ziemia jest płaska czy okrągła ?
-
@Maciej napisał w ziemia jest płaska czy okrągła ?:
A z jakiego to powodu ubrdało się kanalii, że "na pewno poziom nie jest tam gdzie zaproponowałem"?
Bo?
Albowiem?
Ponieważ...Ponieważ szubrawcu, podłoto, środek kadru tego zdjęcia jest wyżej. Fałszywy horyzont który tworzą chmury, jest na zdjęciu mniej-więcej po środku kadru. Tylko że aparat nie patrzy poziomo. Patrzy lekko w dół, w stronę tych chmur (przypomnę ci że samolot leci NAD chmurami).
Gdyby aparat patrzył poziomo fałszywy horyzont chmur byłby nieco niżej a prawdziwy jeszcze niżej. Tymczasem ty szubrawco, kłamliwa podłoto, rysujesz "poziom" jeszcze niżej!
Tam gdzie ty rysujesz "poziom" to może być ewentualnie horyzont.
Zrozumiała tępa, trollska istota, czy nie? -
@Tomasz-Middle napisał w ziemia jest płaska czy okrągła ?:
To nie jest "słońce pod poziomem". To jest poblask słońca na chmurach.
https://i.imgur.com/CkUigBw.png
Masz powiększenie tego "słońca".Czyli szubrawco, powiększasz obraz, na którym widać fragment tarczy i mówisz: "to nie tarcza, to odblask!"
Nie widać tam żadnej "tarczy słońca".
Oprócz urojeń (kulo-ziemskiego nasrania we łbie) masz jeszcze zwidy czy złudzenia?Widać chmury i poblask słońca na nich.
Niech kuloziemskie kanalie (któraś z nich) nakręcą zachód słońca w bezchmurny dzień na tle poziomicy (np. HUD-a).
Niech nakręcą!.
Jakiś problem mają te wredne kłamliwe kanalie (od kilkudziesięciu lat masowych lotów samolotem)?[Opiszę Ci kłamco na czym polega problem, właściwie dwa problemy. Pierwszy wyjściowy, związany z naturą jest to taki fakt: słońce zachodzi ok. 0.5 stopnia pod poziomem, nawet na wysokościach 10-11 km (wyżej to nie wiem, bo nie sprawdzałem), czyli zachodzi niezgodnie z geometrią "kuli ziemskiej".
Drugi, wtórny jest częściowo "natury psychologicznej": otóż kłamliwa kanalia typu np. Woolfie6020 mogłaby oczywiście nakręcić na zasadzie sfałszowania. Na filmiku można przecież wszystko pokazać (nawet "lądowania na księżycu", jak to ostatnio pokazywały hinduskie kłamliwe, wredne, oszukańcze psy). Ale gdyby kanalia tak zrobiła, to tu jest taki problem: inni piloci, którzy latają na codzień powiedzieliby: zaraz zaraz, coś jest nie teges, nigdy takiego czegoś nie widziałem. Nigdy słońca tak nisko pod poziomem.
Kanalia Wolfie6020 pokazuje nawet na swoich stronkach takie dzieło, gdzie to posługuje się "symulatorem lotu". Co ciekawe w tym symulatorze lotu, jak pokazuje kanalia słońce jest jedynie tylko....około pół stopnia pod poziomem! Cóż to i dlaczego? Kanalia powstrzymałaby się przed pokazaniem słońca np. minus 3.5, czy nawet 4 stopnie stopnie pod poziomem, czyli "obniżenie globusowe" dla ponad 15 km wys. (te 4 stopnie), gdyby takie symulacje istniały w symulatorze? Ale dlaczego kanalia miałaby się powstrzymywać, gdyby w symulatorze lotu takie coś było? Wszak kanalia posiada własny samolot zdolny do lotów na 15 km. No proszę mi "objaśnić" dlaczego ta kanalia (Woolfie6020) miałaby nie sięgnąć jednak po taki obrazek (słońce minus 3.5 stopnia pod horyzontem) ?
