Forum Płaska Ziemia

• Zarejestruj się
    • Zaloguj się
    • Szukaj
    • Kategorie
    • Ostatnie
    • Tagi
    • Popularne
    • Użytkownicy
    • Grupy

Maciejowy chaotyczny megawątek

Kącik Płaskoziemcy
    10
    1492
    290388
    Załaduj więcej postów
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
    • M N
      M N @Maciej ostatnio edytowany przez M N

@Maciej napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:

Zachód/wschód słońca to zjawiska zależące przede wszystkim od nieba (budowy i działania optycznego nieba nad płaską ziemią, czyli od optyki nieba).

Oj przestań wreszcie z tym nieznanym. Dla ciebie wszystko jest nieznane. I na dodatek działa tak jak znane na kuli.
      Gość w Kalifornii nad ranem puścił balon strato na prawie 40 km. Ciśnienie 0.005 atm. - techniczne próżnia, słoneczko ewidentnie pod horyzontem a niecały 1000 km. na wschód, w Arizonie słońce już nad horyzontem.
      https://www.youtube.com/watch?v=JkrIm0ZUyJY
      To twoje nieznane lupy się nigdy nie trzymało i nie będzie trzymać.

Fizyk od czapy M 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
      • Fizyk od czapy
        Fizyk od czapy @M N ostatnio edytowany przez Fizyk od czapy

@M-N Jest "nieznane", bo ni cholery nie chce pasować do niczego innego niż kula, a z tym że Ziemia jest kulista Maciej nie może się pogodzić. No więc pozostaje mu (jak i wszystkim płaskoziemcom) tylko twierdzenie, że wszystko jest "nieznane"...

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
        • M
          Maciej @M N ostatnio edytowany przez

@M-N napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:

Oj przestań wreszcie z tym nieznanym. Dla ciebie wszystko jest nieznane.

A dla was "wszystko jest znane". Np. "wnętrze gwiazdy, wnętrze ziemi..."
          [Przewiercili się wgłąb ziemi na ...może kilkanaście km (z tego co pamiętam), ale przecież "już wiedzą" jak jest w tzw. "środku ziemi"]

Macie urojenia i wyobrażenia, które nazywacie sobie "wiedzą".
          A ja umiem rozróżniać między tym co wiem, a tym co przypuszczam.

Gość w Kalifornii nad ranem puścił balon strato na prawie 40 km. Ciśnienie 0.005 atm. - techniczne próżnia, słoneczko ewidentnie pod horyzontem a niecały 1000 km. na wschód, w Arizonie słońce już nad horyzontem.
          https://www.youtube.com/watch?v=JkrIm0ZUyJY

No i co?

Bo tak działa niebo.

Tak:
          Pilot na wys. 100 m npm (bardzo nisko nad morzem, na przykład) obserwuje słońce i krzyczy przez radio do pilota będącego dokładnie pionowo nad nim, na wys. 10 km "u mnie słońce właśnie zaszło pod horyzont, właśnie w tym momencie gdy to mówię".
          A pilot na 10 km, nad tym który krzyczy z dołu (dokładnie pionowo nad nim) i dysponujący HUD-em, a bardzo wierzący w "kulę ziemską" odkrzyknie mu: "co ty piep... ja widzę, że słońce jest 2-3-4... (to trzeba by dokładnie zbadać ile) stopni nad poziomem! Więc nie kłam mnie proszę! Bo ja wiem, że u ciebie też musi być teraz prawie dokładnie na 2-3-4... stopniach"

Tak optycznie działa niebo.
          To jest optyka nieba w działaniu.

Słońce w miarę "przeskoku obserwatora (słońca) w górę" (tak szybkiego przemieszczenia się, że pomijając upływ czasu, że można przyjąć "natychmiast, w tej chwili") przemieszcza się kątowo w górę!
          Czyli przemieszcza się także w górę względem horyzontu i nie tylko dlatego, że horyzont opada, ale przemieszcza się w górę BEZWZGLĘDNIE, to znaczy względem poziomu wyznaczonego poziomicą.

Podobnie:

Dla obserwatora (słońca) przemieszczającego się "po morzu" (w poziomie morza) w "jednej chwili" (analogicznie jak wyżej) w stronę słońca - słońce także przemieszcza się kątowo w górę.
          I nie wynika to z "kulistości ziemi".
          Tylko z optyki nieba.

