Mózg płaski czy krągły
-
@Maciej napisał w Mózg płaski czy krągły:
On nie powiedział "nie widziałem SF"
On powiedział: "widziałem całe zachodnie stany USA"A jak to zweryfikował? Nie zweryfikował? To szkoda...
A poza tym, on na tym spotkaniu chwalił się CO WIDZIAŁ. SF nie widział w takim razie.@Maciej napisał w Mózg płaski czy krągły:
Normalnie. Wzrokiem. Patrząc i widząc.
Aaaaa..... :)))))
Tak sobie latałem, myśląc że "nad kulą ziemską" dopóki nie zaskoczyłem, że widoki (powierzchni ziemi) nie zgadzają się z "kulą ziemską" i dopóty nie zacząłem tej kwestii drążyć i obserwować dokładniej.
Tak, i wyszło ci do horyzontu 360 kilometrów jak debilowi tolankowi? Ale odkrycie...
-
"Przewrót Kopernikański" to jeden z największych diabolizmów czasów nowożytnych.
Kopyrnik dał tylko model o wiele prostszy od geocentrycznego. I ten model zgadza się z obserwacjami. Nic więcej. Debile widzą wszędzie diabła albo tacy co mają popier...e we łbie. Do której grupy należysz?
-
@RAV napisał w Mózg płaski czy krągły:
To dlaczego żyroskopy wykrywają obrót 15 stopni na godzinę? (Thanks, Bob)
Żyroskopy świetlne.
Żyroskopy mechaniczne nie wykrywają żadnego "obrotu ziemi".
Masywne bąki mogą wirować bardzo długo, nie wpadając w precesję (jak powinno być na "obracającej się kuli ziemskiej") -
@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:
A poza tym, on na tym spotkaniu chwalił się CO WIDZIAŁ. SF nie widział w takim razie.
Masz nasrane we łbie.
Chwalił się też tym, że widział całe zachodnie stany USA.
SF leży w tych stanach.
Idioto. -
Masywne bąki mogą wirować bardzo długo, nie wpadając w precesję (jak powinno być na "obracającej się kuli ziemskiej")Ten wykrywa.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Kompas_żyroskopowy -
Chwalił się też tym, że widział całe zachodnie stany USA.
SF leży w tych stanach.
Idioto.Otóż skoro nie widział SF (a pochwalił by się na pewno!!) to nie widział całych stanów.
Czubku. -
Kopyrnik dał tylko model o wiele prostszy od geocentrycznego.
No I co z tego?
Tu właśnie jest skretynienie: "jeżeli 'upraszczają się obliczenia ruchów planet', to z tego wynika, że jest tak jak w tym modelu, w którym 'upraszczają się obliczenia'"
Tak jakby nadrzędnym celem, sensem, esencją stworzenia i istnienia świata było to, żeby "ludziom upraszczały się obliczenia ruchu planet".
Nasranie rozumowe, nic więcej.Świat ma więcej aspektów, niż tylko "upraszczanie się obliczeń ruchów planet".
Tu właśnie jest nędza rozumu, niedorzeczność myślenia: przeświadczenie, że "to co ma prostsze obliczenia (jakiegoś jednego aspektu!) musi być lepsze i prawdziwsze"
I ten model zgadza się z obserwacjami.
Jest sprzeczny z obserwacjami. Na przykład jest sprzeczny z obserwacjami powierzchni ziemi: w tym urojeniu (heliocentrycznym) "ziemia jest kulą ziemską". Obserwacje powierzchni ziemi przeczą temu, by powierzchnia ziemi miała krzywiznę zgodną z krzywizną sfery "kuli ziemskiej".
-
No I co z tego?
Ano to z tego czubie że nie wiesz o czym piszesz.
Tu właśnie jest skretynienie: "jeżeli 'upraszczają się obliczenia ruchów planet', to z tego wynika, że jest tak jak w tym modelu, w którym 'upraszczają się obliczenia'"
Nie debilu, znowu nie wiesz o czym piszesz.
ak jakby nadrzędnym celem, sensem, esencją stworzenia i istnienia świata było to, żeby "ludziom upraszczały się obliczenia ruchu planet".
Po raz trzeci czubku nie wiesz o czym piszesz.
Nasranie rozumowe, nic więcej.
Tak, masz nasrane w rozumie bo ciągle piszesz nie na temat.
Świat ma więcej aspektów, niż tylko "upraszczanie się obliczeń ruchów planet".
Oczywiście, ale to ty sobie coś ubzdurałeś bo nie wiesz o czym piszesz.
Tu właśnie jest nędza rozumu, niedorzeczność myślenia: przeświadczenie, że "to co ma prostsze obliczenia (jakiegoś jednego aspektu!) musi być lepsze i prawdziwsze"
Nie nie MUSI, ale...najczęściej jest.
