Mózg płaski czy krągły
-
@Maciej obejrzałem film który wkleiłeś o lądowaniu na księżycu.
Gostek który go zrobił jest kretynem.
Zdradziły go cienie ale nie tylko. -
@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:
@Maciej obejrzałem film który wkleiłeś o lądowaniu na księżycu.
Gostek który go zrobił jest kretynem.
Zdradziły go cienie ale nie tylko.Kretyn to ten kto wierzy, że to "lądowanie" się odbyło.
[Poza oczywiście lądowaniem na planie filmowym, czy tam gdzie to kręcono]
-
@Maciej kretyn pokazuje cienie w "różnych kierunkach" sugerując zapewne że jest więcej niź jedno źródło światła.
Tylko dlaczego w takim razie jest jeden cień skoro jest więcej niż jedno źródło?
I na dodatek te cienie się nie rozchodzą a schodzą. Źródło jest odległe a facet jest kretynem bo nie wie co to perspektywa.
Kontynuować? -
@Maciej napisał w Mózg płaski czy krągły:
Kretyn to ten kto wierzy, że to "lądowanie" się odbyło.
To nie jest kwestia wiary kretynie. To kwestia "argumentów" jakich używacie, wy kretyni.
-
@Maciej ciekawe jak wy kretyni tłumaczycie na przykład takie zdjęcie?

Cienie najwyraźniej w "różnych kierunkach" i jeszcze na dodatek różnej długości, prawda kretynie?
-
@Maciej ciekawe jak wy kretyni tłumaczycie na przykład takie zdjęcie?

Cienie najwyraźniej w "różnych kierunkach" prawda kretynie?
Nie.
W jednym kierunku.
Do punktu zbiegu (jak to z liniami równoległymi na zdjęciu, jeżeli nie są prostopadłe do osi spoglądania oka/obiektywu)Ale na przykład:

układ cieni na powyższym zdjęciu jest niemożliwy przy oświetleniu słonecznym.
Tzw. "lądownik" (widziałem tę kpinę z ludzkiego rozumu w jednym z tzw. "Space Center" w USA) rzuca cień wskazujący na oświetlenie z boku (prostopadle do osi patrzenia obiektywu), a kamienie rzucają cień wskazujący na oświetlenie z przodu i z boku.
To niemożliwe przy oświetleniu słonecznym.
Przy bliskim źródle światła (jak to miało miejsce tam, wtedy na planie filmu "lądowanie na księżycu")- możliwe i zrozumiałe.Widzisz nieszczęśniku: oszust zawsze o czymś (kiedyś) zapomni, coś przeoczy. Nie istnieje "podróbka doskonała".
Kiedy wreszcie karykaturo człowieka (zmieniona tak z powodu złej woli) zrozumiesz, że jesteś głupcem i że twoje (widzenie świata) jest głupstwem, że jesteś oszukany ?
Czy dopiero na końcu, dopiero wtedy gdy wystąpisz przeciw samemu sobie i znienawidzisz samego siebie?
PS. A tak w ogóle: widziałem lepsze ujęcia (niż te które są pokazane w tym filmiku) "z lądowania na księżycu", lepiej ukazujące "błędy cieni".
-
Ale na przykład:
Więc kretynie uważasz, tak samo jak ten drugi kretyn, że źródło światła jest tam tam gdzie schodzą się te żółte strzałki?
Tak kretynie? -
Ale na przykład:
Więc kretynie uważasz, tak samo jak ten drugi kretyn, że źródło światła jest tam tam gdzie schodzą się te żółte strzałki?
Tak kretynie?Tak, imbecylu.
(Oczywiście wyżej, nad sceną, więc poza kadrem, ale właśnie mniej więcej tam)
-
Oczywiście wyżej, nad sceną, więc poza kadrem, ale właśnie mniej więcej tam)
"Mniej więcej" to jak sobie wsadzisz dwa palce w tyłek. Jeden wejdzie mniej a drugi więcej.
A żeby określić kierunek to trzeba koniec cienia połączyć z najwyższym punktem obiektu. Jak wbijesz patyk w ziemię i on rzuci cień, to koniec cienia łaczysz z czubkiem patyka. Rozumiesz kretynie? I nagle się okaże, że te wasze kretyńskie "niemożliwe" nagle staje się możliwe.

-
@Maciej tak w ogóle, to wy kretyni kompletnie nie rozumiecie perspektywy. Dlatego potem klepiecie takie idiotyzmy, i jeden kretyn powiela drugiego kretyna. Ty naprawdę kretynie nie rozumiesz że to co widzisz zależy od miejsca z którego to robisz?
Przykład, widok z góry wygląda inaczej jak z dołu.

