Mózg płaski czy krągły
-
https://odysee.com/@TabooConspiracy:c/long-distance-infrared-footage-proves:f
https://odysee.com/@TabooConspiracy:c/correction-to-long-distance-infrared:9
Analiza innej obserwacji JTolana (która zresztą już była omawiana przez Fizyka)
-
@Maciej napisał w Mózg płaski czy krągły:
kiedy oszust cwaniaczek tolanek
Oszustwa mu nie udowodniłeś, kundlu.
Udowadniali inni, wielokrotnie. Miałeś podawane przykłady, też wielokrotnie.
Ale, jak typowe płaskie ścierwo moralne kłamałeś jak nakręcony byle tylko im zaprzeczyć.przez - jak sam, zakłamany debilu twierdzisz - zakrzywioną szybę okna samolotowego
Niektóre okna dają efekt krzywizny, większość (które ja znam, samoloty którymi latałem) nie daje.
Jeszcze nie tak dawno, głupi oszuście, ujadałeś tutaj, że wszystkie okna samolotowe zniekształcają obraz. Nawet obiecałeś mi, nagranie "dowodowego" filmiku przy okazji twojego najbliższego lotu - z ruchem kamery od jednej krawędzi okna do drugiej w pionie, żeby je bardziej uwidocznić.
O jeden reset za daleko dotarłeś, zakłamana gnido ?w tej kwestii zniekształcenie ("beczkowate") nie ma istotnego znaczenia. Bo odległość do punktów terenu ustalamy z przesunięcia paralaktycznego (zatem w poziomie).
tylko wtedy kiedy oba punkty były "namierzane" z centralnego punku kadru, debilu.
Widzisz, znowu udowadniasz, że jesteś oszustem idiotą.Po drugie: odległości same w sobie nie są ważne, ważne jest jaka wyjdzie krzywa
Od kiedy zniekształcenie obrazu NIE wprowadza błędu w OBLICZENIU odległości ze zdjęcia, kłamliwa mendo ?
Jedyne co robiłeś, robisz i robić będziesz to demaskować się jako patologiczny kłamca i oszust idiota, Maciole .
-
@M-N napisał w Mózg płaski czy krągły:
Oszustwa mu nie udowodniłeś, kundlu.
Udowadniali inni, wielokrotnie.
Szczekali jak ty, kundlu.
"Szczekać na", a udowodnić to dwie różne rzeczy.
Możecie jedynie obszczekiwać Prawdę. A Prawda idzie dalej i was zmiażdży.@M-N napisał w Mózg płaski czy krągły:
Jeszcze nie tak dawno, głupi oszuście, ujadałeś tutaj, że wszystkie okna samolotowe zniekształcają obraz.
Nigdy tak nie twierdziłem, kundlu.
Nawet obiecałeś mi, nagranie "dowodowego" filmiku przy okazji twojego najbliższego lotu - z ruchem kamery od jednej krawędzi okna do drugiej w pionie, żeby je bardziej uwidocznić.
Cytat poproszę.
w tej kwestii zniekształcenie ("beczkowate") nie ma istotnego znaczenia. Bo odległość do punktów terenu ustalamy z przesunięcia paralaktycznego (zatem w poziomie).
tylko wtedy kiedy oba punkty były "namierzane" z centralnego punku kadru, debilu.
o czym bredzisz?
Od kiedy zniekształcenie obrazu NIE wprowadza błędu w OBLICZENIU odległości ze zdjęcia, kłamliwa mendo
Od zawsze. W tej kwestii: od zawsze. Bo jest nieistotne w tej kwestii.
Jedyne co robiłeś, robisz i robić będziesz to demaskować się jako patologiczny kłamca i oszust idiota, Maciole .
Wciąż możesz szczekać na osobę, kundelku.
-
Nawet obiecałeś mi, nagranie "dowodowego" filmiku przy okazji twojego najbliższego lotu - z ruchem kamery od jednej krawędzi okna do drugiej w pionie, żeby je bardziej uwidocznić.
