Forum Płaska Ziemia

• Zarejestruj się
    • Zaloguj się
    • Szukaj
    • Kategorie
    • Ostatnie
    • Tagi
    • Popularne
    • Użytkownicy
    • Grupy

Maciejowy chaotyczny megawątek

Kącik Płaskoziemcy
    10
    1492
    290315
    Załaduj więcej postów
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
    • M
      Maciej @M N ostatnio edytowany przez

@M-N napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:

to obserwować, daj ci boże najlepszy możliwy przypadek

"Boże"- z małej litery.
      "Ziemia" i "słońce"- z wielkich liter piszesz.
      Nienawiść do Boga wyłazi z każdego zakamarka Twojej osoby, przy każdej okazji.

Zdasz z tego sprawę. Przed Bogiem.

Będziesz mały i pokurczony, będziesz się moczył i defekował pod siebie.
      Już blisko.

W Andy Kaufmana się bawisz?

Mógłbym szukać po necie, ale nie chce mi się.
      Kto to "Andy Kaufman"?

M N 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
      • M N
        M N @Maciej ostatnio edytowany przez

@Maciej Widzisz? Wystarczy ci udowodnić kłamstwo i od razu uciekasz w tą swoją pozę taniej podróby niedorobionego inkwizytora.

Już blisko.

Nie jestem tobą, Maciuś.

M 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
        • M

Widzisz? Wystarczy ci udowodnić kłamstwo i od razu uciekasz w tą swoją pozę taniej podróby niedorobionego inkwizytora.

Nie obchodzi mnie co Ty mi udowodniłeś.
          Ale po prostu obrażasz Pana Boga, mojego Ojca.
          Dlatego to napisałem.

• M N
            M N @Maciej ostatnio edytowany przez M N

@Maciej napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:

Kompleksu mesjasza, się nie spodziewałem.
            Powinieneś się zainteresować wklęsłą ziemią, tam jest kilku, którzy też podają się za synów bożych. Będziesz miał komu udowadniać, że jesteś tym z prawego łoża 😂

• M
              Maciej @M N ostatnio edytowany przez Maciej

Kompleksu mesjasza, się nie spodziewałem.

"Mesjasza"- z małej litery.
              Nienawiść diaboliczna.

Jakże mi Cię żal, jak bardzo będziesz cierpiał.

Powinieneś się zainteresować wklęsłą ziemią, tam jest kilku, którzy też podają się za synów bożych. Będziesz miał komu udowadniać, że jesteś tym z prawego łoża 😂

Tak, jestem ochrzczony, jestem przybranym dzieckiem Bożym. Bóg jest moim Ojcem, a ja jestem Jego synem.
              Nie jestem zrodzony z Boga, tak jak jest Pan Jezus, Jego Jednorodzony Syn. Ale jestem z Bożego wyboru.
              Ojciec mnie wybrał, bo mnie kocha. Wybrał mnie przed założeniem świata, bo już wtedy mnie znał, gdy mnie jeszcze nie było.

Bywa, że dziecko czuje się "gorsze", gdy jest adoptowane, wzięte np. z domu dziecka. Niesłusznie. Niech raczej patrzy na to w ten sposób: to mnie rodzicie wybrali spośród wielu innych dzieci, mnie - bo mnie pokochali bardziej niż inne dzieci

Podobnie jest ze mną. Nie jestem zrodzony z Boga, nie jestem Bogiem, a jednak jestem przybranym synem Bożym, bo Ojciec mnie wybrał spośród wielu innych ludzi. Z miłości.

Bóg jest moim Ojcem, nie obrażaj kanalio mojego Ojca!

• M N

Wybrał mnie przed założeniem świata, bo już wtedy mnie znał, gdy mnie jeszcze nie było.

