Religijne wynurzenia z wątku o grawitacji
-
@Maciej napisał w Religijne wynurzenia z wątku o grawitacji:
niczego "sam nie wymyślasz", lecz jest ci podawane z ducha, wprost do rozumu. Albo przez złego ducha albo przez dobrego. Trzeciego nie ma
Czyli czytając twoje głupoty to czytam "dzieło Boże"? Czy szatańskie podszepty? Ten który podobno jest doskonałym oszustem, oszuka wszystkich ale Ciebie nie?
Widzisz księżyc? Tę diabelską emanację? To znaczy, że jednak to nie tylko Bóg.
Jesteś zabawną marionetką która nie musi wierzyć ale to robi bo "błogosławieni Ci co nie widzieli a uwierzyli".
Tak, kopuły też nie widziałeś.
-
@jakubcjusz napisał w Religijne wynurzenia z wątku o grawitacji:
Czy nie wiesz, że Bóg zaświadczył "beze Mnie nic nie możecie uczynić"?
Bóg ci tego nie podał, lecz diabeł.
No to w końcu jak? Skąd wiesz, że podał mi tą myśl akurat diabeł a nie Bóg?
Stąd: jest fałszem. Bóg nie podaje fałszu tylko Prawdę.
nawet jeśli podał mi ją diabeł, to przecież zrobił to za zgodą Boga, prawda?
No i co ?
A Ty jak rozróżniasz kto Ci każe lać żonę, Bóg czy diabeł?
Dlatego właśnie jesteś potępiony. Zero dobrej woli. Tylko szyderstwo, które poczytujesz sobie za „objaw własnej inteligencji”. Usłyszysz rechot Wielkiego Inteligenta. Wpadając do piekła.
-
@ZJ napisał w Religijne wynurzenia z wątku o grawitacji:
Znowu dostarczasz argumentów że jesteś bezwolną marionetką albo pacynką. Zależy gdzie twój Bóg trzyma ręce. Nie masz wolnej woli.
Mam.
Ty też miałeś.Miałeś , moralna szmato.
Mogłeś wybierać między Bożym natchnieniem a podszeptem diabła -
@ZJ napisał w Religijne wynurzenia z wątku o grawitacji:
niczego "sam nie wymyślasz", lecz jest ci podawane z ducha, wprost do rozumu. Albo przez złego ducha albo przez dobrego. Trzeciego nie ma
Czyli czytając twoje głupoty
Głupot ja nie piszę.
to czytam "dzieło Boże"?
Tak.
Czy szatańskie podszepty?
Nie.
Ten który podobno jest doskonałym oszustem, oszuka wszystkich ale Ciebie nie?
Imbecylizm.
Oszustwo nie może być doskonałe.
Oszust nie może być doskonałym.Widzisz księżyc? Tę diabelską emanację?
Nasranie we łbie.
Jesteś zabawną marionetką
To ty. Diabelski pomiocie.
która nie musi wierzyć ale to robi bo "błogosławieni Ci co nie widzieli a uwierzyli".
Tak. To wiara testuje człowiecze „chcę”.
Za to jesteś potępiony pomiocie: że a priori, bez dowodu wybierałeś zło i fałsz, a Dobro i Prawdę odrzuciłeś.Tak, kopuły też nie widziałeś.
Nie widziałem.
Ty kloako też „kosmosu” nie widziałeś. Ale wolisz wierzyć w ludzkie bajki zamiast w Boże Słowo.
Bo masz spaczone „chcę”.
Całyś wypaczony i przekręcony. -
A jak Ty, mały człowieczek rozpoznasz Prawdę, jeśli Bóg Ci na to nie pozwoli?
No i co?
To, że powinieneś skorzystać z mojej rady, bo tak czy inaczej pochodzi od Boga.
Dlatego właśnie jesteś potępiony.
O.... Czyli nie wiesz? Tak myślałem. Zauważyłeś, jak szybko zmieniasz temat, kiedy ktoś Ci zada pytanie na które ie potrafisz odpowiedzieć?
Głupot ja nie piszę.
Owszem, piszesz. I to w hurtowych ilościach.
-
Dlatego właśnie jesteś potępiony.O.... Czyli nie wiesz? Tak myślałem. Zauważyłeś, jak szybko zmieniasz temat, kiedy ktoś Ci zada pytanie na które ie potrafisz odpowiedzieć?
