Antarktyda
-
@ZJ napisał w Antarktyda:
O ile przekraczają? Kłamliwa szujo.
Nie wiem.
A ty wiesz?@ZJ napisał w Antarktyda:
Bo skoro on powiedział, że przez 30 lat nikt mu nie powiedział, że widział słońce przez całą dobę. To co?
To znaczy, że nikt mu nie powiedział .
To bardzo ciekawe, nieprawdaż?
Bo w analogicznej strefie (dla urojenia globusowego) na północy słońce 24h "aż wali po oczach", tak że nawet jest w programie wycieczek ("pod północnym słońcem"- w sensie, że świeci o północy)
Jak widać tylko przez jedną dobę,
A niby dlaczego "tylko przez jedną dobę"?
Jakiś dowód masz głuptaku na to, że "tylko się ocierają o koło" ("podbiegunowe")?
A może znacznie przekraczają?@ZJ napisał w Antarktyda:
Ty przez 30 lat mnóstwa rzeczy nie widziałeś a są. Kretynie.
A na północy to nawet jest w programie "pod północnym słońcem".
A na południu jakoś tak "przez 30 lat ani jeden..."Ciekawe, nieprawdaż?
-
@Maciej napisał w Antarktyda:
O ile przekraczają? Kłamliwa szujo.
Nie wiem.
A ty wiesz?Nie wiesz. To ten film to dostałeś do wierzenia i uwierzyłeś w fałsz.
Typowe dla płaskich półgłówków. Wszystko można im wmówić. -
To znaczy, że nikt mu nie powiedział .
To bardzo ciekawe, nieprawdaż?Nie, to znaczy że nie jest to celem wycieczek. Najwyraźniej płaskich nie interesuje 24 godzinne Słońce na południu, bo im nie pasuje do modelu. Nieprawdaż?
Skoro to ciekawe to jedź! Albo przestań stosować tanie chwyty erystyczne. -
A liczba "agentów" których sobie wymyśliłeś pajacu nie ma znaczenia skoro płascy nie jeżdżą na wycieczki. To po co agenci?
Po pierwsze: a skąd wiesz czy nie jeżdżą?
Bo na ogłoszoną wycieczkę na "biegun" nie było chętnych płaskich mimo że jeden miał by bilet za darmo.
Bo reakcje i wymówki płascy mają takie jak twoje.
No może po za połknięciem przez wieloryba.
Wiec nie, nie jeżdżą. -
Bo na ogłoszoną wycieczkę na "biegun" nie było chętnych płaskich mimo że jeden miał by bilet za darmo.
Bo reakcje i wymówki płascy mają takie jak twoje.Obawa o własne życie to "wymówka"?
Dobrze jest być bohaterem.
Ale zmuszać ludzi do bohaterstwa- niedobrze.@ZJ napisał w Antarktyda:
Najwyraźniej płaskich nie interesuje 24 godzinne Słońce na południu, bo im nie pasuje do modelu.
Interesuje.
Wielu płaskoziemców poruszało ten temat.
Z tego (z ich "poruszeń") wynika, że prawdopodobnie tam nie ma "24 godzinnego słońca"Np.
https://www.youtube.com/watch?v=WIcetJULjmU&t=678s
Od ok. 7:40 do 22 min oglądać.
bo im nie pasuje do modelu.
Jest to zupełnie obojętne. Nawet jakby tam było "24 godzinne słońce", to i tak nie wyklucza to możliwości płaskiej ziemi.
To was bardziej interesuje ta kwestia.
Bo gdyby się okazało, że tam nie ma "24 h słońca" (a prawdopodobnie nie ma), to wali się cały wasz model.@ZJ napisał w Antarktyda:
Skoro to ciekawe to jedź!
Sam sobie jedź.
-
"Czy tam jest "24 h" słonce? Czy tam nie ma "24- godzinnego słońca"? => bez znaczenia dla kształtu ziemi." Owszem, ma działa tylko jeśli Ziemia jest w kształcie Globu
Jesteś głupkiem. Tu objawia się nędza twojego rozumu.
Brak jakichkolwiek zdolności logicznego myślenia.
Podanie jakiejś możliwości nie oznacza "udowodnienia, że to jedyna możliwość".Zakłamana kreaturo napisałem "działa tylko jeśli Ziemia jest w kształcie Globu". Powtórzę bo taka kanalią jak ty ma problemy z przyswojeniem słowa pisanego "to jedyna możliwość"
-
Pytaj się swojego Boga. Bo na Globie to jest proste.
Jakiś dowód masz głuptaku na to, że "tylko się ocierają o koło" ("podbiegunowe")?
A może znacznie przekraczają?A może nie schodzą z pokładu.