M N Fizyk od czapy 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
          • M N
            M N @Maciej ostatnio edytowany przez

A pilot na 10 km, nad tym który krzyczy z dołu (dokładnie pionowo nad nim) i dysponujący HUD-em, a bardzo wierzący w "kulę ziemską" odkrzyknie mu: "co ty piep... ja widzę, że słońce jest 2-3-4... (to trzeba by dokładnie zbadać ile) stopni nad poziomem! Więc nie kłam mnie proszę! Bo ja wiem, że u ciebie też musi być teraz prawie dokładnie na 2-3-4... stopniach"

Tak optycznie działa kula ziemska, patologiczny kłamco. To co opisałeś to prosta konsekwencja kulistego kształtu Ziemi.

M 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
            • M

Tak optycznie działa kula ziemska, patologiczny kłamco. To co opisałeś to prosta konsekwencja kulistego kształtu Ziemi.

Tak? Co Ty nie powiesz?

To przeczytaj jeszcze raz. Jeśli nie zaskoczysz, to jeszcze raz, jeśli znów nie zaskoczysz to jeszcze raz...itd

M N 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
              • Fizyk od czapy
                Fizyk od czapy @Maciej ostatnio edytowany przez

A pilot na 10 km, nad tym który krzyczy z dołu (dokładnie pionowo nad nim) i dysponujący HUD-em, a bardzo wierzący w "kulę ziemską" odkrzyknie mu: "co ty piep... ja widzę, że słońce jest 2-3-4... (to trzeba by dokładnie zbadać ile) stopni nad poziomem horyzontem!

Poprawiłem.

M 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
                • M N

@Maciej To teraz ty czytaj aż zrozumiesz 😂 .

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                  • M
                    Maciej @Fizyk od czapy ostatnio edytowany przez

@Fizyk-od-czapy napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:

A pilot na 10 km, nad tym który krzyczy z dołu (dokładnie pionowo nad nim) i dysponujący HUD-em, a bardzo wierzący w "kulę ziemską" odkrzyknie mu: "co ty piep... ja widzę, że słońce jest 2-3-4... (to trzeba by dokładnie zbadać ile) stopni nad poziomem horyzontem!

Poprawiłem.

Nie "poprawiaj", bo to nie jest "poprawka" tylko zepsucie.

W realnym świecie jest bowiem tak jak opisałem.

Dlatego pilot kulo-obłąkaniec (ten na górze) powiedziałby właśnie to co napisałem, bo w związku "z kulą ziemską" myślałby, że ten pilot na dole kłamie.

{Specjalnie pisałem o HUD-dzie.}

Fizyk od czapy 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                    • Fizyk od czapy

W realnym świecie jest bowiem tak jak opisałem.
                      Dlatego pilot kulo-obłąkaniec (ten na górze) powiedziałby właśnie to co napisałem, bo w związku "z kulą ziemską" myślałby, że ten pilot na dole kłamie.
                      {Specjalnie pisałem o HUD-dzie.}

Wiem, że znasz Wolfiego (nawiasem mówiąc, spotkałem go w realu, bardzo sympatyczny), a on wielokrotnie pokazywał jak to wygląda na HUDzie. Kiedy na dole Słońce jest pod horyzontem, to na wysokości 10 i więcej km jest nad horyzontem, a pod poziomem.

Więc nie przypisuj pilotom słów o których wiesz, że są fałszywe.

M N M 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                      • M N
                        M N @Fizyk od czapy ostatnio edytowany przez

@Fizyk-od-czapy Przecież masz Maciuś musi kłamać o innych, żeby odwracać uwagę od własnych obłąkanych kłamstw.

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
                        • M
                          Maciej @Fizyk od czapy ostatnio edytowany przez Maciej

Wiem, że znasz Wolfiego (nawiasem mówiąc, spotkałem go w realu, bardzo sympatyczny)

No widzisz.
                          I sam się demaskujesz.

Już dawno pisałem tutaj: to całe towarzystwo (Woolfie, Mick Helmet, Walter Bislin, grupa 'metabunk.org', Ty..., ci z Polski...itd.. ci wszyscy działający w necie niby "amatorsko"...Ale skąd fundusze i czas na taką działalność?) to jedna klika sponsorowana z jednego centrum.
                          Są wśród nich pożyteczni idioci i są kanalie świadomie kłamiące.
                          Po co się demaskujesz?
                          Nie szkolili Cię?
                          A to wtedy (jeśli nie byłeś szkolony) zwracam honor: to znak, że jesteś tylko pożytecznym idiotą.

Woolfie- wyjątkowo nędzna kreatura. Używa nawet swojej córeczki, żeby uwiarygodnić swoje kłamstwa. Patrz jego filmiki.
                          Wyjątkowa kanalia.

