Misje Apollo
-
@Maciej napisał w Misje Apollo:
Odbicie "fali elektromagnetycznej" testowano już przed misjami "Apollo".
I w tym przypadku akurat uwierzyłeś naukowcom?
-
@Fizyk-od-czapy napisał w Misje Apollo:
Przecież ty idioto uwierzysz we wszystko co ci napaplają.
I jeszcze masz się "za inteligentnego".Powiedział ten, co wierzy na słowo takim ludziom jak JTolan w kwestiach tego, co jest na ich zdjęciach.
Rzuciłem Ci w twarz filmiki JTolana. Już przezornie przemilczasz od kilku miesięcy.
Ja nie opieram się tylko na wierze w opowieści innych (w kwestii kształtu ziemi). Sam sprawdzałam wielokrotnie że widać (powierzchnię ziemi) niezgodnie z „kulą ziemską”Ponadto na niektórych filmach JTolana sam widzę co widać. Jak choćby na tym przy którym idziecie w zaparte, że „chmury widać”.
Nie mówiąc już o wierzeniu we wszystko, co mu napaplali w związku z jego religią.
Moja religia (katolicka) jest Prawdą. Twoją religią (liczbowo- rozumową) jest fałszywa.
Ja wierzę w Prawdę. Ty w fałsz i zmyślenie. -
Rzuciłem Ci w twarz filmiki JTolana. Już przezornie przemilczasz od kilku miesięcy.
Nie przemilczam, tylko się nimi nie zajmuję, bo mam lepsze rzeczy do roboty. Jak rozwijanie swojego projektu, albo naukę chińskiego. To fascynujące, ile więcej pożytecznych rzeczy da się zrobić, jak człowiek da sobie spokój z przepychaniem się z oszołomami (choć, jak widać, ciągle trochę kusi...).
Poza tym, kilka filmików przecież analizowałem. Na każdym z nich JTolan twierdził, że widać coś innego, niż faktycznie widać. Aż dziwne, że jak fotografował górę San Jacinto, to ją poprawnie zidentyfikował. Naprawdę nie mam podstaw oczekiwać, że w kolejnych filmach byłoby inaczej.
Moja religia (katolicka) jest Prawdą. Twoją religią (liczbowo- rozumową) jest fałszywa.
Powtórz to jeszcze tysiąc razy, a może rzeczywiście stanie się prawdą.
-
@Fizyk-od-czapy napisał w Misje Apollo:
Nie przemilczam, tylko się nimi nie zajmuję, bo mam lepsze rzeczy do roboty. Jak rozwijanie swojego projektu, albo naukę chińskiego. To fascynujące, ile więcej pożytecznych rzeczy da się zrobić, jak człowiek da sobie spokój z przepychaniem się z >oszołomami (choć, jak widać, ciągle trochę kusi...).
To Ty jesteś obłąkańcem.
Zagłębianie się w urojenia (o „kosmosie”) nazywasz „lepszą rzeczą do roboty”.Kiedyś nie wytrzymasz wyrzutu sumienia: gdy poznasz, że swoim rozumem mogłeś służyć Bogu i Prawdzie, a służyłeś obłędowi, fałszowi.
Spóźniony wyrzut sumienia przeradza się w wieczny wyrzut sumienia. I jest to jedna z wielu udręk piekielnych.
Poza tym, kilka filmików przecież analizowałem. Na każdym z nich JTolan twierdził, że widać coś innego, niż faktycznie widać.
Nieprawda, czemu kłamiesz?
Wiesz przecież, że nie na każdym.Aż dziwne, że jak fotografował górę San Jacinto, to ją poprawnie zidentyfikował. Naprawdę nie mam podstaw oczekiwać, że w kolejnych filmach byłoby inaczej.
Jeszcze dziwniejsze jest Twoje kłamstwo.
Powtórz to jeszcze tysiąc razy, a może rzeczywiście stanie się prawdą.
Wasze (urojenia kosmiczne) są powtórzone już… miliard razy?
Chyba więcej biorąc pod uwagę liczbę ludzi wierzących w ten obłęd i liczbę dni choćby tylko w ostatnim stuleciu.Najwyraźniej działa zasada Goebbelsa.
