Maciejowy chaotyczny megawątek
-
@Maciej normalnie prorok jest wśród nas! Ciekawe kto ci to "objawił", mam pewne podejrzenia od czasu jak przyznałeś że jego myśli są ci dobrze znane ..
-
@Tomasz-Middle napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:
@Maciej normalnie prorok jest wśród nas!
To Ty powiedziałeś. Nie ja.
Ciekawe kto ci to "objawił",
Pan Bóg.
-
@Tomasz-Middle napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:
@Maciej napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:
Bóg Ojciec JEST Bogiem, Syn Boży JEST Bogiem i Duch Święty JEST Bogiem.
Jeden Bóg w Trzech Osobach.Aaaaa, taka "święta" tajemnica? Jakbym napisał że rozumiem ten dogmat to bym skłamał.
Teraz powiedziałeś prawdę.
Zresztą tych bredni nikt nie rozumie ..
A teraz skłamałeś.
„Rzecznik wszystkich” przemówił przez Ciebie. -
A teraz skłamałeś.
„Rzecznik wszystkich” przemówił przez CiebieTo podaj dobre zrozumiałe wyjaśnienie tych bredni. Nie podasz więc mam rację.
-
Pan Bóg.
Tak, bóg tego świata, twój papcio lucek.
-
@Highlander napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:
Gdyby faktycznie tak filmowali, to trzymając w ręku kamerę, obraz przesuwałby się na oknie i układ chmur na globie lekko zmieniałby się, a tak nie jest.
Po pierwsze: jest pokazane na filmiku, że tak trzymają. Patrz koniec, gdy odsłaniają okno.
Po drugie: a dlaczego niby by "się przesuwały"?Bo nie jesteś w stanie trzymać w ręku tak stabilnie.
Leciałeś kiedyś samolotem?
Tak.
A oni są w balonie stratosferycznym, który w porównaniu z samolotem praktycznie stoi w miejscu. Więc układ chmur niewiele się zmieni w kilka minut. (A i tak chyba minimalnie się zmienia)
Jak wyżej, nie chodzi o zmianę układu chmur, tylko drgania ręki -> zmiana widoku chmur wobec krawędzi okna.
No coż. Wam można pokazywać, że fałszowali, a i tak będziecie wypierać.

O, mniej więcej na takim balonie zawieszeni.
Tu NASA "umieszcza na orbicie" swojego satelitę.Tobie można pokazać wszystko co płaskoziemcy wymyślili i uwierzysz
Nie wiem czy to ma jakiś związek (hehe), ale autor filmu, Bart Sibrel to religijny zjeb.
A co to "religijny zjeb"? Jakaś definicja?
Tak, ty jesteś definicją.
[Jako ciekawostka: Bart Sibrel nie wierzy w płaską ziemię, ale krytykuje płaskoziemców.]
Sibrel biegał za astronautami i kazał przysięgać im na Biblię, że byli na Księżycu
Nie "kazał", bo to nie wojsko. (Oni, tj. astroNOT-y słuchają innych rozkazów).
Tylko prosił lub nagabywał by przysięgli.Tak, nagabywał.
Coś złego w tym?
W USA: prezydent przysięga na Biblię, w sądach wciąż jeszcze stosuje się przysięgę na Biblię.Tak, ale tylko zwyczajowo.
Poza tym chyba każdy z astroNOT-ów deklarował się jako "chrześcijanin". Więc coś złego?
[Ja jakbym gdzieś był, mówił wszystkim, że "tam byłem", a potem ktoś mnie prosił bym przysiągł na Biblię, że naprawdę tam byłem, to bym przysiągł. Bo czemu nie?]
Jeśli ktoś przyszedłby z tezą "oszukujesz, nie byłeś tam" i żądał przysięgi na cokolwiek, a ja wiem, że tam byłem, to też, tak jak astronauci, powiedziałbym mu "spadaj oszołomie".
-
Liczba Bestii to liczba człowieka. A liczba jego sześćset sześćdziesiąt sześć.
Tak, też lubię ten kawałek Iron Maiden
-
Pan Bóg.
Opowiesz nam coś więcej o tym objawieniu, jak to wyglądało?
-
@Highlander wypił zioła, usłyszał głosy.
-
Teraz jest wigilia czasu czasów. Grzech jest olbrzymi co do liczby i jakości.
Tak, oczywiście.
Zbrodnie Hitlera, Stalina i Putina zupełnie Boga nie ruszały, miał na to wyjebane i popijał sobie piwko.
Natomiast najbardziej go wkurwia pedalstwo, ateizm i NASA, wtedy Bóg już nie wytrzyma i odpali Armagedon -
@Fizyk-od-czapy napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:
A jak Ty możesz nawet marzyć o 72 dziewicach po śmierci, jeśli nie wierzysz, że nie ma Boga nad Allaha, a Mahomet jest jego prorokiem?
Nie wprowadzaj w błąd. Przecież to nie 72 dziewice, tylko 99. Albo 100... No dobra! Nikt nie wie, ile jest tych dziewic, ale na pewno nie 72!
-
Podobnie jak elektryczność i magnetyzm.
A gdzie to dokładnie jest w Biblii napisane? Może obok tego, że użytkownicy komputerów są gorszymi grzesznikami niż sodomici?
Hiob był bardzo bogaty i to dwa razy, a nie grzeszył (tym, że był bogaty).
Hiob? To ten gostek, co mu Bóg zjebał życie dla głupiego zakładu?
Ale Kościół Katolicki jest mądrzejszy niż Ty.
Ale Kościół Katolicki twierdzi, że ziemia jest globem.
