Kolejna religijna sraczka
-
@Maciej napisał w Kolejna religijna sraczka:
Zaprawdę powiadam Ci: jeżeli przed sobą i przed ludźmi nie wyznasz (szczerze!, zgodnie z tym jak myślisz!) że jesteś obłąkańcem, to pójdziesz do piekła.
Tak mi Pan Bóg objawił o Tobie.Zaprawdę powiadam ci facet!
Jeśli chcesz przejść przez ucho igielne, NIE BIERZ ZE SOBĄ SPŁUCZKI OD KIBLA! -
Okazałem wam dowody na to, że ziemia nie jest "kulą o promieniu ok 6371-6378 km lub czymś do takowej zbliżonym, np. jakąś tzw. 'geoidą' "- obserwacje powierzchni ziemi wykluczające istnienie krzywizny powierzchni ziemi zgodnej z krzywizną ww kuli.
NIE
-
Ani nie masz dowodu na to, że "Biblia to nieprawda".
W Biblii jest mnóstwo bzdur (zauważ że nie napisałem że cała Biblia to nieprawda).
Ani nie masz dowodu na to, że "kosmos to prawda".
Skonstruowaliśmy statki, które poleciały w kosmos, oczywiście na tyle blisko od Ziemi na ile obecna technologia pozwala. Już z tego tytułu wiemy, że firmament i "wody nad sklepieniem" to bzdura.
Najprawdopodobniej za naszego życia nie dolecimy nawet do najbliższych gwiazd, ale na Marsa być może już tak (załogowo, bo sondy mamy tam od dawna).Byłeś kiedyś "w kosmosie"?
Ja nie, ale jako cała ludzkość tak.
-
@ZJ napisał w Kolejna religijna sraczka:
Tak, widziałem. Po pierwsze to nie były obserwacje "z zasady" tylko w szczególnych warunkach
Moralne, kłamliwe ścierwo.
Idące w zaparte.
Z zasady widać niezgodnie (dalej) niż wynika z "kulis ziemskiej"@ZJ napisał w Kolejna religijna sraczka:
Z zasady to powinno być widać z Himalajów Ururu w Australii i górę w Afryce.
Puknij się w czajnik, który masz na szyi.
Co za debil!
Co za bezczelny pusty śmieć!Po pierwsze: "powinno być widać przez warstwę powietrza o grubości kilkanaście tysięcy- ponad 20 tys km"?
Czemu dna nie widzisz przez (czystą nawet) wodę jeśli dno jest na odpowiednio dużej głębokości?
A powietrze nie jest czyste, zawsze ma coś w sobie (mgłę, pyły)Po drugie: promień światła zagina się w górę.
Imbecylu.
To wynika z zagięcia promienia światła w górę:
https://i.imgur.com/1nT3fRF.pngZ punktu D (na wys. h1( nie zobaczysz w odległości d punktów leżących na wysokości niższej niż h2.
A nie widać mimo że na tych wysokościach powietrza jest mało a reszta cząstek lata niżej. Mylisz "dowody" z twoim "ja chce"
To ty, pusty bezmyślny śmieciu mylisz swoje "chcę" z dowodami.
Zamknij mordę, kłamliwy gnoju!
A co prawda boli?
Boli mnie twoje szczekanie przeciw Prawdzie i twoje kłamstwa.
Pan Bóg też jest "bezczelny", objawiając to że jest sklepienie nieba już w pierwszych słowach Biblii?
Ty to powiedziałeś. Mnie nie pytaj. Ja objawień nie mam.
Kłamliwy gnój.
Masz.
Każdy ma Boże Natchnienia w sobie.@ZJ napisał w Kolejna religijna sraczka:
To ty twierdzisz że jest jakieś "sklepienie".
Ja ?
Ja "to Biblia"?Co za bezczelna diabelska menda!
ylko głupio Ci przyznać że Cię wąż wiary opętał.
Dlatego będziesz potępiony.
Grzech przeciw Duchowi nie może być odpuszczony.
To co Boże, z Ducha Bożego (Objawienie w Biblii) nazywasz "wężem wiary".Opętanyś przez węża "wiedzy".
Wierzysz w "wiedzę".
Czyli w urojenia zdefekowane przez oszustów i głupców.@ZJ napisał w Kolejna religijna sraczka:
Bezczelny, nadęty głupcu, żałosny pyszałku: już idzie na ciebie kara Boża.
Jezus prorokował, że czasy ostateczne zakończą się królestwem niebieskim jeszcze za życia apostołów.
Niczego takiego Pan Jezus nie zapowiadał.
To ty łżesz, że "tak prorokował".@ZJ napisał w Kolejna religijna sraczka:
I nie dotrzymał słowa. Bóg go oszukał.
Dlatego właśnie pójdziesz do piekła.
