Forum Płaska Ziemia

• Zarejestruj się
    • Zaloguj się
    • Szukaj
    • Kategorie
    • Ostatnie
    • Tagi
    • Popularne
    • Użytkownicy
    • Grupy

Mózg płaski czy krągły

Wszystko o kształcie Ziemi
    16
    2025
    501157
    Załaduj więcej postów
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
    • Highlander
      Highlander @Maciej ostatnio edytowany przez

@Maciej napisał w Mózg płaski czy krągły:

Jak można spostrzegać coś czego w ogóle nie ma?
      Ogarnij się!
      Jeżeli się coś widzi => to znaczy że to "coś" jest, istnieje.

Np Księżyc - widzimy go, bo istnieje, jest realnym kawałkiem skały w kosmosie.
      Dobrze, że to w końcu przyznałeś 😄

M 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
      • Highlander

Po drugie: oprócz kapłanów- ezgozrcystów w egzorcyzmach z zasady towarzyszą inne osoby.

Też popierdolone osoby, bo nikt normalny w egzorcyzmach nie bierze udziału 😄

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
        • Highlander

Bóg nie jest egoistą.
          Dlatego spodobało Mu się dać udział w Jego szczęści także i swoim stworzeniom.
          A tobie, kundlu nic do tego!
          Chcesz obszczekiwać Boga. Jak kundel.
          Twój wybór. Sam wybrałeś bycie kundlem, sam wybrałeś nieszczęście.
          Twój wybór.
          Obszczekiwanie dobrego Boga nie przynosi szczęścia i przynieść nie może.
          Ani nie ma tym obszczekiwaniu radości, lecz jest rozgoryczenie i cierpienie.
          Ani nie doprowadzi to obszczekiwanie do zwycięstwa, do "pokonania Boga".
          Jak wybrałeś, tak miał będziesz.

Ciekawe co powie twój bóg, jak się dowie że nazywasz innych ludzi kundlami.

A ja nie chcę obszczekiwać boga, bo nic o nim nie wiem - o tym prawdziwym, nie tym z biblijnych bajek. Nie wiem czy istnieje, a jeśli istnieje, to nie wiem jaki jest.

Śmieszy mnie tylko twój obraz boga, który będzie się mścił na ludziach, których największą winą jest brak wiary 😄
          Ty chcesz żeby bóg taki był, bo sam taki jesteś, jak napisałeś:
          "będę się radował jak na sądzie ostatecznym będziecie defekowali ze strachu". Jesteś psychopatą, więc chcesz wierzyć że twój bóg tez taki jest.
          W sumie czasem mnie to nie śmieszy, a przeraża, jak sobie pomyślę, że tacy psychole jak ty, mogliby mieć wpływ na życie innych.

Jeśli bóg istnieje, to wierzę, że jest wyrozumiały i wybaczy mi brak wiary. Bo być może stworzył mnie takiego, że pozwala wątpić w jego istnienie.
          Tobie też wybaczy myślenie o niewierzących jak o kundlach, imbecylach itp. I nie wrzuci ciebie do piekła na wieczność, tylko dostaniesz jakąś niewielką karę. Ja też może dostanę jakąś, za złe czyny, ale brak wiary nie jest złym czynem.

Kiedyś usłyszałem takie zdanie, że ludzie się dzielą na takich, którzy potrzebują racjonalnego wyjaśnienia świata, i na takich co potrzebują boskiego wyjaśnienia.
          Jedni powinni tym drugim pozwolić żyć i nie walczyć z nimi jak z wrogami.

• Highlander

Jeżeli więc na tym stoi (podstęp diabelski w naszej epoce), czyli na ośmieszeniu samego tylko istnienia bytów duchowych i skierowaniu rozumu ludzkiego na ścieżkę "racjonalności empirycznej", na drogę materializmu i naturalizmu, to sam się zastanów:
            Jakże więc przy takim sposobie działania (zwodzenia) diabła miałby się on "ukazywać na żądanie", aby "potwierdzić istnienie paranormalnego"?
            Miejże ty rozum!
            Diabeł miałby się zjawiać "naukowcowi- materialiście i naturaliście" na żądanie, w empirycznym "naukowym doświadczeniu" (tak jak na żądanie, na zaklęcie działał dla pierwszego maga) ?
            Ale PO CO?
            By zniszczyć budowlę nową, którą misternie buduje przez setki lat, by zdemaskować nowe oszustwo, samego siebie?

