Mózg płaski czy krągły
-
Do wszystkich oprócz kretynów.
Kretyn twierdzi że ja źle narysowałem strzałką kierunek na słońce, a "prawidłowo" narysował jego kolega, inny kretyn.
Czyli jak popatrzymy na to zdjęcie:

to, według kretynów, "poprawny" jest kierunek pokazany żółtą strzałką a niepoprawny kierunek strzałki czerwonej.
Trzeba wam czegoś więcej? -
@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:
Do wszystkich oprócz kretynów.
Kretyn twierdzi że ja źle narysowałem strzałką kierunek na słońce, a "prawidłowo" narysował jego kolega, inny kretyn.
Czyli jak popatrzymy na to zdjęcie:

to, według kretynów, "poprawny" jest kierunek pokazany żółtą strzałką a niepoprawny kierunek strzałki czerwonej.
Trzeba wam czegoś więcej?Jesteś idiotą. I tyle.
Po prostu durniem.Strzałki na podłożu ukazują układ cieni na podłożu (tu piasku).
Z tego układu na „zdjęciu księżycowym” też można wnioskować o tym, że nie było to oświetlenie przez słońce.
Kierunki „na podłożu” też muszą się zgadzać . W przypadku zdjęcia księżycowego” nie zgadzają się w sposób oczywisty.
Cień zdjęcia kpiny z rozumu („lądownika”) idzie praktycznie idealnie w bok, a cienie kamieni- nie.
Zaznaczone przez autora filmiku kierunki pokazują to właśnie, czyli ISTOTĘ NIEZGODNOŚCI.
A ty jesteś zdurniałą kanalią.
Zła wola zaćmiewa ci rozum. -
Czy potrzeba wam więcej?
Sami widzicie kto to jest. -
Według kretyna "kierunki po powierzchni też muszą się zgadzać".
Nasz kretyn zapomniał o perspektywie.
Na zdjęciu niżej, kierunki cienia (czerwone strzałki) "nie zgadzają się" bo wydają się nie być równoległe. Ale kierunek "na słońce" już zgadza się bardzo dobrze.

-
Według kretyna "kierunki po powierzchni też muszą się zgadzać".
Nasz kretyn zapomniał o perspektywie.
Na zdjęciu niżej, kierunki cienia (czerwone strzałki) "nie zgadzają się" bo wydają się nie być równoległe. Ale kierunek "na słońce" już zgadza się bardzo dobrze.

Jesteś po prostu idiotą.

Gdyby ta sceneria "księżycowa" była oświetlona przez słońce, to cień kamieni rzucany na podłoże musiałby biec w bok, równolegle do cienia rzucanego na podłożę przez kpinę z rozumu ("lądownik") lub cień kpiny z rozumu ("lądownika") biegłby skośnie ku przodowi (wchodziłby w sposób wyraźnie widoczny w bliższy plan).
Oczywistość.

Widok z góry. Krawędzie dłuższe obiektów prostokątnych są równoległe.
Jeżeli te krawędzie oznaczają kierunek w którym biegną promienie słoneczne, to cienie obiektów kładące się na podłoże (dywan) także układają się wzdłuż (równolegle do) tych krawędzi.Oczywistośc.

Spojrzenie na to samo nie z góry.
Jeżeli jedna z ww dłuższych krawędzi jest prostopadła do osi patrzenia obiektywu, to jest widziana równolegle do ramki zdjęcia => wszystkie ww krawędzie są równoległe.Oczywistość.
To właśnie jest przykład oświetlenia z boku. Patrz wyżej: promienie słońca i cienie na podłożu przebiegają wzdłuż (w kierunku) ww krawędzi.

IMG_5652Widok z góry na podłoże (dywan). Jeżeli pionowo nad punktem A (nad dywanem) świeci punktowe źródło światła (niezbyt odległe) , to szpilki wbite pionowo w podłoże (w dywan) odpowiednio wzdłuż linii AB i AC rzucają na podłoże cienie układające się także (odpowiednio) wzdłuż linii AB i AC
Oczywistość.

IMG_5651Widok na to samo nie z góry. Oś patrzenia obiektywu prostopadła do linii AB.
Ponieważ źródło światła świeci pionowo nad punktem A (dość blisko punktu A), to cienie szpilki wbitej w dywan pionowo na linii AB układają się w linii AB, a szpilki wbitej na linii AC układają się na linii AC.Oczywistość.
I to jest właśnie sytuacja analogiczna jak ta widoczna na zdjęciu "księżycowym".

