Dźwięk
-
Nie ja to podnoszę jako argument tylko MN podnosi argument z „krzywizny”
A ty, idioto, w swoim fanatycznym, bezrozumnym "stylu" zacząłeś go kwestionować . To teraz już tylko 17 godz. ci wystarcza, żeby pełny reset zaliczyć ?
Twierdzenie, że „patrzcie krzywizna horyzontu => ziemia nie może być płaska” to imbecylizm.
Odnieś się kanalio do tego filmu JTolana, w tym do tej krzywizny horyzontu zbyt małej jak na „kulę ziemską”.
Jak to „objaśniasz”? -
Twierdzenie, że „patrzcie krzywizna horyzontu => ziemia nie może być płaska” to imbecylizm.
Napisał zakłamany idiota udając, że już zapomniał, że to ortodroma i R= 6371 km. pozwala prawidłowo obliczyć odległość pomiędzy dwoma dowolnymi punktami na Ziemi o znanych współrzędnych geograficznych.
Pytałeś już swojego bałwana (w znaczeniu: idola) tolanka jakie konkretnie zielsko na Księżycu odkrył i czyj był ten wahadłowiec w kraterze ?
Tak na serio, a propos tolanka: nie zastanowiło cię nigdy choćby przez sekundę jakim trzeba być "płaskoziemcem", żeby posiadać teodolit, całkiem niezłej klasy termowizor, 4 różne teleskopy i co najmniej 2 montaże paralaktyczne, które z racji swojej konstrukcji i zasady działania poprawnie mogą działać tylko na kuli?
Mieć WIEDZĘ jak tego wszystkiego efektywnie używać oraz, że satelity orbitują w kosmosie a nawet pracować na danych przez nie dostarczanych - jego słowa, tylko się nie zapłacz .
Zaprawdę powiadam ci, drugiego takiego "płaskiego" na całej planecie nie ma, i po owocach dał się poznać -
Napisał zakłamany idiota udając, że już zapomniał, że to ortodroma i R= 6371 km. pozwala prawidłowo obliczyć odległość pomiędzy dwoma dowolnymi punktami na Ziemi o znanych współrzędnych geograficznych.
Pytałeś już swojego bałwana (w znaczeniu: idola) tolanka jakie konkretnie zielsko na Księżycu odkrył i czyj był ten wahadłowiec w kraterze ?
Tak na serio, a propos tolanka: nie zastanowiło cię nigdy choćby przez sekundę jakim trzeba być "płaskoziemcem", żeby posiadać teodolit, całkiem niezłej klasy termowizor, 4 różne teleskopy i co najmniej 2 montaże paralaktyczne, które z racji swojej konstrukcji i zasady działania poprawnie mogą działać tylko na kuli?
Mieć WIEDZĘ jak tego wszystkiego efektywnie używać oraz, że satelity orbitują w kosmosie a nawet pracować na danych przez nie dostarczanych - jego słowa, tylko się nie zapłacz .
Zaprawdę powiadam ci, drugiego takiego "płaskiego" na całej planecie nie ma, i po owocach dał się poznaćZwyrodniła kanalio!
Masz się odnieść NIE do Tolana. Tylko do widoków z jego filmów, w szczególności do tej zbyt małej jak na „kulę ziemską „ krzywizny horyzontu.
Masz imbecylu „objaśnić” NIE Tolana tylko widoki, fakty. -
Zwyrodniła kanalio!
Masz się odnieść NIE do Tolana. Tylko do widoków z jego filmów, w szczególności do tej zbyt małej jak na „kulę ziemską „ krzywizny horyzontu.
Masz imbecylu „objaśnić” NIE Tolana tylko widoki, fakty.Proszę bardzo, fanatycznie obłąkany, zakłamany idioto :
Odległość 136 mil = 220.6 km. Owszem, daje to krzywiznę ok. 1.97 stopnia ... ALE POMIĘDZY PIONAMI odległymi od siebie o te 220.6 km. Tymczasem twój bałwan tolanek zastosował swoją typową taktykę: w pokręcony sposób prawidłowo wytłumaczył co i jak ale na zdjęciu umieścił już czyste kłamstwo (sama góra kadru skończony głąbie ) twierdząc, że już sam prawy pion powinien być odchylony o te 1.97 stopnia. A przecież widok na zdjęciu jest symetryczny, tak czy nie głąbie?
Gdyby tolanek był uczciwy wobec płaskich to zaznaczyłby te kąty po obu stronach kadru i pomiędzy zieloną podstawą a przerywanymi liniami obu kątów wpisał 0.985 stopnia, co po zsumowaniu daje właściwą rozbieżność obu pionów równą 1.97 stopnia.