No tak, diabeł ukazuje znaki - np poprzez "oszusta Aldrina"albo pokazy w CERN - tylko gdy pasuje to do twojej narracji.
            W innych przypadkach chowa się w mysią dziurę, albo na łepku od szpilki 😄

• M
              Maciej @Highlander ostatnio edytowany przez Maciej

@Highlander napisał w Mózg płaski czy krągły:

Np Księżyc - widzimy go, bo istnieje, jest realnym kawałkiem skały w kosmosie.

Z tego, że widzimy księżyc nie wynika, że "jest kawałkiem skały".
              Materialność poznaje się dotykiem, nie "przez tylko widzenie".

Nędza rozumu ludzi rozumnych, tego pokolenia:

Uwierzyli, że "tylko widzieć (i to z daleka) znaczy wiedzieć".

Nędza rozumu, wielka nędza. Obłęd Wielki kosmiczny-liczbowy.

Też popierdolone osoby, bo nikt normalny w egzorcyzmach nie bierze udziału

A kto jest "normalny" wedle ciebie?
              "Normalny", czyli "taki jak ty"- czyli głupiec cierpiący na ciasnotę rozumową?
              Tak?

Ciekawe co powie twój bóg, jak się dowie że nazywasz innych ludzi kundlami.

Kundlami nazywam tych, którzy szczekają przeciw Niemu.
              Z tego powodu żadnych problemów na Sądzie mieć nie będę.
              Bo Prawdę mówię.

Na zewnątrz są psy, guślarze, rozpustnicy, zabójcy, bałwochwalcy
              i każdy, kto kłamstwo kocha i nim żyje.

Niewierne psy są na zewnątrz, precz wyrzucone.
              Tam gdzie ich miejsce.

Pan Jezus nazywał obłudników "wężami, plemieniem żmijowym, grobami pobielanymi"

podobni jesteście do grobów pobielanych, które z zewnątrz wyglądają pięknie, lecz wewnątrz pełne są kości trupich i wszelkiego plugastwa

Jakieś problemy będzie miał na Sądzie Bożym z tego powodu?

Ty będziesz miał problemy z tego powodu, że tak napisałeś
              "popierdolone osoby, bo nikt normalny w egzorcyzmach nie bierze udziału"
              A ja nie będę miał żadnego problemu z tego powodu, że nazwałem cię "kundlem".

Powiadam ci, durniu:
              Jeśli nazywasz człowieka podłego- "podłym"- nie będziesz miał problemu.
              A jeśli dobrego nazywasz "popierdolonym"- będziesz miał.

Uważaj jak kogo nazywasz!
              Bo jeżeli nazywasz niezgodnie z Prawdą, to kwiczeć będziesz na Sądzie jak knur.
              Lecz jeśli zgodnie z Prawdą nazywasz- nic ci się nie stanie.

Jeśli dobrze rozpoznajesz- nic ci się nie stanie.
              Jeżeli źle- będziesz jak wieprz kwiczał w czasie Sądu i skamlał jak kundel.
              Ucz się rozpoznawać Prawdę!

A ja nie chcę obszczekiwać boga, bo nic o nim nie wiem - o tym prawdziwym, nie tym z biblijnych bajek.

Ten biblijny jest Prawdziwym Bogiem.

Śmieszy mnie tylko twój obraz boga, który będzie się mścił na ludziach, których największą winą jest brak wiary

Już tyle razy pisałem imbecylom:
              Bóg się na tobie mścił nie będzie, to ty sam mścił będziesz się na sobie. Z powodu tego, że Boga nie poznałeś i odrzuciłeś. Że byłeś (i jesteś) durniem.
              To otrzymasz- co sam wybrałeś.

Kanaliom można tysiąc razy powtórzyć, że Bóg nie potępia, Bóg zbawia, że potępieniec sam się potępi.
              Lecz do zwyrodnialca nie dociera.
              Będzie nadal przekręcał.