Chyba wiem jak ta funkcja o nazwie Maciej działa.
Jeśli dostanie coś pasującego do jego urojeń to jest to boskie objawienie.
Pozostałe elementy które nie należą do tego zbioru to diabelskie zwiedzenie.
Pytania z zakresu jak to odróżniasz wychodzą ponad dziedzinę funkcji i zwraca błąd "jesteś potępiony".W sumie to on tam ma jeden if powiązany z przeszukiwaniem tablicy wierzeń, którą nazywa Biblią.
-
-
Jeżeli Pan domu nie zbuduje,
na próżno się trudzą ci, którzy go wznoszą.
Choćbyś się zesr... nie dodasz sobie myśli, nie pojawi się jeżeli nie będzie ci podana.Hitler: Tak sobie myślę, chciałbym, żeby Niemcy były wielkie, a rodakom żyło się dostatnio.
Bóg: Super! Widzisz jaki zajebisty pomysł ci podpowiedziałem? Beze mnie chuja byś wymyślił!
Hitler: ...dlatego trzeba zagazować wszystkich Żydów.
Bóg: KURWA! Szatan, chodź tu, przejmujesz ten projekt! -
A jak Ty, mały człowieczek rozpoznasz Prawdę, jeśli Bóg Ci na to nie pozwoli?
Skretynienie.
„Poznacie Prawdę, a Prawda was wyzwoli.”
Powiedział Pan Bóg.
Jakże więc kretynie Bóg mógłby „nie pozwalać komuś poznać Prawdy”?
Bóg chce aby każdy poznał.
Tym co nie pozwala poznać Prawdy, co zaćmiewa rozum jest zła wola, złe „chcę”.@Maciej napisał w Religijne wynurzenia z wątku o grawitacji:
No i co?
To, że powinieneś skorzystać z mojej rady, bo tak czy inaczej pochodzi od Boga.
Imbecylizm.
Od Boga pochodzi tylko to co jest z Jego pragnienia.
To co jest z dopustu nie pochodzi od tego kto tylko dopuszcza.@Maciej napisał w Religijne wynurzenia z wątku o grawitacji:
O.... Czyli nie wiesz? Tak myślałem. Zauważyłeś, jak szybko zmieniasz temat, kiedy ktoś Ci zada pytanie na które ie potrafisz odpowiedzieć?
To ty kretynie nie zauważasz, że są durne pytania.
Durnym pytaniem jest np każde pytanie zawierające fałszywe założenie.@Maciej napisał w Religijne wynurzenia z wątku o grawitacji:
Głupot ja nie piszę.
Owszem, piszesz. I to w hurtowych ilościach.
To Ty jesteś umysłowym wieprzem.
-
Zapętliłeś się.
Zrób jeszcze jeden reset. Może prawda Cie wyzwoli. Bo jak dotąd to ty masz za prawdę swoje urojenia.
-
To czemu Ty nie chcesz poznać prawdy o tym jak wspaniały i nieskończony świat stworzył Bóg? Czemu zamykasz na to swój "rozum"? Czy w takim razie przeklniesz się za to i sam grzecznie pójdziesz do piekła?
To co jest z dopustu nie pochodzi od tego kto tylko dopuszcza.No niech Ci będzie. Wciąż jednak nie masz pewności, czy to co do Ciebie piszę pochodzi od Boga, czy z Jego dopustu. Jeśli jednak od Boga, a Ty mnie nie słuchasz, to występujesz przeciwko Bogu. Czy już się za to przekląłeś? (Tak, wiem, że Twoim zdaniem to co Ci osobiście nie pasuje na pewno nie pochodzi od Boga, ale to dość kiepskie podejście).
To ty kretynie nie zauważasz, że są durne pytania.
Czyli nie rozróżniasz i wstydzisz się przyznać. Ok.
Skretynienie.
Imbecylizm.
kretynie
jesteś umysłowym wieprzem.A bez obrażania już nie potrafisz? Musisz mieć bardzo niską samoocenę, skoro musisz podnosić ją sobie wyzwiskami innych.
-
To czemu Ty nie chcesz poznać prawdy o tym jak wspaniały i nieskończony świat stworzył Bóg? Czemu zamykasz na to swój "rozum"?
