"Dalekie obserwacje dowodem na Płaską Ziemię"
-
@Boa Chcesz się bawić w takie odbijanie piłeczki?
To ty zakładasz, że coś wiesz bez sprawdzenia i ZROZUMIENIA (to właśnie różnica pomiędzy tym twoim "programowaniem" czy "tresurą" a nauką) podstawowych faktów w danym temacie. Więc kwestionujesz dla samego kwestionowania i poprawy niedouczonego ego, konsekwentnie odmawiając sobie okazji nauczenia się czegoś. Taki "styl" kwestionowania rzeczywistości wyda się inteligentny tylko komuś głupszemu od ciebie - naprawdę nisko sobie poprzeczkę zawiesiłeś.
I nie chciałem cię przeprogramowywać - nie schlebiaj sobie - chciałem się tylko przekonać czy potrafisz w miarę logicznie tego swojego kwestionowania użyć - i wyszedł ci bardzo płaski fail. -
@M-N napisał w "Dalekie obserwacje dowodem na Płaską Ziemię":
@Boa Chcesz się bawić w takie odbijanie piłeczki?
To ty zakładasz, że coś wiesz bez sprawdzenia i ZROZUMIENIA (to właśnie różnica pomiędzy tym twoim "programowaniem" czy "tresurą" a nauką) podstawowych faktów w danym temacie. Więc kwestionujesz dla samego kwestionowania i poprawy niedouczonego ego, konsekwentnie odmawiając sobie okazji nauczenia się czegoś. Taki "styl" kwestionowania rzeczywistości wyda się inteligentny tylko komuś głupszemu od ciebie - naprawdę nisko sobie poprzeczkę zawiesiłeś.
I nie chciałem cię przeprogramowywać - nie schlebiaj sobie - chciałem się tylko przekonać czy potrafisz w miarę logicznie tego swojego kwestionowania użyć - i wyszedł ci bardzo płaski fail.Chłopie zakładasz, że ja nie sprawdzam i nie rozumiem bo nie chcę wykonywać twoich zadań? Haha
-
@Boa "zakładasz, że ja nie sprawdzam" - a opisałeś tu chociaż raz jak sprawdziłeś, że woda się nie zakrzywia o 1 stopień co ok. 111 km? Nie.
"i nie rozumiem" - parę razy udowodniłeś tutaj, że nawet czytać ze zrozumieniem nie potrafisz - czyli Tak.
"bo nie chcę wykonywać twoich zadań?" Oczywiście, że nie chcesz. Bo nie potrafisz nawet wymyślić wytłumaczenia dlaczego te szczyty tych boi miałyby opadać od poziomu wzroku na płaszczyźnie wraz z odległością.
A gdybyś na serio zaczął badać czy woda się zakrzywia skończyłbyś jak Jeran: https://www.youtube.com/watch?v=EBtx1MDi5tY -
@Tomasz-Middle Chciałby? Zakładałbym się.
Znam. Przecież nawet pseudouczciwy użył drona to tego typu eksperymentu, tylko, przy gorszej pogodzie i praktycznie z jednym puntem orientacyjnym, żeby nie być zmuszonym do prób głębszego myślenia i wyciągnięcia bardzie konkretnych wniosków poza "nie wydaje mniesię"... -
@M-N Sorry, ale to co tu napisałeś to stek bzur.
-
@Boa Dlaczego?
- Właśnie potwierdziłeś, że w żaden sposób nie sprawdziłeś, że woda nie zakrzywia się o 1 stopień co ok. 111 km.
- Nie podałeś wytłumaczenia dlaczego te szczyty tych boi miałyby opadać od poziomu wzroku na płaszczyźnie wraz z odległością.
- No może przesadziłem z Jeranem - zachował się uczciwie usuwając całą zawartość swojego kanału po tym potwierdzeniu krzywizny Ziemi - prawie jak nie płaskoziemiec. Tyle, że jak strumyk kasy zaczął wysychać wrócił do propagowania płaskiej bajki zamykając się z paroma kolegami w płaskiej bańce, ale konsekwentnie żadnego eksperymentu dotyczącego kształtu Ziemi już nie przeprowadził.
Cóż, i tak ma dwa więcej na koncie od ciebie: potwierdzenie, że ISS lata zgodnie z modelem kuli Ziemi i że jej powierzchnia jest zakrzywiona tak jak twierdzi Nauka i zwykłe pomiary geodezyjne z całego świata.
-
@M-N napisał w "Dalekie obserwacje dowodem na Płaską Ziemię":
@Boa Dlaczego?
- Właśnie potwierdziłeś, że w żaden sposób nie sprawdziłeś, że woda nie zakrzywia się o 1 stopień co ok. 111 km.
- Nie podałeś wytłumaczenia dlaczego te szczyty tych boi miałyby opadać od poziomu wzroku na płaszczyźnie wraz z odległością.
- No może przesadziłem z Jeranem - zachował się uczciwie usuwając całą zawartość swojego kanału po tym potwierdzeniu krzywizny Ziemi - prawie jak nie płaskoziemiec. Tyle, że jak strumyk kasy zaczął wysychać wrócił do propagowania płaskiej bajki zamykając się z paroma kolegami w płaskiej bańce, ale konsekwentnie żadnego eksperymentu dotyczącego kształtu Ziemi już nie przeprowadził.
Cóż, i tak ma dwa więcej na koncie od ciebie: potwierdzenie, że ISS lata zgodnie z modelem kuli Ziemi i że jej powierzchnia jest zakrzywiona tak jak twierdzi Nauka i zwykłe pomiary geodezyjne z całego świata.
Co ty mi tu... haha no nie wierze w Ciebie.
- W jaki sposób to potwierdziłem ? Haha
- Niby czemu ja mam to tłumaczyć?
- Nie znam typa nie obchodzi mnie.
-
Wrzucam bo nikt z was z pewnością tego nie zrobi.
-
@Boa już mu tam komentarz zostawiłem.
-
@Boa napisał w "Dalekie obserwacje dowodem na Płaską Ziemię":
Wrzucam bo nikt z was z pewnością tego nie zrobi.
Idę o zakład że w tym przypadku żaden płaskoziemiec nie wpadnie na to że skoro woda obniżyła się o 3-4 metry to powinno się wpisać do kalkulatora większą wartość niż 1 metr
-
@Boa Dziękujemy. A mógłbyś to też wrzucić na forum Reala? Dzięki!
-
Link w temacie dalekich obserwacji:
https://dalekiehoryzonty.pl/dalekie-obserwacje-a-krzywizna-ziemi/?fbclid=IwAR3YM9uQz-iMiJEwFujCR6JS3Q7PANdeGl57l5HCRdsqH1JORX9aX60jRYY -
Myślę że film pasuje do tego wątku, chociaż obserwacje nie tak dalekie.
https://youtu.be/5hcdM7T6xDU?si=wAHrLxuvDQtWRGeo