Maciejowy chaotyczny megawątek
-
@Tomasz-Middle napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:
@Maciej napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:
Będą przemiany w naturze. Bóg Natury ich dokona. Prawdziwy Bóg.
I kręcić się będzie turbina, lecz prąd nie będzie się wzbudzał, jak "zawsze się wzbudzał".Elektromagnetyzm został stworzony (jako jedno z oddziaływań natury) przez Boga więc będzie zawsze bo jest to jedna z "rzeczy dobrych. I nastał wieczór i poranek..."
Elektryczność i magnetyzm pochodzą od szatana.
Podobnie jak WIELE rzeczy i zjawisk w naturze.
Np śmierć.To że nastał poranek i wieczór to nie dowód na pochodzenie elektromagnetyzmu.
-
Nie "kazał", bo to nie wojsko. (Oni, tj. astroNOT-y słuchają innych rozkazów).
Tylko prosił lub nagabywał by przysięgli.
Coś złego w tym?
W USA: prezydent przysięga na Biblię, w sądach wciąż jeszcze stosuje się przysięgę na Biblię. Poza tym chyba każdy z astroNOT-ów deklarował się jako "chrześcijanin". Więc coś złego?Złe było to, że nie chodziło o przysięgę. Ten człowiek szukał potwierdzenia swoich urojeń. Czy astronauci by przysięgli czy nie, nie miało znaczenia. W jednym i drugim przypadku dalej byliby dla tego idioty oszustami. Jak by przysięgli uważałby że kłamią a jak nie przysięgli to znaczy że (dla niego) są oszustami. Dla takich fanatyków odpowiedź nie ma znaczenia
I bardzo podobało mi się jak zareagował Buzz. A zareagował tak jak reaguje uczciwy człowiek. Wzburzenie i cios. Tylko że cios był niestety zbyt słaby. Ja bym uderzył mocniej... -
I wziął go diabeł na bardzo wysoką górę...itd".
Jak myślisz, jaki sens miałaby ta próba gdyby diabeł nie był władcą tych królestw które pokazał? Co za sens takiegi kuszenia?A to mało baranów nabrało się na blagę diabła?
Diabeł jest blagierem. To co nie jest jego pokazuje jako "jego".
Czyż nie obiecał Ci nieśmiertelności?
Powiadam Ci: jest blagierem.
A Ty głupcem.Tylko że to napisano w słowie Boga czyli napisano prawdę. Nigdzie Jezus nie zaprzeczył tej "bladze".
Panu Bogu swemu będziesz diable oddawał pokłon.
Ta próba nie byłaby próbą gdyby królestwa świata nie należały do diabła. Takie kuszenie nie miałoby sensu.
Kuszenie jest ZAWSZE OSZUSTWEM.
Diabeł, który jest kłamcą obiecuje coś czego nie ma lub nie będzie.
Jeszcześ nie zauważył, że szatan Cię oszukał?
Jeszcześ się nie nauczył, że pokusa zawsze pięknie wygląda przed spełnieniem?
A gdy się zaspokoi pokusę, to czar pryska i okazuje się, „wydawało się że będzie lepiej”?
Jeszcześ nie poznał?
Przecież już nie odbierasz nagrody tylko dręczenie, wiec jeszcześ ślepy?Diabeł myślał, że Pan Jezus nabierze się na jego blagę.
Bo nie rozumiał, że ma z Bogiem do czynienia.Co do nieśmiertelności, mi nic nie obiecał. Ale ty dałeś się nabrać bo uważasz że masz "nieśmiertelną duszę". Ja tak nie uważam więc ty jesteś głupcem...
Będziesz w piekle. I to prędko.
-
Jeśli jakiś człowiek, ziemski monarcha przekazuje władzę swemu synowi, następcy tronu, to „znaczy że w takim razie ten który władzę otrzymuje nie jest człowiekiem”.
Ale ty jesteś popierdolony...
Ale nawet twój przykład pokazuje że ten który przekazuje władzę jest wyższy niż ten który ją otrzymuje. A+B=C... -
Diabeł myślał, że Pan Jezus nabierze się na jego blagę.
Bo nie rozumiał, że ma z Bogiem do czynienia.Widzę że myśli diabła są ci dobrze znane. Nie dziwi mnie to.
-
Np śmierć.Elektromagnetyzm jest oddziaływaniem stworzonym przez Boga. Jako bezmyślna siła nie ma wolnej woli ani wyboru. A śmierć dosięgła istoty z wolną wolą które miały wybór i dały się zwieść.
Więc defekujesz z pustego łba. -
Bóg Ojciec JEST Bogiem, Syn Boży JEST Bogiem i Duch Święty JEST Bogiem.
Jeden Bóg w Trzech Osobach.Aaaaa, taka "święta" tajemnica? Jakbym napisał że rozumiem ten dogmat to bym skłamał. Zresztą tych bredni nikt nie rozumie ..