Ale zdradzę Ci tajemnicę:
                          Wilki w odzieniu owczym są zawsze takie.
                          "Miłe w kontakcie, wzbudzające zaufanie". Na tym bazują.
                          "Woolfie"- "Wilczek". A skóra owcy.

Kiedy kłamiesz, to musisz to robić tak by wzbudzać zaufanie, aby nikt Cię o kłamstwo nie podejrzewał. Tylko wtedy możesz odnieść sukces.

Ja też widziałem tych ze SpaceCenter, tych z NASA, tych Aryjczyków.
                          "Bardzo mili ludzie"
                          Dlaczego "Aryjczyków"? Bo gdy się ich widzi, ich wygląd, to pierwsze co przychodzi do głowy to "czysty Aryjczyk".

Woolfie to też oczywiście sługus NASA.

a on wielokrotnie pokazywał jak to wygląda na HUDzie. Kiedy na dole Słońce jest pod horyzontem, to na wysokości 10 i więcej km jest nad horyzontem, a pod poziomem.

Bo to kłamca.
                          Jest tak jak ja opisałem.

Zachęcam każdego człowieka dobrej woli do samodzielnego sprawdzenia (jak to jest naprawdę z tym słońcem), jeśliby miał okazję!
                          Ale to już może być trudniejsze.
                          To co może zrobić osoba latająca samolotem:
                          W okolicy wschodu i zachodu słońca, gdy słońce świeci nisko, ale jeszcze nad poziomem (np. 1-2 stopnie nad poziomem, poza tym nigdy nie świeci pod poziomem, najwyżej do max. minus 0.5 stopnia) , jeżeli pod spodem (kilka km niżej) są jakieś chmury, to można zaobserwować następujące zjawisko:
                          Słońce jeszcze nad poziomem (1-2 stopnie- sprawdzić np. poziomicą w telefonie, wystarczająca dokładność), oświetla samolot (bo jest widoczne), ale chmury kilka km pod samolotem nie oświetlone.
                          To czy chmury są oświetlone, czy nie to poznaje się łatwo.
                          [To tak jakby patrzeć na oświetlone góry z góry. Mają szczyty, same czubki oświetlone, przy nisko świecącym słońcu, większość powierzchni jest nieoświetlona, w cieniu. Bo nisko świecące słońce].
                          Oglądać chmury jak najbardziej się da pod samolotem i te leżące lekko w stronę słońca.

Tego typu sytuacja jest niemożliwa na "globie ziemskim".
                          Ale w realnym świecie stosunkowo łatwo się ją obserwuje.
                          Ja sam widziałem to już kilka razy.

b1989b7d-a907-482b-bc8a-aa66406bf60f-image.png
                          https://i.imgur.com/nslaNES.png

628b6d69-a34a-443c-887b-4aa0a9d39354-image.png
                          https://i.imgur.com/NiqtsMs.png

Powyżej schematy objaśniające jak powinno być na "kuli ziemskiej", tym bardziej z "refrakcją ku ziemi".
                          A powinno być tak:
                          Jeżeli jest oświetlony samolot (co poznaje się po tym, że widać słońce z samolotu) i jeżeli słońce jest nad poziomem, to chmury pod samolotem (także powierzchnia ziemi) musiałyby być także oświetlone.

A TAK NIE JEST .

Przy nisko świecącym słońcu (nad poziomem) tak nie jest.

Zachęcam każdego człowieka dobrej woli do sprawdzania, jeżeli trafi się mu okazja by sprawdzić.
                          To można zrobić samemu, bez dysponowania samolotami i HUD-em.

M N Fizyk od czapy Highlander 3 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                          • M N

Słońce jeszcze nad poziomem (1-2 stopnie- sprawdzić np. poziomicą w telefonie, wystarczająca dokładność), oświetla samolot (bo jest widoczne), ale chmury kilka km pod samolotem nie oświetlone.
                            To czy chmury są oświetlone, czy nie to poznaje się łatwo.