Czyli już wtedy postanowił nie obdarzyć cię rozumem - tylko czy z nudów czy z wrodzonej złośliwości? Co udowadniasz każdym kłamstwem, które w jego imię głosisz.

bo Ojciec mnie wybrał spośród wielu innych ludzi.

byś był przykładem wcielonej głupoty i zakłamania.
                Tak, to najprawdopodobniej jest właśnie ten powód, przez który nigdy nie udało ci się znaleźć nikogo głupszego od siebie, kto by ci uwierzył w te wszystkie brednie.

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                • Fizyk od czapy
                  Fizyk od czapy @Maciej ostatnio edytowany przez

No widzisz.
                  I sam się demaskujesz.
                  Już dawno pisałem tutaj: to całe towarzystwo (Woolfie, Mick Helmet, Walter Bislin, grupa 'metabunk.org', Ty..., ci z Polski...itd.. ci wszyscy działający w necie niby "amatorsko"...Ale skąd fundusze i czas na taką działalność?) to jedna klika sponsorowana z jednego centrum.
                  Są wśród nich pożyteczni idioci i są kanalie świadomie kłamiące.
                  Po co się demaskujesz?
                  Nie szkolili Cię?
                  A to wtedy (jeśli nie byłeś szkolony) zwracam honor: to znak, że jesteś tylko pożytecznym idiotą.

Jesteś cudownie zabawny 😄
                  Oczywiście, płacą nam za odpisywanie płaskoziemcom. To jedyne wyjaśnienie. Płacą nam za aktywność, którą każda zapytana osoba uzna za marnowanie czasu. A jak wiadomo ludzie najchętniej płacą za marnowanie czasu 😄
                  Nie może być wyjaśnieniem, że... ludzie wykształceni mają dobre i dobrze płatne prace 😮 Jak powszechnie wiadomo, piloci prywatnych odrzutowców i programiści to ludzie głodujący.
                  Nawet nie widzisz, jak bardzo próba dopasowania całego świata pod jedno błędne założenie (płaską Ziemię) wyżarła Ci mózg.

Woolfie- wyjątkowo nędzna kreatura. Używa nawet swojej córeczki, żeby uwiarygodnić swoje kłamstwa. Patrz jego filmiki.

Wyobraź sobie, że widziałem wiele jego filmików. W ani jednym nie uświadczyłem żadnego kłamstwa. Ale rozumiem - przyznanie, że po prostu pokazuje fakty, zniszczyłoby Ci światopogląd, więc nie możesz tego zrobić.

Jest tak jak ja opisałem.

Oczywiście.
                  Pilot odrzutowców kłamie, mimo że wielokrotnie pokazał zjawisko o którym mowa na filmach. Prawdę mówi natomiast Maciej, który zbadał rzecz ultraprecyzyjnym przyrządem - szklanką z wodą! HUD w samolocie się nie umywa. Wiadomo, gdyby piloci potrzebowali znać dokładną orientację samolotu w przestrzeni, po prostu trzymaliby w kokpicie szklanki z wodą.

Już blisko.

Ach, ta legendarna chrześcijańska miłość bliźniego, objawiająca się masturbacją do wizji cudzego cierpienia.

Nie jestem zrodzony z Boga, tak jak jest Pan Jezus, Jego Jednorodzony Syn. Ale jestem z Bożego wyboru.
                  Ojciec mnie wybrał, bo mnie kocha. Wybrał mnie przed założeniem świata, bo już wtedy mnie znał, gdy mnie jeszcze nie było.

Ten kontrast w Tobie jest niesamowity. W jednym zdaniu piszesz o oczywistych faktach, że są "nieznane", "niezbadane" i że "nie możemy tego wiedzieć", a w następnym ze stuprocentową pewnością wypowiadasz się o kwestiach, co do których jedynymi źródłami są starożytna księga i organizacja, która czerpie z ludzi wierzących w ich opowieści materialne korzyści.

Weź się poważnie zastanów nad kryteriami, które stosujesz do oceny prawdziwości zdań o świecie, bo coś są chyba mocno wewnętrznie niespójne.