Gdybyś potrafił logicznie myśleć i miał podstawową WIEDZĘ z geometrii zobaczyłbyś to od razu. Ale jesteś płaskim debilem łykającym bezkrytycznie wszystko, co płascy oszuści wepchną ci między uszy.
Tak czy nie zwyrodniała, debilna kanalio ??
Właśnie dzięki takim trickom - zapewniającym napływ płaskich nieuków - tolanek dorobił się swoich zabawek obłąkany głąbie.Za użyte bezpodstawnie wyzwiska wobec mnie przepraszać nie musisz - wiedza, że wzór na ortodromę i R= 6371 km. to wszystko czego potrzeba aby prawidłowo obliczyć odległość pomiędzy dwoma dowolnymi punktami na Ziemi o znanych współrzędnych geograficznych, i że samo to jest 1 000 000 % proof the Earth is a globe tak działa na płaskich debili - nawet oni podświadomie rozumieją, że z matematyką nie wygrają. No i z nawiązką te wyzwiska sobie odbiłem, udowadniając przy okazji, że moje są jak najbardziej uzasadnione, zakłamany kretynie .
Zaprawdę powiedziałem ci: drugiego takiego "płaskiego" na całej planecie nie ma, i po owocach dał się poznać .
Wychujał was wszystkich lepiej niż Bob "15 stopni na godzinę" i Jeran "Enrique podnieś lampę nad głowę interesting" razem wzięci . -
Odległość 136 mil = 220.6 km. Owszem, daje to krzywiznę ok. 1.97 stopnia ... ALE POMIĘDZY PIONAMI odległymi od siebie o te 220.6 km. Tymczasem twój bałwan tolanek zastosował swoją typową taktykę: w pokręcony sposób prawidłowo wytłumaczył co i jak ale na zdjęciu umieścił już czyste kłamstwo (sama góra kadru skończony głąbie ) twierdząc, że już sam prawy pion powinien być odchylony o te 1.97 stopnia. A przecież widok na zdjęciu jest symetryczny, tak czy nie głąbie?
Obejrzyj dokładnie imbecylu i wysłuchaj dokładnie, co JTolan mówi odnośnie tego obrazka.
[Namiary na film masz podane]Przy okazji gorąco polecam nowe widoki z realnej ziemi, niezgodne z "kulą ziemską", ostatni film JTolana
https://www.youtube.com/watch?v=GdRcwNcTuFs
Warto także zwrócić uwagę na to, że jak słusznie zauważył JTolan "jeżeli promień zagina się w dół" to podczerwień powinna skracać zasięg widzenia, bo podczerwień słabiej się zagina, biegnie bardziej zbliżona do toru prostego, niż resztę widma, czyli powinna raczej uwypuklać, akcentować "realność kuli ziemskiej".
[Im tor promienia bardziej zbliżony do prostego, tym widok bardziej upodabnia się do rzeczywistości geometrycznej]Wychujał was wszystkich lepiej niż Bob "15 stopni na godzinę" i Jeran "Enrique podnieś lampę nad głowę interesting" razem wzięci .
Za każdym razem, gdy to powtarzasz powiększa się twoja kara, które będziesz musiał odebrać od Sprawiedliwości Bożej.
-
Obejrzyj dokładnie imbecylu i wysłuchaj dokładnie, co JTolan mówi odnośnie tego obrazka.
Obejrzałem, wysłuchałem. Całość. A ty zamiast merytorycznie odnieść się do tego co napisałem wyżej, nagle porzuciłeś pozę opętanego szam(t)ana i zaczynasz rzucać jakimiś zagadkami jak cyganka z krawężnika .
Tak się zastanawiałem, coś ty pół dnia robił; czy cię wreszcie chrześcijańska skrucha w dupę z czuba kopnęła, wymyślasz jakieś obłąkane usprawiedliwienie dla tolanka czy rozpaczliwie szukasz jakiegoś jego nowego przekrętu...
Jak widzę, poszedłeś po najmniejszej linii oporu, zwyrodniała, zakłamana kanaliojak słusznie zauważył JTolan "jeżeli promień zagina się w dół" to podczerwień powinna skracać zasięg widzenia,
miałeś już tu (w innym wątku) przedstawiane dokładne wyliczenia dotyczące tej kwestii, zarówno kogoś od nas (już nie pamiętam czyje) jak i Roohifa. Jak długo zamierzasz zachowywać się jak skończony debil z wybiórczą ślepotą czy sklerozą? Czy naprawdę te resety już taką drzyzgę w tym pustym łbie ci zrobiły?