-
Kiedyś nie wytrzymasz wyrzutu sumienia: gdy poznasz, że swoim rozumem mogłeś służyć Bogu i Prawdzie, a służyłeś obłędowi, fałszowi.
Samo to założenie, że fizyk czemuś "służy" jest wzięte z tyłka.
Wymyśliłeś to sobie z powietrza, bo pasuje do twojej śmiesznej, napędzanej religijnym fanatyzmem, narracji. -
Kiedyś nie wytrzymasz wyrzutu sumienia: gdy poznasz, że swoim rozumem mogłeś służyć Bogu i Prawdzie, a służyłeś obłędowi, fałszowi.
Spóźniony wyrzut sumienia przeradza się w wieczny wyrzut sumienia. I jest to jedna z wielu udręk piekielnych.Maciej w twoim przypadku to "kiedyś" już jest od dłuższego czasu. Tylko by mieć wyrzuty sumienia trzeba mieć sumienie. A ty nie masz ani tego, ani wolnej woli. Bo gdybyś miał, to brał byś odpowiedzialność za swoje brednie.
A tak to wygadujesz bzdury o braku dowodów na istnienie księżyca, jednocześnie twierdzisz, że nikt nie wylądował bo już wcześniej od księżyca sie fale radarowe odbijały. Tak od tego księżyca którego wg Ciebie nie ma. A po umieszczeniu luster odbijają się nie tylko fale radarowe, ale też promień lasera i pomiary są zgodne ale z mniejszym błędem.
Takie są fakty.
-
W realnym świecie: obraz księżyca jest widziany w kierunku właściwym dla danego obserwatora na ziemi. Kierunki "do księżyca" dla obserwatorów z różnych punktów ziemi (w danej chwili) nie celują w jeden rejon/punkt przestrzeni.
Chyba w twoim śnie. Bo w realnym świecie tak właśnie jest, że kierunki "do księżyca" dla obserwatorów z różnych punktów ziemi celują w jeden punkt. Mało tego kąty pomiędzy każdą z tych linii i jej pionem wskazują że obserwatorzy są na Globie.
Znowu coś przeczytałeś i bredzisz na podstawie instytutu danych z dupy.
-
@ZJ napisał w Misje Apollo:
Spóźniony wyrzut sumienia przeradza się w wieczny wyrzut sumienia. I jest to jedna z wielu udręk piekielnych.Maciej w twoim przypadku to "kiedyś" już jest od dłuższego czasu.
W Wieczności nawet milion lat uważać będziesz za mgnienie oka.
Cierpliwości.
Już niebawem umrzesz i poznasz prawdziwość moich słów.Tylko by mieć wyrzuty sumienia trzeba mieć sumienie.
Każdy ma. Nawet zły
A tak to wygadujesz bzdury o braku dowodów na istnienie księżyca,
Nigdy nie mówiłem „księżyc nie istnieje”
jednocześnie twierdzisz, że nikt nie wylądował bo już wcześniej od księżyca sie fale radarowe odbijały.
Tak. To znaczy: wysłane w tym kierunku.
Tak od tego księżyca którego wg Ciebie nie ma.
To według ciebie „według mnie nie ma księżyca”.
A po umieszczeniu luster odbijają się nie tylko fale radarowe, ale też promień lasera i pomiary są zgodne ale z mniejszym błędem.
Po „umieszczeniu luster”.
Dobre!
Co za błazenada.
We wszystko głuptaki uwierzą.„Lustro” już jest umieszczone. Od początku. Sklepienie nieba: twarde jak lustro metalu.
Takie są fakty.
Fakty medialne. Tak mówią (media). Taki przekaz.
Tak, to fakt że tak mówią.
A jak JEST naprawdę?
Wiesz?
Czy tylko wierzysz, że „wiesz”? -
W realnym świecie: obraz księżyca jest widziany w kierunku właściwym dla danego obserwatora na ziemi. Kierunki "do księżyca" dla obserwatorów z różnych punktów ziemi (w danej chwili) nie celują w jeden rejon/punkt przestrzeni.
Chyba w twoim śnie. Bo w realnym świecie tak właśnie jest, że kierunki "do księżyca" dla obserwatorów z różnych punktów ziemi celują w jeden punkt.
Udowodnij!
To tylko twoja wyobraźnia. Jest właśnie inaczej. Dla każdego (z różnych punktów ziemi/nad ziemią) księżyc jest lokalną projekcją.
