Forum Płaska Ziemia

• Zarejestruj się
    • Zaloguj się
    • Szukaj
    • Kategorie
    • Ostatnie
    • Tagi
    • Popularne
    • Użytkownicy
    • Grupy

Mózg płaski czy krągły

Wszystko o kształcie Ziemi
    16
    2025
    501092
    Załaduj więcej postów
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
    • M
      Maciej @Highlander ostatnio edytowany przez

@Highlander napisał w Mózg płaski czy krągły:

@Maciej napisał w Mózg płaski czy krągły:

Życzę ci, żebyś już teraz, jak najprędzej trząsł się z przerażenia.
      Bo to jedyna szansa dla ciebie byś się opamiętał i nawrócił.

A ja życzę ci utraty wiary i potem długiego życia w dobrym zdrowiu.

PO co?
      PO co komu „długie życie w dobrym zdrowiu” bez Wiary?
      Czy nie większy żal umierać po długim i wygodnym życiu, niż po krótkim i pełnym cierpienia?

Po stu latach żal umierać.
      Po tysiącu latach jeszcze większy żal.
      A jak wielki byłby żal tego kto by musiał umrzeć po milionie lat !

Nawet miliard miliardów miliardów lat to jest nic przy Wieczności. Bo nawet bilion bilionów bilionów lat też dobiegnie końca i minie.

Bez Wiary życie nie ma żadnego sensu. Ponieważ to koniec jest najważniejszy. Jaki koniec takie i dzieło.

Dlatego wielkie jest przerażenie potępieńców. W Wieczności słońce wzejdzie i zajdzie bilion bilionów bilionów razy a oni- potępieńcy będą wiedzieli że dopiero zaczyna się ich cierpienie.
      I znów wzejdzie i zajdzie słońce bilion bilionów bilionów razy, a potępieni znów będą wiedzieli że ich cierpienie ledwie się zaczęło.
      I tak bez końca.
      Bez żadnej odmiany, żadnej nadziei dla nich.
      Zawsze.
      Bo Wieczność to zawsze.

Długie i szczęśliwe życie nie ma żadnej wartości, jeżeli się zakończy i ciało zjedzą robaki.
      Dopiero to co ZAWSZE ma wartość: dobrą dla Zbawionych, złą dla potępionych.

I bardzo dobrze.
      To jest Sprawiedliwość.

Nie życz mi durniu „dobrego, zdrowego i długiego życia”, ale raczej życz mi dobrej śmierci!
      Aby Matka Niepokalana była przy mnie w chwili śmierci, a Pan Jezus był mi litościwy.

Highlander 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
      • M
        Maciej @M N ostatnio edytowany przez

@M-N napisał w Mózg płaski czy krągły:

Nie potrafisz czegoś udowodnić to nie mówisz o tym, że to prawda.

Mogę, bo wiem że to prawda. Bo Bóg mi objawił.

"bóg mi objawił", czyli jak poznać obłąkanego hipokrytę po trzech słowach 🤣🤣.

Nie napisałem „bóg mi objawił” tylko napisałem „Bóg mi objawił”.
        Nienawiść do Boga wylewa się z ciebie.

M N 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
        • J
          jakubcjusz @Highlander ostatnio edytowany przez

@Highlander Chyba mu się spodobało, bo nic nie odpisał. 😄

W ogóle uwielbiam to, jak Maciuś wybiera sobie z naszych wypowiedzi fragmenty, które mu pasują a unika wszystkiego, co burzy mu jego "idealny" światopogląd.

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 2
          • M N
            M N @Maciej ostatnio edytowany przez M N

@Maciej

Nie napisałem „bóg mi objawił” tylko napisałem „Bóg mi objawił”.

Tak, tak. A sprzedajesz przy okazji eliksiry na wszelkie dolegliwości z jadem węża i arszenikiem 😂 ?

A dlaczego ci jeszcze nie "objawił" jak działa działo elektronowe w telewizorze kineskopowym i co zrobiło te prawie "mikro kratery" w zakończeniu spoiny aluminiowej o szer. ok. 6 mm., wykonanej łukiem elektrycznym w metodzie TIG?

4eb20eb8-c7e6-416d-a3de-606614d15e16-image.png

Maciuś, gnido, albo twój bóg jest dokładnie takim samym głąbem jak ty i ma cię głęboko tam gdzie słońce mu nie dochodzi (tu akurat go rozumiem 😂 ) , albo po prostu jest wytworem twojego plugawego mózgu.