Proszę obejrzeć filmik i posłuchać też jak ta kanalia tłumaczy "dlaczego słońce stale stoi tylko 0.5 stopnia pod poziomem". Parszywa manipulująca, wredna kanalia, wysługująca się innym kanaliom lucyferiańskim, tym z NASA, spadkobiercom nazistów, niemieckich essesmanów ]Teraz to już nie wiem jak cię nazywać, bo szubrawiec i podłota to chyba za mało dla takiego trolla.
Pofolguj sobie. Nie żałuj sobie. Wszak tylko to Ci zostało: obrażanie ludzi uczciwych, prawdomównych.
-
Nie widać tam żadnej "tarczy słońca".
Widać, widać...
Nawet można ją kółkiem zakreślić.
Ale ty uważasz że słońce jest wyżej, nie tam gdzie je WIDAĆ wśród chmur? Wg jakich przesłanek? Chodzi mi o te konkretne zdjęcie, nie o twoje urojenia w stylu: "bo mnie się parę razy wydawało że jest 0,5".
Więc jak to wynika z TEGO zdjęcia.
Bo?
Gdyż?
Ponieważ... -
Ponieważ szubrawcu, podłoto, środek kadru tego zdjęcia jest wyżej.
No i co?
To środek kadru nie może być wyżej lub niżej DOWOLNEGO OBIEKTU?
"Nie może" gdyż...?
Albowiem...@Tomasz-Middle napisał w ziemia jest płaska czy okrągła ?:
Fałszywy horyzont który tworzą chmury, jest na zdjęciu mniej-więcej po środku kadru.
No i co z tego?
Tylko że aparat nie patrzy poziomo. Patrzy lekko w dół,
Tak? Co Ty nie powiesz?
"Jest tak" gdyż...?
Ponieważ....A ja właśnie twierdzę, że aparat patrzy do góry. Bo tam dalej (od samolotu) są wyżej (nieco wyżej- może 1, może 2 stopnie wyżej) leżące chmury i obserwator chce mieć ten "horyzont chmur" mniej więcej pośrodku kadru.
I co teraz?
Jak "udowodnisz", że tak nie jest lub jeszcze lepiej, że "w ogóle tak być nie może"?@Tomasz-Middle napisał w ziemia jest płaska czy okrągła ?:
Zrozumiała tępa, trollska istota, czy nie?
A to nie rozumiesz nieszczęśniku, że nie napisałeś żadnego sensownego argumentu lecz jedynie defekujesz a kloaki (która masz pod czaszką) swoim chciejstwem, czyli kałem? (Bo odchody chcesz mieć w rozumie)
Krótko i prawdziwie: przez tego typu ujęcia bez znajomości szczegółów (położeń chmur względem samolotu) nie da się rozstrzygać czy słońce świeci "1 lub 2 stopnie pod poziomem" (jak według chciejstwa kulo ziemskiego) czy też świeci w poziomie, czy świeci 1-2 stopnie nad poziomem.
-
A ja właśnie twierdzę, że aparat patrzy do góry. Bo tam dalej (od samolotu) są wyżej (nieco wyżej- może 1, może 2 stopnie wyżej) leżące chmury i obserwator chce mieć ten "horyzont chmur" mniej więcej pośrodku kadru.
I co teraz?No więc jeśli kreaturo uważasz, że samolot lecący NAD chmurami, musi na te chmury patrzeć do góry, cóż....
-
Widać, widać...
Nawet można ją kółkiem zakreślić.Zakreśl sobie "kółko" na swoim czole.
Ale ty uważasz że słońce jest wyżej, nie tam gdzie je WIDAĆ wśród chmur?
Na tym kadrze:słońca w ogóle nie ma.
Widać tylko poblask słońca na chmurach, słońca nie widać. I nawet jakby usunąć wszelkie chmury, to NIE BYŁOBY WIDAĆ.
