Maciejowy chaotyczny megawątek
-
@Maciej napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:
Jeśli przestępca postawi na jakimś miejscu swoją stopę jako pierwszy, to "już tak ma zostać", bo "najbardziej liczy się kto pierwszy"?
Nie, nie to jest ważne. Ważne jest to że kk nie przeszkadza żadne pogaństwo bo są tacy sami.
-
Jako całość mieszanka prawdy i kłamstwa (np. kult pogański) jest fałszem. Bo zdanie, które zawiera i prawdę i fałsz jest jako koniunkcja fałszem. Ale to nie znaczy, że "w takim razie trzeba wyrzucać całe zdanie". Bo "połowa tego zdania" jest prawdą.
Dlatego mądrze Kościół Katolicki czynił, że wszystkiego w czambuł nie potępiał, ale przejmował i uświęcał to co dobre.
Tak czynić należało.Nasraj do wiadra z czystą wodą, zamieszaj i wypij. Przecież większość to czysta woda.
-
No i co?
Tak czynić należało.
A kto miał przywłaszczyć jeśli nie Chrystus i Jego Kościół?
Trzeba było "zburzyć budowle"?
A po co, jeśli mogły odtąd służyć Chrystusowi?A uważasz żo on potrzebuje budowli? Złota i srebra?
On to uważa za plugawe, brzydzi się tym. Ale twojemu diabelskiemu kościołowi nic nie przeszkadza. Byle się świeciło. -
Ale Ty masz nasr...we łbie. "Ubieranie choinki to czczenia diabła"?
A mówicie tutaj, że to ja jestem wariatem.Dałeś taki przykład. A poza tym gdy się rodził to izraelici ubierali choinki? A skoro to zwyczaj ani izraelski ani chrześcijański to jaki? To ty masz nasrane we łbie.
-
Ale dla obłudnika co By Kościół Katolicki nie zrobił to będzie złe. Taka jest w dzieciach diabła nienawiść do Jego Jedynego Kościoła.
Ale takie są fakty, czego się nie tknie to pogaństwo.
-
Kto jest władcą świata? Diabeł?
Masz nasr... we łbie.
Pan Jezus jest Królem świata.
"Wtedy Jezus podszedł do nich i przemówił tymi słowami: «Dana Mi jest wszelka władza w niebie i na ziemi."Lubię ten werset. Udowadnia że Pan Jezus nie jest Bogiem. Bo ktoś mu musiał tę władzę dać.
Ale jest też inny
"I wziął go diabeł na bardzo wysoką górę...itd".
Jak myślisz, jaki sens miałaby ta próba gdyby diabeł nie był władcą tych królestw które pokazał? Co za sens takiegi kuszenia?
Albo inny. Gdy skończył się modlić w ogrodzie Getsemani przed śmiercią powiedział do uczniów "nadchodzi władca świata ale nie ma on nic do mnie". Jak myślisz, kogo miał na myśli? Siebie? -
No jasne, że poleciała. I zawróciła i prędko wpadła do oceanu, mniej więcej tam gdzie wpadają rakiety ko(s)miczne.
A inni blagierzy w kapsule na balonie stratosferycznym kręcili "widok ziemi z kosmosu".
Wtedy techniki Hollywood nie były jeszcze tak rozwinięte.Tak, byłeś, widziałeś, zrobiłeś film i zdjęcia. Pokaż, pochwał się.
-
Żyjecie w Nowym Egipcie i Babilonie Wielkim zatem czcicie drugą magię.
Bo działa, bo sprawdza się.
A tacy jak wy zawsze idą za tym co działa, co sprawdza się.
Ale wy nie nazywacie swojej magii po imieniu, lecz uznajecie za "naukę, wiedzę". Bierzecie za "coś innego". Bo inny jest język, inna nazwa. A diabeł zmienia znaczenie słowa. Taka jego praca.
Bo jesteście zwiedzeni przez pana wiedzy, węża starodawnego.
Jesteście zwiedzeni przez wiedzę.
Bo na tym w ogóle polega zwiedzenie: na zwiedzeniu przez wiedzę, na chęci "dowiedzenia się", poznania wbrew Bogu, bez Boga.Maciej, większego hipokryty w życiu nie spotkałem. Skoro ta cała "magia" jest taka zła, to po prostu przestań z niej korzystać. Sprzedaj auto, skończ z lataniem samolotem, przestań korzystać z prądu w domu, a co najważniejsze, przestań wysiadywać całymi dniami przed komputerem. Bo te wszystkie wynalazki powstały (wg. Ciebie) z chęci "dowiedzenia się", poznania wbrew Bogu, bez Boga.