Maciuś, sytuacja opisana przez ciebie występuje wtedy, kiedy słońce widziane z samolotu znajduje się nad HORYZONTEM ale poniżej poziomu wzroku. Wtedy samolot słońce widzi ale chmury nie, bo są jeszcze w cieniu Ziemi. Im bliżej granicy dzień/noc jest oświetlony samolot tym większy obszar nieoświetlonych od góry chmur jest widoczny z jego pokładu. Twój rysunek to ilustruje całkiem dobrze:
                            24383581-2100-4c81-8c69-9dca163f093b-image.png
                            Górna przerywana linia - poziom wzroku samolotu.
                            Styczna z samolotu do kuli ziemskiej (dorysuj sobie) - kąt opadu horyzontu.
                            Cień pod samolotem - nieoświetlona od góry powierzchnia chmur (chmurka E).
                            Jeśli faktycznie miałeś okazję to obserwować, daj ci boże najlepszy możliwy przypadek - lecąc na zachód - to nawet na górnej powierzchni chmur mogłeś zaobserwować wyprzedzającą samolot linię terminatora.
                            A takie cuda to tylko na kuli. Gigantycznej a nie tej mandarynki z rysunku 😂
                            Naprawdę nie mogę uwierzyć, że jesteś aż tak głupi i zakłamany 😂
                            (edit) Sorry, muszę zapytać: ty jakiś pokręcony stand up trenujesz? W Andy Kaufmana się bawisz?

• M

to obserwować, daj ci boże najlepszy możliwy przypadek

"Boże"- z małej litery.
                              "Ziemia" i "słońce"- z wielkich liter piszesz.
                              Nienawiść do Boga wyłazi z każdego zakamarka Twojej osoby, przy każdej okazji.

Zdasz z tego sprawę. Przed Bogiem.

Będziesz mały i pokurczony, będziesz się moczył i defekował pod siebie.
                              Już blisko.

W Andy Kaufmana się bawisz?

Mógłbym szukać po necie, ale nie chce mi się.
                              Kto to "Andy Kaufman"?

• M N

@Maciej Widzisz? Wystarczy ci udowodnić kłamstwo i od razu uciekasz w tą swoją pozę taniej podróby niedorobionego inkwizytora.

Już blisko.

Nie jestem tobą, Maciuś.

• M

Widzisz? Wystarczy ci udowodnić kłamstwo i od razu uciekasz w tą swoją pozę taniej podróby niedorobionego inkwizytora.

Nie obchodzi mnie co Ty mi udowodniłeś.
                                  Ale po prostu obrażasz Pana Boga, mojego Ojca.
                                  Dlatego to napisałem.

• M N

Kompleksu mesjasza, się nie spodziewałem.
                                    Powinieneś się zainteresować wklęsłą ziemią, tam jest kilku, którzy też podają się za synów bożych. Będziesz miał komu udowadniać, że jesteś tym z prawego łoża 😂

• M
                                      Maciej @M N ostatnio edytowany przez Maciej

Kompleksu mesjasza, się nie spodziewałem.

"Mesjasza"- z małej litery.
                                      Nienawiść diaboliczna.

Jakże mi Cię żal, jak bardzo będziesz cierpiał.

Powinieneś się zainteresować wklęsłą ziemią, tam jest kilku, którzy też podają się za synów bożych. Będziesz miał komu udowadniać, że jesteś tym z prawego łoża 😂

Tak, jestem ochrzczony, jestem przybranym dzieckiem Bożym. Bóg jest moim Ojcem, a ja jestem Jego synem.
                                      Nie jestem zrodzony z Boga, tak jak jest Pan Jezus, Jego Jednorodzony Syn. Ale jestem z Bożego wyboru.
                                      Ojciec mnie wybrał, bo mnie kocha. Wybrał mnie przed założeniem świata, bo już wtedy mnie znał, gdy mnie jeszcze nie było.

Bywa, że dziecko czuje się "gorsze", gdy jest adoptowane, wzięte np. z domu dziecka. Niesłusznie. Niech raczej patrzy na to w ten sposób: to mnie rodzicie wybrali spośród wielu innych dzieci, mnie - bo mnie pokochali bardziej niż inne dzieci

Podobnie jest ze mną. Nie jestem zrodzony z Boga, nie jestem Bogiem, a jednak jestem przybranym synem Bożym, bo Ojciec mnie wybrał spośród wielu innych ludzi. Z miłości.

Bóg jest moim Ojcem, nie obrażaj kanalio mojego Ojca!

• M N

Wybrał mnie przed założeniem świata, bo już wtedy mnie znał, gdy mnie jeszcze nie było.

Czyli już wtedy postanowił nie obdarzyć cię rozumem - tylko czy z nudów czy z wrodzonej złośliwości? Co udowadniasz każdym kłamstwem, które w jego imię głosisz.

bo Ojciec mnie wybrał spośród wielu innych ludzi.

byś był przykładem wcielonej głupoty i zakłamania.
                                        Tak, to najprawdopodobniej jest właśnie ten powód, przez który nigdy nie udało ci się znaleźć nikogo głupszego od siebie, kto by ci uwierzył w te wszystkie brednie.