To Ty zamykasz się na to co Pan Bóg wprost powiedział (na temat świata który stworzył). Już na samym początku Biblii Pan Bóg mówi że stworzył sklepienie, które oddziela wody od wód. To ty w to nie wierzysz, nie ja. To ty masz Boga za kłamcę, myśląc „eee wcale tak nie było, wcale nie ma sklepienia i wód nad sklepieniem”. To nie ja mam Boga za kłamcę, to Ty.
Czy w takim razie przeklniesz się za to i sam grzecznie pójdziesz do piekła?
To ty się potępisz, gdy najpóźniej na Końcu poznasz, że było, jest i będzie jak Bóg powiedział. Znienawidzisz samego siebie gdy okaże się jawnym, że jesteś kretynem, że wolałeś uwierzyć w opowieści błaznów, nauki demonów, ale w Słowo Boga nie chciałeś wierzyć.
I nie pójdziesz do piekła „grzecznie”, lecz tak jak każdy potępieniec, wyjąc jak obłąkaniec (którym jesteś), bluźniąc Bogu, płacząc i zgrzytając zębami. Czyli tak jak zachowuje się wariat, gdy jest w stanie ostrej psychozy. Jesteś bowiem wariatem nie wierząc Bogu, wybierając wiarę w opowieści obłąkańców.@Maciej napisał w Religijne wynurzenia z wątku o grawitacji:
To co jest z dopustu nie pochodzi od tego kto tylko dopuszcza.No niech Ci będzie. Wciąż jednak nie masz pewności, czy to co do Ciebie piszę pochodzi od Boga, czy z Jego dopustu.
To co Ty piszesz (teraz) pochodzi od diabła. I mam pewność.
Jeśli jednak od Boga, a Ty mnie nie słuchasz, to występujesz przeciwko Bogu.
Tak. Gdyby to co ty piszesz było od Boga, to występowałbym przeciw Bogu.
Ale założenie jest niespełnione. Bo twoje jest od diabła. I mam pewność.Ale vice versa!
Ponieważ ja piszę Prawdę, a Prawda tylko od Boga pochodzi to dlatego ty występujesz przeciw Bogu. Bo występujesz przeciw słowu Prawdy. Bo Prawda jest słowem i tylko od Boga pochodzi.
Czy już się za to przekląłeś? (Tak, wiem, że Twoim zdaniem to co Ci osobiście nie pasuje na pewno nie pochodzi od Boga, ale to dość kiepskie podejście).
Nie to co „mi osobiście nie pasuje”, ale to co nie pasuje Bogu, to odrzucam.
Jeśli Bóg powiedział, że stworzył sklepienie nieba, to odrzucam słowa dowolnego błazna który mówi że „nie ma sklepienia”, nawet jakby to był utytułowany błazen, np „pan profesor”, czy „pan laureat” jakiejś nagrody, np „Nobla”Jeśli przeczy Bogu => błazen i imbecyl , czyli głuptak.
I znów vice versa!
Znów przypisujesz mi to co ty sam masz. Bo to ty odrzucasz to co ci nie pasuje jako „niepochodzące od Boga”. Nawet Słowo Boga odrzucasz jako „niepochodzące od Boga”! Bo ci nie pasuje. Np to o sklepieniu i wodach nad sklepieniem.
Bo masz nasrane we łbie. A masz nasrane we łbie, bo masz złą wolę, złe „chcę”. Więc diabeł defekuje ci i szczy ci i rzyga wprost do twego rozumu.
A Ty połykasz te wydaliny w zachwycie, jaki należy się Prawdzie.
To bowiem Prawda zachwyca zdrowy rozum, nie urojenie.
U Ciebie na odwrót: zachwycasz się fekaliami, np urojeniami o „kosmosie”, to wąchasz, to cię wciąga.
A Prawdą gardzisz, Prawda cię odpycha.
Cały jesteś przekręcony i wypaczony.@Maciej napisał w Religijne wynurzenia z wątku o grawitacji:
Skretynienie.
Imbecylizm.
kretynie
jesteś umysłowym wieprzem.A bez obrażania już nie potrafisz? Musisz mieć bardzo niską samoocenę, skoro musisz podnosić ją sobie wyzwiskami innych.
Nie obrażam Cię. Piszę Prawdę o Tobie. Taki jesteś, tym się uczyniłeś.
-
To Ty zamykasz się na to co Pan Bóg wprost powiedział (na temat świata który stworzył).
A komu dokładnie to powiedział? I kto to spisał? I ile razy wcześniej było to przekazywane ustnie?
