Offtop o poglądach Macieja
-
@M-N Dostarczyłeś dowodu na swoje niezrozumienie, na głupotę. I na złą wolę. Chcesz powtórzyć ten sam numer jeszcze raz. Sprowokować rozmowę o antropologii tutaj, w tym miejscu. Potem się oburzyć "świętym oburzeniem" i mieć pretekst, który pokażesz innym, by krzyczeć by mnie zakneblować.
Ty niczego jednak dobrze nie rozumiesz. Ani z kosmologii, ani z antropologii. -
@Maciej Kolejna twoja mundrość: "Ale człowiekiem jest to ciało ludzkie, które ma poruszenie z Boga, głównie tchnienie Adama (wyjątki: wskrzeszeni przez Boga, czyli zupełne wyjątki, więc można powiedzieć: każdy kto ma poruszenie Adama)
Czym innym jest to, którego nie zamrażano i odmrażano- bo to ma nieprzerwane poruszenie Adama, tchnienie Boga dane Adamowi.
A czym innym to co powstaje z odmrożonego. Bo to już NIE MA tego samego poruszenia, które ma każdy zwykły człowiek, nie ma poruszenia Adama, tchnienia Boga. I to nie należy do rodzaju ludzkiego. To jest najwyżej zwierzę poruszane przez Bestię, obraz Bestii. Duchem obdarzony obraz Bestii, który nawet przemówi". I jeszcze masz czelność mieszać antropologię do swoich mentalnych rzygowin... Byłbyś zabawny gdyby nie taki żałosny. -
@Maciej napisał w "Refrakcja zakrzywia promienie światła w górę":
@M-N Dostarczyłeś dowodu na swoje niezrozumienie, na głupotę. I na złą wolę. Chcesz powtórzyć ten sam numer jeszcze raz. Sprowokować rozmowę o antropologii tutaj, w tym miejscu. Potem się oburzyć "świętym oburzeniem" i mieć pretekst, który pokażesz innym, by krzyczeć by mnie zakneblować.
Ja nie jestem za kneblowaniem.
Wręcz przeciwnie, powinno się Ciebie, Macieju, pokazywać w telewizji śniadaniowej, żeby jak najwięcej ludzi zobaczyło, do czego może prowadzić fanatyzm religijny. -
@Highlander napisał w "Refrakcja zakrzywia promienie światła w górę":
Ja nie jestem za kneblowaniem.
Wręcz przeciwnie, powinno się Ciebie, Macieju, pokazywać w telewizji śniadaniowej, żeby jak najwięcej ludzi zobaczyło, do czego może prowadzić fanatyzm religijny.To się nie stanie. Wtedy zbyt wielu ludziom otworzyły by się oczy.
Ale powiedz mi: "do czego" może prowadzić ten mój "fanatyzm religijny"?
Albo powiedz mi: gdy w "telewizji śniadaniowej" zjawia się "pan profesor" i z poważną, niemal nabożną miną opowiada o tym, "co jest we wnętrzu światełka na niebie" (zwanego gwiazdą), o którym to światełku sam mówi, że "jest miliardy lat świetlnych stąd", gdy jednocześnie zapewnia, że "on to wie, że to jest wiedza" i gdy inni słuchają tych opowieści z podziwem i z otwartymi z zachwytu ustami, to co to jest?
Jaki to jest fanatyzm? Religijny? Czy może "naukowy"? A może to jedno i to samo? Może "nauka" to religia współczesnego człowieka?!
A może ta cała scenka, te ko(s)miczne, niesprawdzone opowieści traktowane jak "pewnik", jako "wiedza" i podziwiane przez widzów "telewizji śniadaniowej" może to wszystko to jest ...jeden dzień z życia, zwyczajny dzień w ... wielkim domu wariatów?Jak myślisz co to jest?
-
Ale powiedz mi: "do czego" może prowadzić ten mój "fanatyzm religijny"?
Może prowadzić do krzywdzenia ludzi, serio.
Albo powiedz mi: gdy w "telewizji śniadaniowej" zjawia się "pan profesor" i z poważną, niemal nabożną miną opowiada o tym, "co jest we wnętrzu światełka na niebie" (zwanego gwiazdą), o którym to światełku sam mówi, że "jest miliardy lat świetlnych stąd", gdy jednocześnie zapewnia, że "on to wie, że to jest wiedza" i gdy inni słuchają tych opowieści z podziwem i z otwartymi z zachwytu ustami, to co to jest?
