Maciejowy chaotyczny megawątek
-
@Maciej napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:
15 si enim amissio eorum reconciliatio est mundi quae adsumptio nisi vita ex mortuis
Amissio - to utrata , zgubienie.
Pan Bóg nie porzucił Izraela. Wprost to jest napisane. Ponadto jest to oczywiste. Pan Bóg dotrzymuje słowa.
A to, że czepiasz się fałszywego tłumaczenia widać po sprzeczności. Nie może być tak by kilka zdań wcześniej stało „Bóg nie odrzucił”, a dalej było napisane „Bóg odrzucił”.Chciałem ci tylko przypomnieć że pisma Greckie, jak sama nazwa wskazuje, napisane były po Grecku a nie po łacinie. Po łacinie jest tłumaczenie które lubisz a które nie musi być dobre (nie jest).
-
@Highlander napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:
Pewnie, nawet szanuje Hitlera i Stalina - absolutna władza i autorytet.
Tak, Bóg szanuje wolę i wybór każdego.
Tak, uszanował także i wybór Niemców, którzy zapragnęli mieć Adolfa za przywódcę. Pozwolił Niemcom skonsumować owoce tego pragnienia.
Widziałeś filmiki pokazujące "naród panów" w Stalingradzie, w zimie?
Albo Berlin w 1945 roku, w maju?A mógł nie pozwolić Hitlerowi już na początku i uratować miliony ludzi. Wolałbym żeby te miliony przeżyły, zamiast "oglądania Niemców w Stalingradzie".
@Highlander napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:
Czyli, jak wyżej napisałeś, Maryja wstawia się, ale Bóg mówi:
"nie ma oficjalnej prośby od władcy, to nie pomagam, pierdolę ich".Twoje słowa, nie Boga.
Władca akceptowany przez naród wyraża wolę większości narodu.
Tak, większość Polaków, znakomita większość nie widziała potrzeby uciekania się do Boga w sierpniu 1944r.
W 1939 r także nie! "Nie oddamy nawet guzika".
Pycha kroczy przed upadkiem.
[Do osiągnięć września 1939r też jakoś nie chcą się przyznawać, podobnie jak do sukcesów Powstania Warszawskiego. A czemuż to? Przecież sami chcieli działać, bez Boga , więc czemu nie chcą?]
Zupełnie inaczej było w 1920 r.
Wtedy większość narodu szukała pomocy u Matki Bożej, zatem u Boga.
Dwadzieścia lat pracy masonerii wydało jednak owoc w postaci upadku wiary.Pytałem ciebie czy byś zrobił tak samo i pozwolił na śmierć tych ludzi, bo "nie dostałeś oficjalnego podania".
-
Nie może być tak by kilka zdań wcześniej stało „Bóg nie odrzucił”, a dalej było napisane „Bóg odrzucił”.
Tłumaczyłem to wyżej. Nie odrzucił bo garstkę ocalił (wg ducha) a Jezus głosił tylko (no prawie) Żydom.
Natomiast to co wg ciała, jako naród, odrzucił, Królestwo Boże zostało im zabrane i dane innemu "narodowi". -
To ty masz wszystko przekręcone. Jeśli ty nie tylko że nie wierzysz w Trójcę Świętą ale nawet nie wierzysz że Pan Jezus jest Bogiem, to jak mógłbyś cokolwiek dobrze rozumieć?
Jak ty możesz cokolwiek zrozumieć, skoro wierzysz w babilońsko-egipski dogmat?
I jak można wierzyć, że pokorny CZŁOWIEK, Jezus, był Bogiem? Jak taki ktoś jak ty może cokolwiek pojąć, skoro masz zgniły, fałszywy fundament? -
Nie został odrzucony, co Św Paweł wprost pisze. To Izrael zbuntował się przeciw Bogu, nie po raz pierwszy zresztą. Dlatego naród wybrany Boga wygnany jest do Babilonu Wielkiego, rozproszony i umniejszony.
Bóg nie odrzucił Żydów. To Żydzi odrzucili Boga.Ja się mogę nawet z tym zgodzić, ale Królestwo Boże zostało im zabrane, ich dom został im pusty pozostawiony. I jak sobie wyobrażasz ich przywileje jako narodu wybranego, skoro zgładzili umiłowaną przez Boga istotę, tego który miał ich wybawić?
Myśl trochę chłopie. -
Ale powiadam ci diable: Żydzi nawrócą się dopiero po nawróceniu się narodu wybranego Najświętszej Maryji Panny.
Czyli nigdy.