Ortodroma, R= 6371 km., mapa globu w jakimkolwiek typie projekcji - mapa jest wtedy, gdy przekształceniu podlega również siatka współrzędnych geograficznych - i dla ROZUMNEGO, OBDARZONEGO LOGIKĄ CZŁOWIEKA w tym momencie desperacki płacz: "erfs flat because god told me so" się kończy.
Mogę wziąć mapę Gleasona, odczytać z niej współrzędne dwóch dowolnych punktów (np. miast połączonych bezpośrednimi, stałymi połączeniami lotniczymi), użyć ortodromy i R i otrzymam ten sam wynik, jakbym robił to z użyciem globusa. I ten wynik będzie się pokrywał z rzeczywistością.Bajkami tolanka bólu, że prawdziwy świat nie jest taki jak w twoim obłędzie sobie nie skompensujesz.
Za każdym razem, gdy to powtarzasz powiększa się twoja kara, które będziesz musiał odebrać od Sprawiedliwości Bożej.
I przestań wreszcie wyrzygiwać te opętane głupoty. Adwokat diabła z bożej laski się znalazł .
Twoja "boża sprawiedliwość" okazała się takim nieudacznikiem, że nie potrafiła nawet złożyć czegoś tak prostego jak terrarium pod pokrywką i musiała twojego szatana wołać, żeby ten "szkolny projekcik" swoim elektromagnetyzmem uratował - to są twoje słowa, prawdziwy rdzeń twojej obłąkanej wiary. -
Obejrzałem, wysłuchałem. Całość. A ty zamiast merytorycznie odnieść się do tego co napisałem wyżej, nagle porzuciłeś pozę opętanego szam(t)ana i zaczynasz rzucać jakimiś zagadkami jak cyganka z krawężnika .
Obejrzyj jeszcze raz.
Nie rozumiesz po angielsku?
Dlaczego ja mam ci wszystko tłumaczyć? Czy ja jestem twoim nauczycielem? Przecież twierdzisz, że "masz rozum" i zapewne wierzysz, "żeś mądry", nieprawdaż?Tymczasem twój bałwan tolanek zastosował swoją typową taktykę: w pokręcony sposób prawidłowo wytłumaczył co i jak ale na zdjęciu umieścił już czyste kłamstwo (sama góra kadru skończony głąbie ) twierdząc, że już sam prawy pion powinien być odchylony o te 1.97 stopnia
Nie, on tak nie twierdził. To ty tak twierdzisz, że on tak twierdził (że "już sam prawy pion....itd")
Wysłuchaj ze zrozumieniem.Tak się zastanawiałem, coś ty pół dnia robił;
W pracy byłem i jestem.
A co ty myślisz, że jak ty zwymiotujesz ze swojego rozumu kałem, to ja "powinienem natychmiast, bez zwlekania odnosić się do twoich ekskrementów"?
Traktuj raczej jako łaskę to, że ogóle reaguję i odpowiadam na twoje defekacje i rzygowiny umysłowe.
-
Nie, on tak nie twierdził. To ty tak twierdzisz, że on tak twierdził (że "już sam prawy pion....itd")
Czego tu, zakłamany debilu, udajesz, że nie rozumiesz?:
Zielona linia - prosta (cięciwa),
SYMETRYCZNA ciągła biała - krzywizna Ziemi na odcinku 220.6 km.
Po prawej przerywaną zaznaczony kąt odchylenia krzywizny OD CIĘCIWY = 1.97 stopnia.
Jaki jest kąt krzywizny po lewej wg. ciebie zakłamana kanalio? Zerowy ? -
Czego tu, zakłamany debilu, udajesz, że nie rozumiesz?:
To ty najwyraźniej nie rozumiesz po angielsku:
https://www.youtube.com/watch?v=axupr4h-vF8&t=803s
Od 11:00 do 11:40 (mniej więcej)- tłumaczy o co chodzi.
Po prostu: ty, imbecylu przyjmujesz sobie założenie, że "biała przerywana linia prosta jest styczna do białej linii ciągłej (krzywej) po prawej stronie ekranu".
Nie, imbecylu.
Tolan najpierw wyrysował sobie kąt 1,97 stopnia. A następnie wyrysowywał białą, ciągłą, zakrzywioną linię w ten sposób, że... oddajmy mu głos
..to get is so it bisects the angle
(11:20-11:24)
Ponieważ... znów oddajmy mu głos
because half of the angle is on one side half of the angle on the other one...
(11:24- i dalej)
Rozumiesz, durniu?
Gdybyś nie miał złej woli => nie miałbyś rozumu zaćmionego. -