Już na samym początku Biblii Pan Bóg mówi że stworzył sklepienie, które oddziela wody od wód.
Po pierwsze: Bóg tak powiedział? Czy spisał to jakiś nieznany z nazwiska ziomek, który pewnie sporo jeszcze przekręcił?
Pod drugie: nawet zakładając, że Bóg tak podyktował, to dla kogo to było? Dla naukowców, czy dla niepiśmiennych, niewykształconych pasterzy?Myślisz, że cokolwiek by do nich dotarło?
Po trzecie: Jak ten opis stworzenia świata wygląda w innych tekstach sakralnych? Np. w Theravadzie, albo w Smryti, albo w Koranie? Może rację ma Hinduizm i ziemia faktycznie spoczywa na słoniach? Jak zweryfikujesz, że to właśnie Twoja wiara jest tą właściwą?
To ty masz Boga za kłamcę
Ależ mylisz się. Za kłamców mam Ciebie i ludzi, którzy wpisywali do Biblii co im się żywnie podobało, a potem Twierdząc, że to pochodzi od Boga.
To ty się potępisz
Wątpię.
Znienawidzisz samego siebie gdy okaże się jawnym, że jesteś kretynem, że wolałeś uwierzyć w opowieści błaznów
Mam nadzieję, że jesteś tak samo krytyczny w stosunku do siebie.
nie pójdziesz do piekła „grzecznie”, lecz tak jak każdy potępieniec, wyjąc jak obłąkaniec (którym jesteś), bluźniąc Bogu, płacząc i zgrzytając zębami.
Widzę, że masz doświadczenie. Widziałeś to osobiście? Opowiedz coś jeszcze?
Nie, nie masz. Wmawiasz sobie, że to pochodzi od diabła, żeby nie dopuścić do siebie myśli, że możesz jednak potrzebować pomocy. Niestety, w takich przypadkach jak Twój pierwszym krokiem do uzyskania pomocy jest przyznanie przed samym sobą, że tej pomocy się potrzebuje.
Ponieważ ja piszę Prawdę
Nie, nie piszesz. Wiele razy byłeś przyłapywany tutaj na kłamstwie (GPS w samolocie nie działa, promienie światła wyginają się w górę, wkrótce umrzesz etc). Skoro kłamiesz w prostych, weryfikowalnych tematach, to tym bardziej mam pewność, że kłamiesz też w innych. Ergo: szatan przez Ciebie przemawia.
Nie to co „mi osobiście nie pasuje”, ale to co nie pasuje Bogu, to odrzucam.
Możesz wmawiać sobie co chcesz. To nie zmienia faktu, jak się zachowujesz. A zachowujesz się tak, że jak coś Ci się nie podoba, to to odrzucasz, bo tak.
Znów przypisujesz mi to co ty sam masz.
Mylisz się.
Nawet Słowo Boga odrzucasz jako „niepochodzące od Boga”!
Bo nikt mi jeszcze nie udowodnił, że te "słowa" pochodzą od Boga. Natomiast sam zweryfikowałem, że Ziemia jest globem. Widziałem "Starlinki", czy kratery na OKRĄGŁYM księżycu (przez teleskop). Ty boisz się "zobaczyć" te rzeczy, bo niszczą Twój światopogląd.
jesteś kretynem
Jesteś bowiem wariatem
Bo masz nasrane we łbie.
połykasz te wydaliny w zachwycie
zachwycasz się fekaliami,Długo jeszcze będziesz się tak dowartościowywał? Bo nie wiem, czy dalsza dyskusja z Tobą ma sens, skoro każde moje pytanie powoduje, że wpadasz w furię i jedyne co możesz z tym zrobić to zwyzywać i obrażać mnie. Potrafisz rozmawiać jak cywilizowany człowiek?
Nie obrażam Cię
I cyk, kolejne kłamstwo.
-
@Maciej Siema, zakłamana gnido. W swoim wysraniu umysłowym stwierdziłeś, że człowiek praktycznie nie jest zdolny do wygenerowania własnej, świadomej myśli, że wszystko co mu "przychodzi do głowy" to albo objawienie boskie albo podszept szatana.