Dowody są takie, że jesteś podłą kanalią, która rozpowszechnia kłamstwa, daje fałszywe świadectwo i celowo przekręca wszystko to co mówi.
To ty parszywy pusty, gwiżdżący (głupotą) czajniku.
A wiesz jaka jest różnica pomiędzy tym co dostałeś do wierzenia A kulą ziemską, wielkim kosmosem i całą resztą?
Jaka?
Ty nie masz żadnych dowodów. N
A wy?
Pokaż mi psie dowód na "kosmos", że "istnieje" i jest wedle waszych wyobrażeń.
Pokaż mi kundlu dowód na "kulę ziemską"!
Pokaż mi ścierwo moralne dowód na "miliardy lat świata"!
Pokaż mi obłąkańcu dowód na "wielki wybuch"!Jesteście obłąkani.
Cierpicie na Obłęd Wielki, a jest to obłęd kosmiczny-liczbowy.
I jesteście bezczelni: swoje obłąkanie, swoje urojenia chcecie innym narzucać jako "fakty, wiedzę". -
Po drugie: promień światła zagina się w górę.
Nie. Zawsze zagina sie w stronę ośrodka o większej gęstości. Możesz bardzo chcieć ale sam udowodniłeś zdjęciem, że jeśli zagina sie w górę to na bardzo małej wysokości i w szczególnych warunkach.
O czystości powietrza baranie sobie poczytaj, było na tym forum.
-
@Maciej
Nadal, nie masz dowodów!Nawet gdybym nie mial dowodów, to nie znaczy ze ty je masz. A nie masz. Ja mam.
-
@Highlander napisał w Kolejna religijna sraczka:
Ale mylisz, się. Ludzie prości, wierzący w Boga nie okłamują samych siebie.
I mówią tak tak; nie nie.
Jak widzą i jak słyszą, tak mówią, tak jak JEST.
Nie tak jakby "chcieli żeby było".Trzeba mieć zerową wiedzę o psychologii, żeby uwierzyć w to co napisałeś...
Ludzie nie są święci i zerojedynkowi.Ludzie dobrej woli istnieją.
I tacy odrzucają chciejstwo.[A współczesna "psychologia"- to rzygowiny diabła.]
Napisz kilka prac naukowych na te tematy, jeśli zaproponujesz lepsze wyjaśnienia, to staną się obowiązującymi teoriami.
"Obowiązująca teoria"!
Dobre sobie.
Mimowolnie wychodzi z was nasranie, które macie we łbach.Obowiązująca może być tylko Prawda, to co JEST i tak jak JEST.
Teorie i domysły, ludzkie spekulacje, ludzka wiara: nigdy nie powinny być "obowiązujące"!
Samo to, że w naukach chcecie narzucać jakieś "obowiązujące teorie" jest Znakiem tego kim jesteście i jak myślicie.
Wyłazi z was (niechcący) to co w was siedzi, sposób waszego myślenia.
Wrogami wolności jesteście, podłymi zakłamanymi zwyrodniałymi kundlami, moralnymi dnami.@Highlander napisał w Kolejna religijna sraczka:
A może rozważ sobie "a co jeśli Biblia nie jest prawdą?".
Po pierwsze: jak mogę skoro JEST Prawdą?
Puknij się w zdurniały łeb!Czy ty rozważasz "a co jeśli dwa plus dwa nie jest cztery?"
Po drugie: mimo to rozważałem.
I wtedy byłoby tak => żadnej nadziei nie ma. Życie nasze jest tylko pustym żartem, na dodatek nie wiadomo czego i kogo.@Highlander napisał w Kolejna religijna sraczka:
Może Bóg stworzył nieskończony wszechświat z miliardami galaktyk, bo dlaczego nie?
Bo inaczej powiedział już w pierwszych słowach swego Słowa, Biblii.
Bóg nie jest kłamcą.
Bóg nie jest "złośliwym szaradzistą".
Lecz JEST Prosty i mówi prostym językiem.
Tak tak; nie nie.@Highlander napisał w Kolejna religijna sraczka:
Okazałem wam dowody na to, że ziemia nie jest "kulą o promieniu ok 6371-6378 km lub czymś do takowej zbliżonym, np. jakąś tzw. 'geoidą' "- obserwacje powierzchni ziemi wykluczające istnienie krzywizny powierzchni ziemi zgodnej z krzywizną ww kuli.
NIE
Zeszmacona menda, idąca w zaparte. Tym jesteś.
Skonstruowaliśmy statki, które poleciały w kosmos, oczywiście na tyle blisko od Ziemi na ile obecna technologia pozwala.
"śmy"?
Ty "skonstruowałeś"?
Ty "poleciałeś w kosmos"?Czy zwyczajnie, głupku: wierzysz w opowieści kłamców?
Już z tego tytułu wiemy, że firmament i "wody nad sklepieniem" to bzdura.
