Wyprawa na Anktartydę
-
-
@Maciej napisał w Wyprawa na Anktartydę:
Wszystkie te zaburzenia myślenia są charakterystyczne dla obłędu wielkiego, kosmiczno- liczbowego.
Powtarzasz te same bzdury, a wyjaśnienia, dlaczego słońce nad naleśnikiem nie jest widoczne w nocy, jak nie było, tak nie ma...
-
Wątek powoli zdycha, więc czas na lekkie podsumowanie. Nasz płaski kolega Maciek próbował budować i narzucić swoją narrację, ale pomylił się (ja uważam że celowo łgał) w swoich założeniach.
Na początek nie podobała mu się prędkość jachtu Katharsis. Uważał (porównując czas opłynięcia i dystans) że jacht płynął za wolno, albo płynął dużo szybciej tylko dystans był o wiele większy od podawanego. Liczby jakie rzucał to co najmniej 20 węzłów jakie powinien rozwinąć jacht "chcący" bić rekordy (to kolejne błędne założenie naszego cymbała, o chęci "bicia jakiegoś rekordu", zamiarem było PO PROSTU opłynięcie Antarktydy, jeśli się da to w jak najkrótszym czasie).
Jak łatwo sprawdzić, co zrobił kolega Highlander, jacht tego typu (Oyster 72) rozwija prędkość 9 węzłów a maksymalną 11 węzłów. Więc nawet wyliczenia Macieja średniej prędkości 5,8 węzła, wydaje się prędkością więcej niż rozsądną i prawdziwą. Tym bardziej że (o ile pamiętam) mieli po drodze jakieś przestoje związane z awariami i naprawami.
Inna sprawa dotyczyła jego nomenklatury. Jego, ponieważ cały świat używa pojęcia "prąd wschodni" jako prąd płynący ZE wschodu. Wg nomenklatury Macieja jest to prąd płynący NA wschód. A tylko dlatego że akurat pasowało mu to do bajek które na poczekaniu wymyślał. Ulitować się nad durniem , nic więcej.Oczywiście pochwalił się też wybitną "znajomością" żeglarstwa, no bo jak każdy płaski dureń, uważa że na wszystkim zna się lepiej niż inni.
Była też kwestia rejsu kapitana Cooka, którą nasz kolega omijał jak mógł aby za wiele na ten temat nie powiedzieć. Ale i tak zdążył palnąć, że owe 60 000 mil morskich które pokonał statek kapitana (o czym mówią nawet płascy debile!) to było, cytuję: "chodziło o jednorazowe opłynięcie". Skąd biorą tę informację o dystansie 60 000 mil, oczywiście się od Macieja NIE DOWIECIE. Skąd wiadomo (wg płaskich) że było to tylko opłynięcie Antarktydy, też oczywiście nie.
Jest śmieszniej, bo, wg Macieja, rejs kapitana Cooka (wraz z rejsem Katharsis o którym gadał banialuki!) "potwierdza" że pętla antarktyczna musi być dłuższa. Tylko nie napisał JAK TO POTWIERDZA. Na jakiej podstawie tak twierdzi, skąd ma takie dane, nic. I oczywiście nie napisze bo ten dureń i kłamca tego po prostu nie wie, albo musiałby powołać się na jakieś oficjalne dane, które, oczywiście wg płaskich idiotów, z zasady muszą być fałszywe.Jest jeszcze jedna rzecz, najbardziej śmieszna. Maciej bardzo często używa (nadużywa) słów, "najpewniej" i "oczywistość". Niezła bezczelność jak na kogoś kto klepie takie farmazony, jest intencjonalnym łgarzem i zmyśla "teorie" na poczekaniu.
-
@Highlander napisał w Wyprawa na Anktartydę:
Wszystkie te zaburzenia myślenia są charakterystyczne dla obłędu wielkiego, kosmiczno- liczbowego.
Powtarzasz te same bzdury, a wyjaśnienia, dlaczego słońce nad naleśnikiem nie jest widoczne w nocy, jak nie było, tak nie ma...E
Oczywiście że jest. I wiele razy je podawałem.
