Kolejna religijna sraczka
-
@Maciej napisał w Misje Apollo:
Jeżeli kto jest z diabła ten nie potrafi powtórzyć Prawdy bez przekręcenia i wypaczenia.
Bo diabeł, ojciec fałszu nim włada, a on Prawdą się brzydzi i Prawda go boli, kłuje.Aż się prosi, żeby zacytować twoje brednie, np., o radarach i technologii stealth, zakłamana gnido szatańska .
-
-
I tobie dam klucze królestwa niebieskiego; cokolwiek zwiążesz na ziemi, będzie związane w niebie, a co rozwiążesz na ziemi, będzie rozwiązane w niebie."
A co to jest sprośny knurze jeśli nie władza (sądzenia, wyrokowania) ?
[I to władza potwierdzana przez Niebo!]Nie jest to "władza" nad zborem idioto. Nie jest to "władza" nad innymi.
Dokładnie to samo powiedział do innych (Mat 18:18)Ciekawe też jak użył tej "władzy". Sam sobie wymyślił kto będzie tym poganinem który pierwszy pozna prawdę? No nie. Powiedziano mu: "szuka ciebie trzech mężczyzn, idź z nimi bo to ja ich posłałem" (Dzieje 10).
A jak wyniknął spór o chrześcijan pochodzenia pogańskiego, to jaką pozycję miał ten "papież"?
Zebrał się zbór. Apostołowie i starsi w Jerozolimie. Piotr przemówił jako jeden z wielu.
I co powiedział? Że został wybrany "papieżem"?
Cyt: "Po długiej wymianie zdań przemówił do nich Piotr: «Wiecie, bracia, że Bóg już dawno wybrał mnie spośród was, aby z moich ust poganie usłyszeli słowa Ewangelii i uwierzyli".
Użył klucza, to oznaczał ten klucz.
Piotr nawet nie przewodniczył temu zgromadzeniu a raczej Jakub który podał wykładnię.
Cyt: "Dlatego ja sądzę, że nie należy nakładać ciężarów na pogan, nawracających się do Boga, lecz napisać im, aby się wstrzymali od pokarmów ofiarowanych bożkom, od nierządu, od tego, co uduszone, i od krwi".
I wysłali (nie "papież" wysłał, wysłali) dwóch z listem.
Nie z "encykliką", z listem od apostołów i starszych. -
Czyli konkretnie wieprzu od którego?
Drugi Papież "już był zły"?
Już "nie miał władzy"?
A co ci się wężu nie podoba w słowie "papież"?W słowie "papież" nie ma nic co się może "podobać" lub "nie podobać".
Wymyśliliście sobie, to sobie używajcie. Piotr nigdy żadnym "papieżem" nie był -
Jeśli zatem "nie jest", jakżeś tu twierdził, to jak, powiedz mi diabelski kundlu, Kościół może być założony przez Boga?
Sam sobie przeczysz, boś cały wynaturzony i poplątany.Cyt: "Tedy Jezus odezwał się i rzekł im: Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam, nie może Syn sam od siebie nic czynić, tylko to, co widzi, że Ojciec czyni"
-
@Tomasz-Middle napisał w Misje Apollo:
I tobie dam klucze królestwa niebieskiego; cokolwiek zwiążesz na ziemi, będzie związane w niebie, a co rozwiążesz na ziemi, będzie rozwiązane w niebie."
A co to jest sprośny knurze jeśli nie władza (sądzenia, wyrokowania) ?
[I to władza potwierdzana przez Niebo!]Nie jest to "władza" nad zborem idioto.
Oczywiście, że nie. Bo "zbór" to wymysł heretyków.
Jest to władza nad Kościołem. Papież jest zastępcą Chrystusa na ziemi, Wikariuszem Jezusa Chrystusa.Nie jest to "władza" nad innymi.
Jest to władza nad innymi. W tym sensie: władza związywania i rozwiązywania, władza sądzenia, orzekania: to jest Prawda, to jest fałsz, tak tak; nie nie.
Dokładnie to samo powiedział do innych (Mat 18:18)
Ciekawe też jak użył tej "władzy". Sam sobie wymyślił kto będzie tym poganinem który pierwszy pozna prawdę? No nie. Powiedziano mu: "szuka ciebie trzech mężczyzn, idź z nimi bo to ja ich posłałem" (Dzieje 10).
A jak wyniknął spór o chrześcijan pochodzenia pogańskiego, to jaką pozycję miał ten "papież"?
Zebrał się zbór. Apostołowie i starsi w Jerozolimie. Piotr przemówił jako jeden z wielu.No i co z tego, imbecylu?
Przemawiać może każdy, może wielu. Władzę kluczy, władzę związywania i rozwiązywania ma tylko Piotr, Papież.
Rozumiesz durniu? Na soborze może wielu przemawiać. A rozstrzygnięcie należy do Papieża.
Tylko Papież ma gwarancję poparcia przez Niebo.I co powiedział? Że został wybrany "papieżem"?