Na tym polega przewrotność kanalii.
              Uparte zacietrzewienie w fałszu, głuchota na Prawdę.
              Tajemnica Nieprawości

Ty sam uciekniesz od Boga.
              Do piekła.
              Bo już uciekasz, już biegniesz.

Ty chcesz żeby bóg taki był, bo sam taki jesteś, jak napisałeś:
              "będę się radował jak na sądzie ostatecznym będziecie defekowali ze strachu".

Najbardziej radowałbym się gdyby kanalia jak ty jesteś pokornie odszczekała swoje błędy i prosiła o przebaczenie.
              Gdyby wszyscy się nawrócili- to byłaby największa radość.
              Lecz nie wszyscy się nawrócą.
              Pan Jezus zaświadczył.
              Patrz opis Sądu Ostatecznego.

Dlatego pozostanie tylko radość ze zwycięstwa Sprawiedliwości.
              Z tego, że kanalie niezdolne prosić o przebaczenie i przyznać się do błędów szczać będą pod siebie i defekować ze strachu.
              To piękny widok!

Piękniejsze byłoby , gdyby wszyscy się nawrócili i byli Zbawieni.
              Lecz jeśli to się nie stanie- pozostaje radość ze zwycięstwa Prawdy i Sprawiedliwości: z pognębienia zatwardziałych przestępców.

A co?
              Miałbym się radować z niesprawiedliwości, z tego że ludzie o bezczelnych twarzach, kanalie jak ty depczą ziemię, bluźnią Bogu, są źródłem cierpienia (samym swoim istnieniem) dla Boga i ludzi prawych i że przeważają, zwyciężają?

Normalny- cieszy się ze zwycięstwa Prawdy i Sprawiedliwości.
              Łotr i kanalia- ze zwycięstwa fałszu i niesprawiedliwości.
              Każdy ma swoją radość.

To prawi i normalni zwyciężą na Końcu.
              To oni będą się śmiać.
              Ten się śmieje prawdziwie kto śmieje się na Końcu.

W sumie czasem mnie to nie śmieszy, a przeraża, jak sobie pomyślę, że tacy psychole jak ty, mogliby mieć wpływ na życie innych.

Szaleńcem jesteś ty.
              I jesteś zwyrodniałą uparta w złym kanalią.
              Przekonasz się na Końcu.

Jeśli bóg istnieje, to wierzę, że jest wyrozumiały i wybaczy mi brak wiary.

Ostatni rozkaz

I rzekł do nich: «Idźcie na cały świat i głoście Ewangelię wszelkiemu stworzeniu! Kto uwierzy i przyjmie chrzest, będzie zbawiony; a kto nie uwierzy, będzie potępiony.

Jeśli nie wierzysz Temu, który zmartwychwstał w to co powiedział tuż przed wstąpieniem do Nieba, w Jego Testament, to będziesz potępiony.

Brak Wiary- jest najcięższym grzechem.

Pan Jezus zaświadczył.

Kiedyś usłyszałem takie zdanie, że ludzie się dzielą na takich, którzy potrzebują racjonalnego wyjaśnienia świata, i na takich co potrzebują boskiego wyjaśnienia.
              Jedni powinni tym drugim pozwolić żyć i nie walczyć z nimi jak z wrogami.

Niemożliwe jest "wieczne pokojowe współistnienie Prawdy z fałszem". Możliwe są tylko przejściowe rozejmy, zawieszenia broni.
              Ty I ja- dwa różne światy.
              Ja męczę ciebie, a ty swoim istnieniem męczysz mnie.
              Gdybyśmy mieli "razem żyć w Wieczności"- nie byłoby Raju. Bo cóż to za doskonały Raj jeżeli są ludzie którzy drażnią i męczą?
              Miejże ty rozum, głupcze!

Dlatego musi być rozdział na Wieczność: dobrych od złych, Prawdy od fałszu.
              Bo wtedy przynajmniej jedni będą mogli być szczęśliwi: dobrzy, którzy Prawdę poznali, Prawdę wybrali i Prawdą się karmią.
              A tak, gdyby byli wymieszani- nikt nie byłby szczęśliwy.