Cytat poproszę
Proszę, cały post TWÓJ post, zakłamane ścierwo moralne:
https://forumplaskaziemia.pl/topic/363/mózg-płaski-czy-krągły/968Od kiedy zniekształcenie obrazu NIE wprowadza błędu w OBLICZENIU odległości ze zdjęcia, kłamliwa mendo
Od zawsze. W tej kwestii: od zawsze. Bo jest nieistotne w tej kwestii.
Ależ wprowadza błąd w obliczeniu i bardzo dobrze o tym wiesz, oszuście idioto. I dlatego ważne jest obliczenie jaki wynik powinien być i na magicznym naleśniku pod pokrywką i na kulistej Ziemi o znanym promieniu, jednoznaczne stwierdzenie stopnia zniekształcenia obrazu przez okno lub jego braku i uwzględnienie go w drugim kroku, oraz jednoznaczne określenie błędu "pomiaru fotogramatycznego" - czego ani oszust cwaniaczek tolanek ani oszust idiota Macioł nigdy nie zrobili ani nie zrobią .
-
-
Proszę, cały post TWÓJ post, zakłamane ścierwo moralne:
https://forumplaskaziemia.pl/topic/363/mózg-płaski-czy-krągły/968Gdzie tu jest to moje "ujadanie", że "wszystkie okna zniekształcają"? Tak, jak szmato twierdziłeś:
"Jeszcze nie tak dawno, głupi oszuście, ujadałeś tutaj, że wszystkie okna samolotowe zniekształcają obraz."
Proszę o cytat mojej wypowiedzi, która potwierdza powyższe LUB pokorne odszczekanie przez ciebie tego oszczerstwa pod moim adresem.
Masz argument, czy tylko obszczekiwanie osoby?
-
-
Gdzie tu jest to moje "ujadanie", że "wszystkie okna zniekształcają"? Tak, jak szmato twierdziłeś:
A to nie jesteś papugą oszusta cwaniaczka tolanka?
Stwierdzenie "okna wprowadzają krzywiznę" dotyczy domyślnie wszystkich okien czy znaczy "niektóre okna wprowadzają krzywiznę"?
I z góry zapytam: jakie kłamstwo wymyślisz, jeśli - kiedy znajdę czas - znajdę i pokażę ci twój post, np. sprzed paru miesięcy, w którym używasz takiego właśnie określenia?
I z góry drugie pytanie: czy sugerujesz, że obowiązują różne normy określające parametry szyb okien samolotów pasażerskich na trasach międzynarodowych, w tym ich stopień zniekształcania obrazu? I może jeszcze samoloty z oknami zniekształcającymi obraz są podstawiane celowo, kiedy dana linia lotnicza ma info, że będzie leciał nimi jakiś płaski oszust idiota lub cwaniaczek, co ? -
Gdzie tu jest to moje "ujadanie", że "wszystkie okna zniekształcają"? Tak, jak szmato twierdziłeś:
A to nie jesteś papugą oszusta cwaniaczka tolanka?
Stwierdzenie "okna wprowadzają krzywiznę" dotyczy domyślnie wszystkich okien czy znaczy "niektóre okna wprowadzają krzywiznę"?
I z góry zapytam: jakie kłamstwo wymyślisz, jeśli - kiedy znajdę czas - znajdę i pokażę ci twój post, np. sprzed paru miesięcy, w którym używasz takiego właśnie określenia?
I z góry drugie pytanie: czy sugerujesz, że obowiązują różne normy określające parametry szyb okien samolotów pasażerskich na trasach międzynarodowych, w tym ich stopień zniekształcania obrazu? I może jeszcze samoloty z oknami zniekształcającymi obraz są podstawiane celowo, kiedy dana linia lotnicza ma info, że będzie leciał nimi jakiś płaski oszust idiota lub cwaniaczek, co ?Nie filozofuj, krętaczu, ale:
Udowodnij, że kiedykolwiek twierdziłem "wszystkie okna zniekształcają"!