M 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
                  • Highlander
                    Highlander @Maciej ostatnio edytowany przez Highlander

Ale zdradzę Ci tajemnicę:
                    Wilki w odzieniu owczym są zawsze takie.
                    "Miłe w kontakcie, wzbudzające zaufanie". Na tym bazują.
                    "Woolfie"- "Wilczek". A skóra owcy.

Jestem pod wrażeniem, masz rację, już jego nick "woolfie" wskazuje na jego intencje.
                    A weźmy takie imię "Maciej". Po rozwinięciu wychodzi mi "Ma cie jebać", albo "Macie jebać".
                    Sorry za wulgaryzmy, ale dokładnie tak mi to Bóg objawił, jak wiadomo nie ma przypadków, są tylko znaki.
                    Może podaj swoje nazwisko, sprawdzimy czy tam też nic diabelskiego nie ma...

• M
                      Maciej @Fizyk od czapy ostatnio edytowany przez

@Fizyk-od-czapy napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:

Oczywiście, płacą nam za odpisywanie płaskoziemcom. To jedyne wyjaśnienie.

Płacą wam przede wszystkim za "dostarczanie naukowych argumentów" na poparcie "ziemi-kuli".

Natomiast jeśli chodzi o "starcia z płasokoziemcami", to stosowana jest przede wszystkim cenzura i marginalizowanie.
                      To na przykład, że ja jeszcze tutaj mogę pisać, to tylko dlatego, że to jest niszowa strona. Jeśli to stanie się nie niszową stroną, to nastąpią duże zmiany, mówiąc ogólnie.
                      Mój wylot stąd (zakneblowanie mnie pod jakimś pretekstem) będzie jedną z pierwszych zmian.

A jak wiadomo ludzie najchętniej płacą za marnowanie czasu

Ludzie najchętniej płacą najwięcej za to co jest im najbardziej potrzebne.

Nie jest tajemnicą że ponad 90% bogactwa (pieniędzy) na tym świecie jest pod kontrolą małej grupy ludzi. Jest to grupa kilkuset osób, powiedzmy ...w porywach do kilku tysięcy.
                      Jeśli sobie wyobrazisz "kupę pieniędzy" (z całego świata) jako np. stos , to prawie całość tego stosu jest w rękach i pod kontrolą kilku tysięcy osób.
                      To władcy tego świata.
                      I tak, oni najbardziej potrzebują tego by utrzymać swoją dominującą pozycję

I dlatego tak, zdolni są do opłacania pożytecznych idiotów do zwalczania tego, co im zagraża.
                      Bo patrz wyżej: ludzie najwięcej zapłacą za to czego najbardziej potrzebują.
                      Pieniądz popłynie więc tam gdzie każą mu płynąć ci, którzy go posiadają.
                      A niemal cały pieniądz należy do władców tego świata.
                      I tak, zdolni są do bardzo hojnego opłacania kłamców (np. jak Woolfie, czy Apostołowie Księżycowi), którzy dla nich pracują, w wyżej wymienionym celu.

Czy masz jakiekolwiek wątpliwości, że odkrycie przez większość ludzi, że świat nie wygląda tak jak im mówiono, że wygląda wywróciłoby wszystko do góry nogami, cały ten "porządek" światowy?

Dlatego tak, władcy świata zdolni są płacić bardzo wiele za podtrzymywanie iluzji wśród swoich niewolników, w tym także za trzymanie niewolników w stanie kosmicznej hipnozy.

A może masz jakieś wątpliwości co do statusu zwykłych ludzi na tym świecie?
                      Jeżeli praca kilku miliardów ludzi dostaje się w ręce kilkuset osób, to to właśnie jest niewolnictwo, a ludzie są niewolnikami.
                      Jaką sumę zdolny jest zapłacić właściciel niewolników za utrzymanie status quo, aby niewolnicy się nie zbuntowali?
                      Powiadam Ci: olbrzymią. Ponieważ niemal całe bogactwo świata trafia pod kontrolę góra kilku tysięcy ludzi.