ZJ 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
            • ZJ
              ZJ @M N ostatnio edytowany przez

@M-N
              Chyba wiem dlaczego Maciej ma taki a nie inny światopogląd.
              facebook_1667997999671_6996090682012094286.jpg

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
              • ZJ
                ZJ @Maciej ostatnio edytowany przez

Nie doceniasz wolnej woli człowieka.

Tobie sie coś pomyliło, jeśli twój Bóg jest wszechwiedzący to też wie co zrobisz od twoich narodzin do śmierci. Wiec masz tyle wolnej woli co bohater literacki w książce. Czyli nic. Ale będziesz ukarany za Twoje uczynki. Bo tak, chciał twój stwórca, pisarz tej książki. Nie wierzysz? To sobie zerknij do Biblii tam też masz teksty o tym ze już jest wszystko spisane i wiadomo ilu ludzi dostąpi królestwa.

Highlander M 3 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                • Highlander
                  Highlander @ZJ ostatnio edytowany przez

@ZJ napisał w Mózg płaski czy krągły:

Nie wierzysz? To sobie zerknij do Biblii tam też masz teksty o tym ze już jest wszystko spisane i wiadomo ilu ludzi dostąpi królestwa.

Pewnie Bóg mu objawił, że już ma zaklepane miejsce, za robotę jaką tu robi na forum XD

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
                  • M
                    Maciej @ZJ ostatnio edytowany przez Maciej

Nie doceniasz wolnej woli człowieka.

Tobie sie coś pomyliło, jeśli twój Bóg jest wszechwiedzący to też wie co zrobisz od twoich narodzin do śmierci.

Tak. No i co?

Wiec masz tyle wolnej woli co bohater literacki w książce. Czyli nic.

Masz nasrane we łbie, myślisz kompletnie niedorzecznie.
                    Co ma czyjaś wiedza do wolnej woli kogoś innego?
                    Na przykład ja też wiem o losie wiecznym niektórych z tego forum, bo Bóg mi objawił.
                    Czy zatem oni potępią się „bo ja mam wiedzę”?
                    Czy dlatego, że tak wybrali sami?

Czyjaś wiedza nie determinuje woli kogoś innego.
                    Wiedza jest w porządku WNIOSKOWANIA.
                    A wybór w porządku PRZYCZYNOWO-SKUTKOWYM.

Np moje o tobie wnioskowanie (poznawanie ciebie) w żaden sposób Ciebie nie determinuje.
                    Dokonujesz wyboru SAM. Z własnej woli. Mógłbyś nawet nie wiedzieć, że ja o tobie wnioskuję i nadal wybierałbyś z własnej woli.

Gdyby moje wnioskowanie było nieskończenie doskonałe, to wiedziałbym co ty zrobisz zanim zrobisz. Ale ty i tak robiłbyś to z własnej woli. A nie „z mojego wnioskowania”! Rozumiesz durniu?

Bóg wie co zrobisz zanim zrobisz. Bo wnioskuje nieskończenie doskonale. Ale ty zrobisz ( co zrobisz) z własnej woli, która jest wolna.

Masz nasrane we łbie. Wychodzi cała niedorzeczność twego myślenia.

Na Końcu poznasz jasno: wybrałeś jak wybrałeś nie z Bożej wiedzy, nie dlatego że Bóg wiedział, ale dlatego że w wolny sposób tak chciałeś.

Ale będziesz ukarany za Twoje uczynki. Bo tak, chciał twój stwórca, pisarz tej książki. Nie wierzysz? To sobie zerknij do Biblii tam też masz teksty o tym ze już jest wszystko spisane i wiadomo ilu ludzi dostąpi królestwa.

No i co z tego imbecylu?
                    Naucz się myśleć logicznie!
                    Boża wiedza nie determinuje twego postępowania.
                    Lecz twoje „chcę”.

ZJ Tomasz Middle 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                    • M
                      Maciej @ZJ ostatnio edytowany przez

o sobie zerknij do Biblii tam też masz teksty o tym ze już jest wszystko spisane i wiadomo ilu ludzi dostąpi królestwa.

Wiadomo ilu dostąpi?
                      Czyżby?