To jest tak, jakbyś twierdził, że sodomici pójdą do piekła, ale w sumie raz w tygodniu skoczysz sobie do gejowskiego klubu na szybki numerek, bo to przecież oni grzeszą, a nie Ty.
Gdyby nie działała, to jak mogłaby uwodzić?
Nie wstyd Ci, że dałeś się uwieść?
Dobra, dobra. I tak wiem, że na pewno wymyśliłeś sobie świetną wymówkę, dla której Ty możesz korzystać z owoców grzechów innych ludzi i oczywiście zostaniesz zbawiony (choć wg. mnie, jeśli Bóg istnieje i jest sędzią sprawiedliwym to pierwsze co zrobi jak zobaczy Ciebie na sądzie ostatecznym, to puści pawia).
Urodził się wtedy kiedy obchodzimy Boże Narodzenie.
Oczywiście, wszyscy się mylą, wielce świętojebliwy Maciej ma rację.
-
@Tomasz-Middle napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:
Jako całość mieszanka prawdy i kłamstwa (np. kult pogański) jest fałszem. Bo zdanie, które zawiera i prawdę i fałsz jest jako koniunkcja fałszem. Ale to nie znaczy, że "w takim razie trzeba wyrzucać całe zdanie". Bo "połowa tego zdania" jest prawdą.
Dlatego mądrze Kościół Katolicki czynił, że wszystkiego w czambuł nie potępiał, ale przejmował i uświęcał to co dobre.
Tak czynić należało.Nasraj do wiadra z czystą wodą, zamieszaj i wypij. Przecież większość to czysta woda.
Pisałem wyraźnie, że trzeba oddzielić dobre od złego. A nie wyrzucać dobre razem ze złym. Lub „pić dobre razem ze złym”.
Zbuduj oczyszczalnię ścieków. Ale Ty wylałbyś wszystko, dobre razem ze złym.
Marnowałbyś wodę którą można oczyścić.
Bo Ty masz nasrane do łba, a nie „do wody”!
Diabeł Ci defekuje w rozumie.
Nieustannie.Ale Kościół Katolicki jest mądrzejszy niż Ty.
Dlatego nie potępia wszystkiego w czambuł, ale to co jest dobre u pogan zachowuje, a co diabelskie potępia.
Tak czynić należy. -
A mówicie tutaj, że to ja jestem wariatem.Dałeś taki przykład. A poza tym gdy się rodził to izraelici ubierali choinki?
A jak mogli ubierać skoro większość Izraela nawet nie wiedziała, że się rodził?
Mamy „powielać tylko to co Żydzi robili”?A skoro to zwyczaj ani izraelski ani chrześcijański to jaki?
Nie wiem. Ale Ty mi powiedz: jakby Hitler powiedział zdanie „prawda jest prawdziwa, a dwa plus dwa to cztery”, to to co powiedział (w cudzysłowie) byłoby prawdziwe czy fałszywe?
Powinniśmy na tę wypowiedź ( w cudzysłowie) krzyczeć „nie, nie precz precz”, bo Hitler powiedział?A od kogo pochodzi prawda? Od diabła czy od Boga?
Dlaczego zatem „należy wyrzucać to co jest dobre u pogan”?
Ale Kościół nie ma nasrane we łbie jak Ty masz i dlatego nie wycina wszystkiego w pień, lecz stara się oddzielić ziarno od chwastu.
Dlatego dobre zwyczaje przyjmuje, nawet od pogan.
Bo dobre TYLKO od Boga pochodzi. -
Bo dobre TYLKO od Boga pochodzi.
Tak, tak, oczywiście, a jak to twoje niebożątko na własne oczy się przekonało, że nie potrafi stworzyć działającego płaskiego terrarium to u kogo poszukał pomocy? U szatana. Bo wymyślenie i zaimplementowanie elektromagnetyzmu, żeby ten twój magiczny naleśnik kupy się trzymał, okazało się poza możliwościami twojego boskiego partacza .
Sam to głosisz. -
Pisałem wyraźnie, że trzeba oddzielić dobre od złego. A nie wyrzucać dobre razem ze złym. Lub „pić dobre razem ze złym”.
I co z tego że ty pisałeś? Powiedz to swoim hierarchom. Bo kk pomieszał gówno z czystą wodą i ty to pijesz i jeszcze mlaskasz jakie to dobre! Twój kk to pomieszanie z poplątaniem czyli Babilon Wielki.
-
Ale Kościół Katolicki jest mądrzejszy niż Ty.
Dlatego nie potępia wszystkiego w czambuł, ale to co jest dobre u pogan zachowuje, a co diabelskie potępia.