Ty dałeś filmik który ma coś udowodnić. Gdzie masz ten dowód? Bo znowu piszesz o tym co ci się wydaje. Znowu masz wizje? Mówiłem mniej grzybów w diecie i pilnuj by zborze nie było sporyszem zatrute. Z drugiej strony. Może ty poprostu już jesteś obłąkany. -
Jest to zupełnie obojętne. Nawet jakby tam było "24 godzinne słońce", to i tak nie wyklucza to możliwości płaskiej ziemi.
Wyklucza.
To was bardziej interesuje ta kwestia.
Nie, wiemy gdzie, kiedy i jak długo w dniach jest widoczne Słońce. Pomijając chmury.
Bo gdyby się okazało, że tam nie ma "24 h słońca" (a prawdopodobnie nie ma), to wali się cały wasz model.
Prawdopodobnie, nie ma? A ty jesteś na pewno głupi. Bo z całą pewnością jest. I nic się nie wali.
No i nadal nie masz nic pajacu. Gdzie twój model płaskiej ziemi ze słońcem widocznym tak jak na globie od równonocy, przez przesilenie zimowe po równonoc. Na południu od równika.
Już przy odległościach na południe od równika poległeś. Za każdym razem gdy spotykasz się z pomiarami to uciekasz jak weganin przed salcesonem. Jesteś zakuty łeb. -
Obawa o własne życie to "wymówka"?
Macieju nie kłam! Bo do Nieba nie pójdziesz. Raczej domyślasz się jaka jest prawda i byłby problem jak zamataczyć ten fakt. xd
-
Bo reakcje i wymówki płascy mają takie jak twoje.Obawa o własne życie to "wymówka"?
Oczywiście, bo ty się o swoje życie nie obawiasz. Co potwierdzałeś wielokrotnie słowami "Dał by Bóg" na perspektywę swojej śmierci. No i to po za tym jest argument który Ci sie uszami wylał bo "od trzydziestu lat nikt nie potwierdził, że widział tarczę całą dobę" to ilu nie wróciło?
Znowu zmyślasz i mataczysz. Podła kreaturo.
-
Po drugie: a zawsze kogoś (kto ma rozum) może olśnić i może na takiej wycieczce zwątpić w globus, czyli w oszustwo.
I wtedy np. może ..."mu się przytrafić", gdy obserwatorzy zauważą, że go olśniło.
Po trzecie: składa się dokumenty chcąc być na Antarktydzie => służby sprawdzają chcącego => służby dają informację agentom (np. gdyby ktoś taki jak ja znalazł się na statku) => i ...może się "coś przytrafić" w czasie wycieczki.
Czy ty idioto masz jakiekolwiek wątpliwości co do tego, że gdybym np. ja zapragnął wybrać się na taką wycieczkę to odpowiednie służby dobrze by wiedziały co ja np. tutaj wypisuję?Mam przekonanie graniczące z pewnością, że żadne służby nie interesują się tym, co wypisujesz na niszowym forum.
Jesteś tylko nieszkodliwym świrem.
Jedyne co mogłoby się stać, gdyby organizatorzy/piloci wycieczki poznali twoje poglądy, to naśmiewaliby się z ciebie.
Ale raczej tylko w rozmowie między sobą, w końcu jesteś klientem... -
Najwyraźniej płaskich nie interesuje 24 godzinne Słońce na południu, bo im nie pasuje do modelu.
Interesuje.
Z tego (z ich "poruszeń") wynika, że prawdopodobnie tam nie ma "24 godzinnego słońca"Tak ich interesuje, że "pytają o widoczność tarczy słońca przez całą dobę" i potem taki idiota jak ty powtarza, że przez trzydzieści lat nikt nie potwierdził. I to ma być wg Ciebie wystarczające? Wcale mnie nie dziwi, że dałeś link jakiegoś płaskiego który szukać nie potrafi.
Tu masz dowód.
https://www.youtube.com/watch?v=BgZa9oZDN5g
A że tarczy nie widać, to już pretensje do chmur. -
Interesuje.
Z tego (z ich "poruszeń") wynika, że prawdopodobnie tam nie ma "24 godzinnego słońca"Tak ich interesuje, że "pytają o widoczność tarczy słońca przez całą dobę" i potem taki idiota jak ty powtarza, że przez trzydzieści lat nikt nie potwierdził. I to ma być wg Ciebie wystarczające? Wcale mnie nie dziwi, że dałeś link jakiegoś płaskiego który szukać nie potrafi.
Tu masz dowód.Puknij się w łeb głuptaku.
A może mam ci pokazać „dowód” na to, że George Clooney był w „kosmosie”?
https://www.youtube.com/watch?v=BgZa9oZDN5g
A że tarczy nie widać, to już pretensje do chmur.Na filmiku można wszystko pokazać (nawet Sandrę Bullock „w kosmosie”)
A na wycieczce w realnym świecie nie można wszystkiego pokazać.