Tzn. Bóg wie, Bóg wie wszystko co było, co jest i co będzie.
                      [Gdyby "czegoś nie wiedział" to nie byłby Bogiem.]

Ale z Biblii nie wiadomo. Człowiek nie wie.
                      Liczba Zbawionych w Biblii nie jest podana.

Wiadomo tylko, że jest ogromna

Potem ujrzałem:
                      a oto wielki tłum,
                      którego nie mógł nikt policzyć,
                      z każdego narodu i wszystkich pokoleń, ludów i języków,
                      stojący przed tronem i przed Barankiem.
                      Odziani są w białe szaty,
                      a w ręku ich palmy.
                      I głosem donośnym tak wołają:
                      «Zbawienie u Boga naszego, Zasiadającego na tronie
                      i u Baranka».

A to I tak tylko Zbawieni, Święci w Niebie do czasu Apokalipsy, do czasu opieczętowania stu czterdziestu czterech tysięcy tych, którzy z kobietami się nie splamili, Apostołów Tysiącletniego Królestwa, które nastanie po strasznym czasie czasów, najstraszniejszym czasie Apokalipsy, czasie który nieuchronnie się zbliża i jest już bardzo blisko.

Liczba Zbawionych-ogromna.
                      Liczba potępionych- jeszcze większa.

M N 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                      • ZJ
                        ZJ @Maciej ostatnio edytowany przez ZJ

Lecz twoje „chcę”.

Dziękuję, że potwierdziłeś moje słowa. Jeśli nie możesz chcieć inaczej bo "twoje chce determinuje Boża wiedza" to nie masz wolnej woli. Co było do udowodnienia. I to właśnie potwierdziłeś.

M 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                        • M N
                          M N @Maciej ostatnio edytowany przez

[Gdyby "czegoś nie wiedział" to nie byłby Bogiem.]

Hej gnido 😂 .
                          To NIE jest bogiem.
                          Bo jak sam udowadniasz już od dłuższego czasu, ta twoja magiczna melepeta nie ma pojęcia jak działa działo elektronowe w TV kineskopowym oraz co zrobiło te "mini kratery" na zakończeniu spoiny aluminiowej szer. ok 6 mm. wykonanej łukiem elektrycznym metodą TIG 😂 :

9cbfaebf-217e-42a3-b167-4e4030920211-image.png

• M

Lecz twoje „chcę”.

Dziękuję, że potwierdziłeś moje słowa.

Masz nasrane we łbie.

Jeśli nie możesz chcieć inaczej bo "twoje chce determinuje Boża wiedza" to nie masz wolnej woli. Co było do udowodnienia. I to właśnie potwierdziłeś.

Masz tak we łbie: Wszystko pomieszane i przekręcone. Z powodu swojej złej woli.

ZJ 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj -1
                            • ZJ
                              ZJ @Maciej ostatnio edytowany przez

@Maciej
                              Podsumujmy:

1. Kupujesz benzynę bo wiary nie masz nawet na uruchomienie samochodu. Albo jesteś Ateista oszust. Albo wierzysz w niewłaściwego Boga.
                              2. Nie masz wolnej woli, bo jak sam powiedziałeś "to co chcesz determinuje Bóg"

Chcesz coś uzupełnić?

M 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
                              • M

Nie masz wolnej woli, bo jak sam powiedziałeś "to co chcesz determinuje Bóg"

Nie powiedziałem tak, kłamliwa szmato moralna.

Chcesz coś uzupełnić?

Będziesz wył w piekle, płakał i zgrzytał zębami.

ZJ 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                • Tomasz Middle
                                  Tomasz Middle @Maciej ostatnio edytowany przez Tomasz Middle

Bóg wie co zrobisz zanim zrobisz. Bo wnioskuje nieskończenie doskonale. Ale ty zrobisz ( co zrobisz) z własnej woli, która jest wolna.

Czyli, wg ciebie, wszystko zostało ukartowane.
                                  Bóg wiedział że Adam zgrzeszy. Więc drzewo to nie była próba i symbol władzy, tylko podstęp. I cała historia złego świata w związku z tym, te wszystkie mordy, gwałty, pedofilia itd, to wszystko "część planu".
                                  Wolna wola w tym twoim "wydajemniesię" to totalny żart.
                                  Będziesz się smażył w piekle kłamco.
                                  Na twoje szczęście ognistego piekła nie ma

• M
                                    Maciej @Tomasz Middle ostatnio edytowany przez

@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:

Czyli, wg ciebie, wszystko zostało ukartowane.