Screenshot 2023-12-29 at 2.30.59 PMLądownik rzuca cień na bok, a kamienie nie rzucają cienia na bok. Bo źródło światła jest bliskie.
(Lub w ogóle jest to totalny fotomontaż)Oczywistość.
Dodatkowo na tym zdjęciu nie zgadzają się także długości cieni. Cienie kamieni są za długie w porównaniu z cieniem kpiny z rozumu ("lądownika")- gdyby to miało być oświetlenie przez słońce.
Dzieje się tak dlatego, że kpina z rozumu jest bliżej źródła światła (w studiu/na scenie filmu pt "lądowanie na księżycu") niż kamienie.
(lub w ogóle jest to totalny fotomontaż).Oczywistość.
Tłumaczenie takich oczywistości jest żenujące i dla ciebie kompromitujące.
Jesteś głupcem. Zła wola zaćmiewa ci rozum.
-
@Maciej dwie rzeczy wyjaśnij.
Po pierwsze napisałeś że cienie powinny być równoległe.
Dlaczego na tym zdjęciu nie są? Dlaczego cień budynku nie jest równoległy do cienia kamerzysty i wojskowych?
Gdyż?

Druga rzecz do wyjaśnienia. Wy, czyli ten kretyn i ty, wyznaczacie sobie źródło światła w miejscu zaznaczonym czerwoną strzałką. Musi tak być bo tam te wasze linie się schodzą. A jeśli napiszesz że nie, to wyznacz proszę miejsce gdzie jest źródło światła, i wyjaśnij dlaczego w tym wypadku linie nie pasują do cieni (moje linię pasują).

Trzecia rzecz, długość cienia zależy również od pochylenia podłoża. Tak jak tu.

Jeśli grunt opada cień jest dłuższy i odwrotnie.
A zdjęcie w plenerze na nierównym gruncie, część cienia lądownika może też być zasłonięta przez teren.
Oczywistość, ale nie dla takiego kretyna jak ty. -
Czy potrzeba wam więcej?
Tak, więcej chipsów.
Sami widzicie kto to jest.
Już od dawna. Ubaw po pachy, nie?
-
@RAV napisał w Mózg płaski czy krągły:
Już od dawna. Ubaw po pachy, nie?
Średnio. Kiedyś to było zabawne, dziś wiem że to szkodnik i kłamca. Takich należy wywalać.
-
@Maciej napisał w Mózg płaski czy krągły:
Wpadniesz w ogień wieczny.
I usłyszysz rechot szatana "przecież wiedziałeś durniu że jestem kłamcą, czy tamci z góry cię nie ostrzegali?"Znowu wysmażyłeś elaborat na podstawie religijnych bajek i swoich urojeń.
Myślisz że kogokolwiek tutaj to rusza? -
@Highlander napisał w Mózg płaski czy krągły:
Wpadniesz w ogień wieczny.
I usłyszysz rechot szatana "przecież wiedziałeś durniu że jestem kłamcą, czy tamci z góry cię nie ostrzegali?"Znowu wysmażyłeś elaborat na podstawie religijnych bajek i swoich urojeń.
Myślisz że kogokolwiek tutaj to rusza?Tak.
Każdego z was.Czas szybko płynie.
Niebawem ciało twoje zjedzą robaki lub zamieni się w proch.
Pogadamy na Sądzie Ostatecznym.
Tam wszyscy zobaczą że was „ruszało”, ale jako kłamcy zakładaliście inne maski przed sobą i ludźmi. -
@Maciej Hej Maciuś. Czyżby twoje zakłamanie i głupota nie mogły już wytrzymać na kulistej Ziemi i uprowadziły twój pusty łeb aż na księżyc, żeby uganiać się za cieniami na nim
?
Masz tu, na koniec roku, parę fajnych cieni, których na księżycu nigdy nie znajdziesz:Mt. Hood:

I Mt. Rainier:

A co do tej twojej fanatycznej "godzinki" o sfałszowanym lądowaniu amerykanów - to:
- misje Apollo prowadziły otwartą łączność radiową Z Ziemią i są udokumentowane przypadki jej "podsłuchiwania" przez krótkofalowców - wiesz, tych, którzy bez względu na miejsce zamieszkania używają mapy globu w projekcji AE (Gleasona) ale ze swoją indywidualną lokacją w punkcie centralnym, żeby prawidłowo określać kierunki, dystanse i moce sygnału radiowego - dla przypomnienia