Bo tak działa niebo, jako urządzenie optyczne.
Jest to prawdziwe wyjaśnienie. Ogólne, a nawet bardzo ogólne, ale prawdziwe.To co wy (kulo-obłąkańcy) przypisujecie „kulistości ziemi i układowi słonecznemu” to wynika z działania urządzenia optycznego jakim jest niebo.
-
@Tomasz-Middle napisał w Wyprawa na Anktartydę:
Wątek powoli zdycha, więc czas na lekkie podsumowanie.
Znalazł się „obiektywny sędzia-mędrzec”. Poda nam „obiektywne podsumowanie”.
Nasz płaski kolega Maciek próbował budować i narzucić swoją narrację, ale pomylił się (ja uważam że celowo łgał) w swoich założeniach.
Na początek nie podobała mu się prędkość jachtu Katharsis. Uważał (porównując czas opłynięcia i dystans) że jacht płynął za wolno,Bo płynął jeśli przyjąć dane podawane do wierzenia z prędkością ciut większą niż żaglówki na Mazurach.
Trzeba silnej wiary by w to wierzyć.albo płynął dużo szybciej tylko dystans był o wiele większy od podawanego. Liczby jakie rzucał to co najmniej 20 węzłów
Obiektywny mędrzec łże . Pisałem o kilkunastu węzłach.
Przyjmuję, że jacht płynął szybciej, niż mniejszy jacht jednoosobowy, prędkość którego to jachtu solo wyszperał MN na chyba ok 11-12 węzłówjakie powinien rozwinąć jacht "chcący" bić rekordy (to kolejne błędne założenie naszego cymbała, o chęci "bicia jakiegoś rekordu", zamiarem było PO PROSTU opłynięcie Antarktydy, jeśli się da to w jak najkrótszym czasie).
Zacytowałem czego chcieli: opłynAć i opłynąć jak najszybciej.
Jak łatwo sprawdzić, co zrobił kolega Highlander, jacht tego typu (Oyster 72) rozwija prędkość 9 węzłów a maksymalną 11 węzłów.
„Sprawdził”?
Gdzie i jak ?
To jakim cudem jacht mniejszy i jednoosobowy osiąga prędkości średnie większe niż 11 węzłów?Więc nawet wyliczenia Macieja średniej prędkości 5,8 węzła, wydaje się prędkością więcej niż rozsądną i prawdziwą. Tym bardziej że (o ile pamiętam) mieli po drodze jakieś przestoje związane z awariami i naprawami.
Co Ty nie powiesz?
Inna sprawa dotyczyła jego nomenklatury. Jego, ponieważ cały świat używa pojęcia "prąd wschodni" jako prąd płynący ZE wschodu. Wg nomenklatury Macieja jest to prąd płynący NA wschód. A tylko dlatego że akurat pasowało mu to do bajek które na poczekaniu wymyślał. Ulitować się nad durniem , nic więcej.
Nie interesuje mnie nazewnictwo. Skoro obrali kierunek na wschód i skoro podobno tak się opływa Antarktydę (jak stwierdził chyba MN o ile dobrze pamiętam) to znaczy że przeważają wiatry wiejące i prady płynące na wschód.
Bo: z wiatrem płynie się z grubsza 3 x szybciej niż pod wiatr (bo jak to mówią żeglarze pod wiatr trzeba „halsować” czyli dokładać drogi, płynąć zygzakami pod wiatr, ponieważ płynięcie dokładnie pod wiatr (dokładnie pod- czyli NIE skośnie pod wiatr) jest z przyczyn oczywistych (fizycznych) niemożliwe).
Tylko tyle mnie interesuje: skoro wybierają na wschód, to znaczy że tam przeważają prądy i wiatry na wschódOczywiście pochwalił się też wybitną "znajomością" żeglarstwa, no bo jak każdy płaski dureń, uważa że na wszystkim zna się lepiej niż inni.
Nie trzeba się „najlepiej znać” by mieć uzasadnione wątpliwości co do „mazurskich prędkości” tego jachtu. Jakie to prędkości wynikają z oficjalnych danych.
