"Dalekie obserwacje dowodem na Płaską Ziemię"
-
@Tomasz-Middle Chciałby? Zakładałbym się.
Znam. Przecież nawet pseudouczciwy użył drona to tego typu eksperymentu, tylko, przy gorszej pogodzie i praktycznie z jednym puntem orientacyjnym, żeby nie być zmuszonym do prób głębszego myślenia i wyciągnięcia bardzie konkretnych wniosków poza "nie wydaje mniesię"... -
@M-N Sorry, ale to co tu napisałeś to stek bzur.
-
@Boa Dlaczego?
- Właśnie potwierdziłeś, że w żaden sposób nie sprawdziłeś, że woda nie zakrzywia się o 1 stopień co ok. 111 km.
- Nie podałeś wytłumaczenia dlaczego te szczyty tych boi miałyby opadać od poziomu wzroku na płaszczyźnie wraz z odległością.
- No może przesadziłem z Jeranem - zachował się uczciwie usuwając całą zawartość swojego kanału po tym potwierdzeniu krzywizny Ziemi - prawie jak nie płaskoziemiec. Tyle, że jak strumyk kasy zaczął wysychać wrócił do propagowania płaskiej bajki zamykając się z paroma kolegami w płaskiej bańce, ale konsekwentnie żadnego eksperymentu dotyczącego kształtu Ziemi już nie przeprowadził.
Cóż, i tak ma dwa więcej na koncie od ciebie: potwierdzenie, że ISS lata zgodnie z modelem kuli Ziemi i że jej powierzchnia jest zakrzywiona tak jak twierdzi Nauka i zwykłe pomiary geodezyjne z całego świata.
-
@M-N napisał w "Dalekie obserwacje dowodem na Płaską Ziemię":
@Boa Dlaczego?
- Właśnie potwierdziłeś, że w żaden sposób nie sprawdziłeś, że woda nie zakrzywia się o 1 stopień co ok. 111 km.
- Nie podałeś wytłumaczenia dlaczego te szczyty tych boi miałyby opadać od poziomu wzroku na płaszczyźnie wraz z odległością.
- No może przesadziłem z Jeranem - zachował się uczciwie usuwając całą zawartość swojego kanału po tym potwierdzeniu krzywizny Ziemi - prawie jak nie płaskoziemiec. Tyle, że jak strumyk kasy zaczął wysychać wrócił do propagowania płaskiej bajki zamykając się z paroma kolegami w płaskiej bańce, ale konsekwentnie żadnego eksperymentu dotyczącego kształtu Ziemi już nie przeprowadził.
Cóż, i tak ma dwa więcej na koncie od ciebie: potwierdzenie, że ISS lata zgodnie z modelem kuli Ziemi i że jej powierzchnia jest zakrzywiona tak jak twierdzi Nauka i zwykłe pomiary geodezyjne z całego świata.
Co ty mi tu... haha no nie wierze w Ciebie.
- W jaki sposób to potwierdziłem ? Haha
- Niby czemu ja mam to tłumaczyć?
- Nie znam typa nie obchodzi mnie.
-
Wrzucam bo nikt z was z pewnością tego nie zrobi.
-
@Boa już mu tam komentarz zostawiłem.
-
@Boa napisał w "Dalekie obserwacje dowodem na Płaską Ziemię":
Wrzucam bo nikt z was z pewnością tego nie zrobi.
Idę o zakład że w tym przypadku żaden płaskoziemiec nie wpadnie na to że skoro woda obniżyła się o 3-4 metry to powinno się wpisać do kalkulatora większą wartość niż 1 metr
-
@Boa Dziękujemy. A mógłbyś to też wrzucić na forum Reala? Dzięki!
-
Link w temacie dalekich obserwacji:
https://dalekiehoryzonty.pl/dalekie-obserwacje-a-krzywizna-ziemi/?fbclid=IwAR3YM9uQz-iMiJEwFujCR6JS3Q7PANdeGl57l5HCRdsqH1JORX9aX60jRYY -
Myślę że film pasuje do tego wątku, chociaż obserwacje nie tak dalekie.
https://youtu.be/5hcdM7T6xDU?si=wAHrLxuvDQtWRGeo