LUB
Szczekaj (odszczekuj oszczerstwo) jak na podłego kundla przystało. -
@Maciej Hej, zakłamane ścierwo moralne, a odpowiedziałeś już choćby na to najprostsze pytanie:
czy stwierdzenie "okna zniekształcają" dotyczy domyślnie wszystkich okien czy znaczy "niektóre/ nie wszystkie okna zniekształcają" ? -
@Maciej Hej, zakłamane ścierwo moralne, a odpowiedziałeś już choćby na to najprostsze pytanie:
czy stwierdzenie "okna zniekształcają" dotyczy domyślnie wszystkich okien czy znaczy "niektóre/ nie wszystkie okna zniekształcają" ?Cytat mojej wypowiedzi, w której stoi "okna (w samolocie) zniekształcają" (lub równoważnie) poproszę
Natychmiast!
LUB natychmiast, kundlu odszczekujesz swoje oszczerstwa pod moim adresem. -
Cytat mojej wypowiedzi, w której stoi "okna (w samolocie) zniekształcają" (lub równoważnie) poproszę
Natychmiast!Kloakę między uszami aż tak ci rozdęło, jak zrozumiałeś, że te pytania drastycznie ograniczają ci możliwość kłamstwa ?
To bez odpowiedzi na nie WSZYSTKIE się nie obejdzie, oszuście idioto.
Zrozumiałeś? NAJPEWNIEJ zrozumiałeś . -
Zamieściłem komentarz pod
https://www.youtube.com/watch?v=8KgdsCOqfekNie wytrzymał nawet 30 sek. Zniknął.
Zamieszczam komentarze w wielu miejscach na YouTube, w tym pod filmami niepolskimi, anglojęzyczne. Nie znikają.
-
@Maciej Jeżeli chodzi Ci o ten Twój post, to widać po posortowaniu od najnowszych. w odpowiedziach do daniel.be
"
@maciek445
11 godzin temu (edytowany)
@fizyk-od-czapy To nie jest smutne, tylko optymistyczne. To są ostatnie podrygi kłamstwa o "kuli ziemskiej", ostatnie lata. Dlatego nasila się wyśmiewanie "płaskoziemców" i "udowadnienie", że "jest kulą". Jesteście "po złej stronie mocy", bronicie fałszu. Ziemia z całą pewnością nie jest "kulą ziemską, o promieniu ok. 6371-6378 km" lub czymś zbliżonym (np. tzw. "geoidą"). "Kula ziemska" upadnie. W przyszłym stuleciu nie będą już masowo wierzyć w tę "kulę". Będzie na śmietniku historii ludzkości, w tym historii tzw "myśli ludzkiej/ludzkiej nauki". Nauczać będą o "kuli ziemskiej" jako o wielkim błędzie ludzkiego rozumu oraz wielkim oszustwie. "Niestety jutubek działa w sposób nieprzewidywalny.
-
@Gerwazy2 napisał w Mózg płaski czy krągły:
@Maciej Jeżeli chodzi Ci o ten Twój post, to widać po posortowaniu od najnowszych. w odpowiedziach do daniel.be
"Ja go nie widzę. Ani na swoim telefonie, ani na swoim komputerze.
Niestety jutubek działa w sposób nieprzewidywalny.
Bardzo przewidywalny. Treści lewackie i poprawne politycznie nie zostaną ruszone. Treści prawicowe i konserwatywne są usuwane. Rzeczy zagrażające władcom tego świata będą usuwane, inne (np brednie o „kuli ziemskiej” czy o „katastrofie klimatycznej”) nie.
Podobnie niektóre osoby są pod lupą.
Jeśli chodzi o mnie, to np na Twoim kanale mogę się spodziewać tego, że wpisu nie zamieszczę. -
@Maciej
Jakoś nie chce mi się nie chce wierzyć. Posortowałeś od najnowszych?
Edytowano i po chwili...
Możesz zamieścić. Ja tam nikogo nie będę cenzurował. -
@Maciej
Jakoś nie chce mi się nie chce wierzyć. Posortowałeś od najnowszych?
Edytowano i po chwili...
Możesz zamieścić. Ja tam nikogo nie będę cenzurował.Rzeczywiście masz rację. Po przestawieniu na "od najnowszych" widać mój wpis.