Skoro są ci, którzy kłamstwo wybrali, bo kłamstwo kochają i fałszem żyją , to niech idą precz, do świata który sami sobie wybrali!

I tak nigdy szczęśliwi nie będą, gdyż wybierając fałsz nie można być szczęśliwym.
              Gdy będą wśród swoich- i tak MNIEJ BĘDĄ CIERPIEĆ, niż gdyby byli w Niebie.
              Bo przebywając wśród Pięknych i Czystych jeszcze bardziej dręczyliby się widząc własną szpetotę i brud.
              A tak, gdy będą wśród takich samych jak oni, nie oglądając Pięknych i Czystych- mniej będą cierpieć.
              Nie rozumiesz tego?
              Dlatego miejscem ich przeznaczenia jest piekło:
              Gdzie i tak mniej będą cierpieli.
              Bóg jest Miłosierny.

którzy potrzebują racjonalnego wyjaśnienia świata

A co to jest "racjonalne wyjaśnienie świata" według ciebie?

Highlander 3 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
              • ZJ
                ZJ @Maciej ostatnio edytowany przez ZJ

Jeżeli "istnieje tylko w mojej wyobraźni", to nie sprawdzi się to co zapowiadam.

Jezus też zapowiadał królestwo jeszcze za życia apostołów. Też jak tobie mu się coś wydawało. Pewnie to że uwierzył.

Ty też bredzisz. Bo to co ty chcesz nie ma znaczenia. Nawet nie możesz z własnej woli przestać oddychać.

• Highlander

A co to jest "racjonalne wyjaśnienie świata" według ciebie?

Wyjaśnienie naukowe, bez uwzględnienia boskiego pierwiastka.

• M
                    Maciej @Highlander ostatnio edytowany przez Maciej

Wyjaśnienie naukowe, bez uwzględnienia boskiego pierwiastka.

A co to jest "wyjaśnienie naukowe"?

"Wyjaśnienie bez boskiego pierwiastka" <=> wyjaśnienie bez odwoływania się do Boga <=> wyjaśnienie bezbożne.

Ale zachodzi (logika, rozum):

Albo Bóg jest albo Go nie ma.
                    Albo albo.
                    Tak tak; nie nie.

Jeżeli jest => nie da się prawdziwie wyjaśniać bez Niego (bo wtedy, jeżeli jest- wszystko od Niego pochodzi).
                    Jeżeli Go nie ma => da się wyjaśniać bezbożnie.

Ty a priori, ZE SWOJEGO CHCENIA chcesz (wyjaśniać) bez Boga, bezbożnie. Tak jakby Go nie było.

Dlatego właśnie będziesz potępiony- z powodu swojego "chcę".
                    Bo chcesz niezgodnie z Prawdą, z tym jak JEST.

Musisz zatem być rozczarowany przez swoje chcenie. Bo On JEST.
                    Ale jeżeli "Boga nie ma" => nie będziesz rozczarowany.
                    Logika.

Nadzieja twoja: "Boga nie ma".
                    Nadzieja moja: Bóg JEST.

Tam skarb twój gdzie serce twoje.
                    Będziesz płakał na Końcu i zgrzytał zębami.

Bo "racjonalne wyjaśnienie świata", wg ciebie, to wyjaśnienie bezbożne.
                    Ale Pismo zaświadcza: mówi głupi w swoim sercu "Boga nie ma"
                    Głupi nie może być szczęśliwy.

• M
                      Maciej @M N ostatnio edytowany przez

@M-N napisał w Mózg płaski czy krągły:

Jeszcze raz, zakłamany idioto: ortodroma (...)- to jedynie wzór na obliczanie odległości na powierzchni kuli (o dowolnym R) opisanej polarnym systemem współrzędnych.

I co mnie to g... obchodzi?
                      Ja wiem co to kula i geometria kuli.
                      I co z tego?

nie ma nic wspólnego z triangulacją

Ależ ma, idioto.
                      Jeśli chcesz udowodnić "z ortodromy na globusie" to, że "ziemia też jest kulą (globusem)" to musisz triangulować na realnej ziemi.