Bo tak działa świat realny:
Obserwator nie widzący już słońca może jeszcze wciąż widzieć poblask słońca (np. na chmurach), które oświetla daleko (i w kierunku zachodzącego słońca) znajdujące się chmury.Tak działa prawdziwa natura:
Obserwator z samolotu: nie widzi słońca, widzi poblask słońca na odległych chmurach (w kierunku jw).Obserwator (gdyby taki tam był) "na chmurach", na których ten pierwszy (z samolotu) widzi poblask słońca: widzi słońce, nisko świecące, nad poziomem.
Dotarło do bezmózgowca?
(Wątpię).@Tomasz-Middle napisał w ziemia jest płaska czy okrągła ?:
Wg jakich przesłanek?
Wg. ogólnych: słońce zachodzi 0.5 stopnia pod poziomem, nawet na wysokości ok. 10 km.
Więc jak to wynika z TEGO zdjęcia.
Z tego zdjęcia tylko tyle wynika: nie widać słońca, widać poblask słońca na chmurach.
Jeśli Tobie kretynie wydaje się, że "z samego tylko jednego zdjęcia można ...rozszyfrować świat (jak jest zbudowany, jak działa)", że "z jednego tylko zdjęcia...wszystko może wynikać (odnośnie budowy i działania świata)", to...właśnie dlatego nazywam Cię po imieniu, czyli mianem kretyna.
-
Krótko i prawdziwie: przez tego typu ujęcia bez znajomości szczegółów (położeń chmur względem samolotu) nie da się rozstrzygać czy słońce świeci "1 lub 2 stopnie pod poziomem" (jak według chciejstwa kulo ziemskiego) czy też świeci w poziomie, czy świeci 1-2 stopnie nad poziomem.
Po czym podła, nędzna, kłamliwa kreaturo twierdzisz, że aparat patrzył do góry!
-
Po czym podła, nędzna, kłamliwa kreaturo twierdzisz, że aparat patrzył do góry!
Po tym: słońce zachodzi najwyżej ok. 0.5 stopnia pod poziomem.
Patrz też post wyżej: jeżeli wierzysz, że "z jednego zdjęcia/filmiku bez znajomości niektórych szczegółów możesz wyrokować o tym czy słońce jest minus 2 stopnie pod poziomem czy plus dwa stopnie pod poziomem, to nie dziw się, że nazywam Cię po imieniu, czyli "kretynem".
-
@Maciej hehehe, głąbuś!
Nie zrozumiałeś (znowu). Zamień "po czym" na "następnie" hipokryto, szubrawcu kłamliwy. -
@Maciej hehehe, głąbuś!
Nie zrozumiałeś (znowu). Zamień "po czym" na "następnie" hipokryto, szubrawcu kłamliwy.Rzeczywiście. Szybko czytałem. Potraktowałem Twoje jako pytanie.
To moje niezrozumienie niczego nie zmienia: wielokrotnie pisałem, że:
- to z wiedzy OGÓLNEJ (z własnych obserwacji- z faktu, że słońce zachodzi pół stopnia pod poziomem) wywodzę to, że na tym filmiku aparat patrzy w górę. Bo:
- z samego tylko tego typu ujęcia nie da się rozstrzygać czy słońce świeci minus 2 stopnie pod czy 2 stopnie nad poziomem.
(czyli nie tak, jak Ty twierdzisz, że "się da"- mając w głowie swojej kloakę swego chciejstwa, czyli kulochciejstwa, globuso-chciejstwa)
-
@M-N napisał w ziemia jest płaska czy okrągła ?:
uż Ci kanalio odpowiedziałem po co mówiłem o zadarciu dzioba.
Mówiłeś o zadarciu dzioba (samolotu), jedynie po to, żeby po raz kolejny skłamać.
Już pisałem wredny wężu dlaczego wspomniałem o "zadarciu dzioba": aby parszywce nie czepiały się dlaczego linię rysuję po skosie.
Nie opanowałeś zdolności czytania ze zrozumieniem?
Czy nawet jeśli zrozumiesz, że HUD pokazuje i rzeczywisty poziom (90 st. od pionu) i kąt uniesienia nosa samolotu to przestaniesz tu zadzierać dzioba ?