Bo: filmik można zmontować (dowolny).
A zasymulowanie słońca w rzeczywistym świecie jest o wiele trudniejsze niż na filmiku.
(Ale pracują i nad tym! Patrz np badania Billa Gatesa. Lub patrz np „drobniejsze symulacje” odpowiednich świateł/obrazów na niebie typu „przelot ISS” czy „starlinki”)Stąd:
Zdanie agenta „przez 30 lat ani jedna osoba…” ma większą wagę niż internetowy filmik.Jesteś głupkiem. Bo jakiś film traktujesz jako „dowód”, żyjąc w epoce, gdzie na filmiku wszystko da się pokazać.
Po prostu jesteś błaznem, pacanem.
-
@Highlander napisał w Antarktyda:
Po drugie: a zawsze kogoś (kto ma rozum) może olśnić i może na takiej wycieczce zwątpić w globus, czyli w oszustwo.
I wtedy np. może ..."mu się przytrafić", gdy obserwatorzy zauważą, że go olśniło.
Po trzecie: składa się dokumenty chcąc być na Antarktydzie => służby sprawdzają chcącego => służby dają informację agentom (np. gdyby ktoś taki jak ja znalazł się na statku) => i ...może się "coś przytrafić" w czasie wycieczki.
Czy ty idioto masz jakiekolwiek wątpliwości co do tego, że gdybym np. ja zapragnął wybrać się na taką wycieczkę to odpowiednie służby dobrze by wiedziały co ja np. tutaj wypisuję?Mam przekonanie graniczące z pewnością, że żadne służby nie interesują się tym, co wypisujesz na niszowym forum.
Jesteś głupi.
Te kwestie są przede wszystkim monitorowane przez władców świata.
(Np patrz YouTube- jak traktuje płaskoziemców)Jesteś tylko nieszkodliwym świrem.
Ja świrem nie jestem.
W odróżnieniu od ciebie, który właśnie jesteś. I to szkodliwym świrem.
Jak każdy paranoik, który swoim obłędem zaraża / zwodzi innych.Jedyne co mogłoby się stać, gdyby organizatorzy/piloci wycieczki poznali twoje poglądy, to naśmiewaliby się z ciebie.
To nie jedyne.
Ale oczywiście wyśmiewanie Prawdy to klasyka walki złych ludzi z Prawdą.Ale raczej tylko w rozmowie między sobą, w końcu jesteś klientem...
Mają te kwestie w d….
Pożytecznych idiotów nigdy nie braknie.
A konkurencji (wolnej) TAM NIE MA.
Bo tam jest koncesjonowanie.
Więc klientów mają w d…Dbanie o klienta jest z zasady tylko tam gdzie jest wolna i twarda konkurencja.
-
Zdanie agenta „przez 30 lat ani jedna osoba…” ma większą wagę niż internetowy filmik.
Wszyscy kłamią, ale akurat w tym przypadku agent powiedział prawdę
Na pewno dokładnie przepytywał wszystkich po wycieczce przez 30 lat...
-
Zdanie agenta „przez 30 lat ani jedna osoba…” ma większą wagę niż internetowy filmik.
Jesteś głupkiem. Bo jakiś film traktujesz jako „dowód”, żyjąc w epoce, gdzie na filmiku wszystko da się pokazać.Pokazałeś filmik, jako dowód, gdzie jest nagrany tylko głos. Żyjemy w czasach, że możesz dowolny głos podłożyć i traktujesz to jako dowód.
Gdy ja pokazuje filmik gdzie widać Słońce przez całą dobę, za wyjątkiem momentu, ze jest za chmurami to, to już nie jest dowód?
Jesteś hipokrytą bo masz podwójne standardy.
Poniekąd ten mój film potwierdza słowa "agenta" że przez całą dobę tarczy słonecznej może nie być widać. Ale to nie moja wina, że jesteś szalony i słuchasz pajaca który specjalnie nie zadał pytania o widoczność słońca nad horyzontem.
Zresztą co mnie obchodzi czy ty rozumiesz dowód który widzisz czy nie. Jesteś nadętym bucem, który nie ma własnych dowodów wiec wypad na biegun i nie zasłaniaj się tu strachem o swoje życie. -
Ja świrem nie jestem.
Jesteś. Masz ciężkie urojenia. I jesteś chorobliwym kłamcą
-
Te kwestie są przede wszystkim monitorowane przez władców świata.
(Np patrz YouTube- jak traktuje płaskoziemców)Płaskoziemców traktuje się jak płaskoziemców.
"Oddajcie każdemu to, mu się należy: komu podatek - podatek, komu cło - cło, komu uległość - uległość, komu cześć - cześć, komu głuptactwo-głuptactwo".