-
@M-N napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:
Mi osobiście przyszła taka możliwość do głowy: przykładowo Unreal Engine 5.x (lub inny o podobnych możliwościach - RT + cała reszta innych bajerów), wyrenderowanie tego ujęcia, konwersja do RAW. Możliwe? Szczególnie jeśli chodzi o ten poziom realizmu? Bo w UE 5 nadal widać, że to jedynie grafika komputerowa...
Możliwe, ale myślę że właśnie realizmu by trochę zabrakło. Aczkolwiek to nie znaczy, że odpowiednia technologia w ogóle nie istnieje - grafikę na potrzebnym poziomie realizmu już się tworzy od jakiegoś czasu np. na potrzeby filmów. Różnica jest taka, że w przypadku filmów renderowanie nie jest w czasie rzeczywistym. Wydaje mi się, że dałoby się taką filmową technologią wyrenderować nagranie tego typu i zapisać jako RAW... ale nie dam głowy.
-
@Tomasz-Middle napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:
Chciałem ci tylko przypomnieć że pisma Greckie, jak sama nazwa wskazuje, napisane były po Grecku a nie po łacinie.
Bez znaczenie.
Właściwe znaczenie Biblii jest zawarte bez błędu w Wulgacie Św. Hieronima [NIE w fałszerstwach Vulgaty, tylko w Wulgacie Św. Hieronima]@Tomasz-Middle napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:
Po łacinie jest tłumaczenie które lubisz a które nie musi być dobre (nie jest).
Jest bezbłędne. Patrz Sobór Trydencki.
Podajesz dwa tłumaczenia z greckiego, wzajemnie sprzeczne. Utrata to nie to samo co porzucenie.
Słowo o które chodzi znaczy "zagubienie, utrata, zgubienie".Bóg Izraela nie porzucił. To oczywistość.
I jak można wierzyć, że pokorny CZŁOWIEK, Jezus, był Bogiem?
" Ja i Ojciec jedno jesteśmy"
"Zanim Abraham stał się JA JESTEM" powiedział Pan Jezus, gdy Żydzi zarzucali Mu, że "jest za młody by znać Abrahama" (oddaję sens- dosłownie mówili inaczej)
Jak "zwykły człowiek" żyjący długo po Abrahamie może być "zanim Abraham stał się"?
Nikt Mi go nie zabiera, lecz Ja od siebie je oddaję. Mam moc je oddać i mam moc je znów odzyskać. Taki nakaz otrzymałem od mojego Ojca»
Jak "zwykły człowiek" może mieć moc oddać własne życie a potem je odzyskać?
Odpowiedzieli Mu Żydzi: «Nie chcemy Cię kamienować za dobry czyn, ale za bluźnierstwo, za to, że Ty będąc człowiekiem uważasz siebie za Boga».
Żydzi bardzo dobrze zrozumieli co On mówi: że przyznaje, że jest Bogiem.
Pan Jezus JEST Bogiem.
Masz diable zanieczyszczony kloaką rozum. Wszystko cuchnące i obmierzłe w rozumie. Niczego poprawnie nie rozumiesz.
Jesteś esencją heretyka.
Słusznie Kościół potępiał dawniej takich jak ty, obmierzłych heretyków. -
Jest bezbłędne. Patrz Sobór Trydencki.
Puknij się w ten pusty łeb. Co mnie obchodzi jakiś sobór fałszywego kościoła i co tam grupka morderców, zboczeńców i polityków sobie uchwaliła?
-
Podajesz dwa tłumaczenia z greckiego, wzajemnie sprzeczne. Utrata to nie to samo co porzucenie.
Słowo o które chodzi znaczy "zagubienie, utrata, zgubienie".Wyjaśniłem, czytaj ze zrozumieniem do skutku.
-
I jak sobie wyobrażasz ich przywileje jako narodu wybranego, skoro zgładzili umiłowaną przez Boga istotę, tego który miał ich wybawić?
Myśl trochę chłopie.Będą ponownie wszczepieni i będą pierwsi wśród narodów w rozumieniu Bożych Tajemnic. Gdy się nawrócą. Jak przepowiedział Paweł Apostoł.
A Polska jako naród wybrany Najświętszej Maryji Panny będzie pierwsza wśród narodów w tym co PRAKTYCZNE, w praktycznej realizacji tych Tajemnic, które najlepiej poznają Żydzi.Z Polski wyjdzie prawo na którym wzorować będą się wszystkie narody, które przetrwają czas czasów.
Prawo to ułoży życie wewnętrzne narodów i sprawy pomiędzy narodami.
W czasie Tysiącletniego Królestwa nie będzie wojen między narodami, lecz Pokój Chrystusowy panował będzie na ziemi.