Bo Ty masz nasrane do łba, a nie „do wody”!
Diabeł Ci defekuje w rozumie.No już, już. Nie podniecaj się tak, bo zaraz dokonasz samogwałtu ze szczególnym okrucieństwem.
-
@jakubcjusz napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:
Ale kk (powszechny) ten jednoosobowy do którego należy Maciej, twierdzi co innego
-
Podobnie jak elektryczność i magnetyzm.
A gdzie to dokładnie jest w Biblii napisane? Może obok tego, że użytkownicy komputerów są gorszymi grzesznikami niż sodomici?
Ale Kościół Katolicki jest mądrzejszy niż Ty.
Pokaż mi taki dogmat w Kościele.
Kościół nie wypowiedział się na temat kształtu ziemi.
Ale Apostołowie oczywiście wierzyli w płaską ziemię i w 4 tys lat (około) od początku świata do ich czasów. -
Teraz jest wigilia czasu czasów. Grzech jest olbrzymi co do liczby i jakości.
Tak, oczywiście.
Zbrodnie Hitlera, Stalina i Putina zupełnie Boga nie ruszały, miał na to wyjebane i popijał sobie piwko.A to zbrodnie Hitlera są „mniejsze niż zbrodnie tego pokolenia”?
Czy Hitler wymordował miliardy ludzi?W ciągu dwóch lub trzech lat a być może nawet co roku przebijają osiągnięcia Hitlera.
Holokaust nienarodzonych niewinnych dzieci to już ponad miliard istnień ludzkich.
A Hitler i Stalin mordowali narodzonych, wśród których byli także i tacy którzy mieli ciężkie winy, nawet zasługujące na śmierć. A w zasadzie wszyscy mieli winę uczynkową.A teraz mordują dzieci nie mające żadnej winy uczynkowej.
Uważacie że „to pokolenie lepsze niż hitlerowcy”?
Bo co?Bo nie widać i nie słychać krzyku?
Bo mordują „naukowo” w tzw „klinikach”?Krew niewinnych wola o pomstę do Nieba.
I pomsta nadchodzi. -
A to musi być dogmat? Przejrzałem dogmaty Kościoła Katolickiego i jakoś dogmatu o płaskiej ziemi tam nie ma. Więc nie wymagaj ode mnie czegoś, czego sam nie możesz dostarczyć.
Nigdy? Serio? To może zadzwoń do papieża i spytaj. Takiemu świętemu prorokowi jak Ty papież na pewno nie odmówi udzielenia tak prostej odpowiedzi.
Ale Apostołowie oczywiście wierzyli w płaską ziemię i
Ach tak. A o ich wierze w płaską ziemię zaświadcza który fragment Pisma Świętego?
Krew niewinnych wola o pomstę do Nieba.
To czemu w Biblii kara za zabicie dziecka nienarodzonego jest dużo niższa niż kara za zabicie człowieka?
PS. Wyhodowałeś już jakiekolwiek jaja, żeby wreszcie podać mi dokładną datę przepowiedzianej przez Ciebie mojej śmierci? Czy dalej jesteś tchórzliwym psem i forumową szmatą?
-
A to musi być dogmat?
Tak.
Nauka Kościoła to Depozyt Wiary.
A nie to co np mówi ojciec Rydzyk.Przejrzałem dogmaty Kościoła Katolickiego i jakoś dogmatu o płaskiej ziemi tam nie ma.
A o „kuli ziemskiej jest”?
Mówiłem że Kościół na temat kształtu ziemi się nie wypowiedział.@Maciej napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:
Nigdy? Serio?
Serio.
To może zadzwoń do papieża i spytaj.
Kościół to nie papież.
Papież tylko wtedy gdy naucza nieomylnie.Ach tak. A o ich wierze w płaską ziemię zaświadcza który fragment Pisma Świętego?
Na pewno wierzyli w Księgę Rodzaju.
A tam np stoi o sklepieniu nieba.@Maciej napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:
Krew niewinnych wola o pomstę do Nieba.
To czemu w Biblii kara za zabicie dziecka nienarodzonego jest dużo niższa niż kara za zabicie człowieka?
Niczego nie rozumiesz.
PS. Wyhodowałeś już jakiekolwiek jaja, żeby wreszcie podać mi dokładną datę przepowiedzianej przez Ciebie mojej śmierci? Czy dalej jesteś tchórzliwym psem i forumową szmatą?
A po co chcesz wiedzieć?
-
Niczego nie rozumiesz.
Tak, tak. Wiem. Tylko Ty rozumiesz Biblię. Nikt inny, łącznie z papieżem. Święty Maciej z Dupy.
A po co chcesz wiedzieć?
Żeby publicznie pokazać jaką zakłamaną szmatą jesteś.
-
A po co chcesz wiedzieć?
Maciuś w obnażaniu własnej głupoty, zakłamania i fałszywej wiary, jak przystało na wiernego sługę szatana, całkiem dobrze sobie radzi: Hitler i Stalin zabijali winnych wg. Maciusia chorych standardów - ergo - czynili dobro, ciekawe kiedy ich beatyfikuje
?
-
@M-N napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:
A po co chcesz wiedzieć?
Maciuś w obnażaniu własnej głupoty, zakłamania i fałszywej wiary, jak przystało na wiernego sługę szatana, całkiem dobrze sobie radzi: Hitler i Stalin zabijali winnych wg. Maciusia chorych standardów - ergo - czynili dobro, ciekawe kiedy ich beatyfikuje
?
Nie napisałem że czynili dobro.
To Ty przekręcasz moje słowa.