Tak czynić należy.Tak, i zaadoptuje każde plugastwo bo pieniądze im nie śmierdzą.
-
Ale Kościół nie ma nasrane we łbie jak Ty masz i dlatego nie wycina wszystkiego w pień, lecz stara się oddzielić ziarno od chwastu.
Tak, i robi to dodając chwasty do czystej nauki, czyli srają do czystej wody i ty to pijesz. Smacznego!
-
A mówicie tutaj, że to ja jestem wariatem.Dałeś taki przykład. A poza tym gdy się rodził to izraelici ubierali choinki?
A jak mogli ubierać skoro większość Izraela nawet nie wiedziała, że się rodził?
Mamy „powielać tylko to co Żydzi robili”?A skoro to zwyczaj ani izraelski ani chrześcijański to jaki?
Nie wiem. Ale Ty mi powiedz: jakby Hitler powiedział zdanie „prawda jest prawdziwa, a dwa plus dwa to cztery”, to to co powiedział (w cudzysłowie) byłoby prawdziwe czy fałszywe?
Powinniśmy na tę wypowiedź ( w cudzysłowie) krzyczeć „nie, nie precz precz”, bo Hitler powiedział?A od kogo pochodzi prawda? Od diabła czy od Boga?
Dlaczego zatem „należy wyrzucać to co jest dobre u pogan”?
Dlatego dobre zwyczaje przyjmuje, nawet od pogan.
Bo dobre TYLKO od Boga pochodzi.To podobnie jak NASA, wzięli od nazistów coś dobrego, czyli rakiety do podboju kosmosu
-
Natomiast to, że rakieta "Szatan" (Saturn- znaczy "szatan") poleciała na księżyc i że program "misji księżycowych" nazywał się "Apollo", czyli imieniem anioła zagłady- to znak tego, że za tym diabeł stoi i że to jest dzieło diabła.
Może sobie stać za wszystkim (skoro jest władcą świata).Kto jest władcą świata? Diabeł?
Masz nasr... we łbie.
Pan Jezus jest Królem świata.
"Wtedy Jezus podszedł do nich i przemówił tymi słowami: «Dana Mi jest wszelka władza w niebie i na ziemi."
Diabeł może tylko tak pierdnąć jak mu Pan Jezus pozwoli.To zadziwiająco często pozwala mu pierdzieć
A co do tego, kto jest panem świata to kto pisał poniższe?
@Maciej napisał w Czy edukacja to "programowanie"?:
Są wreszcie prawdziwi magowie. To oświeceni przez Anioła Światłości, Księcia tego świata. Który im sie zjawia i który im objawia.
Pytaj tych, którzy zwodzą. Magów materii, magów Babilonu Wielkiego i Nowego Egiptu, kapłanów religii liczbowo-rozumowej, będących na usługach Księcia (tego świata), podstępnego Anioła Światłości.
@Maciej napisał w Okołoreligijne przekomarzanki:
[Szatan, Książę tego świata jest arcymistrzem psychologii]
-
@Highlander Mam takie wrażenie, że biorąc pod uwagę WSZYSTKO co nasz Maciuś mówi/pisze, to pod płaszczykiem chrześcijaństwa on tak naprawdę propaguje lucyferianizm/satanizm.
-
@M-N napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:
@Highlander Mam takie wrażenie, że biorąc pod uwagę WSZYSTKO co nasz Maciuś mówi/pisze, to pod płaszczykiem chrześcijaństwa on tak naprawdę propaguje lucyferianizm/satanizm.
Wydaje mi się, że jednak nie.
Po prostu jest tak religijnie wzmożony, że wszędzie widzi szatana i jego działanie. -
@Highlander To jego "religijne wzmożenie" jakoś do mnie nie przemawia. Podaje się za katolika, nawet chwaląc kk za drobiazgi to i tak go krytykuje (lekko mówiąc ), a jednocześnie zastanawiająco często pierdzi o ucisku, co przecież katolickim konceptem nie jest. Z tego co pamiętam to odpał ewangelików (?). Tak że mam problem z jego "entuzjazmem" i nawet tożsamością religijną.
-
No i co?
Tak czynić należało.
A kto miał przywłaszczyć jeśli nie Chrystus i Jego Kościół?
Trzeba było "zburzyć budowle"?
A po co, jeśli mogły odtąd służyć Chrystusowi?A uważasz żo on potrzebuje budowli?
Tak.
Jest wolą Boga by były świątynię."rzekł król do proroka Natana: «Spójrz, ja mieszkam w pałacu cedrowym, a Arka Boża mieszka w namiocie».'
Złota i srebra?
Tak.