Ponad tysiąc lat bez wojen.Naród wybrany Boga, czyli Żydzi najlepiej zrozumieją i poznają Tajemnice Boże.
A Polska najlepiej wprowadzi w życie to poznanie, najlepiej zrealizuje w praktyce, to co Żydzi najlepiej zrozumieją i objaśnią.
Czym innym bowiem jest poznać, zrozumieć.
A czym innym wypełnić, zrealizować to, co poznane.Tak będzie.
Ty tego nie zmienisz.
Taka jest wola Boża, tak się stanie. -
Ja i Ojciec jedno jesteśmy"
Dwójca nie trójca ośle. Chodzi o jedność myśli i działania.
-
Zanim Abraham stał się JA JESTEM" powiedział Pan Jezus, gdy Żydzi zarzucali Mu, że "jest za młody by znać Abrahama" (oddaję sens- dosłownie mówili inaczej)
Skoro był istotą duchową (jak anioł) i żył wcześniej w niebie to tak powiedział. A gdzie tu jest że jest Bogiem?
-
Jak "zwykły człowiek"
Nigdzie nie napisałem debilu-krętaczu, że był "zwykłym człowiekiem".
-
Odpowiedzieli Mu Żydzi: «Nie chcemy Cię kamienować za dobry czyn, ale za bluźnierstwo, za to, że Ty będąc człowiekiem uważasz siebie za Boga».
Żydzi bardzo dobrze zrozumieli co On mówi: że przyznaje, że jest Bogiem.Jezus NIGDY nie przyznał że jest Bogiem.
Żydzi wysunęli ten fałszywy zarzut, żeby mieć podstawę do zgładzenia go za bluźnierstwo. Blagier im to podszepnął tak jak i teraz tobie. -
Masz diable zanieczyszczony kloaką rozum. Wszystko cuchnące i obmierzłe w rozumie. Niczego poprawnie nie rozumiesz.
Jesteś esencją heretyka.
Słusznie Kościół potępiał dawniej takich jak ty, obmierzłych heretyków.Tak, wiem. Do tego byli pierwsi. Do mordowania "heretyków". Cała historia twojej plugawej religii jest taka.
-
Żydzi bardzo dobrze zrozumieli co On mówi: że przyznaje, że jest Bogiem.Jezus NIGDY nie przyznał że jest Bogiem.
Żydzi wysunęli ten fałszywy zarzut, żeby mieć podstawę do zgładzenia go za bluźnierstwo. Blagier im to podszepnął tak jak i teraz tobie.Czy Św Tomasz Apostoł, niewierny Tomasz, ten od "wsadzania palca" też "był pod wpływem diabła", gdy powiedział do Pana Jezusa, oddając Mu pokłon "Pan mój i Bóg mój" ?
Tomasz Mu odpowiedział: «Pan mój i Bóg mój!» 29 Powiedział mu Jezus: «Uwierzyłeś dlatego, ponieważ Mnie ujrzałeś? Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli»12.
Defekujesz kałem diabelskim, który masz w rozumie Arianinie, parszywy heretyku.
Pan Jezus JEST Bogiem.
Bóg Ojciec JEST Bogiem.
Duch Święty JEST Bogiem. -
@Maciej Co się stało Maciuś, że nie wydałeś z siebie ani słowa zaprzeczenia do tego filmiku
https://www.youtube.com/watch?v=6qO4RZ9-T5Q ?
Pokazuje to, co najbardziej "lubisz" - kulistą Ziemię z pokładu ISS .
Czyżbyś bezpieczniej się czuł kontynuując ten swój religijny bełkot ? -
@M-N napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:
@Maciej Co się stało Maciuś, że nie wydałeś z siebie ani słowa zaprzeczenia do tego filmiku
https://www.youtube.com/watch?v=6qO4RZ9-T5Q ?
Pokazuje to, co najbardziej "lubisz" - kulistą Ziemię z pokładu ISS .
Czyżbyś bezpieczniej się czuł kontynuując ten swój religijny bełkot ?Współczesna technika pozwala na filmiku pokazać dowolną ziemię. Nawet graniastą.
Tylko idiota przeżywa to, co widzi na filmiku w internecie. Tym bardziej gdy jest to dzieło agendy ko(s)micznej, czyli stowarzyszenia kłamców i oszustów.
Mądry patrzy na realny świat.
Obserwacje powierzchni ziemi wykluczają by ziemia mogła być „kulą ziemską”. -
Obserwacje powierzchni ziemi wykluczają by ziemia mogła być „kulą ziemską”.
A co potwierdzają obserwacje nie tak dawnego wybuchu wulkanu, którego fala uderzeniowa obiegła całą ziemię?
Bo chyba nie płaską ziemię...