Jak udowodnic koledze ze ziemia jest plaska
-
bo nie wierzy mi a chce mu to uswiadomic
-
Pojedźcie razem na krawędź i popatrzcie w dół.
-
@Danielek12
Daj mu do przeczytania biblię -
@Danielek12 ja bym mu pokazał, jak po zachodzie słońca, jak już jest ciemno, zoom wyciąga słońce z powrotem...
-
@Tomasz-Middle napisał w Jak udowodnic koledze ze ziemia jest plaska:
@Danielek12 ja bym mu pokazał, jak po zachodzie słońca, jak już jest ciemno, zoom wyciąga słońce z powrotem...
Może wyciągnąć, jak umieścisz zooma na dronie
-
@Danielek12 Weź kolegę do samolotu i zabierzcie poziomicę.
-
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi w tej sprawie. Chcialbym pozdrowic rodzine oraz daniela pieniazka z klasy 2Cp jest moim idolem.
-
@Danielek12
Jesteś moim fanem
Pozdrawiam -
@Danielek12
Nabijacie się, a człowiek potrzebuje fachowej porady.
Najpierw się upewnij, czy Twój kolega na pewno nie potrafi liczyć, nie zna trygonometrii, nie zna fizyki na poziomie podstawówki, nie wie co to jest perspektywa i jest podatny na manipulacje. Jeśli, którykolwiek z tych warunków nie jest spełniony, to nie trać czasu, nie uda się. Jeśli jednak wszystko to się zgadza to jedziesz standardowymi technikami opartymi o:- cherry piking
- sofizmat rozszerzenia
- wypaczenie metody naukowej i teksty o braku dowodów na ziemie kule
- kłamstwa
Zachód słońca tłumaczysz nieprawidłowym opisem perspektywy, wmawiasz mu, że horyzont jest na poziomie wzroku (na kuli powinien być poniżej), pokazujesz filmy (samodzielnie nie powtarzaj bo się nie uda) o wyciąganiu statków i słońca zza horyzontu zoomem oraz filmy o dalekich obserwacjach np najbardziej znany z platformami wiertniczym (Black Swan).
Powinno wystarczyć. Jak nie to jeszcze możesz nagadać głupot o traktacie arktycznym i tysiącach żołnierzy na Antarktydzie strzegących na nią wstępu. -
wpisz w google "earth-chan young" i pokaz mu płaską ziemie
-
kup nowego kolege