Co znaczy "ukartowane"?
                                    "Ukartowane"- ma negatywny wydźwięk.

Bóg wiedział że Adam zgrzeszy.

Tak.

Więc drzewo to nie była próba

A skąd ci się wzięło to "więc", to niedorzeczne wynikanie?
                                    To, że Bóg wie- nie wyklucza tego, że jest próba.
                                    I ty byłeś próbowany, miałeś wybór.

I cała historia złego świata w związku z tym, te wszystkie mordy, gwałty, pedofilia itd, to wszystko "część planu".

"Plan" kojarzy się z zamiarem, z "chcę", czyli z wolą.
                                    Grzech nigdy planem Boga nie był. Bóg grzechu nie chce.
                                    Ale Bóg jako wszechwiedzący potrafi przewidzieć czyjś grzech i wykorzystać w dobrym celu.
                                    Np. diabła. Diabeł walczy z Bogiem i jednocześnie przyczynia się (niechcący) do uświęcenia Świętych.

Wolna wola w tym twoim "wydajemniesię" to totalny żart.

Wolnym "chcę" odrzuciłeś Boga.
                                    Teraz nie masz już wolnej woli- bo diabeł cię zniewolił.
                                    Ostateczny wybór diabła jest wolny, ale tylko jednorazowy. Potem nie ma już odwrotu.

Potępieńcy szczekają kłamstwem "nie ma wolnej woli". Bo oni rzeczywiście już wolnej woli nie mają, lecz diabeł nimi włada.
                                    Ale mieli wolną wolę. Mogli wybrać Boga lub diabła.
                                    Jest wolna wola. Jest Darem Bożym, który można jednak zmarnować i oddać się diabłu, w sposób wolny. Ale tylko raz.

Będziesz się smażył w piekle kłamco.

To ty tak będziesz.

Na twoje szczęście ognistego piekła nie ma

Na twoje nieszczęście jest.

Tomasz Middle 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                    • Tomasz Middle
                                      Tomasz Middle @Maciej ostatnio edytowany przez

@Maciej twoja "logika" jest tak pokrętna, że od razu widać, bez wątpliwości, że masz mocno nasrane we łbie.
                                      Można się bardziej cofnąć. Bóg zanim zaczął stwarzać to już wiedział że Adam zgrzeszy.
                                      Więc zamiast oszczędzić ludziom cierpień, to stworzył sobie piekło, bo wiedział że Adam zgrzeszy.
                                      Ten "bóg" w twoim wydaniu to psychopata.

M 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 2
                                      • M
                                        Maciej @Tomasz Middle ostatnio edytowany przez

twoja "logika" jest tak pokrętna, że od razu widać, bez wątpliwości, że masz mocno nasrane we łbie.

Ty masz nasrane we łbie.

Bóg zanim zaczął stwarzać to już wiedział że Adam zgrzeszy.

Tak. No i....? Cóż zatem?

Więc zamiast oszczędzić ludziom cierpień, to stworzył sobie piekło,

"Sobie stworzył"?
                                        "Oszczędzić cierpień"?
                                        Bóg cierpień nie zesłał na Adama.
                                        To Adam sam ściągnął na siebie, wybierając węża.
                                        Podobnie jak ty sam ściągłeś na siebie.
                                        Ale Adam jest Zbawiony.
                                        A ty nie.

bo wiedział że Adam zgrzeszy.

No i co? Cóż zatem?

Tomasz Middle ZJ 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                        • Tomasz Middle
                                          Tomasz Middle @Maciej ostatnio edytowany przez

bo wiedział że Adam zgrzeszy.

No i co? Cóż zatem?

Więc stworzył człowieka który nie miał wyboru.
                                          Więc nie miał wolnej woli (według twojego wysrania).

• ZJ
                                            ZJ @Maciej ostatnio edytowany przez ZJ

Nie masz wolnej woli, bo jak sam powiedziałeś "to co chcesz determinuje Bóg"

Nie powiedziałem tak, kłamliwa szmato moralna.

Powiedziałeś.

SmartSelect_20240426-165826_Samsung Internet.jpg

• Pierwszy post
                                              Ostatni post