Mózg płaski czy krągły
-
Widzę, że @Maciej to kolejny płaski, który nie rozumie, że linie równoległe w przestrzeni na ogół nie będą równoległe na zdjęciu i będą miały punkt zbiegu.
Tym ciekawsze, że płascy uwielbiają powoływać się na perspektywę i pokazywać np. zbiegające się tory kolejowe.
No ale, czego ja oczekuję...
-
@Maciej napisał w Mózg płaski czy krągły:
Dlatego właśnie to zdjęcie z tym "lądownikiem księżycowym" to zdjęcie z planu filmowego. Nie słońce było źródłem oświetlenia. Lecz lampa wisząca nad sceną. [Lub w ogóle jest to totalny fotomontaż]
I mówisz to kłamliwa mendo, pomimo to że twój główny "argument" o "niezgadzaniu" się cieni, upadł?!?
Właśnie za to powinieneś być wywalony, za patologiczne kłamstwa. -
@Fizyk-od-czapy napisał w Mózg płaski czy krągły:
Widzę, że @Maciej to kolejny płaski, który nie rozumie, że linie równoległe w przestrzeni na ogół nie będą równoległe na zdjęciu i będą miały punkt zbiegu.
Gdzie i w którym miejscu z mojego tekstu wynika, że "równoległe linie na zdjęciu zawsze muszą być równoległe" ?
A jednak gdy linie równoległe padają z boku (prostopadle do osi patrzenia obiektywu), to wtedy i na zdjęciu są równoległe.
Dlatego właśnie zdjęcie z tym "lądownikiem" nie jest zdjęciem sceny oświetlonej przez słonce. -
@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:
Dlatego właśnie to zdjęcie z tym "lądownikiem księżycowym" to zdjęcie z planu filmowego. Nie słońce było źródłem oświetlenia. Lecz lampa wisząca nad sceną. [Lub w ogóle jest to totalny fotomontaż]
I mówisz to kłamliwa mendo, pomimo to że twój główny "argument" o "niezgadzaniu" się cieni, upadł?!?
To ty kanalio upadasz i upadniesz ostatecznie.
Właśnie za to powinieneś być wywalony, za patologiczne kłamstwa.
Nawet "patologicznego kłamcy" nie musisz czytać, mały i durny człowieczku.
-
A jednak gdy linie równoległe padają z boku (prostopadle do osi patrzenia obiektywu), to wtedy i na zdjęciu są równoległe.
Dlatego właśnie zdjęcie z tym "lądownikiem" nie jest zdjęciem sceny oświetlonej przez słonce.Udowodniłeś tyle, że światło na tym zdjęciu nie pada prostopadle do osi patrzenia obiektywu.
-
Dlatego właśnie zdjęcie z tym "lądownikiem" nie jest zdjęciem sceny oświetlonej przez słonce.Udowodniłeś tyle, że światło na tym zdjęciu nie pada prostopadle do osi patrzenia obiektywu.
G... prawda.
Na kpinę z rozumu (tzw. "lądownik księżycowy") właśnie pada w ten sposób (prostopadle do osi patrzenia obiektywu). Bo cień tej kpiny z rozumu ("lądownika księżycowego") "idzie na bok". Patrz zdjęcie.
Na kamienie, na bliższym planie pada z przodu i z boku.
Bo cień (kamieni) idzie nie na bok.
Patrz.Z czego jasno wynika, że to nie słońce jest źródłem światła.
Źródłem światła jest lampa wisząca nad sceną lub w ogóle jest to fotomontaż i składanka.
-
Na kpinę z rozumu (tzw. "lądownik księżycowy") właśnie pada w ten sposób (prostopadle do osi patrzenia obiektywu). Bo cień tej kpiny z rozumu ("lądownika księżycowego") "idzie na bok". Patrz zdjęcie.
Na kamienie, na bliższym planie pada z przodu i z boku.
Bo cień (kamieni) idzie nie na bok.
Patrz.
Z czego jasno wynika, że to nie słońce jest źródłem światła.
Źródłem światła jest lampa wisząca nad sceną lub w ogóle jest to fotomontaż i składanka.Kretynie, to co wam się wydaje nikogo nie obchodzi.
To że jakiś kretyn wyznaczył sobie ŹLE żółte strzałki a ty to kupiłeś, bo jesteś kretynem tak samo jak on, to nic nie zmienia.
Bo gdy zrobisz to tak jak ja, to już pasuje duuuużo lepiej (pomimo że to kompozyt i nierówny teren).