W takim razie, kiedy "wpadłeś na pomysł", żeby sfotografować to obserwacyjne potwierdzenie, że światło w atmosferze z zasady ugina się w kierunku jej gęstszej warstwy - bo przecież bezpośrednio nad rozgrzaną maską gorące powietrze jest rzadsze niż parę centów wyżej, gdzie już się trochę ochłodziło:to było:
- objawienie boskie, żeby coś wreszcie dotarło do twojego zakutego łba czy
- podszept szatana, żebyś po raz kolejny publicznie potwierdził swoją głupotę, czy
- wręcz na odwrót: to Twój urojony bogu chciał wyeksponować twoje zakłamanie i głupotę?
-
o Ty zamykasz się na to co Pan Bóg wprost powiedział (na temat świata który stworzył).
A komu dokładnie to powiedział?
Mojżeszowi. Tora to Pięcioksiąg, Księga Mojżeszowa. Księga Rodzaju to część Tory.
Ty jednak wolisz wierzyć w to co diabeł objawił (wprost do rozumu) szarlatanowi Newtonowi czy innym obłąkańcom, mającym złą wolę (jak np. Hubble), opowiadającym baśnie.@jakubcjusz napisał w Religijne wynurzenia z wątku o grawitacji:
I kto to spisał?
Żydzi.
I ile razy wcześniej było to przekazywane ustnie?
Nie wiem.
Już na samym początku Biblii Pan Bóg mówi że stworzył sklepienie, które oddziela wody od wód.
Po pierwsze: Bóg tak powiedział?
Tak.
Ty jednak nie wierzysz, że Bóg.
Wolisz wierzyć w to co mówią głuptaki i obłąkańcy.@jakubcjusz napisał w Religijne wynurzenia z wątku o grawitacji:
Czy spisał to jakiś nieznany z nazwiska ziomek, który pewnie sporo jeszcze przekręcił?
Tak chcesz wierzyć: "że przekręcił".
Takie twoje "chcę".
Dlatego właśnie jesteś potępiony.@jakubcjusz napisał w Religijne wynurzenia z wątku o grawitacji:
nawet zakładając, że Bóg tak podyktował, to dla kogo to było?
Do KAŻDEGO człowieka.
Każdego pokolenia, każdego narodu, każdego czasu.
Prawda jest ponadczasowa i ponadplemienna.@jakubcjusz napisał w Religijne wynurzenia z wątku o grawitacji:
Dla naukowców, czy dla niepiśmiennych, niewykształconych pasterzy?Myślisz, że cokolwiek by do nich dotarło?
To ty jesteś głuptakiem i twoi "naukowcy". Nie ci "niepiśmienni pasterze".
Boleśnie poznasz to na Końcu.
I będzie wielki wstyd.
Poznasz, że wiara niepiśmiennych była prawdziwa, zgodna z tym jak jest, a twoja wiara jest obłąkaniem.@jakubcjusz napisał w Religijne wynurzenia z wątku o grawitacji:
Jak ten opis stworzenia świata wygląda w innych tekstach sakralnych? Np. w Theravadzie, albo w Smryti, albo w Koranie?
A co mnie to obchodzi?
Może rację ma Hinduizm i ziemia faktycznie spoczywa na słoniach?
Nie, nie ma racji.
ak zweryfikujesz, że to właśnie Twoja wiara jest tą właściwą?
Po prostu.
Tak jak poznaje się Prawdę: po prostu.
Kto jest z Boga, ten poznaje Prawdę, gdy Ją usłyszy, przeczyta, gdy się z Nią zetknie.
Ty dlatego nie poznajesz, że z Boga nie jesteś.
Masz diabła za ojca.
Kłamstwo kochasz, fałszem żyjesz.@jakubcjusz napisał w Religijne wynurzenia z wątku o grawitacji:
Ależ mylisz się. Za kłamców mam Ciebie i ludzi, którzy wpisywali do Biblii co im się żywnie podobało, a potem Twierdząc, że to pochodzi od Boga.
Że Prawdę (Biblię) nazywasz "kłamstwem".
Grzech przeciw Duchowi Prawdy nie może być człowiekowi odpuszczony.@jakubcjusz napisał w Religijne wynurzenia z wątku o grawitacji:
Znienawidzisz samego siebie gdy okaże się jawnym, że jesteś kretynem, że wolałeś uwierzyć w opowieści błaznów
Mam nadzieję, że jesteś tak samo krytyczny w stosunku do siebie.
Tak mi się stanie, jeżeli teraz się mylę.
Ale się nie mylę.