Bo musisz porównać to co wynika z "ortodromy" na globusie z kątami i odległościami na realnej ziemi, czyli z wynikami triangulacji na realnej ziemi.

Inaczej, bez tego porównania: co mnie obchodzi twoje liczenie sobie "ortodromy" według globusa, który masz na biurku?!

Poproszę zatem o triangulacje np. ∆ NYC-Moskwa- Johanesburg na REALNEJ ZIEMI.
                      Data zdarzenia, imię i nazwisko śmiałka, opis metody i wyniki.

Lub o triangulację na realnej ziemi analogicznego, równie dużego ∆.

M N 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                      • M N
                        M N @Maciej ostatnio edytowany przez

Jeszcze raz, zakłamany idioto: ortodroma (...)- to jedynie wzór na obliczanie odległości na powierzchni kuli (o dowolnym R) opisanej polarnym systemem współrzędnych.

I co mnie to g... obchodzi?

Maciuś, obłąkany nieuku, bez końca udowadniasz, że fakty i rzeczywistość cię g... obchodzą, bo uwielbiasz się topić w swoich kłamstwach 😂 .

nie ma nic wspólnego z triangulacją

Ależ ma, idioto.

Ależ nie ma. I sam udowodnisz, że nie ma, kiedy zamieścisz w kolejnym swoim wyrzygu kłamstw i obłędu definicje ortodromy i triangulacji 😂 .
                        Jeszcze raz: ortodroma nie ma nic wspólnego z triangulacją - to jedynie wzór na obliczanie odległości dwóch dowolnych punktów na powierzchni kuli (o dowolnym R) opisanej polarnym systemem współrzędnych, czyli takim z dwoma biegunami, w których południki się zbiegają a równoleżniki są prostopadłe do nich.

Bo musisz porównać to co wynika z "ortodromy" na globusie z kątami i odległościami na realnej ziemi, czyli z wynikami triangulacji na realnej ziemi.

Widzisz, kolejne kłamstwo. Wystarczy, że porównam odległość obliczoną z ortodromy z rzeczywistą odległością pomiędzy tymi dwoma punktami. Np. sprawdzając czasy i odległości przelotów na bezpośrednich i regularnych trasach lotniczych.
                        Pamiętasz to jeszcze, czy ostatnie zaćmienie zrobiło ci już totalną drzyzgę w tym szambie, które nazywasz swoim chrześcijańskim umysłem 😂 :
                        Hong Kong - Sydney
                        Johannesburg - Sydney
                        Johannesburg - Hong Kong
                        Bez triangulacji a widać jak na dłoni, że jak zwykle kłamiesz o płaskości Ziemi.
                        Zrzut ekranu (1041).png

Zrzut ekranu (1038).png Zrzut ekranu (1040).png

Highlander 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                        • J
                          jakubcjusz @Maciej ostatnio edytowany przez jakubcjusz

To nie ja "dokonuję na Ciebie", ale to Ty przypisujesz mi swoje zło, to które jest w Tobie.

Nieprawda. To Ty przypisujesz mi zło, które jest w Tobie.

Ja piszę Prawdę o Tobie (żeś głupiec i kłamca).

To nieprawda, tylko próba obrażania mnie.

Ty nie piszesz Prawdy o mnie.

Ależ owszem. Piszę prawdę o Tobie.

Ty mylisz się co do tego, że "ziemia jest kulą ziemską taką o jakiej uczą"

Nie. To Ty się mylisz.

No to część dyskusji na Twoim poziomie mamy już za sobą, teraz wróćmy do części merytorycznej. Napisałeś wcześniej:

Wielu "psychologów" widuje diabła i diabły. Jeszcze większa liczba "psychiatrów" słyszy głosy (demoniczne).

Teraz to udowodnij, albo ten tekst będzie kolejnym świadectwem Twoich łgarstw.

Highlander 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 3
                          • Highlander
                            Highlander @jakubcjusz ostatnio edytowany przez

@jakubcjusz napisał w Mózg płaski czy krągły:

Wielu "psychologów" widuje diabła i diabły. Jeszcze większa liczba "psychiatrów" słyszy głosy (demoniczne).