Dom Boga ma być "brzydki i byle jaki"?
Bo Ty masz tak w głowie nasrane?To co najdroższe i najlepsze należy się przede wszystkim Bogu.
On to uważa za plugawe, brzydzi się tym.
Brzydzi się złotem, które stworzył?
Ale Ty masz nasrane we łbie.
I Miasto Święte - Jeruzalem Nowe
ujrzałem zstępujące z nieba od Boga,
przystrojone jak oblubienica zdobna w klejnoty dla swego męża.Przeczytaj sobie cały opis przepychu i bogactwa Nowego Jeruzalem.
Ty tego nie zobaczysz, lecz będziesz się tarzał w odchodach i wdychał smród, jeżeli się nie nawrócisz.
Ale twojemu diabelskiemu kościołowi nic nie przeszkadza. Byle się świeciło.
Grzechem nie jest to, że chce się by świątynia Boga była piękna i bogata, lecz to gdy będąc sługą Bożym chce się bogactwa, zaszczytów i czci dla siebie.
Jeśli biskupi grzeszą, to nie tym, że przystrajają ołtarz i tabernakulum gdzie On mieszka, ale tym, że budują SOBIE PAŁACE. Sobie, a nie Bogu!
Dotarło do pustego łba?Bogactwo nie jest grzechem. Dopiero bogactwo stawiane na pierwszym miejscu, przed Bogiem jest grzechem.
Hiob był bardzo bogaty i to dwa razy, a nie grzeszył (tym, że był bogaty).@Tomasz-Middle napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:
"Wtedy Jezus podszedł do nich i przemówił tymi słowami: «Dana Mi jest wszelka władza w niebie i na ziemi."
Lubię ten werset. Udowadnia że Pan Jezus nie jest Bogiem. Bo ktoś mu musiał tę władzę dać.
Ale Ty masz nasrane we łbie. Nie można się zresztą dziwić: diabeł nieustannie defekuje prosto do Twej głowy.
To, że Pan Jezus otrzymał władzę od Ojca jest "dowodem, że nie jest Bogiem"?
Ale niedorzeczność.
Precz Arianinie !
Won do piekła!
Albo się nawróć i odszczekaj herezję.
Odszczekaj tak jak najpodlejszy pies odszczekujeJeśli nie odszczekasz, to będziesz związany jak Twój pan.
Jak Ty możesz nawet marzyć o Raju jeśli Ty nie wierzysz, że On JEST Bogiem?
"I wziął go diabeł na bardzo wysoką górę...itd".
Jak myślisz, jaki sens miałaby ta próba gdyby diabeł nie był władcą tych królestw które pokazał? Co za sens takiegi kuszenia?A to mało baranów nabrało się na blagę diabła?
Diabeł jest blagierem. To co nie jest jego pokazuje jako "jego".
Czyż nie obiecał Ci nieśmiertelności?
Powiadam Ci: jest blagierem.
A Ty głupcem.@Tomasz-Middle napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:
"nadchodzi władca świata ale nie ma on nic do mnie". Jak myślisz, kogo miał na myśli? Siebie?
Szatana.
Ale Książę tego świata może tylko tak pierdnąć jak mu Pan Jezus pozwoli.
Taki to "władca".
A jednak ma władzę na tymi, którzy go wybrali.
Np. nad Tobą.
Nad głupcami.Twój Książę będzie związany jak wiąże się psa łańcuchowego.
I to nawet nie przez Boga!
Tylko przez Michała Archanioła, Wielkiego i Prawdziwego Księcia.
Taki to "władca".Potem ujrzałem anioła, zstępującego z nieba,
który miał klucz od Czeluści
i wielki łańcuch w ręce.
I pochwycił Smoka,
Węża starodawnego,
którym jest diabeł i szatan,
i związał go na tysiąc lat.
I wtrącił go do Czeluści,
i zamknął, i pieczęć nad nim położył,
by już nie zwodził narodów,
aż tysiąc lat się dopełni.To jest związanie Lucyfera, Księcia tego świata.
"Głupszy" od niego go zwiąże!
Michał Archanioł.
Albowiem Książę tego świata wśród wszystkich stworzeń ma największy tzw. "IQ".Powiadam Ci: wybrani będą to oglądać.
A wszyscy inni po tym poznają, że Książę właśnie został związany, tak jak wiąże się psa na łańcuchu:
Będą przemiany w naturze. Bóg Natury ich dokona. Prawdziwy Bóg.
I kręcić się będzie turbina, lecz prąd nie będzie się wzbudzał, jak "zawsze się wzbudzał".Służysz temu, który będzie związany jak pies.
Ale to Twoja wola, Twój wybór.