Maciejowy chaotyczny megawątek
-
@Tomasz-Middle napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:
@Maciej napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:
Zanim Abraham stał się JA JESTEM" powiedział Pan Jezus, gdy Żydzi zarzucali Mu, że "jest za młody by znać Abrahama" (oddaję sens- dosłownie mówili inaczej)
Skoro był istotą duchową (jak anioł) i żył wcześniej w niebie to tak powiedział. A gdzie tu jest że jest Bogiem?
Pan Jezus „był aniołem”?
Ależ wąż się wije i skręca byle tylko nie przyznać, że Pan Jezus JEST Bogiem.
Wielokrotnie Świętym objawiono, że dla szatana Wcielenie Boga wydaje się „absurdalne i śmieszne”.
Książę Pychy nie może uwierzyć, że Najwyższy zechciał się tak umniejszyć. -
Obserwacje powierzchni ziemi wykluczają by ziemia mogła być „kulą ziemską”.
Nie męczy cię to ciągłe kłamanie?
Im wyżej obserwator tym wyraźniej widać, że Ziemia nie może być płaska.
No i pozostają fale sejsmiczne i fale dźwiękowe (Tonga) które od epicentrum koncentrycznie obiegają kulę ziemską i zbiegają się zawsze w punkcie antypodycznym. A to niemożliwe na twoim magicznym naleśniku - żaden płaski, a szczególnie ty, nawet nie próbuje tego faktu sensownie wytłumaczyć . -
@M-N napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:
Obserwacje powierzchni ziemi wykluczają by ziemia mogła być „kulą ziemską”.
Nie męczy cię to ciągłe kłamanie?
Ty kłamiesz, nie ja.
Im wyżej obserwator tym wyraźniej widać, że Ziemia nie może być płaska.
Dokładnie na odwrót. Już pierwszy który wzbił się balonem na wys ok. 15 km czyli Picard krzyknął że ziemia wyglądała jak płaski dysk.
No i pozostają fale sejsmiczne i fale dźwiękowe (Tonga) które od epicentrum koncentrycznie obiegają kulę ziemską i zbiegają się zawsze w punkcie antypodycznym.
A czy ja mam np kontrolę nad „danymi sejsmicznymi”?
A nad tym co sam widzę mam pełną kontrolę.
A to niemożliwe na twoim magicznym naleśniku - żaden płaski, a szczególnie ty, nawet nie próbuje tego faktu sensownie wytłumaczyć .
Już gdzieś pisałem na ten temat.
Nie ma żadnych „antypodów”. -
Już gdzieś pisałem na ten temat.
Te same brednie co zwykle, bez żadnych konkretów.
Nie ma żadnych „antypodów”.
Są i antypody, są i punkty antypodyczne dla każdego punktu na powierzchni Ziemi o określonych współrzędnych geograficznych.
Bo Ziemia kulista jest, czemu jedynie bezsensownie zaprzeczasz . -
Czy Św Tomasz Apostoł, niewierny Tomasz, ten od "wsadzania palca" też "był pod wpływem diabła", gdy powiedział do Pana Jezusa, oddając Mu pokłon "Pan mój i Bóg mój" ?
Tomasz Mu odpowiedział: «Pan mój i Bóg mój!» 29 Powiedział mu Jezus: «Uwierzyłeś dlatego, ponieważ Mnie ujrzałeś? Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli»12.Kilka wątków pomaga to zrozumieć.
Po pierwsze, cytat:
"Boga nikt nigdy nie widział, Ten Jednorodzony Bóg, który jest w łonie Ojca, [o Nim] pouczył"Skoro Boga nie widział "nikt i nigdy", a Tomasz Jezusa widział, to znaczy że Jezus Bogiem (wszechmocnym) nie jest. A+B=C.
Tytuł "Jednorodzony Bóg" pokazuje jego pozycję a nie wszechmoc.