99%płaskoziemców to głuptaki, więc jutup traktuje głupków dokładnie tak jak na to zasługują a nie jakoś szczególnie. Dziwne by było gdyby kłamliwe ścierwa były promowane. -
Na filmiku można wszystko pokazać (nawet Sandrę Bullock „w kosmosie”)
A na propozycję wyjazdu, żeby zobaczyć na własne oczy a nie na filmiku, znajdujecie głuptaki milion wymówek. Doskonale wiecie jak się to skończy.
-
Pokazałeś filmik, jako dowód, gdzie jest nagrany tylko głos.
JUż napisałem, że nie traktuję tego jako dowodu. Patrz wyżej.
Zatem: ile jeszcze razy będę to musiał powtórzyć, by dotarło do kapusty na twojej szyi?To JEST fakt, tak JEST:
Są tacy, którzy pokazują obrazki, filmiki i mówią (nie tylko o "kosmosie, lądowaniu na księżycu") ale także o "24 godzinnym słońcu nad Antarktydą".
oraz
Sa tacy, którzy pokazują obrazki, filmiki i mówią (nie tylko o tym, że nie było "ładowana na księżycu", że nie ma "kosmosu") że nie ma "24 godzinnego słońca nad Antarktydą"Słowo przeciw słowu. Obrazek przeciw obrazkowi i film przeciw filmowi.
To JEST Prawda, tak JEST aktualnie.
Żyjemy w czasach, że możesz dowolny głos podłożyć i traktujesz to jako dowód.
Ile razy jeszcze muszę powtórzyć, by dotarło do pustego czajnika na twej szyi?
Gdy ja pokazuje filmik gdzie widać Słońce przez całą dobę, za wyjątkiem momentu, ze jest za chmurami to, to już nie jest dowód?
Nie jest.
Na filmiku, w tych czasach wszystko da się pokazać.@ZJ napisał w Antarktyda:
Poniekąd ten mój film potwierdza słowa "agenta" że przez całą dobę tarczy słonecznej może nie być widać.
Agent mówił coś więcej.
Obejrzyj film ze zrozumieniem.Już to cytowałem.
To ile razy jeszcze trzeba powtórzyć by cymbał przyswoił?
I know that it does the ...the sun does set a bit later..umm within the evening because of it obviously being on.. on the lost continent. Umm...but it's not that the ..the sun will be out completely for the full 24 hours
"the sun does set"- znaczy "słońce zachodzi"
itd.@ZJ napisał w Antarktyda:
Jesteś nadętym bucem, który nie ma własnych dowodów
Zamknij mordę, śmieciu.
Wiele razy tutaj i nie tutaj pokazywałem (np. na ateista.pl, na waszym discordzie) własne (i to różne, nie jedną) obserwacje.Jak ty możesz spoglądać w lustro, kłamco?
Nie przeraża cię demon, którego widzisz w lustrze?
Nie napawa cię wstrętem, pogardą i obrzydzeniem?@ZJ napisał w Antarktyda:
wiec wypad na biegun i nie zasłaniaj się tu strachem o swoje życie.
Won do piekła!
Wyklucza.
Jesteś pustym czajnikiem.
Już ci pokazywałem
Pomimo to ty nadal twierdzisz, że "wyklucza".
Cymbał i głupek jesteś.Żadne lokalne ruchy świateł na niebie (takie czy srakie), nie mogą same w sobie wykluczyć takiego lub innego kształtu ziemi.
Oczywistość dla mającego rozum. Ale nie dla głupka.
Kształt powierzchni ziemi <=> geometria powierzchni ziemi.
Kształt podłoża poznajemy badając (geometrię).. kształt podłoża.
A nie to co się wyświetla/wyświetlają/świeci w pobliżu (w otoczeniu) tegoż podłoża.Jesteś paranoikiem => myślisz od rzeczy, niedorzecznie.
Pytaj się swojego Boga. Bo na Globie to jest proste.
Kanalia, manipulator.
Pociąłeś sobie kanalio moją wypowiedź.
Bo cała brzmiała tak:Jak widać tylko przez jedną dobę,
A może znacznie przekraczają?Oddzieliłeś pierwsze zdanie od następnych pytań. Aby zasugerować, że "ja nie rozumiem co wynika z waszego globusa".
Tymczasem następne pytania jasno wykazują: 1. że ja rozumiem co wynika z waszego globusa (bo gdyby przekraczali koło znacznie, to nie "tylko jedną dobę" 2. jaki był sens mojego pytania, czyli że pytam się ciebie, dzbanie skąd sugestia, że "tylko się ocierają o koło podbiegunowe, o granice tego koła" (wtedy mógłby być tylko jeden dzień, jedna doba- wedle waszego modelu).
Jesteś pustym dzbanem, kanalią i manipulatorem.
Jak ty wytrzymujesz widok diabła w lustrze?