"my"?
Ty "wiesz"?
Tak, "wiesz"?@Highlander napisał w Kolejna religijna sraczka:
Najprawdopodobniej za naszego życia nie dolecimy nawet do najbliższych gwiazd,
Ale żałosne głupki!
Nigdy do Nieba nie wejdziecie jeśli się nie nawrócicie.@Highlander napisał w Kolejna religijna sraczka:
ale na Marsa być może już tak (załogowo, bo sondy mamy tam od dawna).
Mija 55 lat od "pierwszego lądowania człowieka na księżycu".
Z lubością przypominam.
A tak jakoś coraz niżej latacie.Skończony głupek jesteś.
Ślepiec prowadzony przez ślepców.
Wpadniesz w dół (piekła). -
Tego zaś co prawdziwe nie chcesz.
Bożą Prawdę odrzucasz.Cały jesteś diable pokręcony, niczego dobrze nie napiszesz.
Nie odrzucam Bożej Prawdy.
Odrzucam twoje wysrywy na temat co ty za "prawdę" uważasz
Dotarło do gamonia? -
Nie wiem, zupełnie nie wiem. Kilka dni temu na niego trafiłem
Łżesz jak pies!
Będziesz potępiony! -
Moralne ścierwa do sądu !
Biegiem marsz.Narracja ci się sypie więc wymyślasz inną.
Prawda jest taka (jak już wspólnie ustaliliśmy) że Justin Robert kłamie. Znalazł "podobne" osoby do nieżyjących (osoby o 30 lat starsze więc na sto procent nie wiemy czy podobne) na dodatek "znalazł" tylko cztery z siedmiu, na dodatek kobiety całkiem niepodobne (chyba że za podobieństwo uznamy ciemne włosy) a z dwójki pozostałych jeden ma podobny uśmiech ale kompletnie inne uszy na przykład.
A więc to ścierwo nic nie udowodniło, z komisji został przepędzony (słusznie). Trafił za to do show skrajnie prawicowego zjeba spiskowego, który ma powiązania takie jakie ma.
A ty mi, Tomkowi Middle, każesz z tego powodu iść do sądu? Sam ścierwo idź skoro ci się krzywda dzieje. -
Jesteście jedną grupą rozsianą po świecie na usługach władców tego świata. [Jak np Fizyk jeździł po świecie, by spotkać się z kanalią i kłamcą o nicku Woolfie6020]
Zatem: biegiem marsz do swoich zagranicznych kolegów i do waszych mocodawców!
I pytać się „dlaczego jeszcze te kanalie jak jakiś tam BigosPiotrowy (czy GulaszPiotrowy) nie mają wytoczonych procesów sądowych?”A to skurwysynu musisz udowodnić.
A co do bigosu, fajny gościu ten Stew, nie sądzisz?
https://www.mediamatters.org/stew-peters/rumble-host-and-x-influencer-stew-peters-calls-shooting-catholic-charities-workers -
@Tomasz-Middle napisał w Kolejna religijna sraczka:
Nie wiem, zupełnie nie wiem. Kilka dni temu na niego trafiłem
Łżesz jak pies!
Będziesz potępiony!Ja nie kłamię.
Duszę swoją stawiam na to (także na to co napisałem o "GulaszuPiotrowym").To ty łżesz.
Dlatego jesteś potępiony.@Tomasz-Middle napisał w Kolejna religijna sraczka:
Prawda jest taka (jak już wspólnie ustaliliśmy) że Justin Robert kłamie. Z
Jesteś kłamliwym i bezczelnym ścierwem.
A więc to ścierwo nic nie udowodniło, z komisji został przepędzony (słusznie).
Ale głupek z ciebie.
Na przykład: jak miał "udowodnić" jeśli sam piszesz, że "słusznie został przepędzony"?
A ty moralny śmieciu cokolwiek udowodniłeś?
(oprócz tego żeś śmieć)@Tomasz-Middle napisał w Kolejna religijna sraczka:
A ty mi, Tomkowi Middle, każesz z tego powodu iść do sądu?
Nie, nie tobie ścierwo.
Nawet nie umiesz czytać ze zrozumieniem.Każe wam naciskać na waszych przyjaciół/znajomych z waszej (ogólnoświatowej, rozsianej po świecie) grupy (tej od kłamstwa "kuli ziemskiej i kosmosu"), aby "tam w USA wreszcie zrobili porządek z tymi kłamcami".
Fizyk jeździ i spotyka się np. z kanalią pod nickiem Woolfie6020, która to kanalia jest sponsorowana przez NASA, to niech przy okazji następnej podróży napomknie jej (kanalii) o tym, że jak to właściwie jest?
Tu lżą "dobre imię NASA", publicznie i regularnie oskarżając o takie podłe czyny jak mistyfikacja katastrofy kosmicznej, a 'szacowna instytucja (NASA)' nic z tym nie robi?