Jest sprzeczny z obserwacjami. Na przykład jest sprzeczny z obserwacjami powierzchni ziemi: w tym urojeniu (heliocentrycznym) "ziemia jest kulą ziemską".
Tak, to jedno z założeń tego modelu. I przy tym założeniu (że ziemia jest kulista) zgadzają się ruchy planet, bo o tym traktuje model heliocentryczny A NIE O POWIERZCHNI ZIEMI BEZDENNY CZUBKU.
-
Masywne bąki mogą wirować bardzo długo, nie wpadając w precesję (jak powinno być na "obracającej się kuli ziemskiej")Ten wykrywa.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Kompas_żyroskopowyBla bla bla.
Nie wykrywa.
Każdy może sobie samodzielnie sprawdzić, że żadnego "obrotu ziemi nie ma". Konstruując masywnego bąka (zdolnego do wirowania przez kilkanaście minut).
Np. po 15 minutach wirowania, dla szerokości geogr. 50 stopni (np. Kraków) na rzekomej "kuli ziemskiej" pierwotna oś wirującego (wyjściowo idealnie pionowo) bąka odchyla się od "kierunku grawitacji na kuli ziemskiej" (po ww 15 min) o ok. 2.41 stopnia. {na równiku "kuli ziemskiej" byłoby to już 3.75 stopnia}. Precesja powinna więc być łatwo zauważalna. W sumie powinna być zauważalna już po kilku minutach, nawet w Krakowie.
Ziemia jest nieruchoma. Ani nie "wiruje dokoła osi" ani nie "lata w kosmosie wokół słońca".
[To, że nie lata wokół słońca to potwierdzili np. Michelson-Morley, czy Airy] -
Maciuś, czy kiedykolwiek zrozumiesz, że powtarzanie oczywistych kłamstw faktów nie zmieni i że w ten sposób oszukujesz jedynie siebie?
Po raz kolejny ci przypominam: to jest żyroskop mechaniczny zbudowany na specjalne zamówienie Boba Knodela i reszty amerykańskich płaskich oszustów po tym jak żyroskopem świetlnym potwierdził obrót Ziemi. Niestety, gość którego wynajęli zbudował żyroskop mechaniczny odpowiednio czuły, że też wykazał słynne 15 stopni na godzinę:
https://www.youtube.com/watch?v=7jSbmOEZy0s
A tu, zakłamany fanatyku masz obrót Ziemi mierzony przez mechaniczny żyroskop lotniczy:
https://www.youtube.com/watch?v=xNYW8JWMVOYTwoja głupota i zakłamanie jest, co prawda, żałośnie zabawna, ale racz zwrócić swoją uwagę, że powtarzasz te same kłamstwa od lat. Co raz bardziej nudzisz, po prostu.
A to jest kolejny sztandarowy przykład twojego bezbrzeżnego zakłamania:Obraca się niebo (ściślej światła nieba, sklepienie nieba raczej się nie obraca
bo, oczywiście, nawet nie spróbujesz znaleźć jakiegokolwiek wytłumaczenia jakim cudem żyroskop, czy to świetlny czy mechaniczny, nie posiadający żadnego sensora do wykrywania zewnętrznego źródła światła oraz znajdujący się w zamkniętym pomieszczeniu z sufitem i oświetlony SZTUCZNYM światłem jest zdolny do wykrywania magicznych "świateł nieba":
https://www.youtube.com/watch?v=J_iRv47SPv4
https://www.youtube.com/watch?v=7jSbmOEZy0s
https://www.youtube.com/watch?v=xNYW8JWMVOYTeraz to już zastanawiam się tylko czy dasz radę być jeszcze bardziej głupi i zakłamany niż do tej pory.
-
@M-N nie wymagają za dużo od czubka.
-
Bla bla bla.
Nie wykrywa.Hahahaha, jest! Pojawił się ostateczny płaskoziemski "argument"!
Jesteś czubek, wiesz o tym, prawda? -
@Tomasz-Middle Ujmę to w ten sposób: wszyscy tutaj wymagamy mniej od Maciusia niż wszyscy płaskoziemcy, z którymi kiedykolwiek on "dyskutował" - dowód: nawet oni powypierdalali go ze swoich "forum" dawno temu
.
Druga kwestia: jeśli nie ma mechanicznego uszkodzenia mózgu lub zdiagnozowanego jakiegoś poważnego uszkodzenia funkcji kognitywnych, to konsekwencje takich faktów jak:
potwierdzone kierunki, dystanse i czasy lotów, konieczność korzystania z ortodromy w nawigacji pow. 600 km., i tworzenie przez każdego krótkofalowca na Ziemi mapy Ziemi będącej projekcją AE globusa, gdzie punktem centralnym są współrzędne jego lokacji (a nie biegun północny), żeby mogli prawidłowo określać kierunek, odległość i moc sygnału radiowego, powinny być dla niego (po uczciwym przemyśleniu), OCZYWISTE.