-
Kuszenie jest ZAWSZE OSZUSTWEM.
Diabeł, który jest kłamcą obiecuje coś czego nie ma lub nie będzie.
Jeszcześ nie zauważył, że szatan Cię oszukał?
Jeszcześ się nie nauczył, że pokusa zawsze pięknie wygląda przed spełnieniem?
A gdy się zaspokoi pokusę, to czar pryska i okazuje się, „wydawało się że będzie lepiej”?
Jeszcześ nie poznał?
Przecież już nie odbierasz nagrody tylko dręczenie, wiec jeszcześ ślepy?
Diabeł myślał, że Pan Jezus nabierze się na jego blagę.
Bo nie rozumiał, że ma z Bogiem do czynienia.Jeszcze raz pytam. Jaki sens byłby takiej próby?
A+B=C. A Jezus powiedział, cyt: "Odpowiedział Jezus: Królestwo moje nie jest z tego świata. Gdyby było z tego świata, moi słudzy walczyliby o to, żebym nie został wydany Żydom. Ale moje królestwo nie jest stąd."
Skoro jego królestwo nie było stąd, to znaczy że należało do kogoś innego. A+B=C... -
Będziesz w piekle. I to prędko.
Ale tylko wtedy gdy dogmaty kk są prawdziwe. Ale jak już tu wielokrotnie wykazałem, to mało prawdopodobne
-
Np śmierć.Elektromagnetyzm jest oddziaływaniem stworzonym przez Boga.
To tylko Twoje urojenie.
Jako bezmyślna siła nie ma wolnej woli ani wyboru. A śmierć dosięgła istoty z wolną wolą które miały wybór i dały się zwieść.
Śmierć jest wpisana w naturę. Podobnie jak elektryczność i magnetyzm. Nie przez Boga, a przez diabła. Z dopustu Boga. Właśnie z powodu aktu woli człowieka.
I podobnie jak elektryczność i magnetyzm śmierć będzie usunięta z natury.
Jako ostatni cud diabła, na końcu.Ciągle myślisz od rzeczy.
Diabeł nie tylko że nie jest władcą świata, ale nawet jest uzależniony od woli człowieka.
Tylko tyle może uzyskać wpływu na naturę ile człowiek zgrzeszy. Od liczby i ciężkości grzechu zależy wpływ szatana na naturę.
Teraz jest wigilia czasu czasów. Grzech jest olbrzymi co do liczby i jakości. Stąd wielki jest wpływ diabła na naturę. W czasie Antychrysta, gdy będą uprawiać bezwstyd na ulicach, a każda ohyda będzie tolerowana - wpływ diabła będzie największy. Lewitacje będą na porządku dziennym, będziecie oglądać czarownice latające na miotłach. Powstaną „nauki i teorie”, które będą „objaśniać to latanie”.
I będą się wyśmiewać z tych „głupków ze Średniowiecza”, którzy wierzyli w czarownice!
Bo będą mieli „naukowo objaśnione” przez „liczby i wzory”, więc nie rozpoznają od kogo pochodzą „siły natury” odpowiedzialne za to latanie. W powietrzu rozlegać się będą głosy, będą w jednej chwili przemieszczać się na wielkie odległości, będą znikać i pojawiać się. A wszystko będzie „naukowo objaśnione”.
To jest bowiem „mądrość człowieka epoki rozumu”: gdy ma objaśnione przez „liczby i wzory” to nie poznaje od kogo pochodzi, że pochodzi od szatana.Tu trzeba rozumu! Nauki ludzkie pełne LICZB. Kto je wszystkie przeliczy?
Liczba Bestii to liczba człowieka. A liczba jego sześćset sześćdziesiąt sześć.
Z powodu LICZB będą oszukani. Bo w liczbach pokładają nadzieję.
Lecz Prawda jest Słowem.W czasie Antychrysta diabeł uzyska największy wpływ na naturę. A „uczeni” będą w zachwycie. Bo będzie wielki wybuch drugiej magii, którą nazywają „nauką i wiedzą”
Tak bowiem jest z wpływem diabła na naturę i z pojawianiem się nowych „sił natury”, których jednak nie uważają za pojawienie się, ale mówią, że „odkrywają dotychczas nieodkryte”:
Jest tylko taki ile człowiek nagrzeszy. Jaki grzech człowieka taki dotyk natury przez diabła, z dopustu Bożego.A gdybyście rozum mieli to to byście wiedzieli, że w tych miejscach gdzie dzieją się rzeczy, które nazywacie „paranormalnymi” popełniony był wielki grzech.
Powiadam wam, to sobie zapamiętajcie: w czasie czasów niemal cały świat zamieni się w jeden wielki „nawiedzony dom”. Tak wielki będzie grzech człowieka: co do jakości i co do liczby.
Tak wielka moc diabła nad naturą.
Nowe „siły natury” opisywane będą przez LICZBY i wzory.
Aby nie poznali, aby byli zwiedzeni.