Oczywiście, że nie .A czy ja kiedykolwiek kanalio twierdziłem "HUD nie pokazuje prawdziwego poziomu" lub "nie pokazuje uniesienia dzioba"?
ps. Woolfie6020 to naprawdę perfidna kanalia. Używa swojego dziecka do przedstawiania się w dobrym świetle, do wzbudzenia zaufania. Wilk w owczej skórze.
Jest to jeden z największych padalców w tym całym towarzystwie (sługusów i pachołków władców tego świata) -
@Maciej Kłamliwie dawałeś do zrozumienia, że poziom wzroku na HUDzie zawiera również "zażarcie dzioba", idioto w baraniej skórze .
-
@Maciej Kłamliwie dawałeś do zrozumienia, że poziom wzroku na HUDzie zawiera również "zażarcie dzioba", idioto w baraniej skórze .
Przytocz zwyrodniała kanalio moje słowa, w których rzekomo „tak dawałem do zrozumienia”.
Lub odszczekaj oszczerstwo tak jak pies szczeka. -
to z wiedzy OGÓLNEJ (z własnych obserwacji- z faktu, że słońce zachodzi pół stopnia pod poziomem) wywodzę to, że na tym filmiku aparat patrzy w górę.
Ale nikogo nie obchodzą twoje wysrywy umysłowe. Tylko gadasz o tym 0,5 stopnia (a może litra?) ale NIGDY tego, ani ty ani nikt inny, NIE POKAZAŁ.
I ciekawe też że prawie z całego filmu można wywnioskować że aparat jednak patrzy w dół. Na przykład w 1:05 wyraźnie widać fragment skrzydła, który w tym modelu odrzutowej Cessny FL280 jest PONIŻEJ linii okien, a pomimo to jest w środku kadru lub WYŻEJ. Aby to było możliwe aparat MUSI patrzeć w dół.
Ale znając takie płaskie szumowiny jak ty, że kłamstwo to jest wasze-twoje drugie imię (PIERWSZE!!!) to napiszesz na pewno że samolot cały czas był przechylony w jedną stronę. Tak już kłamliwe trolle macie. -
Widać tylko poblask słońca na chmurach, słońca nie widać. I nawet jakby usunąć wszelkie chmury, to NIE BYŁOBY WIDAĆ.
Obserwator nie widzący już słońca może jeszcze wciąż widzieć poblask słońca (np. na chmurach), które oświetla daleko (i w kierunku zachodzącego słońca) znajdujące się chmury.Ale nawet jeśli debilu masz rację (a nie masz bo wyraźnie widać tarczę, ale załóżmy że masz) to jeszcze gorzej dla ciebie kłamliwa kreaturo. No bo jakim cudem, na płaskiej ziemi, słońce, którego już nie ma, (wg kretynów) oświetla chmury, ponad trzy stopnie POD POZIOMEM?!? No jak debiliuszu?
-
to z wiedzy OGÓLNEJ (z własnych obserwacji- z faktu, że słońce zachodzi pół stopnia pod poziomem) wywodzę to, że na tym filmiku aparat patrzy w górę.
Ale nikogo nie obchodzą twoje wysrywy umysłowe.
Rzecznik wszystkich ludzi się znalazł?
(Dlaczego wy, czyli kłamliwe kanalie musicie zawsze podpierać się „wszystkimi”? To jest dla mnie zawsze zdumiewające! Np ja zawsze mówię za samego siebie. Natomiast u was, czyli wśród kanalii mówienie „za każdego człowieka” to reguła.)
Tylko gadasz o tym 0,5 stopnia (a może litra?) ale >NIGDY tego, ani ty ani nikt inny, NIE POKAZAŁ.
JTolan pokazał jednak na swoich filmach ląd leżący w niemożliwych na globie pozycjach.
Ja też kiedyś pokazywałem zdjęcia zachodzącego słońca zrobione telefonem z aplikacją typu „teodolit”.
I co?
Przecież dla Ciebie nic, zgadza się?I ciekawe też że prawie z całego filmu można wywnioskować że aparat jednak patrzy w dół. Na przykład w 1:05 wyraźnie widać fragment skrzydła, >który w tym modelu odrzutowej Cessny FL280 jes
PONIŻEJ linii okien,
Tak jest w większości samolotów.
