Mózg płaski czy krągły
-
@Maciej napisał w Mózg płaski czy krągły:
Wiesz, że bóg usunie elektryczność
Ale ty też to już wiesz, bo ja objawiam ci to co Pan Bóg mi objawił.
A jak ci to "Bóg objawił"?
Słyszysz głosy w głowie? -
POST NR 2000
Ale ja ci objawiam to co mi Pan Bóg objawił.
Zatem ty też masz objawione (przeze mnie).Objawiasz mi to co sobie ubzdurałeś, bo masz łeb zryty religią.
I co? Traktujesz to jak "wiedzę", że "już wiesz co się stanie"?
Nie, traktuję to jako bzdury.
Ale wpierw zdefiniuj co to znaczy "wiedzieć" i jak wiedzieć należy.
Czy to, że ktoś (choćby Pan Bóg) ci coś powiedział/objawił, to znaczy że to (powiedziane/objawione) "już jest wiedzą"?Skoro wg ciebie bóg jest wszechwiedzący, to wie wszystko bez żadnych wątpliwości.
Nie wiem tylko, czy bóg mógłby kłamać, czy zawsze mówi prawdę.
(to wszystko oczywiście teoretycznie, przy założeniu że w ogóle istnieje)Jeszcze raz: co to jest "wiedza" i co to znaczy "wiedzieć"?
Tak jakby to się dało napisać jednym zdaniem
-
Nie ścierwo, wybierałem dni o jak najlepszej widzialności, żeby tacy ułomni jak ty nie mieli się czego czepić.
Wręcz przeciwnie.
Widziałem tam obrazy (chyba wszystkie takie były) gdzie obiekty "wisiały nad wodą".
To znak dużej refrakcji (promienia w górę).Zapomniałem o tym.
Pomyliła ci się widzialność z refrakcją.
Widzialność to parametr który z grubsza określa na jaką odległość mamy doskonałe warunki obserwacji. Ma to zapewne związek z przeziernością powietrza. Ten parametr nic nie mówi o tym jak mocno ugina się światlo głąbie. -
@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:
Wiesz, że bóg usunie elektryczność
Ale ty też to już wiesz, bo ja objawiam ci to co Pan Bóg mi objawił.
Tak: po prostu.
Słyszysz głosy w głowie?
A co to znaczy "słyszeć głosy w głowie"?
Jak ktoś do ciebie mówi, np. twój guru Fizyk, to gdzie słyszysz jego głos?
W nerkach?
Może w śledzionie?
W nadgarstku?
W paluchu?
W paznokciu małego palca u ręki, może we włosach?Ucho, narząd słuchu jest w głowie.
Nie wiedziałeś?Co to zatem znaczy "słyszeć głosy w głowie"?
Jeśli jest bardzo głośny pisk, wrzask, hałas, czy ludzie "przypadkiem" nie zasłaniają uszu, nie łapią się za głowę?
Czy od hałasu boli głowa, czy nadgarstek? -
Zapomniałem o tym.
Pomyliła ci się widzialność z refrakcją.Nie, nie pomyliła mi się.
Na podstawie całej mojej pisaniny tutaj powinieneś już to wiedzieć, ale ty jak to pomiot szatański chcesz się czepiać.@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:
Widzialność to parametr który z grubsza określa na jaką odległość mamy doskonałe warunki obserwacji. Ma to zapewne związek z przeziernością powietrza.
Czym innym jest przezierność powietrza.
Czym innym refrakcja.Obie jednak rzeczy wpływają na zasięg widzenia, czyli widoczność (czy "widzialność")
Duża refrakcja w górę zmniejsza zasięg widzenia, tj. widoczność (widzialność) dołu obiektów.
Mała przezierność zmniejsza widoczność.Tomasz Middle wybierał sobie dni z dużą refrakcją (promienia w górę): wtedy widzialność niskich obiektów jest mniejsza (mniejszy zasięg).
-
@Highlander napisał w Mózg płaski czy krągły:
POST NR 2000
Ale ja ci objawiam to co mi Pan Bóg objawił.
Zatem ty też masz objawione (przeze mnie).Objawiasz mi to co sobie ubzdurałeś, bo masz łeb zryty religią.