Dlatego największe pieniądze na tym świecie zarabia się na bezużytecznych rzeczach, czyli na tym co pozwala władcom świata utrzymać swój status właścicieli niewolników.

Niewolnictwo Babilonu Wielkiego jest o wiele bardziej przebiegłe, niż niewolnictwo starożytności. Bo starożytny niewolnik był przypisany do pana, który go doił, jak dojną krowę. I wiedział niewolnik, że jest niewolnikiem.
                      Niewolnik Babilonu Wielkiego jest dojony przez panów, których z zasady nawet nie zna, mimo iż jego los zależy głównie od panów. I jeszcze panowie utwierdzają w niewolniku złudzenia, że "jest wolny, jest panem swojego losu, jest ważny, od niego wszystko zależy, to on rządzi światem przez swoje 'wybory' ("najlepszy z ustrojów") i że tak w ogóle to nie jest dojony".

Nawet nie widzisz, jak bardzo próba dopasowania całego świata pod jedno błędne założenie (płaską Ziemię) wyżarła Ci mózg.

Ja niczego nie "dopasowuję". Ja demaskuję to co jest naprawdę.

Wyobraź sobie, że widziałem wiele jego filmików. W ani jednym nie uświadczyłem żadnego kłamstwa.

Najwyraźniej zatem zachodzi takie coś:
                      Jesteś mało spostrzegawczy, więc nie widziałeś, podobnie jak nie zauważyłeś, że światła nad płaskim nie można schować przez zagięcie promienia w dół LUB jesteś częścią kłamstwa.

Najwyższą formą kłamstwa jest manipulacja prawdą.

To jest to co Wilczek (w skórze owcy) robi przede wszystkim.

Nie "byle jakie kłamstwo" uwodzi, ale kłamstwo subtelne, mające silny pozór prawdy.

Oczywiście.
                      Pilot odrzutowców kłamie, mimo że wielokrotnie pokazał zjawisko o którym mowa na filmach

Nie mógłby "sam jeden tego pokazać", bo do tego o czym mówimy trzeba co najmniej dwóch. Jeden u góry, drugi na dole.

Prawdę mówi natomiast Maciej, który zbadał rzecz ultraprecyzyjnym przyrządem - szklanką z wodą! HUD w samolocie się nie umywa. Wiadomo, gdyby piloci potrzebowali znać dokładną orientację samolotu w przestrzeni, po prostu trzymaliby w kokpicie szklanki z wodą.

Mówię prawdę. I zachęcam każdego człowieka dobrej woli do sprawdzenia tego. Na szczęście efekt jest na tyle duży (mowa o oświetleniu chmur), że nawet będąc tylko pasażerem nie trzeba HUD-a by to zauważyć.

Już blisko.

Ach, ta legendarna chrześcijańska miłość bliźniego, objawiająca się masturbacją do wizji cudzego cierpienia.

Nie odróżniasz własnych wyobrażeń od tego co jest.
                      To, że "ja się cieszę z jego strasznego losu"- to Twoje.
                      A to jak jest naprawdę- to jest naprawdę.

Ten kontrast w Tobie jest niesamowity. W jednym zdaniu piszesz o oczywistych faktach, że są "nieznane", "niezbadane" i że "nie możemy tego wiedzieć", a w następnym ze stuprocentową pewnością wypowiadasz się o kwestiach, co do których jedynymi źródłami są starożytna księga i organizacja, która czerpie z ludzi wierzących w ich opowieści materialne korzyści.
                      Weź się poważnie zastanów nad kryteriami, które stosujesz do oceny prawdziwości zdań o świecie, bo coś są chyba mocno wewnętrznie niespójne.

Jeśli kto nie rozpoznaje prawdy, to nie jest z Boga. I takiemu człowiekowi nikt i nic nie pomoże.
                      Jeśli nie potrafisz rozpoznać, że Ewangelia jest prawdą, to nie ma dla Ciebie ratunku. I kształtu ziemi też nie rozpoznasz.