- masz głąbie o wiele poważniejszy fragment rzeczywistości do wyparcia:
1959, radziecka Łuna 1 w drodze na księżyc, w odległości ponad 110 000 km. od Ziemi rozpyliła za sobą chmurę sodu aby ułatwić wszystkim zainteresowanym jej wizualne śledzenie, a Łuna 2 zrobiła to samo i w tym samym celu i dodatkowo już na jego powierzchni - jej sód rozproszył się na obszarze o średnicy ok. 650 km.
Tylko po to, żeby szczęśliwi obywatele ZSRR i zgniłego Zachodu (Europy tylko, ale jednak) gołym okiem mogli podziwiać sukces komunizmu i przewagę ZSRR nad USA w wyścigu na Księżyc - bo odparowany sód świeci na pomarańczowo
.
A w 1966 Łuna 9 jako pierwszy ludzki obiekt miękko wylądowała na Księżycu, nawiązała łączność radiową i przesłała pierwsze zdjęcia z jego powierzchni.
- misje Apollo prowadziły otwartą łączność radiową Z Ziemią i są udokumentowane przypadki jej "podsłuchiwania" przez krótkofalowców - wiesz, tych, którzy bez względu na miejsce zamieszkania używają mapy globu w projekcji AE (Gleasona) ale ze swoją indywidualną lokacją w punkcie centralnym, żeby prawidłowo określać kierunki, dystanse i moce sygnału radiowego - dla przypomnienia
-
https://odysee.com/@greatawakening:c/fakemoonlanding:7
Różne sceny z planu serialu pt "Lądowania człowieka na księżycu".
-
https://www.youtube.com/watch?v=odmqs-V1ImQ
Wyznanie Stanleya Kubricka.
Oczywiście wiadomo: wielu twierdzi "to nie Kubrick, ale dlaczego tak ciemno? dlaczego tak niewyraźnie... nie zgadza ją się fakty (kwestia filmu "Oczy szeroko zamknięte") itp".
Kubrick czy nie Kubrick?
Tak czy siak psychologiczna analiza sytuacji astroNOT-ów i reżysera, fałszujących "misje księżycowe" prawdopodobnie jest bliska prawdy.Buzz Aldrin- to "stary pijak". (Podobnie jak nasz, nie żyjący już Hermaszewski).
Neil Armstrong- trapiony przez demony do końca życia. Co przecież widać po jego wystąpieniach (zresztą nielicznych).https://www.youtube.com/watch?v=xciCJfbTvE4&t=2373s
42:26. Dziwaczne przemówienie Armstronga o "usuwaniu warstw chroniących prawdę"
Wcześniej od 32:25 pokazane jak astroNOT-y (w tym Armstrong) preparują "widok ziemi z kosmosu".
Śmieszny jest człowiek wierzący w prawdziwość "lądowania na księżycu".
Żałosny jest człowiek wierzący w "wielki próżny kosmos i latające w nim kulki materii".
Biedny jest człowiek cierpiący na Obłęd Wielki, kosmiczno-liczbowy, człowiek tego czasu, mieszkaniec Babilonu Wielkiego, Nowego Egiptu, drugiej Sodomy.Ludziom wyprano rozumy.
"Edukacja", "środki masowego przekazu", "rozrywka"- to są główne narzędzia prania rozumu.Łatwiej oszukać człowieka, niż przekonać go że został oszukany.
Tak niewielu jest zdrowych (na rozum) w tym strasznym czasie.
A może nawet nie ma ani jednego? -
@Maciej tak, dobrze napisałeś (różne sceny z planu). Ja bym dodał, połączenie oryginalnych zdjęć z księżyca ze zdjęciami z OFICJALNYCH ćwiczeń, plus sceny z planów filmów FABULARNYCH, do tego celowe pogorszenie jakości, przeróbka niektórych zdjęć na czarno białe, dopisanie "wikiliks" i każdy płaski kretyn to kupuje.
Dziś widziałem na Fejsie jak jeden płaski kretyn przerobił zdjęcie Sahary na "Marsa".
Jesteście bandą łgarzy (i kretynów). -
Wyznanie Stanleya Kubricka
Ten człowiek nazywa się Tom Mayk.
-
Śmieszny jest człowiek wierzący w prawdziwość "lądowania na księżycu".
Mówi to typ, który nie wie nawet co to jest perspektywa. Który notorycznie kłamie. A "dowodem" są filmy fabularne i aktorzy którzy podają się za reżyserów (Tom Mayk).
-
Wyznanie Stanleya Kubricka
Ten człowiek nazywa się Tom Mayk.
To twoja wersja.
Coś przecież trzeba podać, jakąś wersję, nieprawdaż?
Kanalie nie mogę przecież przyznać się do kłamstwa.
-
Mówi to typ, który nie wie nawet co to jest perspektywa.
Wiem co to jest i rozumiem całkiem nieźle, kłamliwa kanalio usiłująca obrzucić mnie błotem.
Napisałem mendo trochę tekstu pod ww zdjęciem z planu filmu "lądowanie na księżycu", tego z tym "lądownikiem księżycowym" i kamieniami na pierwszym planie.
Wskaż: które zdanie, który fragment mojego wpisu jest fałszywy i świadczący o tym, że "nie rozumiem perspektywy".
Lub tak jak pies: natychmiast pokornie odszczekaj fałszywe oskarżenie, kłamstwo na mój temat.
-
To twoja wersja.
To akurat nie wersja a prawda.
Tom Mayk jako Kubrick bardzo wam pasuje, bo kłamstwo płaskich kretynów trzeba czymś podeprzeć. Najczęściej kolejnym kłamstwem. -
To twoja wersja.
To akurat nie wersja a prawda.
Udowodnij, że "prawda".