Była też kwestia rejsu kapitana Cooka, którą nasz kolega omijał jak mógł aby za wiele na ten temat nie powiedzieć. Ale i tak zdążył palnąć, że owe 60 000 mil morskich które pokonał statek kapitana (o czym mówią nawet płascy debile!) to było, cytuję: "chodziło o jednorazowe opłynięcie". Skąd biorą tę informację o dystansie 60 000 mil, oczywiście się od Macieja NIE DOWIECIE. Skąd wiadomo (wg płaskich) że było to tylko opłynięcie Antarktydy, też oczywiście nie.
Jest śmieszniej, bo, wg Macieja, rejs kapitana Cooka (wraz z rejsem Katharsis o którym gadał banialuki!) "potwierdza" że pętla antarktyczna musi być dłuższa.A żeby było najciekawiej: to kwestia opływania Antarktydy i tak kształtu ziemi nam nie rozstrzygnie.
Ja zwracam jednak uwagę jakimi jesteście idiotami wierząc we wszystko co wam do wierzenia podają.
Tylko nie napisał JAK TO POTWIERDZA. Na jakiej podstawie tak twierdzi, skąd ma takie dane, nic. I oczywiście nie napisze bo ten dureń i kłamca tego po prostu nie wie, albo musiałby powołać się na jakieś oficjalne dane, które, oczywiście wg płaskich idiotów, z zasady muszą być fałszywe.
Jest jeszcze jedna rzecz, najbardziej śmieszna. Maciej bardzo często używa (nadużywa) słów, "najpewniej" i "oczywistość". Niezła bezczelność jak na kogoś kto klepie takie farmazony, jest intencjonalnym łgarzem i zmyśla "teorie" na poczekaniu.
Powiedział obiektywny sędzia, wasza Wyrocznia.
-
@Maciej wyszedłeś na idiotę i brniesz. Twój problem.
-
Znalazł się „obiektywny sędzia-mędrzec”. Poda nam „obiektywne podsumowanie”.
"Obiektywne" to ty szmato manipulancie dodałeś. Ja napisałem lekkie.
Zawsze zdanie kogoś jest subiektywne co świetnie pokazują twoje kłamliwe posty. -
Bo płynął jeśli przyjąć dane podawane do wierzenia z prędkością ciut większą niż żaglówki na Mazurach.
Trzeba silnej wiary by w to wierzyć.Nie debilu, nie potrzeba wiary. Wierzyć to ty musisz w to że jesteś bystry. Bo płynąć mogli dużo szybciej. A nie przyszła ci do pustego dzbana myśl że mogli mieć przestoje? No nie, na pewno nie przyszło, a nawet jeśli to taka podłota jak ty się do tego nie przyzna.
-
Przyjmuję, że jacht płynął szybciej, niż mniejszy jacht jednoosobowy, prędkość którego to jachtu solo wyszperał MN na chyba ok 11-12 węzłówA na jakiej podstawie tak sobie przyjąłeś?
Albowiem?
Gdyż?
Bo?
Z dupy wyciągnąłeś znowu. -
Zacytowałem czego chcieli: opłynAć i opłynąć jak najszybciej.
I tylko tyle. Nie oznacza to chęci bicia jakiegoś rekordu .
-
„Sprawdził”?
Gdzie i jak ?
To jakim cudem jacht mniejszy i jednoosobowy osiąga prędkości średnie większe niż 11 węzłów?W internecie zapewne. Ja też znalazłem. Tak podaje producent jachtu, będziesz twierdził że wiesz lepiej idioto?? (chociaż muszę przyznać, że może to być prędkość na silnikach nie na żaglach, trzeba to sprawdzić)
A powiedz, jakim cudem jednoosobowy motocykl rozwija prędkość większą niż turystyczny autokar? Jak myślisz głąbie? -
Więc nawet wyliczenia Macieja średniej prędkości 5,8 węzła, wydaje się prędkością więcej niż rozsądną i prawdziwą. Tym bardziej że (o ile pamiętam) mieli po drodze jakieś przestoje związane z awariami i naprawami.
Co Ty nie powiesz?