Więc tak mi się nie stanie.@jakubcjusz napisał w Religijne wynurzenia z wątku o grawitacji:
nie pójdziesz do piekła „grzecznie”, lecz tak jak każdy potępieniec, wyjąc jak obłąkaniec (którym jesteś), bluźniąc Bogu, płacząc i zgrzytając zębami.
Widzę, że masz doświadczenie. Widziałeś to osobiście? Opowiedz coś jeszcze?
Mam wiarę i rozum.
Stąd wiem jak zachowuje się potępieniec, wpadający do piekła.@jakubcjusz napisał w Religijne wynurzenia z wątku o grawitacji:
Nie, nie masz.
Mam.
Jeżeli kłamię teraz, mówiąc że mam, ale tak naprawdę nie mam (i wątpię w swym sercu), to przeklinam samego siebie i niech z piekła nie wyjdę nigdy! Amen Amen.@jakubcjusz napisał w Religijne wynurzenia z wątku o grawitacji:
Wmawiasz sobie, że to pochodzi od diabła, żeby nie dopuścić do siebie myśli, że możesz jednak potrzebować pomocy. Niestety, w takich przypadkach jak Twój pierwszym krokiem do uzyskania pomocy jest przyznanie przed samym sobą, że tej pomocy się potrzebuje.
To co ty masz obłąkańcu, to mnie przypisujesz.
Nie, nie piszesz. Wiele razy byłeś przyłapywany tutaj na kłamstwie (GPS w samolocie nie działa, promienie światła wyginają się w górę, wkrótce umrzesz etc). Skoro kłamiesz w prostych, weryfikowalnych tematach, to tym bardziej mam pewność, że kłamiesz też w innych. Ergo: szatan przez Ciebie przemawia.
To ty kłamiesz.
I mam pewność, że ty nie masz pewności w tym co piszesz.
Cały jesteś przekręcony, wypaczony i zmieniony.@jakubcjusz napisał w Religijne wynurzenia z wątku o grawitacji:
Nawet Słowo Boga odrzucasz jako „niepochodzące od Boga”!
Bo nikt mi jeszcze nie udowodnił, że te "słowa" pochodzą od Boga.
A kto ci głuptaku "udowodnił", że "A jest A"?
Prawdę rozpoznaje się PO PROSTU.
Właśnie dlatego będziesz potępiony: że Prawdy nie umiesz PO PROSTU rozpoznać.
A nie umiesz tak, bo masz złą wolę, złe "chcę".Kto jest z Boga, ten rozpoznaje Prawdę, gdy się z Nią zetknie.
Kto jednak wchodzi przez bramę, jest pasterzem owiec. 3 Temu otwiera odźwierny, a owce słuchają jego głosu; woła on swoje owce po imieniu i wyprowadza je. 4 A kiedy wszystkie wyprowadzi, staje na ich czele, a owce postępują za nim, ponieważ głos jego znają. 5 Natomiast za obcym nie pójdą, lecz będą uciekać od niego, bo nie znają głosu obcych».
Ja jestem dobrym pasterzem i znam owce moje, a moje Mnie znają,
Kto jest z Boga ten głos Boga poznaje, gdy usłyszy.
Kto jest z Prawdy, ten poznaje Prawdę, gdy Ją przeczyta.Ty dlatego nie poznajesz, że z diabła jesteś. Bo masz złą wolę, złe "chcę".
Cały jesteś wynaturzony, przekręcony, zwyrodniały i wypaczony.@jakubcjusz napisał w Religijne wynurzenia z wątku o grawitacji:
Natomiast sam zweryfikowałem, że Ziemia jest globem.
Dlatego będziesz potępiony.
Nawet bowiem teraz kłamiesz, że "zweryfikowałeś".
A ja mam pewność, że kłamiesz i wiem że łżesz, że wcale nie masz pewności, że "ziemia jest globem".
A jeżeli teraz ja kłamię, mówiąc że mam pewność, że ty wątpisz w to, że "ziemia jest globem", to niech nigdy z piekła nie wyjdę! Amen. Amen.Duszę własną stawiam na to, że ty kłamiesz.
I nie boję się, bo wiem że kłamiesz.
Niczym więc nie ryzykuję.@jakubcjusz napisał w Religijne wynurzenia z wątku o grawitacji:
Bo nie wiem, czy dalsza dyskusja z Tobą ma sense, skoro każde moje pytanie powoduje, że wpadasz w furię i jedyne co możesz z tym zrobić to zwyzywać i obrażać mnie.