Cyt: "Po długiej wymianie zdań przemówił do nich Piotr: «Wiecie, bracia, że Bóg już dawno wybrał mnie spośród was, aby z moich ust poganie usłyszeli słowa Ewangelii i uwierzyli".
Użył klucza, to oznaczał ten klucz.Imbecyl.
Właśnie dlatego psie heretycki jesteś potępiony: bo całyś przekręcony i wypaczony, wszystko źle rozumiesz, wszystko zmieniasz i przekręcasz.Piotr nawet nie przewodniczył temu zgromadzeniu a raczej Jakub który podał wykładnię.
Cyt: "Dlatego ja sądzę, że nie należy nakładać ciężarów na pogan, nawracających się do Boga, lecz napisać im, aby się wstrzymali od pokarmów ofiarowanych bożkom, od nierządu, od tego, co uduszone, i od krwi".
I wysłali (nie "papież" wysłał, wysłali) dwóch z listem.
Nie z "encykliką", z listem od apostołów i starszych.I co z tego, imbecylu?
A co potem?
Drugi Papież "już był zły"?@Tomasz-Middle napisał w Misje Apollo:
Wymyśliliście sobie, to sobie używajcie. Piotr nigdy żadnym "papieżem" nie był
Dlatego właśnie będziesz wył z dna piekła, niebawem.
Jeśli zatem "nie jest", jakżeś tu twierdził, to jak, powiedz mi diabelski kundlu, Kościół może być założony przez Boga?
Sam sobie przeczysz, boś cały wynaturzony i poplątany.Cyt: "Tedy Jezus odezwał się i rzekł im: Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam, nie może Syn sam od siebie nic czynić, tylko to, co widzi, że Ojciec czyni"
Odpowiadaj heretycki knurze!
Jest Pan Jezus Bogiem, czy nie jest?
Tak tak; nie nie.Tak odpowiadaj jak ja odpowiadam: jasno i jednoznacznie.
Taka jest moja odpowiedź: Tak, Pan Jezus JEST Bogiem.
A teraz twoja, sprośny wieprzu. Jaka jest twoja?
-
-
@RAV napisał w Misje Apollo:
O, to na temat samolotów też miewasz jakieś boskie objawienia?
Samoloty mają skrzydła? Anieli mają skrzydła? Czego nie rozumiesz?
-
@Maciej zamiast ciągle obrażać ludzi "chrześcijaninie" idź sobie lepiej pod kamiennego bałwana i legnij plackiem.
Tam twoje miejsce. -
@Maciej zamiast ciągle obrażać ludzi "chrześcijaninie"
Piszę Prawdę o tobie, nie obrażam cię. Prawda nie obraża.
Ale jeśli nawet ja "obrażam ludzi", to ty jeszcze gorzej, bo obrażasz Boga i Jego Kościół.idź sobie lepiej pod kamiennego bałwana i legnij plackiem.
Jakiego bałwana heretyku?
To wy czcicie własne dzieła. To was dotyczą te słowa:
"Będziecie tam służyli bogom obcym: dziełom rąk ludzkich z drzewa i z kamienia, które nie widzą, nie słyszą, nie jedzą i nie czują."
Sporządzali sobie cielce, którym się potem kłaniali. Lecz cielce te można było dotknąć i oglądać.
Wy jesteście jeszcze głupsi niż tamci : wytwory własnych chorych umysłów ("kosmos wielki, próżny, kulę ziemską, ewolucję, miliardy lat świata...") stawiacie wyżej niż Słowo Prawdy, Słowo Boże, które JEST Bogiem.
To jest wasz cielec, wasz bóg: wasze urojenia, produkty waszej choroby.
Nawet ich dotknąć nie możecie.Kto gardzi Bożym Słowem, a wyżej stawia własne słowo, sprzeczne z Bożym, ten musi być potępiony.
-
To zacznijcie mówić Prawdę, a nie będę żądał od was dowodów.
Mówcie Prawdę, zgodnie z tym jak JEST:
"Nasze nauki kosmiczne (np. o "kuli ziemskiej", o "wnętrzu gwiazd", o "czarnych dziurach", o "próżnym, czarnym kosmosie"...itd) nie mają dowodów, ale tak silnie wierzymy, tak wyznajemy, taka nasza wiara".Mamy dowody, tylko je ignorujesz
Gdybyście tak mówili bylibyście prawdomówni, bylibyście szlachetni. A tak, skoro kłamiecie to podli jesteście i źli.
Ale wg Ciebie Prawdę mówią tylko Ci którzy opowiadają takie same brednie jak Ty. Oczywiście wiadomo, że to jest Prawda bo pochodzi od Boga. Wiadomo, że od Boga bo ją poznajesz przez objawienie. A skoro tak to nie wymaga dowodu. A na pytanie skąd wiesz, że nie od Szatana to mówisz, że Cię przed tym Matka Boska broni.