Przez liczby, które „wszystko im objaśnią”.Bo w Babilonie Wielkim i Nowym Egipcie każdą „siłę natury badają”, ważą, mierzą i liczą.
Ale nie badają duchowej natury sił natury.
Dlatego muszą być zwiedzeni.
I będą.
Cała ziemia w podziwie powiedzie wzrokiem za Bestią. -
@Maciej normalnie prorok jest wśród nas! Ciekawe kto ci to "objawił", mam pewne podejrzenia od czasu jak przyznałeś że jego myśli są ci dobrze znane ..
-
@Maciej normalnie prorok jest wśród nas!
To Ty powiedziałeś. Nie ja.
Ciekawe kto ci to "objawił",
Pan Bóg.
-
Bóg Ojciec JEST Bogiem, Syn Boży JEST Bogiem i Duch Święty JEST Bogiem.
Jeden Bóg w Trzech Osobach.Aaaaa, taka "święta" tajemnica? Jakbym napisał że rozumiem ten dogmat to bym skłamał.
Teraz powiedziałeś prawdę.
Zresztą tych bredni nikt nie rozumie ..
A teraz skłamałeś.
„Rzecznik wszystkich” przemówił przez Ciebie. -
A teraz skłamałeś.
„Rzecznik wszystkich” przemówił przez CiebieTo podaj dobre zrozumiałe wyjaśnienie tych bredni. Nie podasz więc mam rację.
-
Pan Bóg.
Tak, bóg tego świata, twój papcio lucek.
-
@Highlander napisał w Maciejowy chaotyczny megawątek:
Gdyby faktycznie tak filmowali, to trzymając w ręku kamerę, obraz przesuwałby się na oknie i układ chmur na globie lekko zmieniałby się, a tak nie jest.
Po pierwsze: jest pokazane na filmiku, że tak trzymają. Patrz koniec, gdy odsłaniają okno.
Po drugie: a dlaczego niby by "się przesuwały"?Bo nie jesteś w stanie trzymać w ręku tak stabilnie.
Leciałeś kiedyś samolotem?
Tak.
A oni są w balonie stratosferycznym, który w porównaniu z samolotem praktycznie stoi w miejscu. Więc układ chmur niewiele się zmieni w kilka minut. (A i tak chyba minimalnie się zmienia)
Jak wyżej, nie chodzi o zmianę układu chmur, tylko drgania ręki -> zmiana widoku chmur wobec krawędzi okna.
No coż. Wam można pokazywać, że fałszowali, a i tak będziecie wypierać.

O, mniej więcej na takim balonie zawieszeni.
Tu NASA "umieszcza na orbicie" swojego satelitę.Tobie można pokazać wszystko co płaskoziemcy wymyślili i uwierzysz
Nie wiem czy to ma jakiś związek (hehe), ale autor filmu, Bart Sibrel to religijny zjeb.
A co to "religijny zjeb"? Jakaś definicja?
Tak, ty jesteś definicją.
[Jako ciekawostka: Bart Sibrel nie wierzy w płaską ziemię, ale krytykuje płaskoziemców.]
Sibrel biegał za astronautami i kazał przysięgać im na Biblię, że byli na Księżycu
Nie "kazał", bo to nie wojsko. (Oni, tj. astroNOT-y słuchają innych rozkazów).
Tylko prosił lub nagabywał by przysięgli.Tak, nagabywał.
Coś złego w tym?
W USA: prezydent przysięga na Biblię, w sądach wciąż jeszcze stosuje się przysięgę na Biblię.Tak, ale tylko zwyczajowo.
Poza tym chyba każdy z astroNOT-ów deklarował się jako "chrześcijanin". Więc coś złego?
[Ja jakbym gdzieś był, mówił wszystkim, że "tam byłem", a potem ktoś mnie prosił bym przysiągł na Biblię, że naprawdę tam byłem, to bym przysiągł. Bo czemu nie?]
Jeśli ktoś przyszedłby z tezą "oszukujesz, nie byłeś tam" i żądał przysięgi na cokolwiek, a ja wiem, że tam byłem, to też, tak jak astronauci, powiedziałbym mu "spadaj oszołomie".
-
Liczba Bestii to liczba człowieka. A liczba jego sześćset sześćdziesiąt sześć.
Tak, też lubię ten kawałek Iron Maiden
-
Pan Bóg.
Opowiesz nam coś więcej o tym objawieniu, jak to wyglądało?
-
@Highlander wypił zioła, usłyszał głosy.
-
Teraz jest wigilia czasu czasów. Grzech jest olbrzymi co do liczby i jakości.
Tak, oczywiście.
Zbrodnie Hitlera, Stalina i Putina zupełnie Boga nie ruszały, miał na to wyjebane i popijał sobie piwko.
Natomiast najbardziej go wkurwia pedalstwo, ateizm i NASA, wtedy Bóg już nie wytrzyma i odpali Armagedon