Misje Apollo
-
@Maciej napisał w Misje Apollo:
Nie, ja sobie kanalio tak nie wyobrażam.
Tylko tak: promień wraca z nieba ("odbija się?") gdy wysłany w kierunku gdzie jest księżyc.Ale zauważ immmmmmmmbecylu, że i tak musi się wg ciebie odbić od "sklepienia nieba" bo wg ciebie "księżyc nigdzie nie jest".
Więc te twoje "światlowody" (JPRDL, padam ) muszą jakoś bilokować, przemieszczać się, robić cuda, masz chłopie wyobraźnię.
Nieskończenie wiele razy i na nieskończenie wiele sposobów udowadniasz że jesteś immmmmbecylem. -
Właśnie minęła okrągła rocznica kiedy Neil Armstrong postawił jako pierwszy człowiek nogę na Księżycu. Krokiem tym otwierając oczy wszystkim niedowiarkom.
-
@Gerwazy2 napisał w Misje Apollo:
Właśnie minęła okrągła rocznica kiedy Neil Armstrong postawił jako pierwszy człowiek nogę na Księżycu. Krokiem tym otwierając oczy wszystkim niedowiarkom.
Wiara w to (że Armstrong stawiał nogi na księżycu) to głuptactwo, kompromitujące tego kto tak wierzy.
-
@Maciej Mnie Duch Święty podszepnął, że to prawda. Albowiem Pan Bóg Stworzył dla ciebie Gerwazuniu ogromny Wszechświat ze wszystkimi jego cudami i zagadkami, a wszystkich płaskoziemców zagnał do terrarium przykrytego pokrywką. tak żeby nie pouciekali z niego.
-
Wiara w to (że Armstrong stawiał nogi na księżycu) to głuptactwo, kompromitujące tego kto tak wierzy.
Znalazł się specjalista od wiary w urojenia bez dowodów. Jego słuchajcie.
Na szczęście na lot Armstronga są dowody. Silniejsze niż "tak jest, bo tak mówię"
-
@ZJ napisał w Misje Apollo:
Znalazł się specjalista od wiary w urojenia bez dowodów. Jego słuchajcie.
Na szczęście na lot Armstronga są dowody.
Jakie?
Silniejsze niż "tak jest, bo tak mówię"
Czyli jakie konkretnie?
-
Czyli jakie konkretnie?
I tak nie zrozumiesz. Już nie pierwszy raz miałeś je podane pod nos.
Jak tam szukanie darmowej technologii?
Bo twierdziłeś, że wszystko tak staniało przez te prawie 60 lat, że loty na księżyc powinny być prawie za darmo.
Tak sobie rzucałeś tezami jak idiota, którym jesteś.
Ale by wziąć na siebie odpowiedzialność za słowa, to już cie przerasta. -
@ZJ napisał w Misje Apollo:
Czyli jakie konkretnie?
I tak nie zrozumiesz. Już nie pierwszy raz miałeś je podane pod nos.
Czyli jakie konkretnie?
Nie martw się moim zrozumieniem. Po prostu pokaż te „dowody”.Jak tam szukanie darmowej technologii?
Np. Systemy obliczeniowe o „mocy Apollo” mogliby dziś mieć (praktycznie) za darmo.
Bo twierdziłeś, że wszystko tak staniało przez te prawie 60 lat, że loty na księżyc powinny być prawie za darmo.
Nie, tak nie twierdziłem.
Tylko tak: dużo taniej niż wtedy. Oraz tak: niektóre technologie, dawniej trudnodostępne i drogie dziś mogliby mieć za darmoTak sobie rzucałeś tezami jak idiota, którym jesteś.