I co? Traktujesz to jak "wiedzę", że "już wiesz co się stanie"?
Nie, traktuję to jako bzdury.
Dlatego właśnie będziesz potępiony.
Bo objawiono ci Prawdę, ale nie poznałeś, wyśmiałeś.Skoro wg ciebie bóg jest wszechwiedzący, to wie wszystko bez żadnych wątpliwości.
Nie wiem tylko, czy bóg mógłby kłamać, czy zawsze mówi prawdę.
(to wszystko oczywiście teoretycznie, przy założeniu że w ogóle istnieje)Dlatego właśnie jesteś potępiony.
Nienawiść do Boga.
Nawet nie jesteś zdolny napisać z szacunkiem.
Lecz z nienawiści uparcie piszesz z małej litery.Jeszcze raz: co to jest "wiedza" i co to znaczy "wiedzieć"?
Tak jakby to się dało napisać jednym zdaniem
Jeśli czegoś nie można wyjaśnić krótko, w paru zdaniach, to znaczy że to coś jest niewiele warte.
Czyżby twoja „wiedza” była wielkim g…? -
Nie ma "tak po prostu".
Spotkałeś się z nim? Rozmawiałeś? Usłyszałeś głos w głowie?
Wiem że nie chcesz odpowiedzieć.
Wiem też dlaczego, więc spytam wprost, kontaktujesz się z siłami nieczystymi, z demonami?
Poważnie pytam. -
Już pytałem, również o to skąd wie ze to jego Bóg a nie Loki.
Coś bredził. @Maciej Rozwiń wątek. -
Tomasz Middle wybierał sobie dni z dużą refrakcją (promienia w górę): wtedy widzialność niskich obiektów jest mniejsza (mniejszy zasięg).
Otóż, pan Tomasz Middle wybierał dni z najlepszą widzialnością. Nie obchodzi mnie że ty masz urojenia i mylisz widzialność z refrakcją.
No moja wina żeś kretyn?
Przykładowy zrzut ekranu z pogodą. Jak widzisz, widzialność jest mocno uzależniona od mgły, a niewiele od temperatury i ciśnienia. Ciekawe czemu, domyślasz się czy trzeba ci w twarz...przepraszam, w mordę napluć?
-
Nie ma "tak po prostu".
Nie ma?
A skąd wiesz, że „dwa plus dwa to cztery” lub że „a jest a”?
Jak zostały ci objawione te prawdy?
A może nie wiesz? Może wątpisz?Spotkałeś się z nim? Rozmawiałeś? Usłyszałeś głos w głowie?
Prawdę poznajesz „przez spotkanie się” (z kimś)?
Prawdę poznajesz przez „słyszenie głosu”?
A czemu nie przez „buczenie”, albo przez „błyski w oczach” lub „szczypanie w nogach”?
No, czemu nie?Otóż wiedz diable: Prawdę poznaje się właśnie po prostu lub po prostu się Jej nie poznaje.
Wiem że nie chcesz odpowiedzieć.
Odpowiedziałem.
Ale tobie się nie podoba.
Prawda zawsze ci się nie podoba.
Dlatego jesteś potępiony.Wiem też dlaczego, więc spytam wprost, kontaktujesz się z siłami nieczystymi, z demonami?
To znaczy?
O co pytasz?Każdy kto ma pokusy lub grzeszy ma kontakt z diabłem.
Diabeł jest początkiem każdego grzechu, każdej pokusy.Świat leży w mocy złego.
Wolny od jakichkolwiek oddziaływań diabelskich jest tylko ten kto jest tam gdzie diabeł nie ma wpływu.
Aktualnie jest to tylko Niebo. (Na Końcu będzie jeszcze ziemia). Z Nieba diabeł został strącony.
Wszystko co jest pod Niebem ma (z konieczności lub z pragnienia) kontakt z diabłem.Poważnie pytam.
Poważnie odpowiadam.
-
@Maciej aha, czyli ci "objawił" bo wydaje ci się że te pierdolety które wypisujesz to objawienie.
Ok, rozumiem, skoro to taka ścieżka... -
Mnie to kiedyś gorejący krzak się objawił. Potem usłyszałem głosy straży pożarnej.