No tak , co to ja nie powiem. Może przeczytaj sobie ośle ten artykuł. Jest tam na przykład mowa o tym że pogoda nie pozwalała rozwinąć prędkości większej niż cztery węzły (wyobraź sobie co to ja nie mówię!). Pod koniec jest też o tym, że jeden z południków przekraczali trzy razy, więc tak naprawdę trzy dni stali w miejscu. Jest też tam o naprawach i o tym że mieli wreszcie czas na sen i regenerację. Czytaj idioto, czytaj!
https://zeglarski.info/artykuly/katharsis-ii-ciezki-sztorm-85-poludniku/ -
Nie interesuje mnie nazewnictwo.
A co ciebie błaźnie interesuje poza tym co wyrzygasz?
-
Skoro obrali kierunek na wschód i skoro podobno tak się opływa Antarktydę (jak stwierdził chyba MN o ile dobrze pamiętam) to znaczy że przeważają wiatry wiejące i prady płynące na wschód.
Nie moje bydlątko, nie oznacza to tego, bo prąd który tam płynie jest wschodni, więc płynie na zachód. Dotarło do pustego łba?
-
Nie trzeba się „najlepiej znać” by mieć uzasadnione wątpliwości co do „mazurskich prędkości” tego jachtu. Jakie to prędkości wynikają z oficjalnych danych.
Masz wątpliwości ale jesteś gamoniem. Bo sam czas opłynięcia NIC NAM NIE MÓWI O PRĘDKOŚCI jachtu. Jeśli ktoś jechał sześć godzin od A do B, z tego trzy godziny autostradą 150 na godzinę, a potem stał trzy godziny w korku, to rozumiem że zgodnie z twoją logiką, no co? Domyślasz się czy będziesz dalej łgał?
-
A żeby było najciekawiej: to kwestia opływania Antarktydy i tak kształtu ziemi nam nie rozstrzygnie.
Ale to dla was płaskie barany był argument! A jak się okazało że ten rejs was zaorał to nagle "on nic nie rozstrzyga!" Hahahaha, jesteście takie osły że strach. Uwielbiam obserwować jak się węże ślizgacie.
-
Powiedział obiektywny sędzia, wasza Wyrocznia.
Jesteś pojebem i notorycznym kłamcą, to mówię.
-
Przyjmuję, że jacht płynął szybciej, niż mniejszy jacht jednoosobowy, prędkość którego to jachtu solo wyszperał MN na chyba ok 11-12 węzłówA na jakiej podstawie tak sobie przyjąłeś?
Albowiem?
Gdyż?
Bo?
Z dupy wyciągnąłeś znowu.Gdyż jacht wieloosobowy z zasady osiąga ŚREDNIĄ prędkość na BARDZO DŁUGIEJ trasie większą niż jednoosobowy.
Gdyż np ok 1/3 doby człowiek musi przespać. Stąd jednoosobowy musi mieć przestój/spowolnienie. Wieloosobowy nie musi, można wprowadzić system zmian. Wieloosobowy może płynąć bez przestojów spowodowanych fizjologią jednoosobowej załogi.To są oczywistości.
-
Masz wątpliwości ale jesteś gamoniem. Bo sam czas opłynięcia NIC NAM NIE MÓWI O PRĘDKOŚCI jachtu.
Mówi o średniej prędkości . Cały czas chodzi o średnią.
Jeśli ktoś jechał sześć godzin od A do B, z tego trzy godziny autostradą 150 na godzinę, a potem stał trzy godziny w korku, to rozumiem że zgodnie z twoją logiką, no co? Domyślasz się czy będziesz dalej łgał?
No co ?
-
@Maciej słuchaj, nie pisz że coś jest oczywistością albo zasadą. W twoich ustach to NIC NIE ZNACZY. W artykule który zalinkowałem jest i o tym że płynęli z prędkością cztery węzły, i o tym że stali trzy dni w jednym miejscu, i o tym że załoga znalazła czas na sen i regenerację, i o tym że mieli czas na niezbędne naprawy.
A ty wysrywasz nie wiadomo co z pustego łba.