich nie może samodzielnie samodzielnie eksplorować Antarktydy i tu nic więcej nie trzeba dodawać.

Jeszcze tupnij nóżką i zrób ważną minę. 😄

• B
                        Boa @RAV ostatnio edytowany przez

@RAV Ja tupnę nóżką i zrobię ważna minę, a ty idź na konfrontację z Realem , ludzie pragną igrzysk.

RAV 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                        • RAV

@RAV idź na konfrontację z Realem , ludzie pragną igrzysk.

Nie przekonałeś mnie. Niech sobie "ludzie" idą na bijatykę z Realem. Jemu chyba wszystko jedno, póki przeciwnik nie jest za duży.

• Z

Chłopie przestań mi kręcić, wyszło na moje , banda Kowalskich nie może samodzielnie samodzielnie eksplorować Antarktydy i tu nic więcej nie trzeba dodawać.

Nie, nie wyszło. Wyszło dokładnie odwrotnie tylko nie umiesz czytać ze zrozumieniem najwyraźniej.
                            Zgodnie z Twoją logiką to "Kowalski" nie może:

• prowadzić samochodu - bo nie ma prawa jazdy
                            • chodzić wszędzie po Tatrach - bo nie ma uprawnień taternickich
                            • pilotować samolotu - bo nie ma licencji pilota
                            • wejść na koncert - bo nie kupił biletu
                            • ....
                              wymieniać dalej ?
                              Rozumiesz co mam na myśli czy dalej będziesz przycinał głupa ?
                            • Obserwator Światła
                              Obserwator Światła @Boa ostatnio edytowany przez

@Boa napisał "wyszło na moje , banda Kowalskich nie może..."

pierwszy z brzegu przykład płaskoziemskich Kowalskich -> link

• B
                                Boa @Obserwator Światła ostatnio edytowany przez

@Obserwator-Światła Typowe zagranie, wykopanie najbardziej idiotycznego przykładu i budowanie na nim jakiejś narracji haha

Obserwator Światła RAV 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                • Obserwator Światła
                                  Obserwator Światła @Boa ostatnio edytowany przez

Ten post został usunięty!
                                  • RAV

@Obserwator-Światła Typowe zagranie, wykopanie najbardziej idiotycznego przykładu i budowanie na nim jakiejś narracji haha

Dla zrównoważenia narracji możesz podać przykład jakiejś rozsądnej działalności płaskoziemców. No chyba, że nie możesz.

Obserwator Światła B 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
                                    • Obserwator Światła
                                      Obserwator Światła @RAV ostatnio edytowany przez

@RAV ja znam jeszcze inny przykład:
                                      swego czasu kapuściany chcąc zmniejszyć zakres swojej niewiedzy o świecie postanowił że objedzie Anglię swym TIR-em wokół linii brzegowej by przekonać się że jest na wyspie...
                                      nie wiem czy już tego dokonał ale wiadomo, jak mówi "ma na to całe życie" 😁

Highlander 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                      • B
                                        Boa @RAV ostatnio edytowany przez

@RAV Daniel z kanału Creazy polish Man jest dobrym przykładem Plaskoziemcy który robi coś pożytecznego, sam sprawdza i zaczyna mieć wątpliwości. Właściwie już chyba nie jest plaskoziemca.

Z 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                        • Z

@RAV Daniel z kanału Creazy polish Man jest dobrym przykładem Plaskoziemcy który robi coś pożytecznego, sam sprawdza i zaczyna mieć wątpliwości. Właściwie już chyba nie jest plaskoziemca.

Tak to jest, im bardziej się sprawdza rzeczywistość, zamiast oglądać filmiki płaskoziemskie, tym trudniej utrzymać się w przekonaniu, że z tą kula jest coś nie tak.
                                          Daniel jednak i tak się dzielnie trzyma póki co.

Tomasz Middle 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                          • Tomasz Middle
                                            Tomasz Middle @ZeratulDG ostatnio edytowany przez

@ZeratulDG bo została mu jeszcze woda która się nie zagina "bo nie ma takich właściwości"...

Fizyk od czapy 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                            • Pierwszy post
                                              Ostatni post