-
@Gerwazy2 napisał w Mózg płaski czy krągły:
Mnie to kiedyś gorejący krzak się objawił. Potem usłyszałem głosy straży pożarnej.
XD
-
aha, czyli ci "objawił" bo wydaje ci się że te pierdolety które wypisujesz to objawienie.
Mnie się nie wydaje.
Mam pewność.
Nie piszę bzdur, ale Prawdę.
To ty piszesz brednie, jako imbecyl, z powodu zaćmienia rozumu, z przyczyny złej swej woli.Powyżej bredziłeś, że "nie ma nic po prostu".
Jeżeli "nie ma nic po prostu", to jak objawiono ci, że "a jest a" lub, że "dwa plus dwa to cztery"?
Przez "pisk w uchu" lub "błysk w oku"? Czy jakoś jeszcze?Dlatego będziesz potępiony: bo Prawdę nazywasz "pierdoletem".
Nie dlatego, że mnie się sprzeciwiasz, ale dlatego, że sprzeciwiasz się SŁOWU Prawdy.
Prawda JEST słowem.
Prawdziwa jest zawsze. Bez znaczenia kto Ją mówi lub pisze.
Prawda TYLKO od Boga pochodzi.
Nawet gdy wypowiadana przez diabła!
[Nawet szatan może Prawdę powiedzieć, gdy zmuszony przez Boga, np. w Świętym Egzorcyźmie]
Jeśli Prawdę odrzucasz, bo jest wypowiadana przez grzesznika lub takiego którym świat gardzi lub kogoś kogo nie lubisz => będziesz potępiony.Odrzucając Prawdę, odrzucasz Boga.
Odrzucając Boga potępiasz się.
To proste.Nieważne kto mówi.
Ważne czy Prawda, czy fałsz.
Choćby nikt nie mówił, ale słowo samo pisało się na piasku lub po ścianie, to masz przyjąć z radością, jeżeli prawdziwe.Kto Prawdę odrzuca, ten kłamstwo kocha i kłamstwem żyje.
Będzie na zewnątrz.Na zewnątrz są psy, guślarze, rozpustnicy, zabójcy, bałwochwalcy
i każdy, kto kłamstwo kocha i nim żyje.To jest Objawienie.
Po prostu. -
https://www.youtube.com/watch?v=Fr3ene-7wqw&t=1886s
Gorąco polecam obejrzeć.
Dlaczego Salton Sea nie ma krzywizny powierzchni kuli o promieniu ok. 6371-6378 km (lub czegoś zbliżonego, np. tzw. "geoidy")?
-
Powyżej bredziłeś, że "nie ma nic po prostu".
Jeżeli "nie ma nic po prostu", to jak objawiono ci, że "a jest a" lub, że "dwa plus dwa to cztery"?
Przez "pisk w uchu" lub "błysk w oku"? Czy jakoś jeszcze?Bo nie ma nic ",po prostu".
A tobie jak się objawiło że dwa plus dwa to cztery? A może to nie jest prawdą? Czy było tak że mając trzy lata "objawiło ci się" że dwa i dwa to cztery? Czy jednak inaczej to było? -
Dlatego będziesz potępiony: bo Prawdę nazywasz "pierdoletem".
Nie głupie ścierwo. Nie "prawdę" nazywam pierdoletem, tylko TWOJE pierdolety nazywam pierdoletem.
-
@Maciej nie wiem doprawdy jak z tego filmu wynika że nie ma krzywizny. Naprawdę nie wiem.
-
A tobie jak się objawiło że dwa plus dwa to cztery?
Prawdę poznaje się po prostu@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:
Nie "prawdę" nazywam pierdoletem, tylko TWOJE pierdolety nazywam pierdoletem.
To co nazywasz "pierdoletem" jest Prawdą.
nie wiem doprawdy jak z tego filmu wynika że nie ma krzywizny.
Boś imbecyl.
Naprawdę nie wiem.
Boś dureń.
-
@Maciej tylko durnie lub immmmbecyle, tacy jak jeran, knotel i ty utożsamiacie "widzę światło" z "nie ma krzywizny".
To najwyższy stopień debilizmu.