-
(Oczywiście wyżej, nad sceną, więc poza kadrem, ale właśnie mniej więcej tam)
Jest jeszcze jedna rzecz o której ten kretyn (zapewne celowo) nie wspomniał. To zdjęcie to kompozyt. Złożenie zdjęć tworzące panoramę.
Więc dodatkowo cienie mogą nie do końca pasować, nawet te strzałki co ja wyznaczyłem.
Ale po co miał wspominać skoro tacy kretyni jak ty i tak nic nie sprawdzą. -
Oczywiście wyżej, nad sceną, więc poza kadrem, ale właśnie mniej więcej tam)
"Mniej więcej" to jak sobie wsadzisz dwa palce w tyłek. Jeden wejdzie mniej a drugi więcej.
Dlatego właśnie będziesz potępiony. Z powodu swoich nieczystości i obrzydliwości.
A żeby określić kierunek to trzeba koniec cienia połączyć z najwyższym punktem obiektu. Jak wbijesz patyk w ziemię i on rzuci cień, to koniec cienia łaczysz z czubkiem patyka. Rozumiesz kretynie? I nagle się okaże, że te wasze kretyńskie "niemożliwe" nagle staje się możliwe.

Jesteś idiotą.
Cienie na podłożu pokazują gdzie (nad którym punktem podłoża-płaszczyzny) jest źródło światła.
I z ich układu jasno wynika, że źródłem światła nie może być słońce. Patrz i myśl!A twoje rysowanie jest niedokładne. Cienie są obcięte (wychodzą poza kadr) Nie zaczynasz linii z końca cienia, nie przechodzisz przez punkt najwyższy obiektu dającego cień- zwłaszcza w przypadku lądownika. Ale z grubsza twoje rysowanie dobrze wskazuje, mniej więcej tam jest źródło światła. Tam, nad tą sceną z filmu "lądowanie na księżycu". Co najłatwiej zauważyć właśnie po cieniach na podłożu
-
Moje pierwsze lepsze zdjęcie z drona:

-
@Maciej sam jesteś kretyn i głupie bydlę.
Mogą być lekko niedokładne, a i tak pasują lepiej niż wasze, kretyni. I doskonale o tym wiesz. -
Jest jeszcze jedna rzecz o której ten kretyn (zapewne celowo) nie wspomniał.
Kretyn to ty.
Kiedy ty sobie to wreszcie przyswoisz, mały człowieczku?@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:
To zdjęcie to kompozyt
To fotomontaż. Zwłaszcza patrz: odległe "księżycowe tło"
Złożenie zdjęć tworzące panoramę.
Więc dodatkowo cienie mogą nie do końca pasować, nawet te strzałki co ja wyznaczyłem.Ble ble ble i ple ple ple.
Na zdjęciu, mniej więcej na planie kpiny z ludzkiego rozumu (czyli na planie tzw. "lądownika księżycowego") jest widoczna sylwetka tzw. "astronauty". AstroNOT jest w rozkroku.
Szerokość kadru= mniej więcej "65 rozkroków astroNOT-a"Rzadko kiedy rozkrok ma 1 metr. Ale zakładając, że ma 1 metr, to mamy 65 metrów szerokości na planie kpiny z rozumu (czyli tzw. "lądownika księżycowego")
Rozumiesz nieszczęśniku?
Max 65 metrów.
[Zmierz sobie sam]Żadnego "składania panoramy" tu nie ma.
Jest zwykły fotomontaż (wmontowane typowe dla tych scen "odległe tło księżycowe")@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:
Ale po co miał wspominać skoro tacy kretyni jak ty i tak nic nie sprawdzą.
Kretynem jesteś ty.
Kiedy to do ciebie wreszcie dotrze? -
Wyrzućcie to głupie, płaskoziemskie, fałszywe, kłamliwe, bydlę.
-
@Maciej powiedz jeszcze, własnymi słowami, co wam się kretyni nie zgadza na zdjęciu z 7:30?
Jestem niezmiernie ciekaw co napiszesz. -
@RAV
No i co?Na marginesie:
Biała linia górna (wyżej położona na zdjęciu) jest źle narysowana- niezgodnie z układem cieni.Gdyby na jakimś zdjęciu, gdzie oświetleniem jest słońce układ cienia wskazywał na oświetlenie boczne (prostopadłe do osi patrzenia, linia cienia równoległa do linii horyzontu) => każdy inny obiekt musi mieć taki sam (równoległy do horyzontu) układ cieni (na poziomym podłożu)
Dlatego właśnie to zdjęcie z tym "lądownikiem księżycowym" to zdjęcie z planu filmowego. Nie słońce było źródłem oświetlenia. Lecz lampa wisząca nad sceną. [Lub w ogóle jest to totalny fotomontaż]
-
Wyrzućcie to głupie, płaskoziemskie, fałszywe, kłamliwe, bydlę.
Ale przecież nie musisz ze mną rozmawiać, nie musisz czytać mojego, nie musisz mi odpowiadać!
W czym problem?!
Chcesz "innym zrobić dobrze" i to na siłę?
Ale inni też nie muszą mnie czytać.Bydlę i karykatura człowieka: to ty.
Przyswój to sobie mały i głupi człowieczku. -
Widzę, że @Maciej to kolejny płaski, który nie rozumie, że linie równoległe w przestrzeni na ogół nie będą równoległe na zdjęciu i będą miały punkt zbiegu.
Tym ciekawsze, że płascy uwielbiają powoływać się na perspektywę i pokazywać np. zbiegające się tory kolejowe.
No ale, czego ja oczekuję...