Ale by wziąć na siebie odpowiedzialność za słowa, .to już cie przerasta.Weź zatem cymbale odpowiedzialność i pokaż te „dowody” (np.na „lądowanie na księżycu”)
-
Retroreflektory pozostawione przez Apollo 11 14 i 15. I nie truj że można by takie same rezultaty osiągnąć od pomiaru czasu odbicia lasera od powierzchni gruntu Księżyca. Bo oczywiście próbki gruntu księżycowego Ciebie nie przekonują, bo są ulepione z cementu. xd
-
Np. Systemy obliczeniowe o „mocy Apollo” mogliby dziś mieć (praktycznie) za darmo.
Czyli, jak każdy immmmmmbecyl, wszystko co ci przychodzi do pustego łba to "systemy obliczeniowe", czyli tak naprawdę margines.
W latach 60-tych trajektorię liczyli na suwakach logarytmicznych. -
@Gerwazy2 napisał w Misje Apollo:
Retroreflektory pozostawione przez Apollo 11 14 i 15.
Imbecylem jesteś i tyle.
"Retroreflektory"
Dobre sobie !
Co za kretyn.Odbicie "fali elektromagnetycznej" testowano już przed misjami "Apollo".
Przecież ty idioto uwierzysz we wszystko co ci napaplają.
I jeszcze masz się "za inteligentnego". -
Po prostu pokaż te „dowody”.
Kolejne pytanie retoryczne? Poszukaj sobie pajacu.
-
I jeszcze masz się "za inteligentnego".Powiedział ten, co wierzy na słowo takim ludziom jak JTolan w kwestiach tego, co jest na ich zdjęciach.
Nie mówiąc już o wierzeniu we wszystko, co mu napaplali w związku z jego religią.
-
Odbicie "fali elektromagnetycznej" testowano już przed misjami "Apollo".
I w tym przypadku akurat uwierzyłeś naukowcom?
-
@Fizyk-od-czapy napisał w Misje Apollo:
I jeszcze masz się "za inteligentnego".Powiedział ten, co wierzy na słowo takim ludziom jak JTolan w kwestiach tego, co jest na ich zdjęciach.
Rzuciłem Ci w twarz filmiki JTolana. Już przezornie przemilczasz od kilku miesięcy.
Ja nie opieram się tylko na wierze w opowieści innych (w kwestii kształtu ziemi). Sam sprawdzałam wielokrotnie że widać (powierzchnię ziemi) niezgodnie z „kulą ziemską”Ponadto na niektórych filmach JTolana sam widzę co widać. Jak choćby na tym przy którym idziecie w zaparte, że „chmury widać”.
Nie mówiąc już o wierzeniu we wszystko, co mu napaplali w związku z jego religią.
Moja religia (katolicka) jest Prawdą. Twoją religią (liczbowo- rozumową) jest fałszywa.
Ja wierzę w Prawdę. Ty w fałsz i zmyślenie. -
Rzuciłem Ci w twarz filmiki JTolana. Już przezornie przemilczasz od kilku miesięcy.
Nie przemilczam, tylko się nimi nie zajmuję, bo mam lepsze rzeczy do roboty. Jak rozwijanie swojego projektu, albo naukę chińskiego. To fascynujące, ile więcej pożytecznych rzeczy da się zrobić, jak człowiek da sobie spokój z przepychaniem się z oszołomami (choć, jak widać, ciągle trochę kusi...).
Poza tym, kilka filmików przecież analizowałem. Na każdym z nich JTolan twierdził, że widać coś innego, niż faktycznie widać. Aż dziwne, że jak fotografował górę San Jacinto, to ją poprawnie zidentyfikował. Naprawdę nie mam podstaw oczekiwać, że w kolejnych filmach byłoby inaczej.
Moja religia (katolicka) jest Prawdą. Twoją religią (liczbowo- rozumową) jest fałszywa.
Powtórz to jeszcze tysiąc razy, a może rzeczywiście stanie się prawdą.