Teraz to udowodnij, albo ten tekst będzie kolejnym świadectwem Twoich łgarstw.

Ale @Maciej nie pisał o psychologach i psychiatrach, tylko o "psychologach" i "psychiatrach".
                            Może chodziło mu o egzorcystów, albo innych tym podobnych psycholi.

• Highlander
                              Highlander @M N ostatnio edytowany przez

@M-N

ojtam ojtam
                              specjalnie lecą wężykiem, żeby ukryć Prawdę i Boga
                              XD

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
                              • Highlander
                                Highlander @Maciej ostatnio edytowany przez Highlander

Szaleńcem jesteś ty.
                                I jesteś zwyrodniałą uparta w złym kanalią.
                                Przekonasz się na Końcu.

Widzę, że dobrze mnie znasz. Nieskromnie powiem, że moi znajomi nie podzielają twojego zdania 😄
                                Zwyrodnialców to sobie szukaj wśród egzorcystów np.

• Highlander

Niemożliwe jest "wieczne pokojowe współistnienie Prawdy z fałszem". Możliwe są tylko przejściowe rozejmy, zawieszenia broni.

Aha, bo ty jesteś Prawda, a ja Fałsz.
                                  Wiesz, że pycha to jeden z grzechów głównych?

Ty I ja- dwa różne światy.
                                  Ja męczę ciebie, a ty swoim istnieniem męczysz mnie.
                                  Gdybyśmy mieli "razem żyć w Wieczności"- nie byłoby Raju. Bo cóż to za doskonały Raj jeżeli są ludzie którzy drażnią i męczą?
                                  Miejże ty rozum, głupcze!

W wieczności, ja zobaczyłbym, że bóg istnieje, a bóg zobaczyłby, że wreszcie go poznałem i cieszyłby się z tego.
                                  Ja bym ci wybaczył wszystkie epitety, którymi mnie obdarzyłeś.
                                  Gdzie tu wg ciebie problem?
                                  Ja wiem gdzie twój problem:
                                  "Boże ja całe życie starałem się być świętszy od papieża, a ten bezbożnik ma mieć w wieczności tak samo dobrze jak ja? NIGDY" - tu cię boli 😄
                                  Ale bóg mógłby zaakceptować ateistów, bo dlaczego nie?

Skoro są ci, którzy kłamstwo wybrali, bo kłamstwo kochają i fałszem żyją , to niech idą precz, do świata który sami sobie wybrali!

Jakie piękne założenie poczyniłeś: "kłamstwo kochają i fałszem żyją" - katolicka miłość bliźniego w pełnej krasie 😄

I tak nigdy szczęśliwi nie będą, gdyż wybierając fałsz nie można być szczęśliwym.
                                  Gdy będą wśród swoich- i tak MNIEJ BĘDĄ CIERPIEĆ, niż gdyby byli w Niebie.
                                  Bo przebywając wśród Pięknych i Czystych jeszcze bardziej dręczyliby się widząc własną szpetotę i brud.

Pięknych i Czystych, no tak, czyli takich jak ty XD

• M
                                    Maciej @Highlander ostatnio edytowany przez

Aha, bo ty jesteś Prawda, a ja Fałsz.

Tak.

Wiesz, że pycha to jeden z grzechów głównych?

Tak.
                                    Odrzucanie Prawdy to pycha.
                                    To ty odrzucasz Ewangelię i Pana Jezusa masz za kłamcę, nie ja.

W wieczności, ja zobaczyłbym, że bóg istnieje, a bóg zobaczyłby, że wreszcie go poznałem i cieszyłby się z tego.

Jeżeli teraz nie poznajesz, tym bardziej nie poznasz w Wieczności.
                                    Jeżeli ty teraz, w doczesności widzisz Boga „złym”, to jeszcze „bardziej złym” będziesz Go widział w Wieczności.
                                    Nie rozumiesz idioto?

Ja bym ci wybaczył wszystkie epitety, którymi mnie obdarzyłeś.

Mam gdzieś twoje wybaczenie.
                                    Napisałem Prawdę o tobie.

Gdzie tu wg ciebie problem?