Więc wg. mnie, jest największym debilem z kompleksem "attention whore" na Ziemi - a jako taki źródłem mojej darmowej rozrywki może być (bo u mnie nawet miejscowe żuliki smartfonów się "dorobiły", na internetach siedzą, i o zgrozo, przestały przy prostych winkach głupoty jak dawniej klepać).
-
Bla bla bla.
Nie wykrywa.Hahahaha, jest! Pojawił się ostateczny płaskoziemski "argument"!
Jesteś czubek, wiesz o tym, prawda?A tu masz "lądowanie na księżycu"
https://pl.wikipedia.org/wiki/Apollo_11
... potwierdzone w Wikipedii.Czy Ty idioto myślisz, że jak mi pokażesz artykuł z Wikipedii, to zatkasz mi usta?
Wikipedia wyrocznią rzeczywistości?Nie żałuj sobie.
Pokaż mi program w TV, pokaż mi "wykład profesora uniwersytetu", nawet "laureata nagrody Nobla".Jeżeli w tym będzie gówno, to powiem "jest gówno".
Dopóki łykałem gówna (jak ty) byłem łykającym gówno.
Teraz nie jestem.Mam własny rozum i własne obserwacje.
-
Tak, to jedno z założeń tego modelu. I przy tym założeniu (że ziemia jest kulista) zgadzają się ruchy planet, bo o tym traktuje model heliocentryczny A NIE O POWIERZCHNI ZIEMI BEZDENNY CZUBKU.
Jeśli powierzchnia ziemi nie ma krzywizny zgodnej z krzywizną "kuli ziemskiej" (a tak jest- to pokazują obserwacje powierzchni ziemi), to ziemia nie jest "kulą ziemską".
Rozumiesz bezdenny idioto? -
Pokaż mi program w TV, pokaż mi "wykład profesora uniwersytetu", nawet "laureata nagrody Nobla".
Jeżeli w tym będzie gówno, to powiem "jest gówno".Maciuś, po co się krygujesz? Wielokrotnie udowodniłeś, że każdy aspekt rzeczywistości, który wypierasz to dla ciebie gówno. Bo uwierzyłeś oszustom, którzy stworzyli magiczny naleśnik dla najgłupszego odsetka ludzkości.
Nie przyszło ci nigdy do głowy, że większość teorii spiskowych jest "zaprojektowana" na zaprzeczaniu wybranym i zazwyczaj dosyć wąskim gałęziom nauki, a tylko jedna - twój magiczny naleśnik skrzyżowany z biblią - zaprzecza praktycznie całej nauce? I codziennej praktyce.
I że w dobie internetu badanie poziomu zainteresowania konkretnymi teoriami spiskowymi może spokojnie służyć do profilowania poziomu inteligencji w konkretnych grupach społecznych, zawodowych, wiekowych, itp, itd? Nawet konkretnych osób, bo nie ważne jakiego nicka sobie wymyślisz, to karata sim jest zarejestrowana na realną osobę, a Windows, OS czy Android wie dokładnie kto ty jesteś i czym jesteś.Dopóki łykałem gówna byłem łykającym gówno.
Ciągle jesteś. Stałeś się gównem. Intelektualnym, moralnym i etycznym. Od momentu, kiedy wdepnąłeś i upadłeś głową w gówno magicznego naleśnika.
Tego faktu też żadnym kłamstwem nie zmienisz. -
Czy Ty idioto myślisz, że jak mi pokażesz artykuł z Wikipedii, to zatkasz mi usta?
Wikipedia wyrocznią rzeczywistości?Pokazałem ci urządzenie. Jak ci nie pasuje wiki to poszukaj gdzie indziej.
Ale z ciebie głąb... -
Jeśli powierzchnia ziemi nie ma krzywizny zgodnej z krzywizną "kuli ziemskiej" (a tak jest- to pokazują obserwacje powierzchni ziemi), to ziemia nie jest "kulą ziemską".
Rozumiesz bezdenny idioto?Nie widzę związku z modelem. Piszesz nie na temat bo jesteś kretynem. Po prostu.
-
A tu masz "lądowanie na księżycu"
https://pl.wikipedia.org/wiki/Apollo_11
... potwierdzone w Wikipedii.Nie głupia małpo. Wikipedia nic nie potwierdza.
Za to uważam, że takie bezdenne głąby jak np ty, próbując podważyć lądowanie tylko się ośmieszacie.
Potwierdziliście to wielokrotnie na YT. -
Mam własny rozum i własne obserwacje.
I własny kaftan już niedługo.