Zresztą, "jednorodzony" lub "pierworodny" w odniesieniu do Jezusa jednoznacznie mówią że miał początek, Wszechmocny początku nie miał.
Cytat na potwierdzenie:
"On jest obrazem Boga niewidzialnego, pierworodnym wszelkiego stworzenia"Czyli jest "tylko" OBRAZEM Boga a nie "Bogiem" wszechmocnym. Miał początek.
Po drugie, wyznanie wiary.
Cytat: " Jeżeli więc ustami swoimi wyznasz, że JEZUS JEST PANEM, i w sercu swoim uwierzysz, że Bóg Go wskrzesił z martwych - osiągniesz zbawienie"Moim skromnym zdaniem Tomasz (niewierny) wyznał swoją wiarę.
Powiedział że Jezus jest Panem i że Bóg (ten który powoduje że się staje, nie Jezus) wskrzesił go z martwych.
A nawet jeśli użył tytułu "Bóg" w stosunku do Jezusa, to na pewno nie miał na myśli "Wszechmocny".
Podobnie było z Jakubem który walczył z "Bogiem".
Tak naprawdę mocował się z aniołem, co chyba nawet twój fałszywy "kościół" potwierdza.Albo tu, cytat: "34 Odpowiedział im Jezus: «Czyż nie napisano w waszym Prawie: Ja rzekłem: Bogami jesteście?6 35 Jeżeli [Pismo] nazywa bogami tych, do których skierowano słowo Boże - a Pisma nie można odrzucić - 36 to jakżeż wy o Tym, którego Ojciec poświęcił i posłał na świat, mówicie: "Bluźnisz", dlatego że powiedziałem: "Jestem Synem Bożym?" ".
Ludzi (sędziów zdaje się, ze względu na ich POZYCJĘ w narodzie) nazwano "Bogami". A Jezus siebie nazwał "tylko" synem.
Napisałeś jeszcze:
"Ależ wąż wije się i skręca byle tylko nie przyznać że Pan Jezus JEST Bogiem".
No właśnie ty się skręcasz jak wąż. Wąż to twój bóg, jemu oddajesz cześć, jego słuchasz, on ci wmówił że jest inaczej niż jest, odrzuciłeś prostą prawdę a wierzysz w babilońsko-egipską trójcę. Idealnie pasuje do ciebie cytat (przy okazji diabła nazwano bogiem). List do Koryntian:
"dla niewiernych, których umysły zaślepił bóg tego świata, aby nie olśnił ich blask Ewangelii chwały Chrystusa, który jest obrazem Boga"Jest OBRAZEM Boga, nie "Bogiem". Wierzysz w to co napisano czy diabłu?
-
Defekujesz kałem diabelskim, który masz w rozumie Arianinie, parszywy heretyku.
Jak już sobie niejednokrotnie ustaliliśmy, ty masz kał w głowie.
A "parszywym heretykiem" mogę być. W ustach plugawego katola (którego "kościół przez całą swoją historię mordował niewygodnych "heretyków") to komplement. -
Pan Jezus JEST Bogiem.
Bóg Ojciec JEST Bogiem.
Duch Święty JEST Bogiem.- Dowody z pism wskazują że Pan Jezus nie jest Bogiem Wszechmocnym
- Tak
- Z całą pewnością NIE.
Nie jest "osobą" jak diabły mówicie. Nie ma żadnych cech osobowości. Nie ma imienia. Z pism wynika że jest mocą Boga a nie Bogiem.
Trójca to wymysł waszego ojca i boga, czyli diabła.
-
"Boga nikt nigdy nie widział, Ten Jednorodzony Bóg, który jest w łonie Ojca, [o Nim] pouczył"
Sam cytujesz Apostoła potwierdzającego, że Syn Boży JEST Bogiem.
Skoro Boga nie widział "nikt i nigdy",
Filipie, tak długo jestem z wami, a jeszcze Mnie nie poznałeś? Kto Mnie zobaczył, zobaczył także i Ojca.