Mało tego kąty pomiędzy każdą z tych linii i jej pionem wskazują że obserwatorzy są na Globie.
Udowodnij.
Jest inaczej: gdy obserwator z Warszawy celuje w środek tarczy księżyca i w tym samym momencie to samo robi obserwator z NYC to obaj celują nie w jeden i ten sam punkt przestrzeni.
Ale „każdy ma swój własny księżyc”, to jest własną projekcję.
Tak działa niebo, optyka nieba. -
Jest inaczej: gdy obserwator z Warszawy celuje w środek tarczy księżyca i w tym samym momencie to samo robi obserwator z NYC to obaj celują nie w jeden i ten sam punkt przestrzeni.
Ale „każdy ma swój własny księżyc”, to jest własną projekcję.Nie. Masz taki problem tylko na płaskiej ziemi. Ludzie na całym świecie o tej samej godzinie zmierzyli kąt pomiędzy pionem i linią wskazującą na księżyc. Po umieszczeniu ich na globie wszystkie wskazywały jeden punkt.
Pewnie znowu pytałeś o dowód retorycznie. Ale takich filmów jak ten sporo widziałem.
https://youtu.be/JYY3bIKJFg8A nawet nie potraficie wyjaśnić dlaczego Polaris z okolicy równika zachodzi pod horyzont.
Tak działa niebo, optyka nieba.
Nagle wiesz jak działa optyka nieba. Tyle, że bez luster laser sie od księżyca nie odbijał. A od tej twojej kopuły nie odbija się nadal. A podobno polerowana na lustro.
No to nie źle Ci ta kopuła urosła. Jest jużwielkości średnicy orbity księżyca@Maciej napisał w Misje Apollo:
No a co nagle masz 8 miliardów materialnych księżyców, czy jednak projekcja to nie księżyc.
-
Ale „każdy ma swój własny księżyc”, to jest własną projekcję.
Nie. Masz taki problem tylko na płaskiej ziemi.
To żaden "problem".
Tak działa niebo (jego optyka).@ZJ napisał w Misje Apollo:
Ludzie na całym świecie o tej samej godzinie zmierzyli kąt pomiędzy pionem i linią wskazującą na księżyc. Po umieszczeniu ich na globie wszystkie wskazywały jeden punkt.
I co z tego?
Pewnie znowu pytałeś o dowód retorycznie.
Tak.
Ponieważ ja mam dowód, że jest właśnie tak jak napisałem. Zresztą już przedstawiałem.
Skoro moje jest prawdziwe oraz zaprzecza twojemu => twoje jest fałszywe.@ZJ napisał w Misje Apollo:
Ale takich filmów jak ten sporo widziałem.
https://youtu.be/JYY3bIKJFg8No i co z tego?
[Nędza waszych rozumów przeogromna!]
A nawet nie potraficie wyjaśnić dlaczego Polaris z okolicy równika zachodzi pod horyzont.
Potrafimy:
Bo tak działa niebo, wynika to z działania nieba.@ZJ napisał w Misje Apollo:
No a co nagle masz 8 miliardów materialnych księżyców, czy jednak projekcja to nie księżyc.
Księżyc jest światłem/obrazem.
Zatem istnieje.
Jako światło na niebie/obraz. -
Księżyc jest światłem/obrazem.
Zatem istnieje.
Jako światło na niebie/obraz.Czyli Księżyc to taki boski smartwatch przylepiony do kopuły? Bredzisz Macieju, niestety. Niestety dla Ciebie, pływy morskie, laserowe pomiary odległości od retroreflektorów, AMATORSKA łączność radiowa zaprzecza temu. Już nie będę wspominał o sześciu udanych misjach Apollo, bo i tak bezczelnie temu zaprzeczysz. "Albowiem Ziemia nie jest zbliżona bla bla bla bla" xd
-
-
mam dowód
Już Ci mówiłem, że nie masz dowodu.
Ludzie na całym świecie o tej samej godzinie zmierzyli kąt pomiędzy pionem i linią wskazującą na księżyc. Po umieszczeniu ich na globie wszystkie wskazywały jeden punkt.
I co z tego?
Właśnie to, że kłamiesz. Ale jak zwykle nie widzisz w tym problemu.