Tu jest problem: w Wieczności nie zmienisz swego zdania.
                                    W chwili śmierci, jeszcze w doczesności następuje ostateczne i niezmienne określenie się za lub przeciw Bogu.
                                    Istnieje wybór ostatni. Jest decyzja od której już nie ma odwrotu.

Ja wiem gdzie twój problem:
                                    "Boże ja całe życie starałem się być świętszy od papieża, a ten bezbożnik ma mieć w wieczności tak samo dobrze jak ja? NIGDY" - tu cię boli 😄
                                    Ale bóg mógłby zaakceptować ateistów, bo dlaczego nie?

Nie, nie zaakceptuje.
                                    Sam powiedział, że kto nie uwierzy będzie potępiony.

Jakie piękne założenie poczyniłeś: "kłamstwo kochają i fałszem żyją" - katolicka miłość bliźniego w pełnej krasie 😄

To nie ja, to Pan Jezus.
                                    Słowa te „kłamstwo kochają, kłamstwem żyją…” to fragment Apokalipsy, słów Pana Jezusa.

Pięknych i Czystych, no tak, czyli takich jak ty XD

Świętych, Zbawionych.

J Highlander 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                    • J
                                      jakubcjusz @Maciej ostatnio edytowany przez

@Maciej Zapytałem o dowody na "słyszenie głosów przez psychiatrów i psychologów" i oczywiście udajesz, że pytania nie widziałeś. Widzisz Maciuś, jak łatwo udowodnić Ci łgarstwo? Widzę, że bez kłamstwa nie potrafisz żyć...

• M
                                        Maciej @jakubcjusz ostatnio edytowany przez

Zapytałem o dowody na "słyszenie głosów przez psychiatrów i psychologów" i oczywiście udajesz, że pytania nie widziałeś.

Nie, nie udaję.

Wielu tzw. "psychiatrów" i tzw. "psychologów" słyszy głosy ( demoniczne, tzw. "halucynacje" pochodzą oczywiście od szatana, jak każda choroba, także "psychiczna".).

Jakie chciałbyś mieć dowody na to?
                                        Który "szanowany psychiatra" przyzna się, że ma to samo co jego pacjenci?
                                        Gdyby się przyznał, to sam zostałby uznany "za chorego".
                                        Straciłby "autorytet".
                                        W takim świecie żyjemy (w takim zakłamaniu)- że z zasady się nie przyzna.

"Człowiek racjonalny" (niejeden "psychiatra") sam doświadcza w sobie tego o czym twierdzi że "nie istnieje" i jest zmuszony (z powodu tyranii epoki, w której żyje- "paradygmatu myślenia" naszej epoki) ukrywać to przed światem.
                                        Diabeł śmieje mu się w żywe oczy.
                                        Gdy "psychiatra" mówi do chorego "pan widzi i słyszy to czego nie ma" to sam słyszy jak szatan go wyszydza.
                                        Majstersztyk lucyferyczny!

Do tego prowadzi zakłamanie i nierozumność.

Dowód na to, że napisałem prawdę będziesz miał na Końcu, na Sądzie Ostatecznym, gdy wyjdą na jaw zamysły serc.

Widzisz Maciuś, jak łatwo udowodnić Ci łgarstwo?

A udowodniłeś mi jakieś łgarstwo?

M N J 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                        • M N
                                          M N @Maciej ostatnio edytowany przez

Wielu tzw. "psychiatrów" i tzw. "psychologów" słyszy głosy ( demoniczne, tzw. "halucynacje" pochodzą oczywiście od szatana, jak każda choroba, także "psychiczna".).

Który "szanowany psychiatra" przyzna się, że ma to samo co jego pacjenci?

No zakłamana kanalio; skoro wielu słyszy ale żaden się nie przyznaje, to skąd TY o tym wiesz? Znowu jakichś oszustów na jutubie się naoglądałeś 😂 ?

• M
                                            Maciej @M N ostatnio edytowany przez

@M-N napisał w Mózg płaski czy krągły:

No zakłamana kanalio; skoro wielu słyszy ale żaden się nie przyznaje, to skąd TY o tym wiesz?

Pan Bóg mi objawił.

M N Highlander 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                            • Pierwszy post
                                              Ostatni post