Wyprawa na Anktartydę
-
@Maciej jesteś debilem? Czytasz i nie wiesz co czytasz? To z artykułu który linkujesz:
"Wrocławianka nie mogła sobie pozwolić na opóźnienia w marszu. Istniało ryzyko, że nie dotrze na biegun przed końcem sezonu. Wtedy właśnie likwiduje się amerykańską bazę antarktyczną. Wówczas Amerykanie zabraliby wrocławiankę z trasy. Dlatego też spała krócej niż powinna, oszczędzała również na jedzeniu, gdy odkryła, że zapasy powoli się kończą." -
@Maciej napisał w Wyprawa na Anktartydę:
Nawiasem mówiąc dlaczego Kamiński „się tak załamał”?
Wyrzuty sumienia (że jest na usługach władców tego świata)?Co sam Kamiński mówi o przerwaniu wyprawy:
"Skoro jesteśmy przy kryzysach… Wróćmy na chwilę do roku 1996 i wyprawy Solo Trans Antarctica. Wkrótce po zdobyciu biegunów podjął Pan próbę samotnego trawersu Antarktydy. Nieudaną…Na biegunie południowym okazało się, że kontynuacja wyprawy byłaby związana z narażeniem życia ekipy ratunkowej, która musiałaby nieść mi pomoc. To była antarktyczna zima, nieuchronnie zbliżało się znaczne pogorszenie pogody. To zdecydowało o przerwaniu ekspedycji. Teraz, z perspektywy czasu, widzę, że mogłem oprzeć się naciskom i skończyć tę podróż. Z drugiej strony trudno powiedzieć, jakie to by miało konsekwencje."
-
@Maciej Dokładnie to mowa (w przypadku Wojtaczki) o bazie turystycznej Antarctic Logistics & Expeditions (ALE) na Biegunie Południowym. Skąd ty tam armię amerykańską wytrzasnąłeś, zakłamany matole?
-
@M-N napisał w Wyprawa na Anktartydę:
@Maciej Dokładnie to mowa (w przypadku Wojtaczki) o bazie turystycznej Antarctic Logistics & Expeditions (ALE) na Biegunie Południowym. Skąd ty tam armię amerykańską wytrzasnąłeś, zakłamany matole?
Bo ona tak mówiła. Wtedy w tym artykule, który wtedy czytałem. To była jej relacja. Bo właśnie to mnie wtedy najbardziej zaintrygowało, że wojsko miało ją zgarnnąc jakby się nie wyrobiła w czasie.
-
@Maciej kiedyś czytałeś? Dawno dawno temu? Za górami za lasami?
-
A nie ciekawi Cię debilu dlaczego tam tak ochoczo reglamentują NAWET CZAS?
Sami potwierdziliście dwa przypadki: Polki i Polaka, w analogicznej sytuacji, w reglamentacji czasu.Potem jednak będziecie wyszydzać, gdy piszemy prawdę, że dostęp do Antarktydy wymaga akceptacji władców tego świata.
Bezczelne kanalie!
-
@Maciej ale debiliuszu, z tego co mówili czas reglamentowała POGODA a nie mityczni władcy.
Sam jesteś kanalią bo kłamiesz. -
No i znowu kłamiesz, matole . W przypadku Wojtaczki ograniczeniem był termin zamknięcia bazy turystycznej firmy ALE (Antarctic Logistics & Expeditions) i to ta firma organizowała samolot dla swoich pracowników, na który Wojtaczka musiała zdążyć:
https://podroze.se.pl/aktualnosci/samotnie-na-biegun-poludniowy-rozmowa-z-malgorzata-wojtaczka/5855/ -
@M-N napisał w Wyprawa na Anktartydę:
No i znowu kłamiesz, matole . W przypadku Wojtaczki ograniczeniem był termin zamknięcia bazy turystycznej firmy ALE (Antarctic Logistics & Expeditions) i to ta firma organizowała samolot dla swoich pracowników, na który Wojtaczka musiała zdążyć:
https://podroze.se.pl/aktualnosci/samotnie-na-biegun-poludniowy-rozmowa-z-malgorzata-wojtaczka/5855/Wiem co czytałem. Miało ją zgarnąć wojsko amerykańskie.
-
Wiem co czytałem. Miało ją zgarnąć wojsko amerykańskie.
Z powodu? Sama napisała z jakiego. Ale ty "wiesz" lepiej?
-
To co czytałeś, taką ma wartość:
https://youtube.com/shorts/nUTeOUcDBeM -
@Tomasz-Middle napisał w Wyprawa na Anktartydę:
Właśnie ona sama wtedy napisała, że miało ją zgarnąć wojsko. Już pisałem.
-
Zresztą inne pytanie:
Uważasz, że na Antarktydzie nie ma amerykańskiego wojska?
To po co były wojskowe amerykańskie wyprawy (np. Byrda)?
Ot, tak sobie "w celach naukowych i turystycznych" tam wojsko pojechało?
Czy może po to: by się tam zadomowić, założyć bazy? -
Kolejne proste pytanie: czy twierdzisz że Wojtaczka kłamie w tym wywiadzie:
https://podroze.se.pl/aktualnosci/samotnie-na-biegun-poludniowy-rozmowa-z-malgorzata-wojtaczka/5855/ ? -
Nie obchodzi mnie co pisałeś skoro notorycznie kłamiesz. Za górami za lasami.
-
Zresztą inne pytanie:
Uważasz, że na Antarktydzie nie ma amerykańskiego wojska?Nie wiem. A jest?
-
To po co były wojskowe amerykańskie wyprawy (np. Byrda)?
Nie wiem po co. A ty wiesz?
-
Ot, tak sobie "w celach naukowych i turystycznych" tam wojsko pojechało?
Być może.
-
Czy może po to: by się tam zadomowić, założyć bazy?
Z dupy wyciągnięte. Gdzie jest baza wojskowa na Antarktydzie? Nie wiesz? Ale musi być bo ci pasuje do narracji?
-
Zresztą inne pytanie:
Uważasz, że na Antarktydzie nie ma amerykańskiego wojska?Nie wiem. A jest?
To potwierdziła ta Polka