Przecież przez to niewątpliwie wzrasta liczba "głupków wierzących w te spiskowe teorie"!
I co?
I milczą, nic nie robią? -
Na przykład: jak miał "udowodnić" jeśli sam piszesz, że "słusznie został przepędzony"?
Może iść do sądu
Biegiem marsz!! -
Każe wam naciskać na waszych przyjaciół/znajomych z waszej (ogólnoświatowej, rozsianej po świecie) grupy (tej od kłamstwa "kuli ziemskiej i kosmosu"), aby "tam w USA wreszcie zrobili porządek z tymi kłamcami".
Nie należę do żadnej organizacji więc nie mam na kogo naciskać.
-
Jesteście jedną grupą rozsianą po świecie na usługach władców tego świata. [Jak np Fizyk jeździł po świecie, by spotkać się z kanalią i kłamcą o nicku Woolfie6020]
Zatem: biegiem marsz do swoich zagranicznych kolegów i do waszych mocodawców!
I pytać się „dlaczego jeszcze te kanalie jak jakiś tam BigosPiotrowy (czy GulaszPiotrowy) nie mają wytoczonych procesów sądowych?”A to skurwysynu musisz udowodnić.
A co do bigosu, fajny gościu ten Stew, nie sądzisz?
https://www.mediamatters.org/stew-peters/rumble-host-and-x-influencer-stew-peters-calls-shooting-catholic-charities-workersA co mnie to obchodzi, głuptaku?
A czy ja znam jak było naprawdę?Ale teraz, w tej kwestii to jest ważniejsze:
(ze strony którą podałeś)
a white nationalist and antisemite who calls for the murders of his perceived enemies. He streams on Rumble, where he has more than 500,000 followers.
Zatem do sądu, śmieciu !
Naciskać na przyjaciół światowych, by pozwali do sądu tego "łgarza".Nie wykręcać się tym, że "nie ma z czego ściągnąć odszkodowania za głoszenie 'kłamstw' o ustawce pod nazwą 'katastrofa Challengera' "
PS. Przy okazji: jeżeli "naprawdę nawoływał do mordowania", to także do sądu z nim! Za to też są w USA wielkie kary. Dlaczego zatem jeszcze nie jest sądzony i skazany?
A może jednak nie dałoby się mu i tego udowodnić, że "nawoływał do mordowania"? -
Tu lżą "dobre imię NASA", publicznie i regularnie oskarżając o takie podłe czyny jak mistyfikacja katastrofy kosmicznej, a 'szacowna instytucja (NASA)' nic z tym nie robi?
Akurat Justin Robert jest za głupi żeby lżeć NASA.
Prędzej rodziny ofiar mogą czuć się pokrzywdzone.
Nie sądzę też żeby NASA zwracała uwagę na takich idiotów jak Peters lub ty. -
Dlaczego zatem
Pytanie "dlaczego zatem" nie jest pytaniem do mnie.
Ale ty się dowiaduj jak cię to interesuje. -
A co mnie to obchodzi, głuptaku?
A czy ja znam jak było naprawdę?100 procent!!
Ty nigdy nie wiesz jak było naprawdę, w żadnej kwestii. Dlatego dziwię się że się tak rzucasz jak mucha na gówno. -
PS. Przy okazji: jeżeli "naprawdę nawoływał do mordowania", to także do sądu z nim! Za to też są w USA wielkie kary. Dlaczego zatem jeszcze nie jest sądzony i skazany?
A może jednak nie dałoby się mu i tego udowodnić, że "nawoływał do mordowania"?Jeszcze raz, pytanie "dlaczego" nie jest pytaniem do mnie. Ale jakbym miał wyrazić swoje zdanie, to napisano kiedyś że "zło będzie nazywane dobrem a dobro złem". Myślę że twój tata lucek tego pilnuje.
-
A może rozważ sobie "a co jeśli Biblia nie jest prawdą?".
Po pierwsze: jak mogę skoro JEST Prawdą?
To tylko domysły.
Puknij się w zdurniały łeb!
Czy ty rozważasz "a co jeśli dwa plus dwa nie jest cztery?"Porównujesz 2+2=4 z religijnymi bajkami?
Po drugie: mimo to rozważałem.
I wtedy byłoby tak => żadnej nadziei nie ma. Życie nasze jest tylko pustym żartem, na dodatek nie wiadomo czego i kogo.Jeśli twoje życie jest puste, to znaczy że słabo nim pokierowałeś.
Będziesz się umartwiał, bo to co teraz się nie liczy i czekasz tylko na nagrodę w niebie?
A jeśli nieba nie ma?
Żyć należy tu i teraz bo czasu mamy niewiele.
Oczywiście trzeba starać się być dobrym, nie krzywdzić innych i pomagać słabszym.