Natomiast przy "najpopularniejsze"- nie widać.YouTube jest to przedsięwzięcie propagandowo-cenzorskie, mające (oprócz zysku) za zadanie prać ludziom mózgi. Prawdopodobnie pranie mózgu jest najważniejszym zadaniem tego przedsięwzięcia. Ale to dopiero wyjdzie na jaw później. Gdy cenzura i selekcja informacji (myśli) się zaostrzy. Gdy będzie można pokazać/napisać wszystko, ale pod warunkiem, "że jest słuszne i nie jest mową nienawiści lub antysemityzmem".
-
@Maciej Niestety chyba Macieju masz rację. Zapędy cenzorskie są coraz większe. Z drugiej jednak strony świat się zmienia. Wojna przenosi się do internetu i co zrobić na przykład z trollingiem strony wrogiej? Nic nie jest tak proste i niejednoznaczne niestety.
-
"
@maciek445
11 godzin temu (edytowany)
@fizyk-od-czapy To nie jest smutne, tylko optymistyczne. To są ostatnie podrygi kłamstwa o "kuli ziemskiej", ostatnie lata. Dlatego nasila się wyśmiewanie "płaskoziemców" i "udowadnienie", że "jest kulą". Jesteście "po złej stronie mocy", bronicie fałszu. Ziemia z całą pewnością nie jest "kulą ziemską, o promieniu ok. 6371-6378 km" lub czymś zbliżonym (np. tzw. "geoidą"). "Kula ziemska" upadnie. W przyszłym stuleciu nie będą już masowo wierzyć w tę "kulę". Będzie na śmietniku historii ludzkości, w tym historii tzw "myśli ludzkiej/ludzkiej nauki". Nauczać będą o "kuli ziemskiej" jako o wielkim błędzie ludzkiego rozumu oraz wielkim oszustwie. "Niestety jutubek działa w sposób nieprzewidywalny.
Nic się nie nasila, jeśli chodzi o płaska ziemię. Temat zdycha, a zainteresowany jest może promil populacji.
-
"Ja go nie widzę. Ani na swoim telefonie, ani na swoim komputerze.
Niestety jutubek działa w sposób nieprzewidywalny.
Bardzo przewidywalny. Treści lewackie i poprawne politycznie nie zostaną ruszone. Treści prawicowe i konserwatywne są usuwane. Rzeczy zagrażające władcom tego świata będą usuwane, inne (np brednie o „kuli ziemskiej” czy o „katastrofie klimatycznej”) nie.
Podobnie niektóre osoby są pod lupą.
Jeśli chodzi o mnie, to np na Twoim kanale mogę się spodziewać tego, że wpisu nie zamieszczę.Może i tak jest (media skręcają w lewo od jakiegoś czasu).
Ale dla mnie, jako liberała (nie mylić z libertarianinem, konfederatą itp) skrajna lewica to podobne zło jak skrajna prawica, po prostu zamordyści, niewiele się różnicie od siebie... -
YouTube jest to przedsięwzięcie propagandowo-cenzorskie, mające (oprócz zysku) za zadanie prać ludziom mózgi.
W sumie podobnie jak kościół katolicki
-
@Highlander napisał w Mózg płaski czy krągły:
YouTube jest to przedsięwzięcie propagandowo-cenzorskie, mające (oprócz zysku) za zadanie prać ludziom mózgi.
W sumie podobnie jak kościół katolicki
Kościół głosi Prawdę, więc z definicji nie pierze mózgu.
Prawda wyzwala. Najpierw rozum.
Jeżeli Kościół (ludzie Kościoła) stosował dawniej cenzurę, to to właśnie jest jeden z powodów dla których Kościół jest teraz w tak opłakanym stanie.
Pan Jezus nigdy nie cenzurował, lecz dopuszczał nawet pluć na Prawdę, czyli na siebie.
Prawda nie boi się oskarżeń i fałszu, nie zamyka ust. Bo Prawda zawsze zwycięża. Nawet jeśli zostanie wyśmiana i ukrzyżowana, to po trzech dniach zmartwychwstanie.Kto innym zamyka usta, ten już przegrał.