W żadną "furię" ja nie wpadam.
Lecz ze spokojem piszę Prawdę o tobie.@jakubcjusz napisał w Religijne wynurzenia z wątku o grawitacji:
Potrafisz rozmawiać jak cywilizowany człowiek?
Tak też rozmawiam.
Jasno i wprost nazywam rzeczy po imieniu. -
Jasno i wprost nazywam rzeczy po imieniu.
To jasno i wprost napisz, który z twoich urojonych przyjaciół (bogu- magiczne beztalencie i partacz czy szatan- elektromagnes) podsunął ci pomysł, żeby sfotografować obserwacyjny dowód na to, że światło w atmosferze z zasady ugina się w kierunku jej gęstszej warstwy:
No chyba, że tych podszeptów nie rozróżniasz i twoi urojeni ziomale dla własnej rozrywki z premedytacją zrobili z ciebie zakłamanego debila .
-
Widzę, że masz doświadczenie. Widziałeś to osobiście? Opowiedz coś jeszcze
Opowiadam.
Bo mam wiarę i rozum.
Wierzę dzieciom fatimskim i Matce Bożej.Matka Boża podczas objawień w 1917 roku przekazała trojgu pastuszkom trzy tajemnice, zwane tajemnicami fatimskimi.
Pierwsza część Tajemnicy: wizja piekła
Blask zdawał się przenikać ziemię i zobaczyliśmy jakby morze ognia. W tym ogniu były zanurzone demony i dusze, jak przezroczyste rozżarzone do czerwoności węgle, czarne lub brązowe, o kształtach ludzkich, unoszące się w pożodze, wznoszone płomieniami, które wypełzały z nich samych wraz z kłębami dymu buchającymi na wszystkie strony, podobne do rozpryskujących się w wielkich pożarach iskier, chwiejne i lekkie. Wszystko to pośród jęków i wycia z bólu i rozpaczy, które przerażały i wywoływały dreszcz grozy. Demony wyróżniały się przerażającymi i ohydnymi kształtami zwierząt, strasznymi, nieznanymi, lecz przezroczystymi jak czarne rozżarzone węgle.
To na razie tylko dusze, kąpiące się w jeziorze ognia i siarki, w piekle, której jest pod ziemią.
[Niebo jest nad głowami, u góry. Nie ma tam "kosmosu" wielkiego, próżnego, lecz Niebo, gdzie Bóg mieszka. Niebo pełne Światłości, pełne światła.]
Dusze. Bez ciała.
Na Końcu, gdy zbawieni zmartwychwstaną do Życia, a potępieni będą wskrzeszeni ku wiecznej odrazie i wiecznej hańbie, to wtedy dusze przyobleką się w ciała.
I razem z ciałem kąpać się będą potępieni w płomieniach ognia, w piekle, płacząc, jęcząc, zgrzytając zębami, wyjąc jak podłe psy i bluźniąc Bogu.
Ból będzie większy, bo będzie i ciało, nie tylko dusza.
Bez końca, zawsze.To jest Prawda.
-
@M-N napisał w Religijne wynurzenia z wątku o grawitacji:
że światło w atmosferze z zasady ugina się w kierunku jej gęstszej warstwy:
Światło ugina się do warstwy oraz od warstwy.
A nie tylko "w kierunku gęstszej warstwy" jak ty głuptaku bredzisz.
https://www.google.pl/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fpl.puntomarinero.com%2Fthe-law-of-light-reflection%2F&psig=AOvVaw0RiRkMXtdyBRipNRokworV&ust=1719916570282000&source=images&cd=vfe&opi=89978449&ved=0CBEQjRxqFwoTCIDP6t7ShYcDFQAAAAAdAAAAABAJTak jak widać na obrazku, na przykładzie.
Do (ku) oraz od (warstwy).Ilość światła (moc/natężenie) "od warstwy" oraz ilość światła "ku warstwie" zależy od kąta natarcia/padania światła.
Im bardziej "płaski kąt" (im kąt natarcia bardziej zbliżony do 90 stopni) tym mniejsza moc światła "ku warstwie", a tym większa moc (natężenie) światła "od warstwy".