Ale na początek: udowodnij kanalio że to jest skrzydło, a nie statecznik pionowy na ogonie.
Pooglądałem sobie wiele modeli CESSNY. Jest to niemal na pewno statecznik:
Albowiem: cessna to mały samolot, skrzydło jest duże względem kadłuba. A na filmiku nie widać długiego skrzydła.
Z tego co zauważyłem kretyńska kanalio: stateczniki w cessnach leżą POWYŻEJ poziomu okien.Ponadto nawet gdyby Ci się udało ( udowodnić jw) to :
Masz jeszcze dwa problemy kretynie:
Pierwszy najważniejszy:
W czasie lotu końcówka skrzydła z zasady wychodzi POWYŻEJ nie tylko okien, ale i nawet kadłuba. Skrzydła wyginają się w locie ku górze: bo samolot jest niesiony właśnie przez skrzydła. Jest dźwigany za skrzydła (przede wszystkim).
Tak jest w większości samolotów.
Wiem to idioto bo: latam i wielokrotnie to sprawdzałem: poziom końcówki skrzydła gdy samolot stoi na lotnisku i gdy samolot leci.Drugim problemem jest ułożenie samolotu
a pomimo to jest w środku kadru lub WYŻEJ. Aby to było możliwe aparat MUSI patrzeć w dół.
Ale znając takie płaskie szumowiny jak ty, że kłamstwo to jest wasze-twoje drugie imię (PIERWSZE!!!) to napiszesz na pewno że samolot cały czas był przechylony w jedną stronę. Tak już kłamliwe trolle macie.Końcówka skrzydła w większości samolotów jest nawet powyżej linii kadłuba. Gdy samolot leci.
Ja wiem kanalio, że słońce zachodzi ok 0,5 stopnia pod poziomem.
A Ty tylko srasz kałem jaki masz we łbie.
Przyswój to sobie.
Zaakceptuj prawdę o sobie.Ty nigdy niczego samodzielnie nie badałeś. Ty defekujesz swoimi wyobrażeniami.
-
Obserwator nie widzący już słońca może jeszcze wciąż widzieć poblask słońca (np. na chmurach), które oświetla daleko (i w kierunku zachodzącego słońca) znajdujące się chmury.Ale nawet jeśli debilu masz rację (a nie masz bo wyraźnie widać tarczę, ale załóżmy że masz) to jeszcze gorzej dla ciebie kłamliwa kreaturo. No bo jakim cudem, na płaskiej ziemi, słońce, którego już nie ma, (wg kretynów) oświetla chmury, ponad trzy stopnie POD POZIOMEM?!? No jak debiliuszu?
To już pisałem, pisałem jak działa realny świat. We wpisie który MN nazwał „długim esejem”.
Bardzo skrótowo kanalio:
Obserwujemy w bezchmurny dzień;
Obserwator A w w samolocie już nie widzi słońca . Dla niego już zaszło.
Obserwator B „na chmurze” ale położony BLIŻEJ zachodzącego słońca, kilkadziesiąt-kilkaset km BLIŻEJ jeszcze widzi słońce, świecące np. 0.5 stopnia nad poziomem.
Tak działa świat: „natychmiastowy przeskok” pionowo w górę to ruch słońca pionowo w górę (względem poziomu).
„Natychmiastowy przeskok” w stronę słońca (w poziomie) to ruch słońca w górę (względem poziomu wyznaczonego poziomicą)Obserwator A : nie widzi słońca, ale widzi poblask słońca w miejscu gdzie jest obserwator B.
Bo B jest jeszcze oświetlony przez słońce.To proste
Tak działa świat.
Tak działa niebo nad ziemią (optyka nieba)
Sprawdź.Ponadto: nie, nie widać tarczy słońca. Gdyby było- byłoby widać „schodzenie tej tarczy pod\na dół”
-
@Maciej cyt: "Rzecznik wszystkich ludzi się znalazł?
