Antarktyda
-
@Boa skoro doplynales do wybrzeza to kto ci zabroni zejsc na lad i prowadzic eksploracje czego tam sobie chcesz? tam nie ma strazy granicznej, ochrony jak w supermarkecie, to jest ziemia niczyja, kazdy moze sobie tam prowadzic badania, eksploracje czy inne cuda, pod warunkiem ze stosuje sie do uzgodnionych, miedzynarodowych zasad panujacych na tamtym kontynencie
-
Pierwsza zasada eksploracji Antarktydy: Kieruj się na północ.
-
@Boa
Prowadź dyskusje merytorycznie, to nie będziesz wyśmiewany.
Dostałeś kilka wyjaśnień jak eksplorować Antarktydę wraz z linkiem z kontaktami, a Ty dalej upierasz się, że się nie bo tak Ci na YT natłukli do głowy.
Udowodnij, że się nie da (skoro dostałeś dowody, że się da), a nie tylko narzekaj. -
Merytoryczną dyskusja, "mozesz sobie zejść że statku i iść eksplorować" xd
Proszony o wyjaśnienie swoich poglądów? Xd
Jakich konkretnie ?Póki co wygląda to tak :
- Ja podważam możliwość eksploracji przez bande Kowalskich
- Wy mówicie, że można
- Oczywiście przesmiewcze komentarze
I tu można chyba zakończyć, bo z dyskusji wynika , że żaden z was nie próbował tam dotrzeć w celu eksploracji czyli wasza wiedza jest taka jak moja. Z tym , że dopuszczam możliwość braku możliwości eksploracji, a wy nie.
Zostań kosmonautą leć w kosmos
Zostań naukowcem i otrzymaj możliwość eksploracji . Tak to wyglada xd -
@Boa
Wcale nie trzeba być naukowcem aby eksplorować Antarktydę. Tak jak Ci pisałem znam dwie osoby które tam były i żadna z nich nie jest naukowcem. Nie ma żadnego dowodu, ani przesłanki, że się nie da.
Odpowiedź: „popłyń i eksploruj” wcale nie jest zła, bo tak dokładnie możesz zrobić jeśli chcesz, na własna rękę. Inna opcja to organizacja ekspedycji, ale Ty to nazywasz zorganizowaną wycieczką i Ci też nie pasuje. Zastanów się najpierw czego Ty w ogole chcesz. -
@ZeratulDG A ja znam 2 astronautów ktorzy mówią , że to spisek i ziemia jest płaska. Takiej pierdo lamento.
-
@ZeratulDG Wiedzą która posiadasz jest dokladnie taka jak moja z tym , że Ty nie dopuszcza tego co ja, a zgrywasz eksperta. To dotyczy też całej reszty ekspertów... No chyba, że pojawi sie w końcu ktoś konkretny.
-
@Boa czego oczekujesz? Abyśmy Cię zabrali na biegun północny? Dostajesz informacje gdzie szukać ludzi którzy tam byli, jeden przedmówca niejawnie podał Ci swoje imię i nazwisko jako uczestnika rejsu. Dostajesz informacje o procedurach (swoją drogą gdybyś nawisał e-mail do MSZ dostałbyś dość wyczerpujące informacje, ich sekcja porad przed wyjazdami jest całkiem ok).
Dostając to twierdzisz, że nie możesz... Bo co? Bo trzeba załatwić formalności i mieć sporo gotówki? To jest to Twoje strzeżenie? -
@JhnW Chodzi o to , że zgrywacie ekspertów , wiedząc tyle co ja. Nikt z Was nie próbował dostać pozwolenie na eksploracje Antarktydy więc nie grajcie znawców.
Nie obchodzi mnie jakaś zwykła wycieczka z punktu a do punktu B i powrotem
-
@Boa przecież jeden kolega nawet pisał, że płynął
Nikt nie zgrywa ekspertów, przychodzisz z pewnymi pytaniami, to ludzie w najlepszej intencji Cię informują. I wtedy się obrażasz, bo niby to wiesz...
-
@JhnW Pisałeś w tej sprawie maila , że tak twierdzisz ? Jprdl takie gadanie...
Ja stanąłem po stronie mniejszości która twierdzi , że się nie da i póki co nie pojawił się nikt kto naprawdę wie dużo bo sam działał w tym kierunku. Nie pojawił się nikt kto skreślił by tą możliwość.
Ja osobiście nie wiem i nic tu się nie dowiedziałem bo osoby które tu się wypowiadają ewidentnie wiedzą na ten temat tyle co ja... A zgrywają ekspertow.
-
@Boa w firmie w której pracowałem (poprzednia praca) babki organizujące na delegacje czasem konsultowały z MSZ wyjazdy w bardziej egotyczne miejsca, generalnie jak organizować projekty z wyjazd zagranicznymi na poważnie.
Możesz nam przedstawić czemu się nie da? -
@JhnW Gosciu ty w ogole czytasz co się do Ciebie pisze ?
Pisze , że wycieczki na Antarktydę mnie nie interesują, a ty 10 razy piszesz , ze przecież forumowicz Max był na rejsie...
Piszę, że nie wiem , a ty chcesz bym ci udowadniał jprdl....
-
@Boa no to dlaczego "stajesz po stronie tych co twierdzą, że się nie da". Przecież musisz mieć logiczny argument.
-
@JhnW Z tego powodu, że nie widzę też logicznego argumentu z drugiej strony , że się da i banda Kowalskich może dostać pozwolenie na eksploracje Antarktydy.
Główny cel, że się dowiem czegoś czego nie wiem.
-
@Boa
Zatem jak nie wierzysz nam, to dzwon do gości, którzy tam płyną. Link z kontaktami Ci podałem. Nikt nie każe Ci wierzyć nikomu z nas. Sprawdź sam, a nie obrażaj się na nas, bo Ci się fakty nie podobają. Zdjęcia Ci mam wysłać? Przecież i tak w nie nie uwierzysz. -
@ZeratulDG "jak nie wierzysz nam" jak można ci wierzysz skoro sam tego nie wiesz bo nie sprawdzałeś... Jprdl eksperci.
Co ty mi podałeś namiary na jakiś rejs, a nie to o czym piszę. Jprdl ile razy można powtarzać że rejs mnie nie interesuję.
-
@Boa
Podałem Ci na miary na grupę, która organizuje różne ekspedycje. Akurat teraz taką, ale zagadaj, jak Cię stać to Ci zorganizują jaka chcesz. -
@ZeratulDG Podałeś mi namiary na grupę która organizuję ekspedycje z konkretnym planem ( wycieczka mającą swoje atrakcje) , a nie możliwość eksploracji antarktydy prowadzenia badań na Antarktydzie, to wynika z opisu.
Ja w przeciwieństwie do cb napiszę do nich, zanim zacznę udawać znawce. -
@Boa
Ależ to jest to do czego Cię od początku namawiam. Napisz do nich. Tylko nie przyznawaj się, że chcesz sprawdzić czy tam nie ma jakiejś kopuły lub ukrytych lądów, bo nie wszyscy mają tyle wyrozumiałości w tłumaczeniu co my i raczej wtedy nie odpiszą po prostu