Kto jest z Boga, ten rozpoznaje prawdę, gdy prawdę słyszy.

Najważniejszą prawdę rozpoznaje się PO PROSTU lub się po prostu nie rozpoznaje.

• M
                        Maciej @Highlander ostatnio edytowany przez

@Highlander napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:

Jestem pod wrażeniem, masz rację, już jego nick "woolfie" wskazuje na jego intencje.

Tak właśnie jest.
                        I on się tym szczyci.

Wilki spotykają się między sobą w ukryciu przed owcami.
                        Owcami- gardzą. Pożytecznymi idiotami- jeszcze bardziej.
                        Nic ich tak nie rozbawia jak widok idioty, który bierze ich kłamstwa w obronę.
                        Owcami tylko gardzą. Pożyteczni idioci są zaś przyczyną ich rozbawienia i jeszcze większej pogardy.

Ludzie dobrej woli często nie wierzą, że może istnieć taki diabolizm, że można być tak przewrotnym, nie mieści się to im w głowie.
                        Na tym ("nie mieszczeniu się w głowie") bazuje wilk w owczym odzieniu.
                        A wilk swoje kłamstwo poczytuje sobie za "inteligencję". Im większą liczbę ludzi wyprowadził w pole, im bardziej zuchwale- tym "większa jego inteligencja".

A weźmy takie imię "Maciej". Po rozwinięciu wychodzi mi "Ma cie jebać", albo "Macie jebać".

Moje imię znaczy "dar od Boga". Ale to jest imię, które nadali mi rodzice, za Bożym natchnieniem.
                        Ale ważniejsze jest Imię Nowe, to które nadał mi Ojciec w Niebie.
                        Znam swoje Imię.

M N Highlander 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                        • M N

@Maciej Dobra Maciuś. Swoje odloty na punkcie twojej wiary w wymyślonych przyjaciół co sobie zbudowali bosko spartaczone terrarium posklejane przez szatana elektromagnetyzmem odstaw na chwilę na boczny tor.
                          Kiedyś bredziłeś, że atomy nie istnieją.
                          Skoro tak, to:

1. Jak posiadłeś tą wiedzę - i teoretyczną i praktyczną?
                          2. Skoro elektromagnetyzm istnieje - a sam tak twierdzisz i obojętne czy zarządzany przez diabły, duchy czy demony (może kiedyś w końcu opracujesz stałą wersję tej baśni) - to co on skleja, odpycha albo mija obojętnie 😂 ?
                          • Highlander
                            Highlander @Maciej ostatnio edytowany przez

Czyli jak Fizyk spotkał się z Woolfiem, to...
                            O boże jesteśmy zgubieni!

• Tomasz Middle
                              Tomasz Middle @Maciej ostatnio edytowany przez

Bo ja obserwowałem wielokrotnie, a Ty tylko kłamiesz, że obserwowałeś. Obserwacja dostatecznego bez zbliżenia- to tak jak brak obserwacji.

Co to znaczy że ja kłamię obserwując? Dobrze się czujesz? (Pytanie retoryczne, wiadomo że chory jesteś na głowę).
                              Obserwacja bez zbliżenia (nie ma żadnego zbliżenia idioto, zbliżyć to się możesz do ministranta, jest co najwyżej powiększenie).
                              Więc słuchaj baranie, jeśli gołym okiem widzę kres lądu (co się zdarza w dobrą pogodę) a lornetką ten sam ląd widzę w tym samym miejscu, do tego drzewa chowają się pod wodę nie osiągają limitu rozdzielczości, to żaden zoom ich spod wody nie wyciągnie choćbyś nie wiem jak "zbliżał". Zapamiętasz?

• M
                                Maciej @Highlander ostatnio edytowany przez Maciej

Czyli jak Fizyk spotkał się z Woolfiem, to...
                                O boże jesteśmy zgubieni!