Czy Pan Jezus kłamie? Czy Ojciec nie jest Bogiem?
Boga nie można zobaczyć, bo Bóg to JESTEM, KTÓRY JESTEM.
Zasadą Boga jest to że JEST. Po prostu. Jest to jedyny Byt, który JEST po prostu. Wszystkie inne byty istnieją nie po prostu, ale otrzymały istnienie od Tego, Który JEST po prostu.
Zasadą Boga jest więc to czego z definicji nie można zobaczyć, ani dotknąć (powąchać, usłyszeć, posmakować). Istnienia (samego) nie można zobaczyć. Nie można zobaczyć samego "jest". [Lecz tylko to w czym "jest" się przejawia].W tym więc sensie Boga nie można zobaczyć: nie można zobaczyć Istoty Boga (istoty bytu, istoty rzeczy)
Bóg- to z definicji wszechmocny Byt.
Pan Jezus JEST Wszechmocnym Bogiem.@Tomasz-Middle napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:
"Tytuł" Bóg- pokazuje Jego Wszechmoc. Z definicji.
"To" co jest po prostu, a taki JEST Bóg (JESTEM KTÓRY JESTEM)- jest wszechmocne.@Tomasz-Middle napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:
Zresztą, "jednorodzony" lub "pierworodny" w odniesieniu do Jezusa jednoznacznie mówią że miał początek, Wszechmocny początku nie miał.
Jako Bóg nie ma początku. Jako Człowiek miał.
To dążenie niech was ożywia; ono też było w Chrystusie Jezusie.
6 On, istniejąc w postaci Bożej,
nie skorzystał ze sposobności,
aby na równi być z Bogiem,
7 lecz ogołocił samego siebie,
przyjąwszy postać sługiJam Alfa i Omega,
Początek i Koniec.Syn Boży jest zrodzony z Ojca. Duch od Ojca i Syna pochodzi. Jeden Bóg w Trzech Osobach.
Trzy różne Osoby, Jedna Istota.
Trójjedyny Bóg.@Tomasz-Middle napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:
"On jest obrazem Boga niewidzialnego, pierworodnym wszelkiego stworzenia"
Patrz wyżej.
Nie można zobaczyć samego "JEST".
Samej Istoty Boga.
[Ta jest niewidzialna]
Ale można zobaczyć Tego, Który JEST Bogiem.
Syna Bożego, Człowieka.@Tomasz-Middle napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:
Moim skromnym zdaniem Tomasz (niewierny) wyznał swoją wiarę.
Powiedział że Jezus jest Panem i że Bóg (ten który powoduje że się staje, nie Jezus) wskrzesił go z martwych.Powiedział "Pan mój i Bóg mój".
Do Pana Jezusa.
Wyznał że Pan Jezus jest Bogiem.Masz zanieczyszczone kałem diabelskim w rozumie. Jesteś esencją przekręcenia i wypaczenia. Wszystko źle rozumiesz. Najlepszy dowód, że "na wyrywki" cytujesz to co z Pisma ci diable pasuje. Inne pomijasz, nie szukając istoty rzeczy.
-
Podobnie było z Jakubem który walczył z "Bogiem".
Tak naprawdę mocował się z aniołem, co chyba nawet twój fałszywy "kościół" potwierdza.Walcząc z Aniołem wiernym Bogu walczysz z Bogiem.
Takie tego znaczenie.
Podobnie ty, diable przekręcony: walcząc z Niewiastą wierną Bogu, z Matką Bożą walczysz z Bogiem, mocujesz się z Nim, nie z Nią.Koniec tej walki: ucieczka twoja ,diable z pola walki, wśród wielkiego wstydu i przerażenia, do piekła.
-
@Maciej i co kapciu, wystrzelałeś się? Bo przeczytałem już cały wątek i nieźle się bawiłem na twojej głupocie, może i mnie byś coś ciekawego przepowiedział?