No to teraz zastanów się, bo jeśli twój Bóg nie chce bym poznał prawdę przez objawienie, to może nie Bóg stoi za tymi objawieniami tylko szatan i to nie Ciebie Matka Boska broni tylko mnie. A ty powinieneś widzieć, że skoro nie masz dowodów na to co masz objawiane to jest to kłamstwo. Ale nie widzisz bo jesteś opętany i syczysz. Mnie nic nie objawia, ale mam dowody na to co mówię. -
@ZJ napisał w Misje Apollo:
Mamy dowody, tylko je ignorujesz
Nie macie żadnych.
Ja zaś mam dowody na to, że wasze jest fałszywe: obserwacje powierzchni ziemi wykluczają to by powierzchnia ziemi miała krzywiznę zgodną z krzywizną sfery o promieniu ok. 6371-6378 km (lub czegoś zbliżonego do ww sfery, np tzw. "geoidy") => ziemia nie jest taką kulą (lub czymś zbliżonym) => fałszywa jest cała wasza ko(s)miczna wizja (bo cała jest ściśle dopasowana do takiej kuli)
To wy ignorujecie dowody fałszywości waszego, a nie ja ignoruję wasze dowody. Bo wy żadnych dowodów nie macie, macie urojenia, obłęd.
No to teraz zastanów się, bo jeśli twój Bóg nie chce bym poznał prawdę przez objawienie, to może nie Bóg stoi za tymi objawieniami tylko szatan i to nie Ciebie Matka Boska broni tylko mnie.
Bóg chce byś poznał Prawdę, ale ty nie chcesz. Masz złe "chcę", złą wolę.
A ty powinieneś widzieć, że skoro nie masz dowodów na to co masz objawiane to jest to kłamstwo.
Idiota.
Z tego, że "nie ma dowodów" nie wynika, że "w takim razie jest fałszywe".@ZJ napisał w Misje Apollo:
Mnie nic nie objawia, ale mam dowody na to co mówię.
Tobie diabeł objawia. I żadnych dowodów nie masz, masz urojenia.
Tkwisz w obłędzie.
Jest to Obłęd Wielki, kosmiczno-liczbowy. -
Ja zaś mam dowody na to, że wasze jest fałszywe: obserwacje powierzchni ziemi wykluczają to by powierzchnia ziemi miała krzywiznę zgodną z krzywizną sfery o promieniu ok. 6371-6378 km (lub czegoś zbliżonego do ww sfery, np tzw. "geoidy") => ziemia nie jest taką kulą (lub czymś zbliżonym) => fałszywa jest cała wasza ko(s)miczna wizja (bo cała jest ściśle dopasowana do takiej kuli)
Pytałem się o dowody. Nic nie masz. Nie kłam. Dla Ciebie, co zresztą powtarzałeś wielokrotnie dowodem jest to, że Ci się wydaje że masz rację. A wydaje Ci się bo dostałeś objawienia, szatańskiego.
-
Idiota.
Z tego, że "nie ma dowodów" nie wynika, że "w takim razie jest fałszywe".Nie, dokładnie z tego to wynika.
Ty twierdzisz, że nie może to być kula, i to o dokładnie podanym zakresie średnic. Wiec brak dowodów na negację czegoś jest brakiem dowodów na istnienie. Ale dowody na istnienie akurat są. Nie masz dowodów na prawdziwość swoich dogmatów a są dowody na to że są fałszywe. -
Pytałem się o dowody. Nic nie masz. Nie kłam. Dla Ciebie, co zresztą powtarzałeś wielokrotnie dowodem jest to, że Ci się wydaje że masz rację. A wydaje Ci się bo dostałeś objawienia, szatańskiego.
Dlatego właśnie będziesz potępiony.
Ja bowiem żadnego "szatańskiego objawienia" nie "dostałem". Lecz zwyczajnie wierzę w Boże Objawienie.
Jeśli Bóg objawił, że stworzył sklepienie nieba oddzielające wody od wód, to ja w to wierzę.Za to więc będziesz potępiony: że nazywasz szatańskim to co Boże. Grzech przeciw Duchowi nie będzie nigdy odpuszczony, ale jest przyczyną zatracenia się w piekle.
Sam sobie wybrałeś.
-
-
Lecz zwyczajnie wierzę w Boże Objawienie.
Będziesz potępiony.
Dlatego właśnie będziesz potępiony.
Za takie słowa.
Wiara w Boże Objawienie zbawia, wyzwala.
A ty mówisz "będziesz potępiony". -
Wiara w Boże Objawienie
Tak Ci się tylko uroiło. Przecież nie odróżniasz objawienia boskiego od szatańskiego. Fałsz nazywasz Prawdą. A prawdę można udowodnić. Nie masz dowodu, wiec to objawienie szatańskie. Co było do udowodnienia.
-
No i można by poprzeć te niby dowody innymi, np opłynąć ziemię po morzach południowych.
Ale ty oczywiście powiesz, że po co, że to niebezpieczne, że nic nie da itp. -
Tylko Papież ma gwarancję poparcia przez Niebo.
Poparcie przez coś, co nie wiadomo czy istnieje, zajebiste umocowanie władzy