Jest to zgodne z naszą najlepszą wiedzą na ten temat. Zawsze możesz zaproponować lepszą teorię, tylko nie rozśmieszaj mnie, że masz odpowiedzi w Biblii
A może ta cała scenka, te ko(s)miczne, niesprawdzone opowieści traktowane jak "pewnik", jako "wiedza"
Nie jest to pewnik, bo tak nie działa nauka.
-
Tak? A w jaki to niby sposób?
-
Tak? A w jaki to niby sposób?
Wystarczy że jakiś inny pseudoreligijny zjeb pod wpływem Twoich słów zacznie atakować ludzi urodzonych dzięki in vitro, no bo to przecież demony...
Dziwne, że tak prostych kwestii nie rozumiesz. -
@Highlander O wiele dziwniejsze jest to że Ty nie opanowałeś zdolności czytania ze zrozumieniem, czytania bez przekręcenia i wypaczenia tego, co ktoś napisał.
-
@Highlander O wiele dziwniejsze jest to że Ty nie opanowałeś zdolności czytania ze zrozumieniem, czytania bez przekręcenia i wypaczenia tego, co ktoś napisał.
A konkretnie czego nie zrozumiałem, albo co przekręciłem?
-
@Highlander Jeżeli zadajesz takie pytanie "a co przekręciłem" po tym, co wcześniej napisałeś, to znaczy że niczego nie zrozumiałeś i nie masz zdolności czytania ze zrozumieniem LUB zdolności powtórzenia czyichś słów bez wypaczenia i przekręcenia.
Przeczytaj 10 x to co ja tam napisałem (tam skąd mnie wyrzuciliście), przeczytaj 100 x jeśli 10 x to dla Ciebie za mało.
A potem zadaj sobie samemu pytanie, pytanie do siebie: "czy to co ja twierdzę, że on twierdzi jest rzeczywiście tym co on twierdzi?" (jest to Twoje pytanie do siebie samego, więc w tym pytaniu "ja" to Ty)Jeśli chcesz porozmawiać o antropologii, to załóż inne forum, inny wątek. Tutaj, w temacie o płaskiej ziemi nie będę na ten temat pisał.
-
Tak? Czyli jeśli ja na przykład wyrażę swoją niechęć do PiS-u i to spowoduje "dyskomfort" u zwolennika PiS-u to wtedy "mogę być zbanowany i zakneblowany" ?
Albo jeśli wyrażę swój światopogląd ("ziemia jest płaska"), co niewątpliwie narusza strefę komfortu pana profesora, który na wielu odczytach mówił o "kuli ziemskiej" i za to mu płacili (np. niemałe pieniądze), za to go oklaskiwali, na tym zrobił karierę, to też "mogę i powinienem być zakneblowany/zbanowany"?Po pierwsze, pociąłeś moje zdanie i wypaczyłeś totalnie jego sens, co dowodzi, że albo celowo manipulujesz, więc dyskusja z Tobą jest bez sensu, albo nie umiesz czytać ze zrozumieniem, co w sumie prowadzi to tego same wniosku. Twierdzenie, że ziemia jest płaska to nie jest żaden światopogląd, tylko objaw braku kontaktu z rzeczywistością i możesz sobie o tym pisać i mówić komu chcesz, to nie ma nic wspólnego z obrażaniem kogokolwiek, a ja pisałem wyraźnie o atakach personalnych.
Co od odbicia w asfalcie to się chłopie zastanów dlaczego to zjawisko nie występuje na trawniku na przykład. Choć nie sądzę, żeby zrozumiał. -
@Highlander Jeżeli zadajesz takie pytanie "a co przekręciłem" po tym, co wcześniej napisałeś, to znaczy że niczego nie zrozumiałeś i nie masz zdolności czytania ze zrozumieniem LUB zdolności powtórzenia czyichś słów bez wypaczenia i przekręcenia.
Przeczytaj 10 x to co ja tam napisałem (tam skąd mnie wyrzuciliście), przeczytaj 100 x jeśli 10 x to dla Ciebie za mało.
A potem zadaj sobie samemu pytanie, pytanie do siebie: "czy to co ja twierdzę, że on twierdzi jest rzeczywiście tym co on twierdzi?" (jest to Twoje pytanie do siebie samego, więc w tym pytaniu "ja" to Ty)Jeśli chcesz porozmawiać o antropologii, to załóż inne forum, inny wątek. Tutaj, w temacie o płaskiej ziemi nie będę na ten temat pisał.
No tak, pewnie mi się coś pomyliło (i 30 innym użytkownikom discorda też) i Maciej wcale nie odczłowieczał ludzi urodzonych dzięki in vitro...
-