(Dlaczego wy, czyli kłamliwe kanalie musicie zawsze podpierać się „wszystkimi”? To jest dla mnie zawsze zdumiewające! Np ja zawsze mówię za samego siebie. Natomiast u was, czyli wśród kanalii mówienie „za każdego człowieka” to reguła.)"
No to pokaż mi takiego odważnego którego twoje kłamliwe wysrywy interesują. Jest taki?
Cyt: "JTolan pokazał jednak na swoich filmach ląd leżący w niemożliwych na globie pozycjach."
Taaaa, "pokazał"....
"Pokazał" też widok na 1200 kilometrów. Okazało się że 360. Także lepiej milcz nad tym trupem.Cyt: "Ale na początek: udowodnij kanalio że to jest skrzydło, a nie statecznik pionowy na ogonie.
Pooglądałem sobie wiele modeli CESSNY. Jest to niemal na pewno statecznik:"Hahahahaha!!! Mam to komentować? :)))
Ty nie masz oglądać "wielu modeli", masz fałszywy bydlaku płaskoziemski obejrzeć ten z opisu filmu!. Jak wpisałem w wyszukiwarkę pokazało mi się na przykład to:
https://monarchairgroup.com/cessna-citation-vii-charter/
I to:
https://www.paramountbusinessjets.com/private-jet-charter/aircraft/citation-viiZauważ jak wysoko jest statecznik z tyłu. Widzisz podłoto? Poza tym film nagrywano z kabiny pilotów, tylko tam okna mają proste krawędzie (co widać na filmie) pozostałe są jajowate. Widzisz?
Jest fizycznie niemożliwe zobaczyć statecznik z kabiny pilotów, bo okna wychodzą na bok a nie do tyłu. Możliwe jest za to dostrzec końcówkę skrzydła.
Skompromitowałeś się baranie, jakie to smutne! :)))Cyt: "Końcówka skrzydła w większości samolotów jest nawet powyżej linii kadłuba. Gdy samolot leci."
Super. Wiem że się podnosi. Tylko to jest niewielka i sztywna w związku z tym konstrukcja. Ile takie skrzydło może się podnieść w takim samolocie? 30 centymetrów? Niech ci będzie pół metra. I tak to jeszcze duuuużo za mało, prawda kłamco?
Cyt: "Ja wiem kanalio, że słońce zachodzi ok 0,5 stopnia pod poziomem."
Nie fałszywa podłoto, ty tylko to mówisz. Nic więcej. Za górami, za lasami...
-
To proste
Tak działa świat.
Tak działa niebo nad ziemią (optyka nieba)
Sprawdź.Tak, oczywiście, świat działa tak jak chce kłamliwa podłota Maciek! :)))
A optyka nieba nie wiesz jak działa, sam to debilu wiele razy pisałeś.
I nadal NIE WYJAŚNIŁEŚ jak możliwe jest zobaczyć nawet nie słońce a "odblask" na chmurach które są ponad trzy stopnie PONIŻEJ poziomu. -
Przytocz zwyrodniała kanalio moje słowa, w których rzekomo „tak dawałem do zrozumienia”.
Musiałbym, zakłamana gnido, przytoczyć CAŁĄ twoją wypowiedź, w której najpierw bredziłeś o "zadarciu dzioba" ( ), następnie o HUDzie, a całość zamknąłeś swoim wytartym "słońce na 10-11 km zachodzi 0.5 st. pod poziomem, sam sprawdziłem" (chyba palcem w szklance z wodą), mimo że miałeś pokazane już wcześniej kilka przykładów, gdzie słońce było jeszcze nad horyzontem ale już co najmniej 1.5 stopnia pod poziomem wzroku na HUDzie - czyli coś czego się ZAJADLE, kłamliwy kundlu , domagałeś, bo to niby ma definitywnie obalić, jak to parahiste(o)rycznie ująłeś, kwestię płaskoziemstwa
Dlatego masz tu jeszcze jeden przykład, który tą kwestię puszcza z dymem, tępy Maciusiu:
https://www.youtube.com/watch?v=wjxziIZ0sec
To teraz sobie poujadaj, pośmieję się.