Jesteście zgubieni. Taki wasz wybór. Wybraliście fałsz i zło, bronicie fałszu, nienawidzicie Boga. „Boże” - z małej litery. Ta nienawiść zaćmiewa wasze rozumy i gubi was.

Nie istnieje oszustwo doskonale. Ktoś nieuchronnie coś „chlapnie” lub pokręci. Jak np Fizyk. Ale czy ja już wcześniej nie pisałem wprost czym jest to towarzystwo tutaj ?

Tego typu grupy jak wasza są rozsiane po świecie i finansowane za pieniądze tych którzy władają światem, złych ludzi, oszustów.
                                Służycie złu.
                                Ale to wasza wola, wasz wybór.

Jesteście godni pożałowania , bo taka jest wasza przyszłość.

Fizyk od czapy 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                • Fizyk od czapy
                                  Fizyk od czapy @Maciej ostatnio edytowany przez

@Maciej Wiesz co, jak tak Ciebie czytam, to chciałbym, żeby istniało życie po śmierci. Wtedy przynajmniej byłaby szansa, że kiedyś przekonasz się jakie bzdury plotłeś i zrobiłoby Ci się łyso. Ale niestety wygląda na to, że umrzesz przeświadczony o swojej racji, z kompletnie fałszywym poczuciem wyższości, nigdy nie mając szansy doświadczyć wstydu za to pieprzenie. Trochę szkoda.

M N M 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                  • M N
                                    M N @Fizyk od czapy ostatnio edytowany przez

@Fizyk-od-czapy Maciusia wiara to czyste "fake it till you make it". Stara się jak może niebożę, tylko wciąż bez sukcesu 😂.

• M
                                      Maciej @Fizyk od czapy ostatnio edytowany przez

Wiesz co, jak tak Ciebie czytam, to chciałbym, żeby istniało życie po śmierci.

Gdybyś naprawdę chciał, to byś wierzył w Boga.

Wtedy przynajmniej byłaby szansa, że kiedyś przekonasz się jakie bzdury plotłeś i zrobiłoby Ci się łyso.

Na pewno spotkamy się na Sądzie Ostatecznym.
                                      Zobaczymy wtedy kto jak będzie wyglądał.

Ale niestety wygląda na to, że umrzesz przeświadczony o swojej racji, z kompletnie fałszywym poczuciem wyższości,

To że ja "mam poczucie wyższości"- to Twoje.
                                      A to jak jest naprawdę, to jest naprawdę.

nigdy nie mając szansy doświadczyć wstydu za to pieprzenie.

Teraz chodzi Ci o to, z czym sam się zdradziłeś?

Trzeba było milczeć. Milczenie jest złotem.
                                      Kto mówi, ten się zdradza.

Służysz fałszowi i złej sprawie.
                                      Ale taki Twój wybór.

M N Fizyk od czapy 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                      • M N

@Maciej Dobra Maciuś. Swoje odloty na punkcie twojej wiary w wymyślonych przyjaciół co sobie zbudowali bosko spartaczone terrarium posklejane przez szatana elektromagnetyzmem odstaw na chwilę na boczny tor.
                                        Kiedyś bredziłeś, że atomy nie istnieją.
                                        Skoro tak, to:
                                        Jak posiadłeś tą wiedzę - i teoretyczną i praktyczną?
                                        Skoro elektromagnetyzm istnieje - a sam tak twierdzisz i obojętne czy zarządzany przez diabły, duchy czy demony (może kiedyś w końcu opracujesz stałą wersję tej baśni) - to co on skleja, odpycha albo mija obojętnie 😂 ?

• M

Skoro tak, to:
                                          Jak posiadłeś tą wiedzę - i teoretyczną i praktyczną?

Jaką wiedzę?

• M N

@Maciej Że atomy nie istnieją.
                                            Tak ci głupota dopiekła, że już czytać ze zrozumieniem nie potrafisz?

• Pierwszy post
                                              Ostatni post