Wasze, pożal się Boże imbecylne "modele" zachowania się światła w powietrzu rozważają tylko zagięcie ku warstwie, a ignorują możliwość odgięcia (odbijania się) światła od warstwy.
Pomimo iż obserwacje dnia codziennego, powszechne obserwacje jasno wskazują na możliwość odbicia się światła (czyli odginania się od warstwy)
aEIApfx.jpg"Modele" wasze (bożki wasze, dzieła waszych tępych rozumów, dzieła którym się kłaniacie) są głuptackie, bo jesteście głuptakami, imbecylami.
A tacy jesteście, bo Bogu nie wierzycie.To jest Prawda.
-
Światło ugina się do warstwy oraz od warstwy.
Twoje ugięcie "od warstwy" to jedynie odbicie i to lustrzane, zakłamany debilu .
Nie zmieniaj tematu. Odpowiedz na pytanie: który z twoich urojonych przyjaciół podszepnął ci pomysł, żeby sfotografować obserwacyjny dowód na to, że światło z zasady ugina się w kierunku gęstszej warstwy atmosfery:
-
Nie wiem.
No właśnie. Nie wiesz. I tutaj inteligentny człowiek zakończyłby dyskusję, przyznając, że nie potrafi udowodnić, że to co zostało spisane w Biblii nie zostało przekręcone.
Prawda jest ponadczasowa i ponadplemienna.
I niezrozumiała, dla niewykształconych ludzi. Czy Ci pastuszkowie potrafiliby obliczyć całkę? A może całka jest kłamstwem?
To ty jesteś głuptakiem i twoi "naukowcy". Nie ci "niepiśmienni pasterze".
I to dlatego właśnie Ci niepiśmienni pasterze stworzyli komputery, samoloty i resztę współczesnej technologii, prawda?
A co mnie to obchodzi?
Bo może wierzysz w nie tego Boga co trzeba? Może inne teksty sakralne zawierają właściwy opis świata i przez to, że nie zweryfikowałeś będziesz potępiony.
Kto jest z Boga, ten poznaje Prawdę
To dlatego nie poznajesz prawdy. Kumam.
Kłamstwo kochasz, fałszem żyjesz.
Macieju, przestań już siebie opisywać.
Nie, nie jestem.
Grzech przeciw Duchowi Prawdy nie może być człowiekowi odpuszczony.
A w nosie mam, czy mi będzie odpuszczony czy nie, skoro sam mogę się potępić, a tego nie zrobię.
Tak mi się stanie, jeżeli teraz się mylę.
Ale się nie mylę.
Więc tak mi się nie stanie.Cudowna logika. Wręcz fanatyczna.
Mam wiarę i rozum.
Zgadzam się w jednym: masz wiarę. Posiadania rozumu nigdy nie udowodniłeś.
Jeżeli kłamię teraz, mówiąc że mam, ale tak naprawdę nie mam (i wątpię w swym sercu), to przeklinam samego siebie i niech z piekła nie wyjdę nigdy! Amen Amen.
A ja Ci wybaczam te kłamstwa, bo nie czynisz tego świadomie a z powodu choroby, która Cię toczy (za dopustem Bożym).
To co ty masz obłąkańcu, to mnie przypisujesz.
Chciałbyś, ale niestety tak nie jest. Jestem szczerze zaniepokojony Twoim zachowaniem i obawiam się, że możesz kogoś skrzywdzić.
To ty kłamiesz.
No to mi to udowodnij.
A kto ci głuptaku "udowodnił", że "A jest A"?
"A" to umowny zapis pewnego dźwięku. Tutaj nie ma co udowadniać. Ot - ludzie się umówili, że literę A czyta się tak a nie inaczej.
Właśnie dlatego będziesz potępiony: że Prawdy nie umiesz PO PROSTU rozpoznać.
Już Ci mówiłem. Nie zamierzam się potępiać.
Nawet bowiem teraz kłamiesz, że "zweryfikowałeś".
Nie, nie kłamię. Nawet kiedyś próbowałem Ci wytłumaczyć jak powtórzyć moją weryfikację, ale uciekłeś ze strachu. Więcej powtarzał się nie będę.
Poza tym - udowodnij mi, że kłamię. Ja Ci udowodniłem Twoje kłamstwa (a pamiętaj: Nie mów fałszywego świadectwa).
Duszę własną stawiam na to, że ty kłamiesz.
Nie mogę Ci tego zabronić, ale moim zdaniem głupio robisz.