I jeszcze raz pytam. Co wam się kretyni nie zgadza na zdjęciu 7:30?
-
Miałbyś jakiś punkt zaczepienia, gdyby tam był równiutki, płaski teren.
Ale nie jest. Więc niestety, ale argument leży. Cień prawdopodobnie jest skierowany trochę w stronę kamery, ale tego nie widać, bo jest częściowo zasłonięty przez lekkie wybrzuszenia terenu. -
Cień prawdopodobnie jest skierowany trochę w stronę kamery, ale tego nie widać, bo jest częściowo zasłonięty przez lekkie wybrzuszenia terenu.
Nie jest. Wystarczy sobie pooglądać na powiększeniu. Jest (niemal idealnie) w bok.
-
Nie jest. Wystarczy sobie pooglądać na powiększeniu. Jest (niemal idealnie) w bok.
A jak weźmiesz (kretynie) strzałkę od końca cienia do czubka lądownika, to już kierunek na słońce jest inny, prawda?
7:30 jeszcze, nie zapomnij. -
Kretynie, to co wam się wydaje nikogo nie obchodzi.
Co ty nie powiesz?
Jesteś "rzecznikiem wszystkich"?
Ponadto zaprzeczasz samemu sobie: bo ciebie najwyraźniej obchodzi. Patrz twoje (niemal natychmiastowe) reakcje na moje teksty.@Tomasz-Middle napisał w Mózg płaski czy krągły:
To że jakiś kretyn wyznaczył sobie ŹLE żółte strzałki a ty to kupiłeś, bo jesteś kretynem tak samo jak on, to nic nie zmienia.
Bo gdy zrobisz to tak jak ja, to już pasuje duuuużo lepiej (pomimo że to kompozyt i nierówny teren).To ty wyznaczyłeś strzałki gorzej, niż on.
A jak weźmiesz (kretynie) strzałkę od końca cienia do czubka lądownika, to już kierunek na słońce jest inny, prawda?
Po pierwsze: od końca cienia nie mogę wziąć, bo końca cienia nie widać, kadr obcina cień.
Po drugie: nie, nie jest inny.Jest oczywiste, że to nie słońce oświetlało te scenę. Widać to właśnie po układzie cieni. [Jeśli byłoby oświetlone przez słońce oraz cień jednego obiektu idzie w bok => cienie wszystkich pozostałych obiektów także szły by w bok].
Wy jednak idziecie w zaparte, podobnie jak z tym, że "chmury widać".
Cóż wam zostało? Wszak przecież nie po to tu jesteście by się przyznać do błędu i wyznać prawdę, lecz po to by "dostarczać naukowych argumentów za kulą ziemską". Takie wasze zadanie. -
To ty wyznaczyłeś strzałki gorzej, niż on.
Hahahaha!
Ten kretyn strzałki puścił po powierzchni, a Słońce było dużo wyżej a nie na horyzoncie.
Więc jesteś takim samym kretynem jak on. -
Po pierwsze: od końca cienia nie mogę wziąć, bo końca cienia nie widać, kadr obcina cień.
Po drugie: nie, nie jest inny.I co z tego kretynie? Uważasz że cień kończy się pięć metrów za kadrem? Dobrze wyznaczyłem a kierunek na Słońce jest na pewno inny niż wyznaczyło to kłamliwe bydlę.
-
Jest oczywiste, że to nie słońce oświetlało te scenę.
Bla bla bla, ple ple ple idioto.
-
Widać to właśnie po układzie cieni. [Jeśli byłoby oświetlone przez słońce oraz cień jednego obiektu idzie w bok => cienie wszystkich pozostałych obiektów także szły by w bok].
Ciąg dalszy bla bla bla, ple ple ple. Twój argument upadł kretynie, koniec cienia i czubek obiektu wyznaczają kierunek na Słońce.
-
@Maciej i cóż ci zostało jak nie to by iść w zaparte?
Byłeś, jesteś i będziesz, głupie, zakłamane bydlę. -
To tu masz cała panoramę kretynie.

-
To ty wyznaczyłeś strzałki gorzej, niż on.
A tu masz kretynie fragment panoramy.
I strzałki, pomimo że to zdjęcie łączone i pomimo to że powierzchnia nierówna, więc ciężko idealnie rysować strzałki, to i tak wyraźnie widać że kierunek na Słońce jest dobrze wyznaczony a nie tak jak zrobiło to kłamliwe bydlę.

Z jednego, oryginalnego zdjęcia:

-
@Maciej a co tu się nie zgadza, bo nie rozumiem.

-
Wyrzućcie to głupie, płaskoziemskie, fałszywe, kłamliwe, bydlę.
Daj spokój, nie psuj kabaretu