-
@Fizyk-od-czapy napisał w Misje Apollo:
Nie przemilczam, tylko się nimi nie zajmuję, bo mam lepsze rzeczy do roboty. Jak rozwijanie swojego projektu, albo naukę chińskiego. To fascynujące, ile więcej pożytecznych rzeczy da się zrobić, jak człowiek da sobie spokój z przepychaniem się z >oszołomami (choć, jak widać, ciągle trochę kusi...).
To Ty jesteś obłąkańcem.
Zagłębianie się w urojenia (o „kosmosie”) nazywasz „lepszą rzeczą do roboty”.Kiedyś nie wytrzymasz wyrzutu sumienia: gdy poznasz, że swoim rozumem mogłeś służyć Bogu i Prawdzie, a służyłeś obłędowi, fałszowi.
Spóźniony wyrzut sumienia przeradza się w wieczny wyrzut sumienia. I jest to jedna z wielu udręk piekielnych.
Poza tym, kilka filmików przecież analizowałem. Na każdym z nich JTolan twierdził, że widać coś innego, niż faktycznie widać.
Nieprawda, czemu kłamiesz?
Wiesz przecież, że nie na każdym.Aż dziwne, że jak fotografował górę San Jacinto, to ją poprawnie zidentyfikował. Naprawdę nie mam podstaw oczekiwać, że w kolejnych filmach byłoby inaczej.
Jeszcze dziwniejsze jest Twoje kłamstwo.
Powtórz to jeszcze tysiąc razy, a może rzeczywiście stanie się prawdą.
Wasze (urojenia kosmiczne) są powtórzone już… miliard razy?
Chyba więcej biorąc pod uwagę liczbę ludzi wierzących w ten obłęd i liczbę dni choćby tylko w ostatnim stuleciu.Najwyraźniej działa zasada Goebbelsa.
-
Kiedyś nie wytrzymasz wyrzutu sumienia: gdy poznasz, że swoim rozumem mogłeś służyć Bogu i Prawdzie, a służyłeś obłędowi, fałszowi.
Samo to założenie, że fizyk czemuś "służy" jest wzięte z tyłka.
Wymyśliłeś to sobie z powietrza, bo pasuje do twojej śmiesznej, napędzanej religijnym fanatyzmem, narracji. -
Kiedyś nie wytrzymasz wyrzutu sumienia: gdy poznasz, że swoim rozumem mogłeś służyć Bogu i Prawdzie, a służyłeś obłędowi, fałszowi.
Spóźniony wyrzut sumienia przeradza się w wieczny wyrzut sumienia. I jest to jedna z wielu udręk piekielnych.Maciej w twoim przypadku to "kiedyś" już jest od dłuższego czasu. Tylko by mieć wyrzuty sumienia trzeba mieć sumienie. A ty nie masz ani tego, ani wolnej woli. Bo gdybyś miał, to brał byś odpowiedzialność za swoje brednie.
A tak to wygadujesz bzdury o braku dowodów na istnienie księżyca, jednocześnie twierdzisz, że nikt nie wylądował bo już wcześniej od księżyca sie fale radarowe odbijały. Tak od tego księżyca którego wg Ciebie nie ma. A po umieszczeniu luster odbijają się nie tylko fale radarowe, ale też promień lasera i pomiary są zgodne ale z mniejszym błędem.
Takie są fakty.
-
W realnym świecie: obraz księżyca jest widziany w kierunku właściwym dla danego obserwatora na ziemi. Kierunki "do księżyca" dla obserwatorów z różnych punktów ziemi (w danej chwili) nie celują w jeden rejon/punkt przestrzeni.
Chyba w twoim śnie. Bo w realnym świecie tak właśnie jest, że kierunki "do księżyca" dla obserwatorów z różnych punktów ziemi celują w jeden punkt. Mało tego kąty pomiędzy każdą z tych linii i jej pionem wskazują że obserwatorzy są na Globie.
Znowu coś przeczytałeś i bredzisz na podstawie instytutu danych z dupy.