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                        • Fizyk od czapy

No widzisz.
                                          I sam się demaskujesz.
                                          Już dawno pisałem tutaj: to całe towarzystwo (Woolfie, Mick Helmet, Walter Bislin, grupa 'metabunk.org', Ty..., ci z Polski...itd.. ci wszyscy działający w necie niby "amatorsko"...Ale skąd fundusze i czas na taką działalność?) to jedna klika sponsorowana z jednego centrum.
                                          Są wśród nich pożyteczni idioci i są kanalie świadomie kłamiące.
                                          Po co się demaskujesz?
                                          Nie szkolili Cię?
                                          A to wtedy (jeśli nie byłeś szkolony) zwracam honor: to znak, że jesteś tylko pożytecznym idiotą.

Jesteś cudownie zabawny 😄
                                          Oczywiście, płacą nam za odpisywanie płaskoziemcom. To jedyne wyjaśnienie. Płacą nam za aktywność, którą każda zapytana osoba uzna za marnowanie czasu. A jak wiadomo ludzie najchętniej płacą za marnowanie czasu 😄
                                          Nie może być wyjaśnieniem, że... ludzie wykształceni mają dobre i dobrze płatne prace 😮 Jak powszechnie wiadomo, piloci prywatnych odrzutowców i programiści to ludzie głodujący.
                                          Nawet nie widzisz, jak bardzo próba dopasowania całego świata pod jedno błędne założenie (płaską Ziemię) wyżarła Ci mózg.

Woolfie- wyjątkowo nędzna kreatura. Używa nawet swojej córeczki, żeby uwiarygodnić swoje kłamstwa. Patrz jego filmiki.

Wyobraź sobie, że widziałem wiele jego filmików. W ani jednym nie uświadczyłem żadnego kłamstwa. Ale rozumiem - przyznanie, że po prostu pokazuje fakty, zniszczyłoby Ci światopogląd, więc nie możesz tego zrobić.

Jest tak jak ja opisałem.

Oczywiście.
                                          Pilot odrzutowców kłamie, mimo że wielokrotnie pokazał zjawisko o którym mowa na filmach. Prawdę mówi natomiast Maciej, który zbadał rzecz ultraprecyzyjnym przyrządem - szklanką z wodą! HUD w samolocie się nie umywa. Wiadomo, gdyby piloci potrzebowali znać dokładną orientację samolotu w przestrzeni, po prostu trzymaliby w kokpicie szklanki z wodą.

Już blisko.

Ach, ta legendarna chrześcijańska miłość bliźniego, objawiająca się masturbacją do wizji cudzego cierpienia.

Nie jestem zrodzony z Boga, tak jak jest Pan Jezus, Jego Jednorodzony Syn. Ale jestem z Bożego wyboru.
                                          Ojciec mnie wybrał, bo mnie kocha. Wybrał mnie przed założeniem świata, bo już wtedy mnie znał, gdy mnie jeszcze nie było.

Ten kontrast w Tobie jest niesamowity. W jednym zdaniu piszesz o oczywistych faktach, że są "nieznane", "niezbadane" i że "nie możemy tego wiedzieć", a w następnym ze stuprocentową pewnością wypowiadasz się o kwestiach, co do których jedynymi źródłami są starożytna księga i organizacja, która czerpie z ludzi wierzących w ich opowieści materialne korzyści.

Weź się poważnie zastanów nad kryteriami, które stosujesz do oceny prawdziwości zdań o świecie, bo coś są chyba mocno wewnętrznie niespójne.

• Highlander
                                            Highlander @Maciej ostatnio edytowany przez Highlander

Ale zdradzę Ci tajemnicę:
                                            Wilki w odzieniu owczym są zawsze takie.
                                            "Miłe w kontakcie, wzbudzające zaufanie". Na tym bazują.
                                            "Woolfie"- "Wilczek". A skóra owcy.

Jestem pod wrażeniem, masz rację, już jego nick "woolfie" wskazuje na jego intencje.
                                            A weźmy takie imię "Maciej". Po rozwinięciu wychodzi mi "Ma cie jebać", albo "Macie jebać".
                                            Sorry za wulgaryzmy, ale dokładnie tak mi to Bóg objawił, jak wiadomo nie ma przypadków, są tylko znaki.
                                            Może podaj swoje nazwisko, sprawdzimy czy tam też nic diabelskiego nie ma...

• Pierwszy post
                                              Ostatni post